Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• @erkincank bilet rezervasyonu istemiyor amerikan konsolosluğu

• image.png

Randevu açıldı Aralık ayı için.

• Herkese merhaba
    Yaklaşık 1 hafta 10 gün kadar önce eşim ve kızımla beraber ailece Amerika vizesine başvurmuştuk. Randevu tarihi olarak en erken 2028 yılında boşluk görünüyordu. (İstanbul)
    Forum yapılan paylaşımlar sayesinde bugüne vize randevumuzu aldık ve bugün görüşmeye gittik. Süreç olumlu sonuçlandı. Forumda paylaşım yapan katkısı olan herkese teşekkür ederiz 😊
    Mülakata gireceklere faydalı olabileceğini düşündüğümden bize sorulan soruları paylaşmak isterim.
    Newyork’a hangi amaçla gitmek istiyorsunuz?
    Kaç çocugunuz var?
    Türkiye’de eviniz var mı?
    Amerika’da akraba/tanıdık var mı?
    İşiniz ve aylık geliriniz nedir?
    Daha önce hangi ülkelere seyahat ettiniz?
    Görüşmeler ortalama 3-5 dk arası sürüyor
    Tek cümlelik net cevaplar istiyorlar.
    Gişedeki çalışanlar Türkçe biliyor yinede tercüman hazır bulunuyor.
    Yanınızda 1 adet fotoğraf, pasaportunuz ve başvuru formunuz mutlaka bulunsun.
    Herkese bol şans 🌸

• Yine sorum olacak ama pasaportu teslim alma sürecinde ben giderek teslim almayı seçmiştim elden. mülakat sonrasında bu süreç nasıl ilerliyor. VFS den teslim alıyoruz sanırım ama VFS den teslim almak için ilk önce mail gelip sonra randevu mu almam gerekiyor bunu nerden yapacağım bilgisi olan paylaşabilirse çok sevinirim.

• @frkbzdg Mail'e gelen kod ve link ile teslim randevusu alacaksınız. QR kod verecek onu da mutlaka kaydedin ekran görüntüsü alarak.

• @BK84 çok teşekkürler anladım. şimdi mail bekleyeceğiz o zaman :)

• @frkbzdg öncelikle vizenizi tebrik ederim mulakat deneyiminizi detaylı anlatır mısınız yakın zamanda mülakata girecek arkadaşlara fikir olsun daha önceki yurt dışı deneyimleriniz nelerdir ve ayrıca dün öğle saatlerinden itibaren randevularda müthiş bir müsaitlik var benimde tam almanya başvurusu için pasaportu idata'ya teslim ettiğim döneme denk geldi umarım onaylanır da 2. Schengenim olur şimdiden teşekkürler.

• Görüşmeye istihdam mektubu götürmek zorunlu mu? Bu konuda yazan henüz göremedim ve görüşmem oldukça yakın.

• ben yeni greencard kazananlardanim akrabama turist b1b2 vizesi basvurucagiz orda tanidigin biri var mi kismina evet mi demek gerekiyor ben vezemi aldim ama henuz gitmedim.

• @ollqher orada değilsiniz sonuçta henüz

• Merhaba ds160 formunu agustos 2024 de oluşturduk. Görüşme kasımda, son 6 aylık foto yazıyor listede. Formda yeni foto çekilip değişiklik yapmak gerekiyor mu? Bir de askerlk durumunu boş bırakmıştım, onu revize etmek gerekir mi orda söylesem olur mu acaba, bir de tabi randevu tarihi almadan doldurdugmz için otel ve gitme tarihini 2024 olark doldurmuştk, kasıma yeni alabildk ger gelerek mart yerine. Yeni netleşti, yeni tarihli tatil programı yüklemek gerekir mi? Daha hiç revize yapmadık ds formunda. Okuduklarımızdan kafamız karıştı. Yeni sistemde barkod numarası değişmiyor diyen var yanında götür diyen var. Ama barkodlar aynı olucak diye üstüne basarak yazmışlar. Bunlar için riske girmeyip orda anlatsak mı dedik. Sizce nasıl yapmak mantklı

• Merhabalar ankara konsolosluğunda ev anahtarı ile giriş yapabiliyor muyuz yakın zamanda mülakata giden birisi cevaplayabilirse çok sevinirim.

• @moonlight

Ev araba anahtarında sorun yok beraberinizde götürmekte.

• ⭐⭐

@Savas-Koca Daha gecen hafta basimiza gelen olaya gore, yaninizda son 6 ayda cekilen bir fotograf olmasi zorunlu, eger ds160 formunuzdakiyle ayni fotografi kullanirsaniz sizden yeni fotograf cektirip gelmenizi isterler. Aktif randevunuz varken ds160 guncellenemiyor, eski ds160 ile gitmenizde bir sakinca yok, degisen planlarinizi orada oldugu gibi soyleyebilirsiniz.

• Merhaba arkadaşlar bizim aile fertlerinin vize görüşmesi 2026 Mart ayındaydı. Ödemeden sonra 1 sene geçti ve konsolosluk bize bu maili gönderdi. Kasım ayına tekrar yeniden tarih değiştirdik birşey sormadı ödeme istemedi. Acaba mülakata girmek için başka birşey yapmamız gerekiyor mu ?

• @Tolgahan merhaba bende annem icin ds 160 formunu doldurdum ücret ödedim gecen hafta iki yıl önce kardeşimle başvurdular red yemişlerdi ama simdi sisteme giriyorum hiç tarih vermiyor normal mi

• Merhaba,
    10 yıllık vizem vardı yenileme için salı günü pasaportumu vfs'e teslim ettim cuma sabah mesaj geldi abd nosundan. Sisteme girdiğimde follow up mülakatı istediğini gördüm.
    Mülakat randevusunu 6 ay sonraya bulabildim, başına benzer bir durum gelen oldu mu? ya da mülakatsız yenileme işlemi yapabilen var mı acaba yeni sistemde? Red verecekler kılıfına mı uyduruyor acaba.

• @nuroztrk red verme sebepleri neydi

• Merhabalar,

Geçtiğimiz haftalarda ben de mülakata katılıp vizemi aldım. Mülakat Ankara'da gerçekleşti.

Mülakat iki dakikayı aşmamıştır. Sorulan sorular şöyleydi.

Ne amaçla gidiyorsunuz?

Şu tarihte şu şehirde yapılan şu fuar da firmamı temsil edeceğim.

Nereye gidiyorsunuz?

Gideceğim şehri söyledim.

Buradan sonra uzun bir süre soru sorulmadan beklendi ve yazıldı. Sanırım bilgilerim sisteme giriliyordu. Ardından tebrikler vizeniz onaylandı dendi.

20'li yaşlarımın ortalarındayım.

Avrupa, İngiltere ve körfez bölgesine çıkışlarım oldu son beş yıl içinde.

Sitede herhangi bir aktifliğim yok ama uzun zamandır forumdaki bilgileri okuduğum için kendi tecrübemi aktarma ihtiyacı hissettim.

• An itibariyle DS-160 formumu doldurup, Garanti'den ödememi yapıp İstanbul konsolosluğundan haziran 2027'ye randevumu almış bulunuyorum :) Şimdi sırada tarihleri kontrol edip öne çekmek var 👊🏼

Benzer Başlıklar

• 2023 B1/B2 Vize Randevu Tarihleri Durumu

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    51
    0 Oy
    51 İleti
    3k Bakış
    A
    @ATS16 Merhabalar, mail attım buradan yazdım whatsapptanda yazdım ama ulaşamadım
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • B2 turist vizesini F1 öğrenci vizesine cevirmek

38
    0 Oy
    38 İleti
    4k Bakış
    E
    Merhaba ben eşim ve çocuğum geçen yaz turist vizesi ile Amerika’ya giriş yaptık , daha sonra turist vizesi (6ay) biterken f1 öğrenci vizesine başvurduk , o evrede sponsorluk teklifi geldi ama pek de ne kadar süreceği belli olmayan bir süreçti , biz de Türkiye’ye donmeye karar verdik. Öğrenci vizesi çıkmıyor askıda kaldık zannediyorduk ki meğer son bir hafta içinde onay almışız.30 temmuzda giriş yaptıysak 25 temmuzda Türkiye’ye dönüş yaptık. Biz artık turist vizemizi yakmış mı oluyoruz? Tekrar giriş yapmak istediğimizde f1 başvurusu mu yapmamız gerekiyor , ve çıkma olasılığı gerçekten dusuk mu ? Green card çekilişi çıktığında herhangi bir sorun yaşanır mı? Uzun oldu biraz ama pek bilgi alamadım bu konularda ..
  • Başka ülkeden B1/B2 alabilir miyiz?

104
    1 Oy
    104 İleti
    8k Bakış
    S
    Ban calisma izini ve oturum izini olan bir ulkeden basvurup aldim. Bu sekilde sorun olmaz
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k