Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Yeni sistem EES nedir? (Entry/Exit System)

Avrupa
6 3 409 3
  • ⭐⭐

    Avrupa, EES yani Entry/Exit System diye pasaportlarin yerini alacak ve operasyonu hizlandiracak yeni bir sisteme geciyor ve neredeyse tum Avrupa birligi ulkeleri icin pratikte 10 Nisan 2026'dan sonra gecerli olacakmis, bilginize.

    Resmi ceviri aciklama:
    Sınır kontrollerini daha modern ve verimli hale getirmek: EES, pasaport damgalarını, yolcuların giriş ve çıkışlarını kaydeden dijital bir sistemle kademeli olarak değiştirecek, böylece sınır kontrolleri daha hızlı hale gelecek ve personel daha verimli çalışabilecektir.

    Kaynak:
    https://travel-europe.europa.eu/ees/what-is-the-ees##


  • Daha sonra bu giriş çıkış kayıt bilgilerimize nasıl ulaşabileceğiz acaba?

  • ⭐⭐

    @BK84 Hocam daha yururluge girmedigi icin websiteleri veya hesap kurma / tanimlama / ozet gosterme sistemleri yoktur. Seneye belli olacak gibi.


  • Bu sadece abyi vizesiz seyahat eden kişiler için, konsolosluktan vize alan ülkeler mevcuttaki gibi bu sisteme tabi olmadan devam edecek diye biliyorum

  • ⭐⭐

    @uonur26 Resmi siteye gore vize olup olmamasi fark etmiyor, pasaport benzeri bir uygulama:

    9c530f62-b208-4275-ab7f-6006a4390fa6-image.png

    Kimler bu sisteme tabi olmadan devam edecek:

    • AB ülkesinde oturum iznin varsa
    • AB vatandaşı birinin aile bireysen
    • Araştırma / eğitim / gönüllülük / değişim programı kapsamında gidiyorsan

  • Geçen hafta Budapeşte Havalimanı girişte parmak izi vermiştik.

    Dün ise Kipi'den Yunanistan'a girerken herhangi yeni bir uygulama yoktu. Araçtan inmeden damga vuruldu girdik.
    Bugün geri dönüşte araçtan inmemiz istendi, kamera ile görüntü ve parmak izi almaya çalıştılar ama sürekli hata verip kuyruk olmaya başlayınca eski sistem damga vurup geçirdiler. Heralde belli bir süre alacak.


Benzer Başlıklar

  • Çek Cumhuriyeti Vizesi Hakkında

    Avrupa
    9
    1 Oy
    9 İleti
    770 Bakış
    K
    @melihguney bir başkasının banka hesabını kabul etmedi demişsiniz. Neden etmemiş bilginiz varmi acaba.
  • Sabıka Kaydı ve Schengen Vize Başvurusu

    Avrupa
    10
    0 Oy
    10 İleti
    535 Bakış
    S
    @berke1998, içinde söyledi: Sabıka Kaydı ve Schengen Vize Başvurusu @Schulz Avrupa'da egitim konusunda bilgi sahibi degilim, fakat sabika kaydi olmasina ragmen ABD vizesi alan insanlar biliyorum, acikcasi bu tamamen islenen sucun derecesine gore degisir, bu konuda son karari konsolos verir, bunun AB ulkeleri icin de gecerli oldugunu dusunuyorum. Vize almaniz zor, fakat buna imkansiz demek de yanlis bence. Cevabınız için çok teşekkür ederim. Konuyla alakalı bilgisi ve deneyimi olan diğer arkadaşlar da yanıtlarsa çok sevinirim. Herkese iyi forumlar.
  • 🇳🇱 Hollanda Gocmenligi - Ankara Anlasmasi

    Taşındı Avrupa hollanda gocmenlik gocmen vize ankaraanlasmasi
    65
    1
    4 Oy
    65 İleti
    8k Bakış
    MySeaM
    Almanya'dan sonra Hollanda da kara sinirlarina kontroller getiriyor. https://nltimes.nl/2024/11/11/netherlands-implement-land-border-controls-dec-9
  • Karadag'da Oturum izni ve Vatandaslik

    Taşındı Avrupa
    31
    1
    5 Oy
    31 İleti
    9k Bakış
    B
    Karadağda çalışmak ile ilgili bir bilgisi olan varmı? ben Türkiyedeyken beni işine kabul edip çalışma izinleri, konaklama gibi konularda yardım sağlayan bir kuruluş var mı bilen var mı?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

48

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum