@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
@SUAT-GUNAY bu devirde halen bunlara inanan varsa ne diyelim 🙂 $2500 ödediği GC çekilişini kazanır umarım
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
@marmarisdeniz kazanma şansı 200 de 1'den, 15 de 1'e falan düşer.
@Kaan-Morgan e devletteki kimlik bilgileri bölümünde doğum yeri bende ilçe olarak gözüküyor. Bu zamana kadar il adını yazarak başvuruyordum, sanırım bu sene ilçeyi yazacağım.
@erdogand Ben de öğrenciyim senin gibi düşünüyordum ama öğrenci pasaportu diye bir şey varmış, harç ödemeden alabiliyoruz.
Herkese selam bu sene yine yerimizi aldık bekliyoruz, şimdiden şansınız bol olsun.
Galiba bekleyiş bu yıl uzun sürecek
Günde 2 kere siteyi kontrol etmek alışkanlık oldu hadi hayırlısı , geç olsun güç olmasın 
son 44 yıldır pasaport isteniyor diye basvuru yapmıyorum, bu yıl yok galiba...basvuracam.
@aku orası öylede başvuruya kadar yetiştirmi bilmiyorum bu sürece hiç girmedim
@imzir-mavisi, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
son 44 yıldır pasaport isteniyor diye basvuru yapmıyorum, bu yıl yok galiba...basvuracam.
Bir kaç yıl önce pasaport şartı kaldırıldı.
Rumuzunuz, eğer bilerek değilse tabi, izmir mavisi olacakken takdim tehir yapmışsınız sanırım 
Başvuru yaparken aman çok dikkat edin
️
Bu sene eb1 ve eb2’den haberdar olduğum için pek bakamıyorum ama dv kategoriye de başvuracağım
Sitede bir hala gelisme yok 17 side geçti saat farkı sabahi bekliyelim. Belki bir olumlu sonuç görürüz.
Ya arkadaşlar bu yıllarca çalışmak zorunda olma olayını kafada nasıl çözüyorsunuz? Emeklilik 70 yaş olmuş. Yılda 20-30 gün izin. Haftada 1-2 gün izin. Ciddi manada Mısır'daki firavun zamanı kölelerinden sistemsel anlamda hiçbir farkımız yok. Bugün sadece hayallerimde ki ülkeleri gezmek için bile olsa cebime 1-2 milyon lira para girse yine de senede sadece 20 gün gezebiliyorum. Bazen düşünüyorum sistemin içinden nasıl kurtulabilirsin diye ve onun için de dededen en az 3 daire kalacak ki birinde kendin oturup diğer ikisini kiraya verip her ay en azından 1000 dolar para getirisi olacak. Lüks hayat yaşatmaz ama bir yatırımcının dediği gibi " ben sabahın seherin de daha gün aymamışken suşi yedikten sonra BMW model aracıma binip işe gideceğime, simit, poğaça yiyerek sakin, bir yere acele etmediğim huzurlu bir sabah geçirmeyi tercih ederim" Zamanında arsalara kaçak göçek gecekondu yapıp imar affı ile kat karşılığı bir sürü daire sahibi olan insanların torunları hep bu şekilde yaşıyor. Ciddi manada bunun haricinde sistemden hiçbir şekilde kurtulamıyorsun. Allah hepimize hayırlı sağlıklı mutlu uzun ömür nasip etsin yaşım oldu 27 ve 18 yaşıma girdiğim günden bu yana ne ara bu yaşa geldiğimi hiç anlamadım. Bir gün baktığımda 37 yaşıma geldiğimde de aynısını hissedeceğim muhtemelen. 18im de benim için mutluluk "dünyanın her yerini gezmek, sırt çantamı alıp köşe bucak dolaşmak vs. İdi". Fakat şu an baktığımda en büyük zenginlik (sağlıktan sonra) sakin sabahlar, sıradan düzlükte geçen günler, mecburi hissettiğin bir işte çalışmak zorunda kalmamak. Bir yandan yaşım genç iken birikim yaptığım paralar ile gezmek, bir yandan da yaşım genç iken yatırımlar yapıp ileride 50 yaşından sonra finansal özgürlüğümü nispeten sağlamış olmak arasında büyük savaş veriyorum. Bu az önce belirttiğim 3 daire olayı ile bunların kirasıyla dâhi aylık 1000 dolar bütçe ile yine gezilebilir yurtdışında. Cidden sistemin içinden çıkmak 3 daireden ibaret. Sizler bu durumu nasıl aşıyorsunuz paylaşırsanız çok sevinirim. En azından içimizi dökmüş oluruz. 
@marmarisdeniz keşke hatta şöyle 1.000 dolar falan olsa
Günaydın bu sene pasaport şartı gelebilir diye Amerika'da ki bir avukatın videosunu izledim sabah aklınızda bulunsun bakalım hayırlısı
@Ecehzr pasaport çıkartmak maks. 1 haftanızı alır. Ekstra 4-5 bin lira para gider sadece.
Ben Temmuz'da çıkardım. 1185 lira defter bedeli ödedim.Üniversite öğrencileri harçtan muaf olduğu için ödemedim. 3 yıl geçerli pasaportum var şuan.
@Atlantis00 henüz aşabilmiş değiliz ama aşmak için hepimiz vizemizi kovalıyoruz. İnsanların gerçekten insan yerine koyulduğu, her ne kadar sistem kapitalizm üzerine de kurulmuş olsa, yine de insan gibi yaşama imkanı, sosyal bir hayat, mali bağımsızlık imkanı sağlayan memlekete kaçmaya çalışıyor herkes
@elbruz Hocam aslında benim anlattıklarımın aynısı ABD içinde geçerli. Evet alım gücü çok daha yüksek fakat benim anlatmak istediğim aslında tamamen finansal özgürlük. Burada günde 10 saat çalışıyorsak orada da günde 10 saat çalışacağız. Sadece alım gücü daha yüksek olduğundan çoğu şey daha ulaşılabilir oluyor fakat özellikle ABD'de sistem koşuşturmasının içinde çok daha fazla oluyorsun. Vakit nakittir mantığı ABD'de çok fazla işliyor. Örnek veriyorum corona zamanı dünya çapında çok fazla kişi evsiz kaldı ama özellikle ABD'de bu rakam çok daha fazla. Çünkü sistem tamamen kapitalizm üzerine. Allah korusun 3 ay sakat kalsan ya da 3 ay işsiz kalsan bu durum ABD içinde ölüm gibi bir şey. Çünkü yanında destek göreceğin insanda yok. Açıkçası burada 3 evim olmasını daha çok isterdim ABD vatandaşlığından. Sizin demek istediğinizi çok iyi anladım siz sistemden çıkamıyoruz nereye gidersek gidelim fakat orada en azından sistemin içinde daha iyi şartlar altında yaşayacağız demek istiyorsunuz. Çok mantıklı zaten ki çok örneği var bunun. Fakat burada 2-3 evi olup kiraya verip kira gelirleri ile yaşayan finansal özgürlüğünü kurmuş biri için zaten ABD'ye gidip vatandaşlık için uğraşmak vs. çok da mantıklı olmaz. Çünkü her şeyin bedeli oluyor hayatta. Adam zaten kendi sistemini kurmuş, özellikle de belli bir yaş üstündeyse zaten sevdiklerimin yanında bu şekilde yaşamak daha mantıklı benim için diyor. Ben mesela son birkaç yılda sevdiğim bazı kişileri kaybettiğimdem beri bakış açım çok değişti. Greencard isteme sebebim tamamen 5 yıl vatandaşlık alana kadar. Sonrasında tekrar ülkeme dönmeyi isterim. Çünkü hayat su gibi akıp geçiyor. Daha iyi alım gücü karşılığında sevdiğimiz herkesten uzakta gurbette yaşamayı tercih ediyoruz ve ben bunu istemiyorum açıkçası. Keşke sevdiklerimle daha çok vakit geçirseydim pişmanlığı çok başka bir olay. Allah kimseye yaşatmasın. Yani hocam işin özeti bunlar bir yana nereye gidersek gidelim çok iyi bir yatırım fonu ya da kira alabileceğimiz 1-2 fazladan evimiz olmadığı sürece nereye gidersek gidelim dizlerimiz tutmayana kadar çalışmaya ve sistemden çıkamamaya devam edeceğiz
İnşallah hepimizin gönlünce olur her şey
@Atlantis00 birbirimizi çok iyi anlıyoruz ki zaten aynı çarpık düzene dahil olduğumuz için bu gayet normal. Bir süre sonra ben de geri dönüş istiyorum, bu süre de us de kazanıp burada gayrimenkul yatırımı yaparak emeklilik için gelir yaratma amacım var. Tabi bunlar iyi niyetli düşünceler, hayat nereye götürecek göreceğiz
@elbruz Çok güzel düşünmüşsünüz hocam en mantıklısı o gibi duruyor şu an. Benimde gc çıksa tam olarak yapmak istediğim bu. Allah yolunuzu açık etsin inşallah 
@Atlantis00 ben 46 yaşindayim,aynı hisleri paylaşıyorum,60 yaşindakide paylaşıyor emin olabilirsin.Gercek ise en büyük zenginliğin sağlik sıhhat olması,gerisi insanin nefisinin istekleri, onu kontrol altına alırsan mutlu olursun .