Benim eksik evraki Adliye arsivinde zorlanarak buldular (Kapanan Kadikoy Asliye Hukuk Mahkemesi Anadolu Adliyesindeki bir Asliye Hukuk Mahkemesine birlesmis) ancak Kesinlesme Serhi dosyada bulunamadi.
Avukatim 'Mahkeme Kalemi kesinlestirme yazisi yazabilir' dedigi icin zorladim ama surecin uzamasindan endise ettigim icin Avukata yeni bir vekalet verip islemleri takip etmesini istedim.
Nufus Mudurlugune yazi yazilarak sorgulandi, onlarin arsivde kesinlesme yazisi mevcut bulundu, 27 yillik evrak Adliyeye kopya olarak iletildi, ilgili Mahkeme Hakimi kesinlesmeyi onayladi, Apostil Hakimi Apostili onayladi ve belgem tarihin tozlu raflarindan gun isigina cikti.
Malesef 17 Ekim Cuma VFS Istanbul'a gittim ancak evrak kabulu 9-11.30 arasi yapiliyormus, hatta saat 16:45'te Amerika ile ilgili buroda hic kimse yoktu.
Simdi yasadigim ulkeye geri donmek zorunda kaldim, 31 Ekim Cuma sabahtan bu is icin Istanbul'a geri gelecegim ve erkenden VFS Istanbul'a giderek evraklari teslim edecegim.
EB2-NIW avukatimin belirttigine gore 221(g) belgesi ile vize reddi olanlarin eksik evraklari iletme suresi 1 yil imis, belge uzerinde yazdigina gore en gec 180 gunde surec sonuclanir diyor.
Umuyorum kazasiz evraklari teslim edecegim ve surec 1-2 haftada sonuclanacak.