Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 268 370.4k 279

  • Unganlar için aşı çıktısı nasıl alınır? Sağlık ocağına gidip sormak mı lazım bilen var mı?


  • Merhaba Arkadaşlar dün bana da NVC welcome letter geldi. Ödeme ekranında fatura için olan isimle ödemeyi yapan hesabın ismi aynı mı olmalı yoksa fatura bilgilerini kendi adıma mı doldurayım.


  • @chemistontheroad DS260'da fotoğraf yüklenmiyor, ama ingilizce karakterlere dikkat etmek gerekir. Ayrıca geçmiş 10 yıllık adres bilgilerini de tam bilmek zorunda değilsiniz. Tahmini olarak yazmak gerekir, yoksa hepsini kontrol etmeleri olanaksız.


  • NVC ye dokümanı DHL ile gönderecektim POBox göndermiyoruz dediler açık adres lazım dediler.fedex te aynı şeyi söyledi.
    DOS visa 44132 mercure circle PO Box 65446 sterling VA 20166 değil mi adres siz nasıl yolladınız. Yollayanlardan dönüş alabilirsem çok sevinirim.


  • @meke Sağlık ocağında hekimler de verebiliyor, e-sağlık uygulamasından da alabiliyorsunuz.


  • @meke Merhaba, biz Aile Hekimimizin olduğu Sağlık Ocağına gidip oradan aldık, ben eşim ve 18-20 yaşlarındaki iki kızım için. Hatta, kızların 18 yıl önceki özel doktorlarını aradık, aşı bilgileri için, onlar bilgisayar kaydının olmadığını ama her iki kız için aşı kartı oluşturabileceklerini söylediler, sanırım bu talebe çok aşinaydılar. Hazırlayıp kaşe ve imzalı olarak verdiler. Ankara’ya Sağlık Ocağı kayıtları ve özel doktor kartlarını da götürdük. Geçerli oldu. Ona uygun olarak aşı yaptılar. Eşim, ben ve büyük kızıma 1’er tane, küçük kızıma 2 aşı yapıldı. Onları götürmeseydik daha fazla yapılabilirdi diye düşünüyorum. Kolaylıklar diliyorum.


  • @saydogan @NNDDD tesekkurler. Saglik ocagina gittim sabahtan, sistemde dokum var ancak yazdirma secenegi standart degil. Bir sekilde dokum alip elle TCKN ve Isim yazip kase imza yaptirdim.
    Enabiz sisteminde dijital olarak da mevcut, ayrica oglumun cocuklugundaki asi karnesi mevcut.
    Tum bunlar ile gidecegim umarim sorun olmaz.


  • @NNDDD biz de görüşme emaili alınca bu bilgiler çok önem taşıyacak, o aşamaya ne zaman geliriz bilemiyorum. EB1 current biri bu kadar beklediyse, herkes 1 yıl, 2 yıl hatta daha uzun bekleyecek gibi..


  • ABD hükümetinin kapanması (shutdown) nedeniyle pasaport işlemlerinin büyük ölçüde devam etmesi beklenir, zira bu hizmetler genellikle ücretlerle finanse edilir. Ancak, bu durumun zaten uzayan süreci daha da yavaşlatma riski yüksek gibi sanki.... EB-1A statüsü veya Mayıs DQ olmamız, maalesef mülakat tarihlerini hızlandırmada anında bir avantaj sağlamıyor... süreç, konsoloslukların genel kapasitesine bağlı ilerliyor.. Mart'tan bu yana süren bu bekleyiş, doğal olarak hemen ABD'ye gitme heyecanı yarattı bizde ama gidince hemen bir işiniz de yoksa o anki "hemen gitme hissinin" anlamını yitirmesine neden oldu bizde. Bu uzun ve can sıkıcı bekleme döneminde en verimli yaklaşım, süreci kabullenmek ve enerjinizi ABD'ye yerleşimi kolaylaştıracak diğer hazırlıklara (finansal düzenlemeler, para biriktirme, iş ağı kurma.. vs vs..) odaklanmak daha akılcı geliyor bana...


  • Merhaba
    Gecen hafta cuma günü Welcome Letter da yer alan kişi başı 345$ olan ücreti ödedim. Ödediğine dair mail geldi. Ekran önce “ in process” bikaç gün sonra ise “Paid” oldu ve Ds260 formuna erişimim açıldı. Formun 3. Sayfasında hata aldım. Tekrar tekrar denedim hep hata verdi.
    Bu sabah tekrar sistemi açtımsayfaya erişimim yok, yanında in completed ve Paid yazan yerde yine “ pay now” yazıyor.
    Hesabından para çekilmemiş. Aynı durumdaki arkadasımla konustum o da aynı durumda. Konu gakkında bilgisi/fikri olan var mı?


  • @okokok DQ ve IL aşamalarınız arasındaki sürenin yaklaşık 6-7 hafta olduğunu belirtmeniz dikkatimi çekti. Ben de aynı kategori (EB-1) başvurusu sahibiyim ve 20 haftadır (5 aydır) yanıt beklemekteyim. Avukatım, EB-1 kategorisindeki müvekkillerinin hiçbirinin yakın zamanda erken bir dönüş almadığını ifade etti. Ayrıca, IV Scheduling Status Tool'da (Vize Görüşme Planlama Durumu Aracı) Ankara'yı işaretlediğimizde dahi, güncel tarih olan 3 Ekim 2025 itibarıyla hala Ocak 2025 tarihindeki başvuruların işlendiği görülüyor.. Bu durum nedeniyle, başvurunuzu Ankara Konsolosluğu dışında başka bir yerde mi yaptığınızı merak ettim, teşekkürler.


  • @sbsb2025 Sürecimi Ankara'dan ilerlettim.

    Eski tarihlerde yaşanan durumlarla kendi sürecinizi birebir kıyaslamanız maalesef yanıltıcı oluyor; daha önce de buna benzer bir duruma değinmiştim. Şu an EB-1A’dan daha öncelikli tarih verilen evlilik yoluyla göçmenlik statüsünde bile bekleyen birçok kişi var. Bu nedenle yapılabilecek en mantıklı şey; sizden en fazla 1 ay önce DQ olmuş bir EB-1A adayını ya da evlilik yoluyla başvuran ve sizden önce DQ olup mülakat maili alan kişilerin tecrübelerini takip ederek kendi tarihinizi tahmin etmektir.

    Çünkü bu tarihler aylık değil haftalık bile değişebiliyor. Kendi sürecimden örnek vereyim: 2024 son çeyreğinde DQ olanlardan bazıları 2 hafta içinde mülakat maili aldı. Bu süre 2025 Şubat ayına gelene kadar 6-7 haftalara çıktı. Ben de forumda benden yaklaşık 1 ay önde giden bir kişinin deneyimlerini takip ederek kendi tarihimle ilgili öngörüde bulundum. Ancak aramızda yalnızca 1 ay olmasına rağmen, mülakat tarihi birkaç hafta daha gecikti. Kısaca size çok yakın tarihlerde birisi ile karşılaştırmadığınız sürece, tarih tahminleri tutmayabiliyor.

    Sonrasında bu süreler giderek daha da uzadı. Benim öngörüm, yeni mali yılla birlikte(tabii hükümette anlaşmazlık, kriz vb ekstra durumlar olmadığı sürece) Ekim sonu - Kasım ortası itibarıyla mülakatların verilmeye başlanacağı yönünde. Ancak şu an ciddi bir yığılma olduğu için sürelerin bir anda kısalmasını beklememek gerekir.


  • Welcome letter sonrası evrakları toplamaya çalışıyorum. Burada bir iki konuda sorum olacak daha önce doküman gönderen arkadaşlara.

    Askerlik belgesi ve nüfus kayıt örnekleri için yeminli tercümandan çeviri aldım. Bunlara noter onayı yaptırmadım.

    -Pasaport için biyometrik sayfanın fotokopisi yeterli mi? Vize sayfalarının fotoğrafı gerekli mi? Bu daha önce talep edilen oldu mu?
    -Evlilik cüzdanı içinde ingilizce kısımlar mevcut yinede kapaktan itibaren çeviri yaptıranlar var bu gerekli mi?


  • @chemistontheroad, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    Welcome letter sonrası evrakları toplamaya çalışıyorum. Burada bir iki konuda sorum olacak daha önce doküman gönderen arkadaşlara.

    Askerlik belgesi ve nüfus kayıt örnekleri için yeminli tercümandan çeviri aldım. Bunlara noter onayı yaptırmadım.

    -Pasaport için biyometrik sayfanın fotokopisi yeterli mi? Vize sayfalarının fotoğrafı gerekli mi? Bu daha önce talep edilen oldu mu?
    -Evlilik cüzdanı içinde ingilizce kısımlar mevcut yinede kapaktan itibaren çeviri yaptıranlar var bu gerekli mi?

    Biyometrik sayfası yeterli.

    Çeviri yaptırmanıze gerek yok. Biz yaptırmadık.


  • Bu sabah 10:20 gibi Unganlar’a giriş yaptık.
    Pasaport, aşı kartı ve sağlık ocağından aldığımız kaşe ve imzalı aşı dökümlerini teslim ettik.
    Fotoğraflarımız çekildi.
    Sadece akciğer röntgeni gerekli görüldü. Düzen Laboratuvarında röntgenlerimiz çekildi ve 2 kişi için 70$ ödeme yaptık.
    10:40’ta muayene olduk, karma aşı yapıldı ve saat 11:10 da tüm işlemler tamamlandı.
    Yapılan aşıların dijital karnesini email olarak tarafımıza iletileceklerini, bu karneyi saklamamız gerektiğini ve 5 yıl sonraki vatandaşlık başvurusunda kullanılacağını belirttiler.
    Unganlar’da 2 kişi için 900$ ödeme yaptık.
    Akciğer röntgeni kontrolünün saat 15:00 kadar tamamlanacağını, gerek olursa bizi tekrar arayacaklarını söylediler.
    Aramadılar, sürecimiz tamamlandı.
    Unganlarda @pelinoaydin ve güzel ailesiyle karşılaştık, haftaya da konsoloslukta görüşeceğiz inşallah.


  • @NNDDD aynen banada hatırlatma maili geldi aynı gün ve aynı saat umarım br daha değişmez. sanırım başka kimse yazmadığına göre sadece siz ve ben varız bu değişikliğe maruz kalan


  • @okokok Cevabınız için teşekkür ederim. Başlangıçta işlemlerin hızla tamamlanmasını beklerken, mevcut süreçteki belirsizlik nedeniyle stratejik bir hedef belirledik... Mülakat tarihimizin 15 Ocak sonrası bir döneme denk gelmesini umuyoruz. Bu, yeni bir iş bulmadan kış ortasında ülkeye giriş yapmanın getireceği zorlukları aşarak, yerleşimi Haziran civarına ertelememizi sağlayacaktır. Yaşadığımız 20-30 haftalık uzun bekleme süresi, sürecin ne kadar değişken olduğunu gösteriyor.. zira sizin süreciniz yalnızca 6-7 hafta sürmüştü. Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Hükümet kapanması (shutdown) gibi faktörler vize işlemlerini genel olarak yavaşlatmaz umarım ki... Bu nedenle, vize sürecini pasif olarak beklemek yerine, şu anki önceliğimiz mevcut işlerimize yoğunlaşmak ve sıkı çalışmaya devam etmek en iyi yol gibi.. Her şeyin doğru bir zamanda, kendiliğinden çözüleceğine inanıyorum.


  • Merhaba, welcome letter ım geldi sonunda. Şimdi uscis e tercüme belgeleri göndermem gerekiyor. Önerebileceğiniz bir tercüman var mı uscis standartlarında çeviri yapan?


  • @Atlasbey merhabalar, bende de aynı sorun var. Sizinki hala aynı durumda mı? Bu arada ben hiç doldurmaya başlamadım, paid ekranını gördüm, bugün girdiğimde pay now olarak görünüyor.


  • Merhabalar, NVC ye dokümanlarını ''Email' ile [email protected] adresine gönderen oldu mu?


Benzer Başlıklar

  • EB-3 GREEN CARD SURECI

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    47
    4 Oy
    47 İleti
    5k Bakış
    Emin DoganE
    Sitedeki eb3 vize reklamındaki kuruluş aracılığıyla giden oldu mu hiç aranızdan 20k dolar çok yüksek bir rakam ve riske girmeye değer mi sizce
  • 7 Oy
    42 İleti
    4k Bakış
    S
    The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz.. [image: 1763013159018-screen-shot-2025-11-13-at-08.51.16.png]
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • 12 Oy
    1k İleti
    94k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum