Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Yatirim tutari bende kalsin fakat sunu belirteyim bu konuda cok kafa karisikligi var. Kimisi 100k usd'ye de alabilirsin diyor kimisi min 300-400k diyor. Gri bir alan gibi maalesef ben de bilemiyorum hangisi dogru.

• 100k usd ile alabilir 300k usd ile onay alamayabilirsiniz doğrudur. Bütçenizin totali evet önemli ama daha önemlisi yapılacak iş ve planın bununla uyumlu, gerçekçi ve sürdürülebilir olması bence.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

@Ozan-1 10k ile onay alan biliyorum.

• Turkiye'deki Konsolosluktan mi?

• ⭐⭐

@Ozan-1 Hayir, ABD icerisinde statu degisikligi. Konsolosluktan alinan duydugum en dusuk miktar 195.000$. Daha dusugu de vardir ama ben bilmiyorumdur. Konsolosluk yatirimin ciddiligine (ki bu kapsamda ciddi miktarlar ibekleniyor), isin niteligine ve sizin o isin yurumesi icin ABD'de olan varliginizin gerekliligine bakiyor.

• Merhabalar, bir kaç soru soracağım.

• 35-40.000 Dolar yatırım vize almak için yeterli görülür mü? E-2 vizesi alabilir miyim kabul ederler mi?
    • Bu bütçe de nerelere yatırım yapılabilir? Kiosk tarzı bir yer devralınabilir mi?
    • Vize devamlılığı için 2 yılda bir aynı yatırımı yapıp işleri büyütmek zorunlu mu?
    • Yatırım bir dükkana değilde malzeme olarak yapılabilir mi? Yani 40 bin dolarlık makine alımı yapıp o makineler ile serbest çalışmak gibi.

Eğer olursa önümüzde ki 1-1.5 yıl için çok büyük hedeflerim var, şu anlık kimseye danışmadan direk buraya konu açmak istedim.

• Başta... @crazycells ve forumdaki tüm arkadaşlara merhabalar öncelikle çok uzun zaman oldu foruma katılmayalı ancak çok uzun ve meşakkatli bir sürecim oldu dün E2 ile Amerika içerisinden Statü değişikliği onayını aldık yine buradan tüm süecimi tekrardan paylaşacağım belki sizlerede faydasın olur kanatindeyim
    Kıdaca Gıda işi yani Food Trailer üzerinden 110 K yatırım yaparak onay aldık tabi bu sadece yatırım diğer yaşamsal harcamalar hariç bunları yakın zamanda buradan paylaşmış olacağım herkese iyi günler dilerim

• @Kenanmir Merhaba kendi sürecimizden bahsedeyim. O dediğiniz rakamlara maalesef vize almak mümkün değil. Çok niş bir iş olmalı ve mevcutta işlediği ve çalıştığı kanıtlanmalı o ücretlerde. Ancak statü değişikliği için 10 bin dolardan-300 500 bin dolara kadar alabilirsiniz. Orada da dosyanızı bir avukatın yapıyor olması önemli. Ekstra olarak şirketi kurduğunuz yer de çok önemli. Vergi oranları az olan ekstrası çok olmayan bölgelerde şirket kurarsanız sizin için daha avantajlı oluyor. Kiosk tarz alabilirsiniz kabul ediliyor. Statü devamlılığında bakılan en önemli şey Amerikan vatandaşı yada GC sahibi birine iş verebiliyor olmanız. Yatırım bir dükkana yapılması şart değil elbette. Ancak burada en önemli olan olay şirket sahibi olan kişi olmadığı süreçte şirket siz olmadan işliyor mu işlemiyor mu buna bakılıyor. Yani ne demek istiyorum bir dükkan aldınız kafe mesela. Mutfağında tek aşcı olarak çalışıyorsunuz ve siz olmazsanız orada ürün üretilmiyor bu sebeplede satılmıyor. Hem konsolosluk hemde çalışma bakanlığı böyle bir olayın olmasını istemiyor. Sizi daha çok şirketi yöneten yönlendiren kişi olarak görmek istiyorlar. Yani anlattığınız eve malzeme alayım tek başına yapayım diyemiyorsunuz. Bunu yaparsanız Self-employment veya Marginal business etiketi yer bu sebeple de ne vize alabilirsiniz ne de statü değiştirebilirsiniz.

• @murat34 Hayırlı olsun murat bey. Bizde sürecin içerisindeyiz. EİN geldi. Amerika'ya daha giriş yapmadık. Tecrübelerinizden yararlanmak isterim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |