Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Atlantis00 teşekkürler umarım bu çekilişte siz de kafileye katılır en zahmetsiz şekilde vizenizi alırsınız. Dünya küçük, bakarsınız birkaç sene içerisinde us de bir eyaletin bir şehrinin küçük bir kasabasında beraber kahve içerken yatırımları konuşuyor oluruz 😊

• @Atlantis00 bende 35-40 yaşıma kadar yurtdışında kalıp sonra Türkiye'ye gelmeyi planlıyorum.
    Şuan yaşım 22, EEM bölümünde 2. sınıf öğrencisiyim. GC kazanırsam kariyerim için bir den 4-5 basamak atlamış olacağım.

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@elbruz İnşallah hocam hepsi afiyetle olsun inşallah 🙂

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@Hasan-Sevinç En mantıklısı kardeşim. İnşallah gönlünce olsun her şey 🙂

• @heyysanadiyom hangi siteyi link atabilirmisin?

• Eee ne yapıyorsunuz yaaa site açılmamış hala herkes onu bekliyor dört gözle 😃

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Atlantis00 sende biliyorsun eskiden çok fazla muhabbetini döndürdük. Amerikaya elinde bir meslek yoksa gitmeyin. delivery yada tırcılık içinden geçtiler. 3-5 yıl önce başlayanlar daha yeni yeni puanlama da yukarılara geldiler yüksek orderleri alıyorlar tırcılık zaten söylemiyorum çünkü artık ehliyet alamıyorsun ondan dolayı meslek burada çok önemli xiaomi yada başka bir çin firmasının ceosu söylediği bir şey yapay zekanın asla ama asla ele geçiremeyeceği meslekler el becerisi meslekler bu kişiler asla sağlıkları bozulmadıkça aç kalmayacaklar diye beyan vermişti. Ondan dolayı şimdiden meslek edinmek çok daha fazla sana getirisi olacak özellikle 3 evin getirisinden. Forum ailemizden 57 yaşında gidip 5 yıl kalıp vatandaşlık aldı sonra Türkiye de kaldığı sektöre devam eden üyemiz var ondan dolayı senin elinde mesleğin olsun gerisi zaten çorap söküğü gibi gelecek.

• Elektrik elektronik teknisyeniyim. Bence tüm dünyada bitmeyecek tek meslek bu olacak. Herşey elektronik hale geldi. Bunların tamiri bakım onarımı yapanlar çok güzel paralar kazanacak. Türkiye'de büyük fabrikalar teknisyenlere para vermediğine bakmayın. Çoğu avrupa ülkesinde aranan meslekler arasına girmeye başladı. Tek sorun hindistan ve pakistan gibi ülkeler.

• @dilmel, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@Kaan-Morgan e devletteki kimlik bilgileri bölümünde doğum yeri bende ilçe olarak gözüküyor. Bu zamana kadar il adını yazarak başvuruyordum, sanırım bu sene ilçeyi yazacağım.

orada ne yazıyorsa onu yazman lazım bu zamana kadar hatalı olmuş örneğin doğum yeri istanbul da ama doğum yeri kimlikte bakırköy ilçe yazıyorsa oraya il adı istanbul yazılmaz kimlikte yazdığı gibi yazılır yani bu senaryoda Bakırköy yazılır birde türkçe karakter kullanmadan BAKIRKOY - Bakirkoy

• Piramit işçileri için verilen günlük yevmiye miktarı 10 tane somun ekmek 5 litre bira... Şuan ki fiyatlara göre 10 somun ekmek resmi rakamlara göre 188 TL 5 litre bira 950 TL yapıyor. Toplam 1138 TL yapar. Günümüz Türkiye'sinde asgari ücretin günlüğü 736 TL... Evet arkadaşlar fıkra bu kadar. 5 bin yıl önce köle olarak tabir edilen işçiye 1138 TL değerinde yevmiye verilirken günümüz Türkiye'sinde bu miktar 736 TL. 5 bin yıl önce elektrik su doğalgaz barınma gibi giderler olmadığı halde binlerce yıl önce çalışan işçinin maaşı bu günden daha yüksek olması modern köleliğin nerelere geldiğinin en büyük göstergesi. İnsanların memleketten kaçıp gitme isteği maalesef bu sebeple oluyor. Evli çocuğu olan birde üstüne kira ödeyen çekirdek bir ailenin bu şartlarda hayatta kalmaya çalışması ne kadar acı olduğu gösteriyor. İnsanlar da bir umut yolu gözlüyor. Bu tarihten 10 yıl kadar önce asgari ücretli biri günlük 2 saat fazla mesai yaparak ay sonunda ev kredisini ödeyebiliyordu. Şimdi çift maaşlı iki kişinin bir ev alması bile hayal oldu. Kredi ödemeleri aylık 100 150 bin tl bandında. Evlerde tam tersi oranda inanılmaz pahalı hale gelmiş. 15 20 yıllık yıkılmaya yüz tutmuş evlere bile 4 5 milyon tl para isteyenler var. Bana bu memleketin borcu var. Bana bundan 10 15 yıl sonra deseler ki seni şuan ki yaşına geri getireceğiz bize şu kadar altın şu kadar ev şu kadar araba hangi dünya malı beni tekrar bu yaşlarıma getirebilecek ? En değerli şeyi yani hayatımızı zamanımızı bir ev bir arabaya bağlayıp 40 50 sene çalıştıktan sonra ne anlamı olacak ? Tam rahata erdik derken bu seferde hastalıktan yaşlılıktan ne yapmak istediklerimizi yapabileceğiz nede hayatın tadına varabileceğiz. Yani demem o ki bizden senelerimizi çaldılar. Benim gibi düşünen binlerce insan olduğuna eminim. Hepimiz bu sebeple buradayız. Benim isteğim Pasaport zorunluluğu da gelsin başvuru ücreti de 50 100 dolar olsun. En azından öylesine başvurup sonradan gitmek istemeyen şımarıklar yerine gerçekten bu işe vakit nakit ayırabilen insanların şansları artsın. Bu insanların kendi geleceklerini kurtarabileceği bir şans.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@gungorhan bu kadar hassas olmayın çünkü amerikada ki gibi bizde eyalet isimleri yok ondan bu hataları görmezden geliyorlar

• @gungorhan E-devletten vukuatlı nüfus kayıt örneğine bakarsanız orada doğum yeriniz gözüküyor

1. başvuruyu bekliyorum. Bu sene kazanacağım inşallah.

• @Serapp, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@imzir-mavisi, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

son 44 yıldır pasaport isteniyor diye basvuru yapmıyorum, bu yıl yok galiba...basvuracam.

Bir kaç yıl önce pasaport şartı kaldırıldı.
    Rumuzunuz, eğer bilerek değilse tabi, izmir mavisi olacakken takdim tehir yapmışsınız sanırım 🙂
    Başvuru yaparken aman çok dikkat edin ⚠

izmir evet, bilgi için saolun.

• ben isviçre de 2 yıl kadar kaçak çalıştım sonra döndüm, hiç bir suc işlemedim,gc çıkarsa bunu belirtmezsem öğrenebilirler mi? thanks..

• @gungorhan zaten çıkmadı sıkıntı yok oyuna devam 🙂

• @heyysanadiyom Yapılacak işlem Amazon.com üzerinden alışveriş yapmaya benzer diye düşünüyorum. Siz ödemeyi dolar olarak yapacaksınız bankalar arası dolar kuru üzerinden kredi kartınıza TL olarak yansıtılacak. Ben yurtdışı platformlardan alışveriş yaparken ödeme dolar veya yerel para birimi olarak ödeniyor ve sonrasında hesabımdan türkiyedeki kurdan farklı bir kur ile tl yansıtılıyor.

Bence öyle

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   E elbruz 

• @seroler, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@heyysanadiyom Yapılacak işlem Amazon.com üzerinden alışveriş yapmaya benzer diye düşünüyorum. Siz ödemeyi dolar olarak yapacaksınız bankalar arası dolar kuru üzerinden kredi kartınıza TL olarak yansıtılacak. Ben yurtdışı platformlardan alışveriş yaparken ödeme dolar veya yerel para birimi olarak ödeniyor ve sonrasında hesabımdan türkiyedeki kurdan farklı bir kur ile tl yansıtılıyor.

Bence öyle

Yurt dışı ödeme açık olsun yeter. Birde mesai saatleri dışında ödeme yapmamak lazım çünkü alış-satış fiyatlarında makas aralığı artıyor. Gerçi 1 dolar ne fark edecek ama Steam üzerinden oyun alırken falan çok fark ediyor.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@imzir-mavisi kayıt dışı olduğu için hayır

• @ayvalik10, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@imzir-mavisi kayıt dışı olduğu için hayır

tam anlayamadım bro... sölemesem çakmazlar mı yani?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

159

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |