Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @barisakkaya pasaport zorunluluğu olmasını çok isterim ama merak ettiğim pasaport zorunluluğu netleşti mi yoksa hala netlik yok mu?

• Fotoğraf konusuna takılan arkadaşlar gerçekten kusura bakmayın ama çok saçma hareketler bunlar. Amerika'ya gidtmek yaşamak için bir lotoya başvurucasksınız ama 500 TL ayırıp şu fotoğrafı fotoğrafçıda çekilmemek için bir sürü yöntem bahsediyorsunuz. Gerçekten çok saçma. Bu şekilde başladığın süreçte yok pasaport sonradan çıkartırım yok foto telefonla çekip şöyle yapsam gerek yok bunlara. Eğer pasaport almadıysan fotoğrafı çektirmeye vs bu paraları ayıramıyorsanız yarın seçildiğinizde ilerieyen süreçleri nasıl karşılayacaksınız. Eğer o gün gelince hallederim bir şekilde diyorsanız pasaport ve fotoğrafı da bence önemseyin ve gidin alın hazırlayın. Gittiğinizde kısmet olursa kimse size kucak açmayacak. Vize başvuru ücreti sağlık raporları o bu şu derken zaten bir maliyet var. En azından o günlere erişebilmek adına 300-500 TL'ye fotoğrafçıda istediğiniz formatta şüphe duymadan fotoğrafınızı da alırsınız bir de pasaport alın bekleyin. Rahat bir kafayla başvurunuzu yapın. Green Card'a ilk başvurmaya başladığımdan bu yana yatırım vs anlamında değil sadece bu iş için kenara sürekli dolar alıp fonda tutuyorum. Bu süreç beklediğim gibi ilerlemez bir süre sonra vazgeçersem de o parayla yurtdışını Amerika'yı en azından turist olarak gezerim.

Pasaport fotoğraf ve ücret konusunda umarım fazlasıyla detaycı olurlar süreci doğru yönetenler çekilişe kalır ve yaşam hayalini kurup gerçekten oraya gidecek kişilere ailelere gençlere çıkar.

• @exclusive Ben de araştırmalarımda denk geldiğim yazılarda gördüm ücret konusunu; anırım kesinleşti. Yazılanlara göre (reddit de baktım bu arada) pasaport konusu da olacak gibi görünüyor. ancak bu söylenenler şimdilik sadece muamma en doğrusunu USCIS açıklayınca öğreneceğiz.

• @barisakkaya vermiş olduğunuz bilgiler için çok çok teşekkür ederim bir an evvel başlasa açıklansa da bu belirsizlik bitse... inanın kafam karma karışık iptal mi olacak yazan da var insanın kafası karışıyor. sabırla forumda sizin gibi gerekli bilgileri verecek arkadaşlardan bilgi bekliyorum.

• @exclusive Bu arada şimdi dikkatimi çekti bir kaç forum ve haber portallarında da Green Card başvurusu için ücret konusu kesinleştiği ve 16 Ekim 2025'de yürürlüğe gireceği bu nedenle 16 Ekim 2025'den önce başvurular açılmayağı paylaşılmış. Bence bu artık kesin 16 Ekim 2025'den önce başvurular açılmayacaktır.

255d6921-dceb-4784-b549-642ee2926bd2-image.png

233c11f4-9af3-42f2-a90b-46711596a7dc-image.png

• ⭐⭐⭐⭐

@barisakkaya fotoğraf konusundaki yorumunuza katılmıyorum çünkü dışarda greencard fotoğrafı çekilir vs gibi reklam yapan bir çok fotoğrafçı rastgele fotoğrafı çekip veriyor siteden hiç kuralına baktın mı desen sitesini bile bilmez onun için evde kendinizin çekip kendinizin kontrol ettiği fotoğrafın güvenilirliği bana göre fotoğrafçıdan daha güvenli olay istedikleri ücret değil yani

• ⭐⭐

@barisakkaya çarşamba olayına hiç dikkat etmemiştim 🙂 1 usd mevzusundan dolayı olduğunu düşünüyorum bende başvurumu son gün yapacağım için hiç acelem yok hatta ne kadar geç açılırsa mayısa kadar beklemek daha kolay olacaktır

• @Emre-Kurtulmuş Katılmayabilirsin elbette ama bu süreci doğru yönetmek için bence gerekli. Ben şahsen gidip gereken değerleri iletip o şekilde fotoğrafı dijital olarak aldım ve fotoğraf değerlerini kontrol ettim. Bahsettiğin gibi evde de çekilebilir ancak burada gördüğüm yorumlar ve bazı iletilerini okuduğumda kimilerinin gerçekten bu konuda yetersiz olduğunu anlayabiliyorum. Emin ol fotoğrafı çekip sadece dv sitesinde check yapıyorlar. Bahsettiğin gibi fotoğrafı kendi çekip dpi ve ölçülerini birebir kontrol ettiklerini düşünmüyorum.

• @barisakkaya ooo süper bi bilgi oldu bu... en azından şuan için beklentiye girmemek için iyi oldu. o zaman kasımın ortası gibi mi biter yoksa, yiine kasımın ilk haftası mı çekilişi bitirirler acaba ?

• @exclusive O konuda yorum yapmayayım yanlış yönlendirmek istemem yine söyleyeyim kesin diyemem kimse için ama ben kesin ve doğru kabul ediyorum. Fikrim bu yönde

USCIS en doğru bilgiyi yakında verecek, bekleyeceğiz.

• Kaynaklar ne kadar güvenilir bilmiyorum ama pasaport şartı bu yıl uygulanmayacakmış. Evet şartın getirilmesine yönelik bir istek varmış ama uygulamak için geç mi kalınmış artık orasını tam anlamadım. Yine de resmi açıklamaları/başvuru ekranını beklemekte fayda var.

• @barisakkaya sizin tecrübelerinize dayanarak bir soru sormak istiyorum bu resimle alakalı ben bir resim çektirdim ham haliyle resmide teslim aldım fakat bana green card için verdiği ölçülerinde bi sorun yok kontrol ettim ama resimde arka fonu beyazlatıp saçımın üzerinde çıkan ufak tefek elektriklenen saçlarımı rütuşladı arka fonu beyazlatması ve saçlarımı rutuşlaması sorun olur mu ? yüzümde herhangi bir oynama yapmadı

• Paylaşmış olduğum bu 2 linkteki açıklamaları ve yönergeleri oku doğru bilgiyi buradan edinmelisin. Ben daha önceden Ankara'da yaşadığım için orada elçiliğin önerdiği yerden almıştım.

https://tr.usembassy.gov/tr/immigrant-visa-photo-requirements/ bu linkte de elçiliğin önerdiği bazı illerdeki fotoğrafçılar var en altta.

image.png

image.png

• ⭐⭐

Bu zamanların en trend konusu fotoğraf olayının belli ki zamanı gelmiş yine 🙂 Benim neyim eksik diyerek 3-5 kelam da ben edeyim hakkında.

GC başvurularında, gerekli başvuru yeterlilikleri (Min. Lise mezuniyeti vs gibi) dışında sizi İSPATIYLA eleyebilecekleri tek konu fotoğraf konusu. Şöyle ki, başvuru içindeki bilgilerinizin doğruluğunu "o ilk aşamada" teyit etmeleri mümkün değil. Yani yalan beyan verseniz dahi bunu bilmeleri mümkün değil. Fotoğraf olayında ise durum hiç de öyle değil. Çok basit bir yazılımla, fotoğrafın oluşturulma tarihini, üzerinde oynanma yapılıp yapılmadığını, insan eli değmeksizin rahatça belirleyebilirler. Haliyle de bu şarta uyulmayan başvuruları daha bu ilk aşamada eleyebilirler.

Bu bir saptama, öyle yapılıyor falan demiyorum. Sadece bunun istenildiğinde, gerçekten gerekli görüldüğünde çok basitçe yapılabileceğini söylüyorum. Görüp duyduklarımız böyle bir şeyin yapılmadığını gösteriyor elbette.

Fotoğrafa gösterilen özen kesinlikle başvuru sayısı/geçmişi ile ters orantılı. İlk yıllarda hele ki ilk başvuruda özen gösterip, ülkenin en iyi stüdyosunda çektirirsin, 2.yılda mahalle stüdyosuna döner bu iş. Üçüncü yılda ise "aman şuralarda bir foto vardı 10 yıl öncesinin, onu kullanayım" dersin ya da evde çekim olayına girersin. Daha sonraki yıllarda elinde amcanın fotosu vardır, "onu kullanayım nolcak ki?" olayına kadar gider 🙂

Geçen yılı pas geçtiğimden ben bu sene evde çekeyim seviyesindeyim. Gelecek seni için varsa fazladan fotonuz yollayın da uğraşmayayım 🙂 🙂

• ⭐⭐

@Volkan-Karataş

Volkan bey
    dv27 için başvurular ekim 2025 ile kasım 2025 arası
    dv 27 için sonuçlar Mayıs 2026 açıklanacak
    dv 27 süreciniz başlangıcı 1 Ekim 2026 30 eylül 2027 arasında mülakat almanız gerecek

Mülakatı aldınız geçtiğinizi varsayalım

1. 30 Eylül 2027 önce kesinlikle girmeniz gerekiyor.
    2. 1 şubatta sağlık muayenesini olduğunuz varsayalım nisan içinde de mülakatınız oldu geçtiniz burada 6 ay kuralık sağlık raporu için geçerli yani sizin en geç 1 ağustosa kadar girmeniz gerekir

Özetle olurda kazanırsanız biran öne girmeye bakın gerekirse gidin kartınızı alın türkiyede işleriniz varsa tekrar dönün bununda şartları var

Şartları buradan okuya bilirsiniz

Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

• @T-C-Kubilay-Dikici geçmişte okuduğum yazılardan birinde öğrenciyseniz de başvurabilirsiniz, kazanırsanız mülakatta (ya da öncesinde) erteleyebiliyorsunuz diyen olmuştu. Senelerdir de merak ederim acaba doğru mu diye. Üniversitede okurken ilk iki sene bu yüzden başvurmamıştım kör talihim tutar da çıkar gidemem diye.

• ⭐⭐⭐⭐

@barisakkaya inanamıyorum, ben de 500tl parama kıyamadım(halbuki Usa'ye ayak basmadan binlerce dolar harcayacağım önümüzdeki 3-5 ayda, hesabımda da onbinlerce dolar göstereceğim) ve fotoğrafımı evde çekip, sadece ve sadece bir siteden check edip başvuru formuna yükledim, eyvah, vizemi almayı beceremeyecek miyim şimdi, hem de bu cimrilik ve bu üşengeçlik ve iş becerememezlikle???
    İlahi, güldürdünüz :)))

• ⭐⭐

@dilmel başvuru şartlarında olmazsa olmazlar.

1. Uyruk şartı her sene başvuru kılavuzunda uygun ülkeler açıklanıyor (Türkiye doğumlular başvuru yapabilir.) not: Eğer doğduğunuz ülke uygun değilse ama eşinizin doğduğu ülke uygunsa, eşinizin doğduğu ülke üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

2. Eğitim En az lise mezunu olmak,

3. Her kişi sadece 1 kez başvuru yapabilir (birden fazla başvuru otomatik diskalifiye nedenidir).

4. Fotoğraf Şartı: Başvuru sırasında istenilen kriterlere dikkat etmelisiniz

Eğer lise mezunu değilseniz;

Son 5 yıl içinde en az 2 yıl eğitim veya tecrübe gerektiren bir işte 2 yıl çalışmış olmak.

Eğer lise mezunu değilsen, Green Card çekilişine “iş tecrübesi” yoluyla başvurabilirsin.
    Bunun için işinin şu iki koşulu sağlaması gerekir:

1. Job Zone 4 veya Job Zone 5 kategorisinde olmalı.

2. SVP puanı 7.0 veya üzeri olmalı.

Özetle lise mezunu olduktan sonra gerisi önemli değil kaydınızı dondura bilirsiniz sizden istenen eğitim konusunda sadece lise diploması olacak

• @aysegul, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@barisakkaya inanamıyorum, ben de 500tl parama kıyamadım(halbuki Usa'ye ayak basmadan binlerce dolar harcayacağım önümüzdeki 3-5 ayda, hesabımda da onbinlerce dolar göstereceğim) ve fotoğrafımı evde çekip, sadece ve sadece bir siteden check edip başvuru formuna yükledim, eyvah, vizemi almayı beceremeyecek miyim şimdi, hem de bu cimrilik ve bu üşengeçlik ve iş becerememezlikle???
    İlahi, güldürdünüz :)))

Kendi görüşümü ifade ettim. Süreci sorunsuz geçirmenizi temenni eder, size bol şans ve huzurlu bir yaşam dilerim. Fikir birliği içinde olup olmamamızın bir önemi yok; ancak üslubunuzun, gereksiz tartışmacı ve kibirli yaklaşımından dolayı benden uzak olun lütfen.

Teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@barisakkaya :))) son kez size belli bir mesafeden gülüyorum ve uzaklaşıyorum, zira sizinle, size yakın olmamı gerektirecek bir işim yok zaten.
    Bol şans!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

153

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |