Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @danjaj konsolosluk ile direk bir gorusun, biz LA den oglum icin yaptik , ben her ihtimale karsi universiteden ogrenci belgesi al demistim ve konsolosluk bu ogrenci belgesini istedi. Ogrenci belgesi olmasaydi dedigimde sistem istiyor demislerdi. Konsolosluktakilerin de bilgileri bazen tam dogru degil ama o ayri bir baslik 🙂

• @cnpist Çok teşekkürler bilgi için, temkinli davranayım o zaman riske girmeden 🙂

• Merhaba, deneyiminizi aktardığınız için teşekkürler.

Ben 1 hafta önce ülkeye giriş yaptım doğal olarak henüz kartım da SSN'im de gelmedi. 25 Temmuz 2025'te askerlik tecilim bitiyor yani tam 1 hafta sonra 🙂 Ben asker kaçağı durumuna düştüğümde de bu tecil işlemini konsolosluktan gerçekleştirebilecek miyim acaba bilginiz var mı?

• @onurkaptan Merhaba, benzer durumu ben de yaşayacağım Aralık ayında 🙂 Tecrübelerinizi yazarsanız çok işimize yarar

• Arkadaşlar merhaba, tecil islemini aynı dokümanlar ile Türkiye’de yapabilme sansımız var mıdır? Yoksa işlemi sadece yurtdışımda konsolosluklar da mı gercekleştirebiliyoruz?

Teşekkürler.

• Arkadaşlar merhaba öncelikle ankaradan cr1 vize mülakat randevuzu beklemeteyim fakat okulumdan ötürü tecilim tehlikede şu an da kayıt yenileme yapamıyorum çünkü öğrenim sürem doldu bunun için herhangi bir öneride bulunacak arkadaşlar olursa sevinirim mülakatım tehlikeye girer mi
    Ve ülkeden çıkışım aynı zamanda lütfen geri dönüşlerinizi bekliyorum 🙏🏼

• Chicagoda yasayanlar icin önce konsoloslugun sitesinden aslerlik erteleme icin randevu almaniz gerekiyor. Ben 1 hafta sonrasinda randevu bulmustum. Evrak olarak pasaport+ ve bütün sayfalarin fotokopisi Greencard+fotokopisi Türk kimligi+fotokopisi istendi. Dün konsoloslukta islemlerimi halledip askerligimi 33 yasima kadar tecilledim. Konsolosluk görevlisi türkiyede 6 aydan fazla konaklamam durumumda tecilimin bozulacagi ve yeniden erteleyemeyecegimi söyledi. Bugün e devletten kontrol ettigimde e devletime de yansimisti.

• Askerlik tecili ile ilgili hep sormak istediğim temel soru şu Green Card'ı aldıktan hemen sonra gidip anında askerliği 35 yaşıma kadar tecil ettirebilirmiyim yoksa bunun için ekstra bir süre Amerika'da ikamet etmelmiyim yani 5-6 ay çalış sonra başvur vs vs gibi kurallar var mı yoksa Green card elime geçtiği an başvuru hakkım var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@Ekto-Oktan, içinde söyledi: Green Card ile Askerlik Tecili

Askerlik tecili ile ilgili hep sormak istediğim temel soru şu Green Card'ı aldıktan hemen sonra gidip anında askerliği 35 yaşıma kadar tecil ettirebilirmiyim yoksa bunun için ekstra bir süre Amerika'da ikamet etmelmiyim yani 5-6 ay çalış sonra başvur vs vs gibi kurallar var mı yoksa Green card elime geçtiği an başvuru hakkım var mı?

ABD'ye geldiğinizde bir işe girdikten sonra evet 35 yaşınıza kadar tecil ettirebiliyorsunuz:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/86

Ayrıca dövizle askerlik yapabilmek için toplam 3 yıl çalışmak gerekiyor.
    https://yesilkartforum.com/forum/post/23958

• @Serapp Yani burda merak ettiğim soru bu aslında işe girip 1-2 paycheck almayı beklemek için 1-2 ay beklemeliyim yoksa sadece amerikaya gelip Green card aldığım an başvurabilirmiyim onu merak ediyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@Ekto-Oktan GC aldığınız an değil işe başladıktan sonra erteleme yapabiliyorsunuz. Oğlum işe başladıktan sonra ilk maaşına ait bordroyu alıp hemen Türk Konsolosluğuna gitti ve ertelemeyi yaptı.

• @Serapp benim calistigim yer sigorta girisimi vs yapmadi paycheck de vermiyor kagit üstünde issiz gözüküyorum ama yine de tecillettim askerligimi. Sanirim artik calismaya gerek yok tecil icin

• @rezanclz, içinde söyledi: Green Card ile Askerlik Tecili

@Serapp benim calistigim yer sigorta girisimi vs yapmadi paycheck de vermiyor kagit üstünde issiz gözüküyorum ama yine de tecillettim askerligimi. Sanirim artik calismaya gerek yok tecil icin

Tebrikler NY'da mı yaptınız bu işlemleri peki? Mesela farklı bir eyalette olanlar nasıl yapabiliyor?

• @swadze eyaletten eyalete degistigini pek sanmiyorum ben illinoiste yaptim

• @crazycells Merhaba, işe girdikten sonra tecil ettirebiliyorsunuz demişsiniz. ben Türkiye'de tecilimi yapmıştım öğrenci olduğum için. 2026 aralık ayı son buluyor. merak ettiğim şey ben iş olarak amerikan ordusuna gireceğim. bunu konsolosluğa gösterirsem bir sorun olur mu ? iş olarak paycheck verirken

• Ben bedelli askerlik başvurusu yapmış bir şekilde geldim buraya. Bildiğim kadarıyla başvuruyu sevk yerleri belli olmadan iptal ettirip para iadesini alabiliyorum. Sonrasında hemen tecil ettirebilir miyim? Böyle bi deneyim yaşayan var mı?

Benzer Başlıklar

• 3
  • 5
  • 25
  • 4
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |