Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @apex DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Şuan bulunduğumuz durum itibarı ile para konusu bir şekilde çözülür demek bile aslına bakarsan inandırıcı gelmemeye başladı. Dolar Bey yükseldikçe şartlar daha da elverişsiz hale geliyor 😞 Ama yine ne diyoruz kaldı şurada 42 Gün 😃


  • @apex Sadece nakit olarak göstermeye bilirsiniz.Aracınızda bu tutarda gösterebilirsiniz.Bu konu forumda hep böyle sorun olmuştur.Ve bir çok şehir efsanesi de mevcuttur.Amaç bankada para göstermek değil.Hiç bilmediğiniz bir ülkeye ayak bastığınızda hayatınızı bir iş bulana kadar devam ettirecek meblağ ile gitmek.Şöyle düşünün Türkiye ye göç ettiğinizi ve gelmiş olduğunuz ülkenin para birimi buranın 5 te 1 i ediyor.Türkiye de ev tuttunuz,eşya aldınız v.b giderleriniz iş buluna kadar ne kadar birime ihtiyacınız var ise ABD de de o kadar birime ihtiyacınız var.


  • Foruma uzun zamandır girmiyordum.Şöyle bir göz gezdirdim.Eskiye oranla üsluplar değişip,birbirlerini kırıcı oldukça mesaj var.Burada herkesin amacı birbirine yardım etmek,deneyimlerini paylaşmak.Ve en önemlisi birbirinin fikrine saygı duymak.Forumda ne hikayeler okuduk(hele ki @orhanvegs in süreci,unutulmazlar arasındadır.Şuan ne yapıyor uzun zamadır girmediğim için bilmiyorum),neler paylaştık.Birbirimizin dertlerine,sevinçlerine ortak olduk.

  • ⭐⭐

    @apex para konusu her türlü aşılır demek hiç realistik değil ne yazık ki. Geçen yıl yurt dışında okuyanlar kur yüzünden üniversitelerini dondurup geri gelmişti. Belli ki aşamamışlar... Bu şuna benziyor benim elimde hiç param yok. Asgari ücretle geçiniyoruz ailecek misal bir araba almak istiyorum param yok siz bana verin ben bir şekilde öderim pat diye nasıl çıkarayım diyorum 🙂 onlarda aynen haklısınız deyip veriyor (asla vermezler) sonra ne oluyor eve haciz geliyor davalar belki hapis cezası ancak. Yeşil karta başvururken bu tarz ''hendikaplar'' olmadığı için oldukça basit aman bir çıksın da düşünürüz deniyor ele yüze bulaşan bir şey yok. Aynı küçük çocuklarına sen hele bir yap sonra düşünürüz deyipte çocuk yaptıktan sonra cayan aile modeli gibi bu tamamen bir ornektir. Çıkınca da gitmiyorlar daha geçenlerde paylaşıldı mülakata giden gitmeyen rakamlar korkunç. Benim de bir tanıdığım kazanmıştı başvururken çok heyecanlıydı kazandı sonra parayı nereden bulacam ya deyip gitmemişti.


  • Uzun süredir gitmeyi kafasına koymuş bir insan zaten birikim yapıyordur ve birikimini ya dolar ya da altın olarak tutuyordur. TL olarak biriktiren sanıyorum kalmamıştır. Gitmeyi kafasına koyan insan dişinden tırnağından artırır yine biriktirir. Bu hedefe odaklanma meselesidir. Bu arada evli ve çocuklular daha fazla gitme hakkına sahip olmalı bence çünkü bizde zaten genç dimağlar var ve eğitime hazırlar. Bekar arkadaşlar alınmasınlar sadece bir kişiyi kastederek bunları yazıyorum.


  • @likable @ikizbabasi @LordBolton Arkadaşlar merhaba,

    Neden cebimizde belirli bir bütçe ile yurt dışına çıkmamız gerekiyor hepsinin bilincinde olan biriyim. Biz neden buradayız, hepimizin amacı aynı. Türkiye'nin olumsuz şartlarından kurtulup daha iyi bir yaşam standardına kavuşmak için.

    Gerçekten merak ediyorum. GC ile Amerika'ya giden kaç kişi gerçekten cebine olması gerektiği kadar para ile gitti? Mecburuz arkadaşlar.. Vizesidir, yol parasıdır, orada çalışamadan geçireceğin 1-2 ay parasıdır bir şekilde denkleştirip gitmeye mecburuz. O kadar paran yoksa bile 8 aktarma yapıp daha ucuz bilet bulmaya mecburuz. Gerekirse uçaktan iner inmez tuvalet temizlemek için iş aramaya mecburuz. Ama biliyorum ki bunların hepsi geçici, Türkiye'de ne kadar umutsuz yaşıyorsam gideceğimde umudumun belki 10 kat artacağını biliyorum. Çünkü değer var, hak var.

    Benim takıldığım konuyu anlatamadım sanırım. Yeterli parası olmayan başvurmasın, çıkmaz umarım demiş arkadaşın biri. Neden çıkmasın? Senin yeteri kadar paran var diye ben neden daha iyi şartlar için adım atmayayım. Şu Türkiye kafasından kurtulmamız lazım.

    Hep aynı şeyi tekrarlıyorum. Umarım gerçekten, gönülden isteyene çıkar. Allah yardımcımız olsun..


  • @apex DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Hakkıyla kim daha iyi değerlendirip işini görebilcekse inşallah ona çıkar boş anlamayan belki giderim bi çıksın da bakarız ya çıkarsa bu para işini nasıl yaparız diyenlere çıkmasın da

    merak ettiğim için soruyorum 🙂 Önce 4 kişilik bir aileyi baz alalım. Söylenenlere göre (15+15+5+5 miktarı yanlış hatırlıyor olabilirim) 40.000 dolar parayı kim çat diye masaya koyabilir? 226.000 TL yapıyor. Hadi bekarsın diyelim yine bugün ki kur ile 85.000 TL yapıyor. Ayrıca önümüzdeki günlerde dolar kurunun ne olacağını kimse kestiremiyor.
    O yüzden gönülden isteyen herkese çıksın demek kafi olacaktır. Para konusu her türlü aşılır. Yeterki kafan, gönlün orada olsun..

    bir kişi için 15 bin sonraki her kişi için 5 bin yani 30 bin yapar (15+5+5+5) gene de çok para tabiki kur farkından dolayı.ama abd açısından bakarsan 30 birim istiyor.


  • 4 Kişilik bir aile $30K = 166.500₺
    Bekar İçin $15K = 83.200₺


  • @apex kesinlikle katılılıyorum, sonuçta herkes umudunun peşinden koşuyor. kaldı ki para konusu gelince, bugün yeteri parası olan kişinin yarın için garantisi yok. yada ortada para yokken bir şekilde bir iş yapar, bir iş alır, bişeyler olur o para gelebilir. bu tecrübe ile sabittir. 4 - 5 sene kadar önce bir anda olanları satmak zorunda kalmış ve paşa paşa sıfıra inmiş biri olarak söylüyorum. yarınımızın garantisi yok, ve bu bizim gitme nedenlerimizin en büyüğü.

    @sadikcagan bu tutarlarla ilgili sanırım @crazycells bi açıklama yapmıştı. tutarlar o sene Amerika'da açıklanan açlık sınırı ile ilgili. en son ki rakam talihli için 10.000 usd civarı bir tutar ve ek aile fertleri içinde 4.800 usd civarıydı diye hatırlıyorum.


  • Ben tek gidecem, bu nedenle sanırım hesapta para gösterme sorunum biraz daha hafifleyecek. Bir diğer avantajım ise çalışırken almış olduğum aracımı kardeşime sattım ve hala araç benim üzerime kayıtlı. Velev ki şans yüzüme güler de çekilişi kazanırsam aracı gösterecem teminat olarak 🙂 Gidebilirsem de gitmeden önce kardeşime vekalet bırakacam.
    Geriye kalan ise giderken yanımda 5.000 dolar gibi bir miktar götürmek kalıyor. O konuyu da, çekilişi kazanmam halinde ücret scalasına takılmadan bir işe başlamak ile çözmeyi düşünüyorum. Velhasıl, çekilişi kazanmam halinde planım hazır 🙂 Malum başak burcunun tipik özelliği plan yapmak :)))


  • Süre kısaldıkça görüyorum ki asıl sıkıntılar gün yüzüne çıkmaya başlamış maddiyat gibi... Aslına bakarsanız benim asıl korkum seçimden sonra doların nasıl bir yol izleyeceği, piyasa analizcileri söylentilerine göre seçim sonrası dolar beklentisi 8-10 arası deniyor. Böyle bir durumda ekonomik olarak kim hazır olur nasıl gider bilemiyorum. Umut ediyorum ki böyle bir şey hiçbir zaman yaşanmaz o zaman gerçekten aramızdan kaçımızın gidecek gücü kalır kestirmek zor... :(((


  • Önemli olan gc talihlisi olabilmek, zira bu şansı yakaladıktan sonra gerçekten gitmeyi kafasına koymuş olanlar muhakkak bir alternatif üretiyorlar. Aylardır youtube da izlemediğim video kalmadı bu konuyla ilgili ve zaten beni buna teşvik eden de bu videolar oldu aslında. Gidenlerin bir çoğu maddi imkana sahip olmasalar bile eş - dost tan yardım almışlar bankada gösterilen meblağ için. Sonrasında daha Amerika ya gitmeden paraları iade etmişler. Dediğim gibi, yeter ki gitmek istesin insan, bir yolunu buluyor elbet...


  • Arkadaşlar hesabınızdaki parayı Amerika sizden istemiyor, o para zaten sizin. Oraya gidince de sizin olacak. Parayı sanki Green Card alırken Amerika'ya ödeme yapıyormuşuz gibi bir algı oluşuyor. Diyelim ki Amerika hesabınızda hiç para istemiyor. O zaman 500 dolarla Amerika'ya felan mı gitmeyi düşünüyorsunuz. Adamlar sizin orda sıkıntı çekmemeniz için bu parayı görmek istiyor. Bu yönden bakın konuya lütfen.


  • @majezik DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Arkadaşlar hesabınızdaki parayı Amerika sizden istemiyor, o para zaten sizin. Oraya gidince de sizin olacak. Parayı sanki Green Card alırken Amerika'ya ödeme yapıyormuşuz gibi bir algı oluşuyor. Diyelim ki Amerika hesabınızda hiç para istemiyor. O zaman 500 dolarla Amerika'ya felan mı gitmeyi düşünüyorsunuz. Adamlar sizin orda sıkıntı çekmemeniz için bu parayı görmek istiyor. Bu yönden bakın konuya lütfen.

    Yok hocam ABD bu paraları almıyor zaten biliyoruz da gösterme ve oraya götürme kısmındayız zaten. Yoksa tabiki o parayı ABD hükümetine vermeyeceğiz. Fakat 4 kişilik bir aile 166K TL'yi(Dolar kuru 5,55 TL) göstermesi ve götürmesi de sıkıntı olacaktır. İnşallah Ekonomistlerin söylediği gibi Dolar Bey'i fazla kızdırmazlar yoksa maazallah..

    Üstelik Uçak bilet paraları, hastane kontrolü ve vize ücretleri vs. de oldukça yüksek rakamlar. Olduda GC çıkarsa Allah kolaylık versin..


  • @Chromium biz 9 senelik evliyiz çocuğumuz yok sizce çıkma önceliğimiz ne olmalı acaba ?


  • @dreams_usa tabi canım zaten her koşulda lazım zaten yemek içmek vs için belli bir meblağ körü körünede tanıdığın irtibatın yoksa gitmek mantıksız zaten.. Ki istanbulda bile dışarı çıktığında uzak biryere gitmeyi yol masrafını geçiyorum 2 kişi oturup cafede sıcak çikolata içmek istesen (en son ödediğim fiyat bana saçma gelsede çünkü eskiden 5 liraydı ve of pahalı derken) 15 lira dan 30 lira ödüyorsun.. osu busu şusu olur diye hesap yapıncada en az 50 lira ile çıkıyorsun dışarı minimum keyif için.. kıssadan hisse zaten parasız olmuyor buralarda da oradada hani en kötü ihtimal için diyorum geri dönüş bileti alabileceğin bir miktarın cebinde olması gerekiyor..@Rüzgar zaten senin dediğin olur ise unganlar hani 1 kişi yuvarlama 400 dolar sana ediyor 3200 ki bak 10dan değil korkuyla 8 den hesapladım 🙂 ya zaten öyle birşey olursa duramam buralarda naparım nasıl giderim bilmiyorum ama ya sabır hepimize...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @iacar DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    @apex kesinlikle katılılıyorum, sonuçta herkes umudunun peşinden koşuyor. kaldı ki para konusu gelince, bugün yeteri parası olan kişinin yarın için garantisi yok. yada ortada para yokken bir şekilde bir iş yapar, bir iş alır, bişeyler olur o para gelebilir. bu tecrübe ile sabittir. 4 - 5 sene kadar önce bir anda olanları satmak zorunda kalmış ve paşa paşa sıfıra inmiş biri olarak söylüyorum. yarınımızın garantisi yok, ve bu bizim gitme nedenlerimizin en büyüğü.

    @sadikcagan bu tutarlarla ilgili sanırım @crazycells bi açıklama yapmıştı. tutarlar o sene Amerika'da açıklanan açlık sınırı ile ilgili. en son ki rakam talihli için 10.000 usd civarı bir tutar ve ek aile fertleri içinde 4.800 usd civarıydı diye hatırlıyorum.

    Evet, yoksulluk sinirina gore belirleniyor bu degerler sayin @iacar ; fakat %100'u degil, %125'i olmasi gerekiyor. Diversity Visa surecinde konsoloslar eskiden birebir bu tabloyu takip ederken, son yillarda cok daha rahat davranmaya basladilar. O nedenle forumdaki tavsiye edilen miktari 10.000 + her kisi icin 4.000'e indirmistik. Ama tabii ki ne kadar yuksek bir miktarla ABD'ye girerseniz, sizin uyum sureciniz o kadar kolaylasir.

    alt metni

  • ⭐⭐

    @gözde DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    @Chromium biz 9 senelik evliyiz çocuğumuz yok sizce çıkma önceliğimiz ne olmalı acaba

    Umarım sizin de hayalleriniz gerçek olur bu sene, iyi şanslar diliyorum 🙂


  • Bu ileti silindi!

  • @gizemb Ne tanıdığım var, ne de bir irtibatım. Ama kararlıyım, o şans yüzüme gülerse ( ki şanslı biri değilimdir ) hiç gözünün yaşına bakmayacam. Yeter ki o gün geldiğinde ''congratulations'' desin, gözünün yaşına bakmayacam Allah tan bir mani gelmezse. Körü körüne mi denir, gözü karartmak mı denir bilemedim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

109
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum