Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @mukavemeth Merhaba arkadaşlar, hayırlı olsun. Bir şey sormak istiyorum: Ben Pick-up olarak Ankara VFS Global’i seçtim, çünkü Ankara’ya gidip almak istiyorum. VFS Global Ankara’dan teslim almak için herhangi bir randevu gerekli mi? Tecrübesi olanlar paylaşırsanız sevinirim. Çünkü hâlâ sitede delivery address değiştirebiliyorum. Eğer Ankara’dan almak kolaysa, gidip almayı düşünüyorum.
    EB2
    PD:30.11.2023
    DQ: 01:08:2024
    IL:20.11.2025

• @smmu99 evet mutlaka randevu almanız gerekiyor

• @pelinoaydin Tesekkur ediyorum, Bilginiz için.

• @pelinoaydin VFS Global Ankara siteyi ziaret ettim bakmak amaç için. Fakat VFS Global e ben sadece VFS tarafında ulkeler(Poland, Netherland, ...........etc.) visa için randevu link var. Sadece US immigrant visa passaport teslim almak için her hangi link bulamadım. Acaba sizin bu konuda bilgi varsa paylaşabilir misiniz, Lütfen.
    EB2
    PD:30.11.2023
    DQ: 01:08:2024
    IL:20.11.2025

• Benim eksik evraki Adliye arsivinde zorlanarak buldular (Kapanan Kadikoy Asliye Hukuk Mahkemesi Anadolu Adliyesindeki bir Asliye Hukuk Mahkemesine birlesmis) ancak Kesinlesme Serhi dosyada bulunamadi.
    Avukatim 'Mahkeme Kalemi kesinlestirme yazisi yazabilir' dedigi icin zorladim ama surecin uzamasindan endise ettigim icin Avukata yeni bir vekalet verip islemleri takip etmesini istedim.
    Nufus Mudurlugune yazi yazilarak sorgulandi, onlarin arsivde kesinlesme yazisi mevcut bulundu, 27 yillik evrak Adliyeye kopya olarak iletildi, ilgili Mahkeme Hakimi kesinlesmeyi onayladi, Apostil Hakimi Apostili onayladi ve belgem tarihin tozlu raflarindan gun isigina cikti.
    Malesef 17 Ekim Cuma VFS Istanbul'a gittim ancak evrak kabulu 9-11.30 arasi yapiliyormus, hatta saat 16:45'te Amerika ile ilgili buroda hic kimse yoktu.
    Simdi yasadigim ulkeye geri donmek zorunda kaldim, 31 Ekim Cuma sabahtan bu is icin Istanbul'a geri gelecegim ve erkenden VFS Istanbul'a giderek evraklari teslim edecegim.

EB2-NIW avukatimin belirttigine gore 221(g) belgesi ile vize reddi olanlarin eksik evraklari iletme suresi 1 yil imis, belge uzerinde yazdigina gore en gec 180 gunde surec sonuclanir diyor.
    Umuyorum kazasiz evraklari teslim edecegim ve surec 1-2 haftada sonuclanacak.

• Merhaba arkadaşlar bugün sabah mülakatımız vardı. Bir sorun çıkmadı evrakları istedi. Sonrasımda parmak izi alıp bir kaç soru sordu ve onayladığını söyledi ve ordan ayrıldık.mesaj gelecek dedi. Eb2-niw için. Kapalı zarf vermediler ve para ödemedik. Normalmi.

• @joewalker Hayirli olsun, tebrikler.
    Parayi vizeyi aldiktan ama USA'a girmeden odemeniz gerekiyor.
    Sari zarf da Pasaportlar ile birlikte teslim edilecek.

• @meke teşekkürler. Bende vesvese yapmaya başlamıştım. 👍

• Hocalarım merhaba
    Abd’ye girdikten yaklaşık kaç gün sonra green cardımız verdiğimiz adrese gönderiliyor?

• Hocalarım aşı kartı alamadım. Aile hekimim sadece covid aşılarımın göründüğünü söyledi ve sadece o belgeyi verdi. Bu halde Ungan kliniğine gitsem ne olur. Tüm aşıları tekrar mı yapacaklar?

• @MyWay-0 Genel olarak zaten yetişkinlere en az 3-4 aşı yapıyorlar, çok önemli olacağını sanmıyorum.

• @Megadeth Benim forumdan gördüğüm kadarıyla 15 gün ile 6 ay arasında değişiyor

• @saydogan teşekkürler hocam. Çocuklarda görünen tüm aşıları bize yapmazlar heralde. 20 tane aşı var onlarda.

• @joewalker Hayırlı olsun 🙂 🙂
    Sorular özelinde detay paylaşmanız mümkün mü?

• @MyWay-0 Bizim oğlumuza hiç aşı yapmadılar, bana 3, eşime 4 aşı yapıldı. Biz de hiç aşı kaydı sunmadık, sadece covid aşı kaydını götürdük yanımıza.

• @saydogan Teşekkürler hocam bilgi verdiğiniz için

• Merhabalar,
    23 Ekim 2025 günü ABD'ye eşim ve oğlumuz ile giriş yaptık.. Daha evvel belirtmiş olduğumuz (greencardların gönderilmesini istediğimiz) adresi (fee de 3 gün evvel ödendi) artık değiştirmek istiyoruz. Bunu https://my.uscis.gov/ üzerinden adres değişikliği yaparak sağlar mıyım? Abd'ye girişten itibaren 10 gün içinde adres değişikliği yapmak da gerekiyor diye biliyorum. Bu işlemi yaparsak green cardlarımı belirteceğimiz adrese mi yollanır?

• @MyWay-0 Rica ederim

• @MyWay-0
    Hocam bende de yoktu sorun çıkmadı

• @maya Merhaba soru olarak, daha önce ABDye gidip gitmediğimizi sordu. çocuklara yaşlarını sordu. eşime ve bana ne iş yaptığımızı sordu. hangi eyalete gitmeyi düşünüyorsunuz diye sordu. orda mesleki olarak bir networkun varmı diye sordu. 10 dakika sürmemiştir toplamda. parmak izlerinin alınması dahil. herkese kolaylıklar dilerim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

146

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |