@sbsb2025 Sürecimi Ankara'dan ilerlettim.
Eski tarihlerde yaşanan durumlarla kendi sürecinizi birebir kıyaslamanız maalesef yanıltıcı oluyor; daha önce de buna benzer bir duruma değinmiştim. Şu an EB-1A’dan daha öncelikli tarih verilen evlilik yoluyla göçmenlik statüsünde bile bekleyen birçok kişi var. Bu nedenle yapılabilecek en mantıklı şey; sizden en fazla 1 ay önce DQ olmuş bir EB-1A adayını ya da evlilik yoluyla başvuran ve sizden önce DQ olup mülakat maili alan kişilerin tecrübelerini takip ederek kendi tarihinizi tahmin etmektir.
Çünkü bu tarihler aylık değil haftalık bile değişebiliyor. Kendi sürecimden örnek vereyim: 2024 son çeyreğinde DQ olanlardan bazıları 2 hafta içinde mülakat maili aldı. Bu süre 2025 Şubat ayına gelene kadar 6-7 haftalara çıktı. Ben de forumda benden yaklaşık 1 ay önde giden bir kişinin deneyimlerini takip ederek kendi tarihimle ilgili öngörüde bulundum. Ancak aramızda yalnızca 1 ay olmasına rağmen, mülakat tarihi birkaç hafta daha gecikti. Kısaca size çok yakın tarihlerde birisi ile karşılaştırmadığınız sürece, tarih tahminleri tutmayabiliyor.
Sonrasında bu süreler giderek daha da uzadı. Benim öngörüm, yeni mali yılla birlikte(tabii hükümette anlaşmazlık, kriz vb ekstra durumlar olmadığı sürece) Ekim sonu - Kasım ortası itibarıyla mülakatların verilmeye başlanacağı yönünde. Ancak şu an ciddi bir yığılma olduğu için sürelerin bir anda kısalmasını beklememek gerekir.