ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
@caner1245 Teşekkürler, evet ABD planlarını üstünkörü sordu. Başka ülkede yaşadın mı diye de sordu, ben zaten yaşadığım için kısa bir sohbet yapıldı.
-
@silamrc Teşekkürler, istenen ilave evrağı Pazartesi Salı gibi alabileceğim, sonrasında ben de Ankara’ya günübirlik gidip elden bırakacağım.
Bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum;
-IV Ankara kapıdan evrak alıyor mu?
-VFS randevusuz evrak teslim alıyor mu?
Almıyorsa nasıl yapabiliriz veya en hızlı teslimat nasıl yapabilirim? Mesela gün içi teslimat ile Kargo şirketi kullanabiliyor mu? -
UPS ile gelmesini seçmiştim; mülakatta "Ankara adresinden" almamızın mümkün olup olmadığını sorduğumda, buna "müdahale edemediklerini" belirttiler. UPS ile alan kişiler daha evvel çok uzun sürdüğünü belirtmişlerdi; son zamanlarda UPS kullananlar oldu mu acaba? Hala gecikmeli mi teslimatlar merak ediyorum..
-
@meke IV Ankara dediginiz konsoloslugun icindeki unit ten bahsediyorsunuz, kendiniz gidip evrak birakamazsiniz. Oncesinde yazdigim gibi, bizim sadece pasaportlarimiz istendi ve VFS Ankara subesinden randevusuz birakabildik sorunsuz. Sadece bizden pasaportlarimizin istendigi emailin ciktisini istediler. Sizin durumunuzda size eksik belge icin verdikleri kagida bir bakin herhangi bir yonlendirme var mi, yoksa eksik belgeniz ve randevuda verilen eksik belge ibareli kagitla VFS Ankara ya da Istanbul’a birakabilirsiniz. Dedigim gibi, biz randevusuz kolayca biraktik. Vfs belgenizi biraktiginizin ertesi gunu konsolosluga iletiyor.
Vfs den birakamam derseniz PTT ile gonderim yapmis olanlar var ulastirabilmisler. Burada sizin kuryelere guveniniz, calisma durumunuz hangisi sizin icin uygunsa onu yaparsiniz. Ptt ya da baska bi kuryeyle gonderceksiniz evrak zarfinin ustune konsoloslugun adresini dogru yazdiginizdan emin olun, garanti olsun diye IV Unit’e diye bir ibare de ekleyebilirsiniz.
Ben garanti olsun diye konsoloslugun bana attigi emaildeki adresleri kullanin diye asagiya ekliyorum gelen emaili direkt. Daha yeni bu konuda islem yaptigim icin yardimci olmusumdur umarim.
———-
Dear Sir/Madam,
You may send us your passports for further processing.
Please be informed that you may send your passports through our new vendor, VFS from their office at the following addresses:
VFS GLOBAL- Visa Application Center Istanbul - Astoria Business Center, Floor: B1, Unit: M40, Esentepe, Şişli 3400
VFS GLOBAL- Visa Application Center Ankara - Mahall Ankara A Blok No: 11 Mustafa Kemal Mah. Dumlupınar Bul. No: 274 Çankaya, Ankara
If you want to send your documents via courier, our address is:
Embassy of the United States of America
1480 Sokak No. 1 Çukurambar Mahallesi 06530 Çankaya, Ankara (ATTN: Immigrant Visa Unit).Sincerely,
Consular Section
Immigrant Visa Unit
U.S. Embassy, Ankara -
@Megadeth hocam hiç stres yapmayın benim işlem 5 dk falan sürdü. Soru falan sormuyorlar. Hersey akıp gidiyor. Ben yurtici seyahat yapmış gibi hissettim.
-
@pelinoaydin geçmiş olsun ve hayırlı olsun, umarım sorununuzu bir an önce çözersiniz
-
DS-260 formunu doldururken sistem hep hata variyor. Tekrar tekrar giris yapmak zorunda kaliyorum. Dun aksamdan itibaren acikcasi ilerleyemiyorum. Sistemsel bir sorun mu var. Bu konuda daha once bu sistemi kullananlarin bir onerisi var mi? Halihazirda formu dolduranlarda bu sorunla karsilasiyorlami?
-
@MACOFU-MACOFU
Hocam doğru anladıysam şubatta abd’ye gidip iki hafta kalıp tekrar tr’ye döneceksiniz.Bunu sorun yapmazlar değil mi?Yani min 6 ay kalma durumu istenmiyor mu ilk girişten sonra? -
@sbsb2025 Cok tesekkur ederim hocam yanitiniz icin. Ben TR'den cok sansim olmaz mi derken benim de birkac hocama reference check gitmis. Umarim sonrasi da guzel gecer hepimiz icin.
-
@Oz58 Cok tesekkur ederim hocam cevabiniz icin. Insallah uc ayda sureciniz tamamlanir ve netlige kavusur. Bu uc ay sanirim green kartlarin gelmesi vs icinde yeterlidir diye dusunuyorum. Siz kendi adresinizi mi verdiniz acaba? Yoksa her ihtimale karsi baska bir adres mi verdiniz? Ben de bu sekilde olabilir belki diye dusunurken cok guzel bir ornek oldunuz.
-
@Megadeth Aslında ben de Ocak ayında girip 8 gün kalıp geri döneceğim. Ben sadece USA dışına çıkıldığında en fazla 180 gün kalınması isteniyor diye biliyorum.
-
@meke Hocam hayırlı olsun, tebrik ederim, işin büyük kısmını aşmışsınız, kalan kısmı da en kısa zamanda tamamlanacaktır. Kolaylıklar ve bol şans diliyorum.
-
@pelinoaydin Tebrik ederim, kızınız ile ilgili en kısa zamanda bir çözüm yolu diliyorum kolaylıkla ve bol şansla.
-
@Megadeth Hocam ilk basılan vize 6 aylık oluyormuş (henüz görmedim ama), sonra havalanında geçici green card gibi bir şey daha basıyorlarmış onun ile istenirse 1 yıl içerisinde giriş yapılıyormuş. Yani ilk 1 yıl bir problem teşkil etmiyor gidip gelmeler kalmalar diye anladım ama sonrası bizde de meçhul, yazın tekrar gideceğiz, büyük ihtimal çocuklara reentry permit alıp ben git geller ile düzen kurana kadar bir süreç götüreceğiz. Tabi ben yine de 1 ay daha fazla kalmayı düşünüyorum bu ilk gidişte en azından green cardları elden alayım, ehliyet banka hesabı vs onları oturtturalım.
-
@botanist evet aynı şekilde bende çok uğraştım. Hatta geçmiş iş ve eğitim ile ilgili sayfayı belki 2 saatte doldurabildim. Devamlı atıyor felan sonra hızlı olmak açısından istenilenleri önce Word e yazdım sonra hızlıca copy paste yapıp save edip geçebildim.
-
@MACOFU-MACOFU
Paylaştıklarınız gerçekten yol gösterici bilgiler teşekkürler. -

Geçen bir ayda herhangi bir güncelleme yok, hala Jan 2025 dosyaları işleniyor.
-
@merve-cengiz tum crezleri ve ve on bellegi temizleyip firefox private new window uzerinden doldurmaya calistim. Sistem birazda olsa uzun sure calisyor.
-
@Melek-Alan bu çok ilginç, Kiev için bile bu görüntüde Oct-2025 yazıyor..
-
@sbsb2025 bir önceki 2 Septemberde güncellenmişti yine Jan 2025'ti, eğer bu hızla ilerleme olursa Mayıs 2025 te DQ olduğumuz için muhtemelen 2026 ilk quarter için IL almayı bekliyoruz açıkçası. Acaba Jan 2025 ten daha sonra DQ olup IL alan oldu mu?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum