Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @meke Bugünkü mülakatınızda başarılar dilerim. Çıkışta deneyimlerinizi detaylı olarak dinlemek isteriz.

• Merhaba,
    Bu sabah Ankara’da EB2 mülakatımız vardı.
    Sabah 8 randevusuna 730 gibi gittik, bekleyen grup oldukça kalabalıktı.
    Önce 730, sonra 745 vs derken 800’leri aldılar.
    Ana girişte pasaport teslim edilen bir yer var, sonrası da pasaporttan isim okuyarak güvenlik kontrolüne alıyorlar.
    Daha sonra ana binaya girdik ve göçmen mülakatı olduğunu belirtince bizi diğer vize bekleyenlerden ayırdılar ve sol tarafta beklemeye aldılar.
    Sonra evrak teslimi ve ön görüşme yapılan bir bankodan sonra tekrar beklemeye başladık.
    4-5 İranlı aile vardı, bazıları çok uzun sürdü, bazıları evlilik belgesinin orjinal olmaması veya askerlik muafiyetinin belgesiz olması nedeniyle red aldı.
    Bizi çok beklettiler, bizden sonra randevusu olanlar bile tamamlandı.
    En son 1030 gibi bizi çağırdılar, kısa birkaç sorudan sonra ilk evliliğim ile ilgili mahkeme kaydı sordu.
    Bende bu belge Nüfus Müdürlüğü belgesi ve vukuatlı nüfus dökümü olarak 2 ayrı kopya olarak mevcuttu. Ancak mahkeme kaydı almamıştım, bu evrak eksik olarak not aldı ve herşey OK, eksik belgeyi buraya kargo ile yollayın işlem ondan sonra devam edecek dediler.
    Dolayısıyla şimdi İstanbul Adliye arşive gidip 27 sene evvelki belgeyi arşivden buldurmak için talepte bulunacağım.
    Umarım bir aksilik çıkmaz, bizdeki gelişmeler bu şekilde.

• @Oz58
    Hocam havalimanı giriş tecrübenizi de paylaşabilir misiniz?Büyük bir zarf ile girdiniz değil mi(üzerinde do not open yazan).Girişte ne soruldu,hangi gişeden girdiniz?

• @meke Hayırlı olsun hocam evrağı tamamladığınızda onaylanacaktır. Amerikadaki planlarınızla ilgili herhangi birşey sordu mu?

• @meke Gecmis olsun ve simdiden hayirli olsun. Hazir Ankarada kalacaksaniz eksik belgenizi hizlica toparlayabilecek gibiyseniz VFS Ankara’dan eksik belgeniz ve pasaportunuzu verebilirsiniz. Ya da forumdan cogu kullanici PTT ile konsoloslugun adresine, IV UNIT dikkatine ibaresi de ekleyerek gonderdiler, sorun yasamadilar.

Biz de mali yilin sonuna denk geldik 29 Eylulde, pasaportlarimizi geri verip 1 ekimden sonra yeni vize kotalari gelince islem devam edecek dediler randevuda. 2 gun once sali gunu pasaportlarimizi konsolosluga iletmemizi istediler email ile. Esim direkt VFS Ankara’ya gidip birakmayi tercih etti, her turlu aksaklik basimiza gelince bir de kargo stresiyle ugrasmamak icin. Bize gelen email ciktisiyla pasaportlarimizi dun kabul ettiler, yarin konsolosluga verilecek dediler. Bugun de ceac’ta dosyam yeniden guncellenmis hala refused yaziyor ama pasaportumun ellerine gectigini anlamis oldum. Umarim bir an once o refused “issued” a doner, daha fazla beklemeden.

Sizin isinize yarar belki, eksik belge gondereceksiniz diye yazayim dedim. Hangi yolu tercih etmek istersiniz bilemem ama, secenek olsun. Yolunuz acik olsun simdiden

• Merhaba bizim de bugün 9:00'daki randevumuz kızımızın (şu an 23 yaş üzeri) ineligible olması sebebi ile (oysa dosya içeri girdiğinde 21 yaş altı idi, kabul geldiğinde dosyada ismi yoktu, NVC'ye 2 enquiry sonrası (amerikada visa number available olduğunda) dosyaya eklendiği halde (ve mülakat interview letter'da ismi yer almasına rağmen) bugün daha parmak izi aşamasına geçilmeden evvel ilk memur tarafınca pasaportu iade edilerek greencard süreci ne yazık ki olumsuz sonuçlanması ile başladı. Akabinde ben, eşim ve 14 yaşındaki oğlum interview'a girdik ve birkaç basit soru sonrası (mülakat sırasında hazırlamış olduğumuz belgelerden hiçbiri istenmedi) tebrik edildik.

Dosya sahibi olan eşime mesleği ve amerikada ne iş yapacağı soruldu. Daha evvel Amerika'da yaşayıp yaşamadığımız soruldu ve hiç "overstay" yapıp yapmadığım soruldu (ben 2 sene Amerikada yaşamıştım daha evvel - Nasıl kaldığım soruldu - E2 diye belirttim ek bir sorgulama ya da belge istenmeden "ok" dendi.
    Stres yapmaya gerçekten hiç gerek yok.

Yalnız bize sadece pasaportların basılıp gönderileceğini belirttiler; Amerika'ya girişte açmadan yanımızda götürmemiz gereken "o meşhur sarı zarf" verilmedi.. Bununla ilgili o an aklımdan çıkmış olduğu için deneyimi olanlara sormak istedim (kızımızın durumu sebebi ile canımız çok sıkılmıştı)... Sizlere sarı zarf verildi mi? Ya da herhangi başka birşey?

Bu arada onay almış olan herkesi kutlarım.

• @pelinoaydin gecmis olsun ve tebrik ederim ayni zamanda. Kiziniz icin cok uzuldum, ne yapmayi dusunuyorsunuz? Daha pek dusunmeye firsat olmamistir ama, belki hemen harekete gecmek gerekir. Avukatlarla gorusun en kisa surede bence.
    Sari zarf pasaportlarinizla birlikte teslim edilecek. Pasaportlar ve belgeler hazir oldugunda size email yoluyla bildirecekler.

• @pelinoaydin
    Pelin hocam tebrikler.Sarı zarf mülakattan sonra adresinize geliyor içinde de pasaportunuz geliyor.İnş kızınız ile ilgili hususu da aşarsınız.

• Herkese tekrar hayırlı olsun, bizim pasaportlar iki gün sonra issued oldu ve Ankara VFS adresine postalandı, ama oradan almak için randevu gerekiyor, belge almayı bile randevu ile yapıyorlar :), onu da 16sına en erken vardı, o tarihe aldık, sarı zarf vs içinde olacak sanırım, girişimizi şubat tatilinde yapmayı planlıyoruz 2 haftalığına da olsa, tecrübeleri tekrar paylaşırız.
    EB2 NIW
    PD: 19.07.2023
    DQ: 04.03.2024
    Interview: 07.10.2025

• @caner1245 Teşekkürler, evet ABD planlarını üstünkörü sordu. Başka ülkede yaşadın mı diye de sordu, ben zaten yaşadığım için kısa bir sohbet yapıldı.

• @silamrc Teşekkürler, istenen ilave evrağı Pazartesi Salı gibi alabileceğim, sonrasında ben de Ankara’ya günübirlik gidip elden bırakacağım.
    Bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum;
    -IV Ankara kapıdan evrak alıyor mu?
    -VFS randevusuz evrak teslim alıyor mu?
    Almıyorsa nasıl yapabiliriz veya en hızlı teslimat nasıl yapabilirim? Mesela gün içi teslimat ile Kargo şirketi kullanabiliyor mu?

• UPS ile gelmesini seçmiştim; mülakatta "Ankara adresinden" almamızın mümkün olup olmadığını sorduğumda, buna "müdahale edemediklerini" belirttiler. UPS ile alan kişiler daha evvel çok uzun sürdüğünü belirtmişlerdi; son zamanlarda UPS kullananlar oldu mu acaba? Hala gecikmeli mi teslimatlar merak ediyorum..

• @meke IV Ankara dediginiz konsoloslugun icindeki unit ten bahsediyorsunuz, kendiniz gidip evrak birakamazsiniz. Oncesinde yazdigim gibi, bizim sadece pasaportlarimiz istendi ve VFS Ankara subesinden randevusuz birakabildik sorunsuz. Sadece bizden pasaportlarimizin istendigi emailin ciktisini istediler. Sizin durumunuzda size eksik belge icin verdikleri kagida bir bakin herhangi bir yonlendirme var mi, yoksa eksik belgeniz ve randevuda verilen eksik belge ibareli kagitla VFS Ankara ya da Istanbul’a birakabilirsiniz. Dedigim gibi, biz randevusuz kolayca biraktik. Vfs belgenizi biraktiginizin ertesi gunu konsolosluga iletiyor.

Vfs den birakamam derseniz PTT ile gonderim yapmis olanlar var ulastirabilmisler. Burada sizin kuryelere guveniniz, calisma durumunuz hangisi sizin icin uygunsa onu yaparsiniz. Ptt ya da baska bi kuryeyle gonderceksiniz evrak zarfinin ustune konsoloslugun adresini dogru yazdiginizdan emin olun, garanti olsun diye IV Unit’e diye bir ibare de ekleyebilirsiniz.

Ben garanti olsun diye konsoloslugun bana attigi emaildeki adresleri kullanin diye asagiya ekliyorum gelen emaili direkt. Daha yeni bu konuda islem yaptigim icin yardimci olmusumdur umarim.

———-

Dear Sir/Madam,

You may send us your passports for further processing.

Please be informed that you may send your passports through our new vendor, VFS from their office at the following addresses:

VFS GLOBAL- Visa Application Center Istanbul - Astoria Business Center, Floor: B1, Unit: M40, Esentepe, Şişli 3400

VFS GLOBAL- Visa Application Center Ankara - Mahall Ankara A Blok No: 11 Mustafa Kemal Mah. Dumlupınar Bul. No: 274 Çankaya, Ankara

If you want to send your documents via courier, our address is:

Embassy of the United States of America
    1480 Sokak No. 1 Çukurambar Mahallesi 06530 Çankaya, Ankara (ATTN: Immigrant Visa Unit).

Sincerely,
    Consular Section
    Immigrant Visa Unit
    U.S. Embassy, Ankara

• @Megadeth hocam hiç stres yapmayın benim işlem 5 dk falan sürdü. Soru falan sormuyorlar. Hersey akıp gidiyor. Ben yurtici seyahat yapmış gibi hissettim.

• @pelinoaydin geçmiş olsun ve hayırlı olsun, umarım sorununuzu bir an önce çözersiniz

• DS-260 formunu doldururken sistem hep hata variyor. Tekrar tekrar giris yapmak zorunda kaliyorum. Dun aksamdan itibaren acikcasi ilerleyemiyorum. Sistemsel bir sorun mu var. Bu konuda daha once bu sistemi kullananlarin bir onerisi var mi? Halihazirda formu dolduranlarda bu sorunla karsilasiyorlami?

• @MACOFU-MACOFU
    Hocam doğru anladıysam şubatta abd’ye gidip iki hafta kalıp tekrar tr’ye döneceksiniz.Bunu sorun yapmazlar değil mi?Yani min 6 ay kalma durumu istenmiyor mu ilk girişten sonra?

• @sbsb2025 Cok tesekkur ederim hocam yanitiniz icin. Ben TR'den cok sansim olmaz mi derken benim de birkac hocama reference check gitmis. Umarim sonrasi da guzel gecer hepimiz icin.

• @Oz58 Cok tesekkur ederim hocam cevabiniz icin. Insallah uc ayda sureciniz tamamlanir ve netlige kavusur. Bu uc ay sanirim green kartlarin gelmesi vs icinde yeterlidir diye dusunuyorum. Siz kendi adresinizi mi verdiniz acaba? Yoksa her ihtimale karsi baska bir adres mi verdiniz? Ben de bu sekilde olabilir belki diye dusunurken cok guzel bir ornek oldunuz.

• @Megadeth Aslında ben de Ocak ayında girip 8 gün kalıp geri döneceğim. Ben sadece USA dışına çıkıldığında en fazla 180 gün kalınması isteniyor diye biliyorum.

Benzer Başlıklar

• 47
  • 1519
  • 4
  • 60
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

117

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |