Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @meke Hocam hayırlı olsun, tebrik ederim, işin büyük kısmını aşmışsınız, kalan kısmı da en kısa zamanda tamamlanacaktır. Kolaylıklar ve bol şans diliyorum.

• @pelinoaydin Tebrik ederim, kızınız ile ilgili en kısa zamanda bir çözüm yolu diliyorum kolaylıkla ve bol şansla.

• @Megadeth Hocam ilk basılan vize 6 aylık oluyormuş (henüz görmedim ama), sonra havalanında geçici green card gibi bir şey daha basıyorlarmış onun ile istenirse 1 yıl içerisinde giriş yapılıyormuş. Yani ilk 1 yıl bir problem teşkil etmiyor gidip gelmeler kalmalar diye anladım ama sonrası bizde de meçhul, yazın tekrar gideceğiz, büyük ihtimal çocuklara reentry permit alıp ben git geller ile düzen kurana kadar bir süreç götüreceğiz. Tabi ben yine de 1 ay daha fazla kalmayı düşünüyorum bu ilk gidişte en azından green cardları elden alayım, ehliyet banka hesabı vs onları oturtturalım.

• @botanist evet aynı şekilde bende çok uğraştım. Hatta geçmiş iş ve eğitim ile ilgili sayfayı belki 2 saatte doldurabildim. Devamlı atıyor felan sonra hızlı olmak açısından istenilenleri önce Word e yazdım sonra hızlıca copy paste yapıp save edip geçebildim.

• @MACOFU-MACOFU
    Paylaştıklarınız gerçekten yol gösterici bilgiler teşekkürler.

• image.png

Geçen bir ayda herhangi bir güncelleme yok, hala Jan 2025 dosyaları işleniyor.

• @merve-cengiz tum crezleri ve ve on bellegi temizleyip firefox private new window uzerinden doldurmaya calistim. Sistem birazda olsa uzun sure calisyor.

• @Melek-Alan bu çok ilginç, Kiev için bile bu görüntüde Oct-2025 yazıyor..

• @sbsb2025 bir önceki 2 Septemberde güncellenmişti yine Jan 2025'ti, eğer bu hızla ilerleme olursa Mayıs 2025 te DQ olduğumuz için muhtemelen 2026 ilk quarter için IL almayı bekliyoruz açıkçası. Acaba Jan 2025 ten daha sonra DQ olup IL alan oldu mu?

• DHL ile ilgili bir sorum olacak. Dokümanları gönderdim 2 günde US e ulaştı, şuan istisnai durum ve çarpı işareti var, gönderim bekleme de görünüyor. Bu sıradan bir durum mu? Herhangi bir mail bildirim almadım detaylar ile ilgili.

• @shinriyeon ben burada yerleşik başka bir hocanın adresini verdim hocam.

• @silamrc Yonlendirme icin tesekkurler. Soku atlatip ancak konsantre olabildim,
    Application refused under Immigration and Nationality Act (INA) 221(g) sayfasini ve ilgili alt basliklari okudum.
    Sizin de bahsettiginiz gibi VFS Ankara veya Istanbul'a veya UPS ofislerinie (ilave ucret odeyerek) birakabiliyoruz.
    VFS ile ilgili sayfada sadece ucretsiz islem yapildigi belirtilmis ancak randevu ile ilgili birsey yazilmamis. Sizin teyid etmeniz benim icin cok iyi oldu, randevu gerekmeden Ankara VFS'ye birakmayi planladim.
    Simdi tek sorunum Anadolu Adliye (Kartal) ilgili mahkeme kalemine gidip asivden evrak cikarttirmaya calisacagim.
    Umarim sorunsuz hallolacak.

• @meke Umarim cabucak halledebilirsiniz. Pasaportunuzu geri verdiler mi? Eksik belgelerle birlikte birakacak misiniz? Vfs ye mumkunse sabah 9 gibi erkenden gidin cok sira beklememek icin, zaten 9:30 da aciliyor, 10 a kadar iyice sira artiyor.
    Benim pasaportumu vfs konsolosluga birakti, ertesi gun Issued oldu. Sizin de umarim boyle hizli ilerler 🙏 Yarin vfs ye ucak biletimizi gösterip randevusuz teslim alicaz pasaportlarimizi, ordaki gorevli bu sekilde geirsek randevusuz kabul edeceklerini soylediler. Zaten sitede randevu yok olusturamadik. Umuyorum ki artik sorun cikmaz…

• DS-260 da devam eden doktorayı eklemek gerekir mi. bitiş tarihi olarak ne seçmeliyim. illa bi tarih istiyor.

• @Melek-Alan Aynı durumdayız, ben de EB1 ve Mayıs DQ'luyum, yaz 2026'da giriş yapmayı planladığım için konsolosluk görüşmesinin Ocak 2026 sonrasında herhangi bir zamanda olmasında sakınca yok. Burada genelde evrak-süreç üzerinde duruyor herkes, bir an önce bitsin de netleşsin diye düşünülüyor. Ama esas mesele iş-yerleşim ve diğer meseleler. İş bulmak için şimdiden gece-gündüz başvuruyorum, buna odaklanılması daha mantıklı. Şu anda sabretmek biraz güçleşebilir. O nedenle hiç başvurmamışımız gibi davranıp ve kendi işlerimize odaklanmak daha uygun : )

• Bu ileti silindi!

• @chemistontheroad bende DHL ile yollamak istedim ancak şubedeki çalışan PO Box adresine teslimat yapmadıklarını şuan bunu alsam bile teslimatta sıkıntı yaşayabileceğimi söylemişti. Sizin durum bu şekilde olabilir mi? DHL müşteri hizmetleri ile görüşün bence.

• Merhaba arkadaşlar ds-260 formunu doldururken kendim için petitioner kısmına "self" . eşiminkini dolduruken "other" kısmını seçip kendi bilgilerimi girdim doğru mu yaptım acaba?

• @caner1245 benim bildiğim hepsine self yapacaksınız. Petioner Amerika'daki bir sponsor ile ilgili diye biliyorum.

• @merve-cengiz müşteri hizmetlerini aradım bir sorun olmadığını bugün teslim edileceğini berlittiler. Haftasonu girdiği için istisnai durum yazılmış.

Teşekkür ederim cevabınız için.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

111

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |