Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Yanlış hatırlamıyorsam çekiliş gerçekleştikten sonra.


  • Ne desemki.. Sabırsızlıkla bekliyoruz o günleri

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ikizbabasi Sanirim resmi sonuclarda en son DV2015 aciklanmis, orada da Turkiye icin 157.000 basvurandan bahsediyor. 200.000'e yaklasmistir.

    @gözde henuz DV2016 sonrasi ulke ulke katilimci sayilarini bilmiyoruz. Herhalde bu yil bir aciklama gelir, belli bir sistemleri yok.


  • @crazycells o zaman 200.000 bulur hatta geçer.
    Gerçi daha öncede bahsi geçmişti ama listedeki girenler(asıl katılan) ve türevleri(eş ve çocuklarımı)tanımlıyor.


  • Merhabalar dv2018 talihsizleri olarak dv2019 başvurumuzu yaptık 🙂 eşim ve kendi adıma. gerçekten isteyen herkese bol şans.
    gecen yıl malum başka bir forumu takip ediyordum bu yıl burayı takip edeceğim 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ikizbabasi evet, DV2015 icin, Turkiye'den 157,780 asil basvuru sahibi ve 96,880 kisi de turevi/yakini olarak gorunuyor. Toplamda 254,660 ediyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayhankdn hosgeldiniz sayin ayhankdn 🙂


  • @crazycells Hoşbulduk 🙂


  • Gerçekten gitmek isteyenlere çıkar inşallah acayip bir heyecan var içimde ilk başvurum. çıkarsa houston a yolculuk başlayacak.


  • Bu ileti silindi!

  • Arkadaşlar Selamlar,
    Bu kötü kalpli Donald Trump Green Cardı kaldırmaya kararlı görünüyor. Epey araştırma yaptım konuyla ilgili, yeni yasa tasarısını inceledim, yasa geçerse 2019 mali yılı itibariyle yani Ekim 2018'de yürürlüğe girecek. DV2018 lerde hala vize alamamış olanlar varsa korkmasınlar yasa geçse bile onlara tehlike yok ancak DV2019 durumu ne olur bilemiyorum, Amerikan hukukundan anlayan bir arkadaş varsa cevaplasın lütfen, yani yeni yasa yürürlüğe girerse, bu mayısta açıklanacak sonuçların bir anlamı olur mu? Yoksa sonuç falan açıklanmadan kaldırılır mı? Yasasının Ekim 2018 'de yürürlüğe girmesi DV2019'a engel mi, yoksa DV2019 kazanılmış hak gibi olacağından son çekiliş mi olur? Şunu da belirtmek istiyorum bilmeyenler için; Trump Cumhuriyetçi ve şuan USA kongresinde Cumhuriyetçiler sayıca üstün(senato ve temsilciler meclisinin ikisinde de). Ayrıca usa forumlarda Demokratların da yeni tasarıyı destekledikleri, daha önce benzer bir yasayı kabul etmeme sebeplerinin oylama esnasında birden fazla yasanın oylanması olarak belirtiyorlar... Yani yasa geçecek gibi gibi...


  • @umut19 eğer mayısa kadar kanun geçmezse sıkıntı yok . çünkü uluslararası hukuk da kanunda geriye dönüş yoktur bir sonraki olayda uygulanır . kazanılmış hak sonuçta iptal edemez . ama açıklanmadan önce iptal edilirse geçmiş olsun . green card kaldirilmaz fakat zorlaştirilir . dil mecburiyeti gibi yani


  • @yekta inşallah yasa hiç geçmez, geçerse de umarım dediğin gibi olur. Green Card çekilişi tamamen kaldırılıyor tasarıya göre.. Söylediğiniz gibi dil mecburiyeti ve bazı ek şartlar getiriyor ancak süresiz oturma,çalışma izni hayal oluyor. Birde Green Card çekilişini kazanmak aslında sadece vize görüşmesi için bir şans veriyor bu kazanılmış hak sayılır mı acaba... Umarım yasa geçmez.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @umut19 sayin umut19 guzel bir noktaya parmak bastiniz 🙂
    Green Card Cekilisini kazanmak, "kazanilmis bir hak" saglamiyor. Bu cekilisten secilmis olmaniz size bir Green Card garanti etmez, sadece eger sartlar uygunsa (numaraniz aktif olursa ve formlariniz islenmis olursa) bir mulakat sansi kazaniyorsunuz. Bu durumda da dosyayi onaylayip onaylamamak konsoloslara kaliyor. Konsoloslar isterlerse normal sartlarda uygun olan bir dosyayi onaylamayip, uygun olmayan bir dosyayi onaylayabilirler, hic kimse onlara neden boyle bir karar verdin diye sormaz.

    Tabii su an icin korkulacak bir durum yok, neyseki konsoloslar boyle keyfi karar vermiyorlar ve su ana kadar uygun olup reddettikleri bir dosyayi hatirlamiyorum ama normal sartlarda red alacak bir dosyayi kabul ettiklerini de biliyorum. Dolayisiyla iyi niyetli olduklarini soyleyebiliriz.


  • Ümidinizi taze tutun.. Geçen sene bu dönemlerde başvurduğumu bile unutmuştum. Ocak gibi hatırladım ve Ocak'tan Mayıs'a kadar güzel düşler kurdum. En sonunda Mayıs ayının başında dvlottery.state.gov adresine girdiğimde , "You have randomly selected..." isimli bir yazı gördüm. İngilizcem var çok şükür, Seçildiğimi anlıyordum ancak emin olmak istiyordum. "Acaba böyle demek istemedi mi..." tarzında kafamda soru işaretleri oluşuyordu.. İşte film burda koptu. Artık mayıs ayının başından Ocak 9'una kadar hep karamsarlıklarla karşılaşacaktım. "Ya Trump vizeyi kaldırırsa ( ki 2-3 kere bu tehlikeyi atlattık ), Geçici site çökmeleri, yavaş ilerleyen VB ( ki bizim case number 79XX ).." Bunları hallettik. VB 'da numaramızı kapsayan cutoff'ı gördük. PTT'den kaydı yaptırdık, Unganlardan randevu aldık. Şimdi de şöyle şeyler kurcaladı kafamı "Ya bi sorun çıkarsa, ya şu hastalığım, şu virüs varsa..." Hiç bir sorun olmadı. 4 Ocak tarihinde sağ salim sağlık raporunu aldık. Ben bu mesajı yazarken Günlerden 7 ocak 2018, Konsolosluk ile görüşme tarihim ise 9 Ocak 2018. Yaklaşık 48 saat sonra ömrümün geri kalanını nerede geçireceğimi, ve buna göre planlarımı kesin olarak şekillendirmiş olacağım.. Olmazsa da, "Olsun be, hayali de güzeldi." diyebileceğim. Gelişmelerden sizi mutlaka haberdar edeceğim, esen kalın. 2019 için bekleyen arkadaşlarımın yolları açık olsun. Umarım hayırlısıyla siz de "You have randomly selected" ibaresini gösteren bir web sayfası açarsınız..


  • Selam arkadaşlar. Ben Türkiye'de Mali Müşavirim. Çok şükür kötü bir kazancım yok. Biliyorum başvuru yapanların çoğu benim durumda belki daha iyi durumda olanlar vardır. Ülkede yaşadığımız büyük travma ve sonrasında yaşanan olaylar 10 yaşımdaki kız çocuğumun geleceği ile büyük kaygılarım artmaya başladı. Bu yüzden 2019 yılı için yapılacak çekilişe eşim ve kendi adıma başvuru yaptık. İngilizcemiz orta derecede bile değil. Oralarda ne iş yapacağımı nerede yaşayacağımı hiçbirşey bilmiyorum. Ama çekiliş için başvuru yaptığımdan itibaren youtube deki videoları, facebooktaki sayfaları veya ABD ile ilgili tüm haberlere kulak dikmeye başladım. Kura talihlilerinden birisi olmak bile o kadar zorken yapacağımız masraflar oradaki yaşayacağımız zorlukları (sonuçta orada kendi mesleğimi yapamayacağım vasıfsız işlerde çalışacağız, kızımın okuldaki çekeceği zorluklar vb...) bile göze aldım. Acaba diyorum ben mi çok gözümde büyütüyorum? Türkiye'de gerçekten güzel şeyler oluyor da ABD'ye gitmek için ben mi kötü yanlarını görüyorum? Kafam çok karışık. Herşey hepimiz için hayırlı olmasını istiyorum. Allah herkesin kalbine göre versin. Saygılar, sevgiler.....


  • @sefer-çavuş DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    Selam arkadaşlar. Ben Türkiye'de Mali Müşavirim. Çok şükür kötü bir kazancım yok. Biliyorum başvuru yapanların çoğu benim durumda belki daha iyi durumda olanlar vardır. Ülkede yaşadığımız büyük travma ve sonrasında yaşanan olaylar 10 yaşımdaki kız çocuğumun geleceği ile büyük kaygılarım artmaya başladı. Bu yüzden 2019 yılı için yapılacak çekilişe eşim ve kendi adıma başvuru yaptık. İngilizcemiz orta derecede bile değil. Oralarda ne iş yapacağımı nerede yaşayacağımı hiçbirşey bilmiyorum. Ama çekiliş için başvuru yaptığımdan itibaren youtube deki videoları, facebooktaki sayfaları veya ABD ile ilgili tüm haberlere kulak dikmeye başladım. Kura talihlilerinden birisi olmak bile o kadar zorken yapacağımız masraflar oradaki yaşayacağımız zorlukları (sonuçta orada kendi mesleğimi yapamayacağım vasıfsız işlerde çalışacağız, kızımın okuldaki çekeceği zorluklar vb...) bile göze aldım. Acaba diyorum ben mi çok gözümde büyütüyorum? Türkiye'de gerçekten güzel şeyler oluyor da ABD'ye gitmek için ben mi kötü yanlarını görüyorum? Kafam çok karışık. Herşey hepimiz için hayırlı olmasını istiyorum. Allah herkesin kalbine göre versin. Saygılar, sevgiler.....

    Buyuk bir mucadele sizi beklicek orda bekar olsaniz direnciniz daha yuksek oluyor ama esiniz ve cocugunuz olunca is biraz farkli tek basiniza vasifsiz islerde calisarak 3 kisilik bir aileyi gecindirmeniz zor esinizinde bu tarz islerde calismasi gerekebilir,10 yasindaki bir cocuk icin 2-3 yilda adaptasyon gerceklesebilir dogru egitim ve cevreyle bu durumdan en karli o cikabilir ama siz ve esiniz yipranirsiniz.Fakat kendinizi cabuk gelistirip kucuk capta dogru yatirimlar yapabilirsiniz suanki mevcut refah seviyenizden daha iyisine sahip olacaginizdan eminim.Umarim gozunuzu korkutmamistir bu soylediklerim baskalari degisik fikir ve goruslere sahip olabilir ama bunlar benim goruslerim.
    Bol Sanslar


  • @brnbrn ilk önce cevabınız için teşekkür ederim. Bu yaşta bekar ya da çocuksuz bir aile olsam hayatta başka bir ülke düşünmezdim. Yaşım 38 olmuş artık öyle ya da böyle hayatımızın sonuna kadar alıştığımız düzene devam ederdik. Ama insanın çocuğu olunca 1 değil 2 değil hatta 3 kişilik düşünüyorsunuz. İnanın eşim ve ben maddi yönden her şeye hazırız fakat işin psikolojik yönünü hiç kestiremiyoruz. ABD'de zengin olacağız hayalleriyle değil kendi çapımızda kızımızın eğitimi için küçük bir hayat bize gerçekten yeter. Tek isteğim herşeyin hayırlısı olur inşallah. Değerli görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sefer-çavuş yer secimi de cok onemli olacak Sefer Bey. Genelde buraya aile olarak gelen arkadaslar kendilerine uygun bir cevre bulamayinca psikolojik olarak da zorlu bir surece giriyorlar. O nedenle boyle bir degisiklik yapmadan, nerede yasayacaginiz konusunda oldukca iyi bir arastirma yapmanizi tavsiye ederim.


  • @crazycells çok teşekkür ederim. Forum sayfanız bizim durumumuzda olan insanlar için çok yararlı bir kaynak. Ayrıca burada konuyla alakalı paylaşım yapan tüm arkadaşlara da tüm kalbimle teşekkür ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

118
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum