Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@zeynep34 şuana kadar 2 kez değiştirdim 3ü daha yapmadım kasım başı ekim içine bulmadığım sürece değiştirmeyi düşünmüyorum bende sizin gibi 3 kez diye duymuştum ama deneme fırsatım olmadı

• ⭐⭐

@Gökhan-A yeni sistemde mi ben eski sistemde 4kez değiştirmiştim

• @T-C-Kubilay-Dikici evet yeni sistemde

• Herkese selam , 22Ocak2026 da turist vize randevum vardı yeni sisteme geçmiş telefondan işlemlere başlamış bulundum. Tüm güvenlik sorularını seçtim şifre de oluşturmama rağmen yönlendirdiği sitede giriş yapamadım. Şifremi unuttum seçeneği vardı ama sadece doğrulama kodu gönderiyordu. Onu şifre bölümüne yazim dedim o da işe yaramadı. Ds formum elimde ama tüm tarihler geride kaldı. 1 sene önce aradığımda ödeme makbuzu geride kaldı dediğimde bir daha ödeme yapmadan o tarihte direkt gelebilirsiniz ama ds formunu güncellemeniz gerekiyor demişlerdi. Şuan elim kolum bağlı, aynı durumda olan var mı?

• @gamzeÇ anladigim kadariyla eski sistemden basvuru yapmissiniz. Eski sistemden yeni sisteme gecis yapmak icin ilk olarak asagidaki linkten CLAIM islemi yaptiktan sonra yeni sistemde hesap olusturun.

Eger randevunuzu daha fazla one cekmey istemiyorsaniz yeni sisteme de gecis yapmaniza gerek yok, direk katilabilirsiniz.

eger eski sistemden basvuru yaptiysaniz, odemenizin uzerinden 1 sene gectiyse ve yeni sisteme transfer yapacaksaniz, odemenizin uzerinden 1 sene gectiginden dolayi randevunuz gozukmyecek. Endise etmeyin, en son hangi tarihe randevu aldiysaniz o tarihte randevunuza katilabilirsiniz.

Eger suan elinizdeki DS-160 numarasi randevu sistemi ile tutuyorsa extra bir islem yada guncelleme yapmaniza gerek yok.

CLAIM

• @orhanozbekk Merhaba ben de bu detaylı anlatım üzerine bir soru sormak istiyorum. Arkadaşım adına form doldurmuştum fakat tam o yeni sisteme geçişten ötürü randevuya gittiği zaman görüşmeye giremedi ve randevusu yandı. Bu durumda ödemesi yanmış oluyor mu sizce? Parmak izi veremeden daha ilk masadan Geri cevrilmis. Bu dedigim haziran ayında olmuştu.

Şimdi ben yeniden ds160 formu doldurdum fakat yeni sisteme eski başvuruyu claim ettiğim için bu sefer de bu mail adresi sisteme kayıtlı diyor. Bu surumu yaşayan var mı? Gerçekten iyice kafam karıştı tıkandım

• Selam tekrardan arkadaslar.
    Anladigim kadari ile Ankaradan randevu almak daha kolay fakat biz ds-160 da istanbul secip randevuyu da ist aldik. Benim sorum istanbul randevusunu iptal edip tekrardan Ankaradan randevu alabilirmiyiz? Bunun icin tekrardan odeme yapmamiz mi gerekicek ve ds-160 bastan mi doldurmamiz gerekicek? Bu konuda bilgi sahibi olan varmi yeni sisteme gore?
    Tesekkurler.

• @zeynep34 DS-160 no uyusmazlıgından dolayı gorusmeye katılamadıysa ve odemesinin uzerinden 1 yil gecmediyse sayet, 24 saat bekledikten sonra takvim size tekrardna aciliyor ve randevunuzu yeniden planlayabiliyorsunuz. Sizinki haziran aynda olmus. siz yine sistemden bir kontrol edin son durumunu.

CLAIM isleminde email adresinin eski sistem ile tutmasi gerekmiyor. onemli olan dogum tarihi ve pasaport numarasi. daha once yeni sistemde kullanmadiginiz bir email adresi ile CLAIM islemi tamamlandiktan sonra yeni hesap olusturabilirsiniz.

• @Gkhn-CLKKN eger odemenizin uzerinden 1 sene gecmedi ise yeniden odeme yapmaniza gerek yok. randevuyu iptal edip, 24-48 saat bekledikten sonra yeniden randevunuzu planlayabilirsiniz.

yeni bir DS doldurmaniza gerek yok. ayni DS i kullanabilirsiniz.

Onemli bir dip not dusmek istiyorum. eger randevunuz grup basvurusu yani depent ekli ise(es, cocuk vb ekli ise) randevu iptali yaparken 2 kez dusunmenizi rica ediyorum. Keza son 1 aydir randevu iptallerinde, odemenin uzerinden 1 sene gecmedigi halde, depent olarak ekli olanlarin odemeleri gozukmuyor maalesef. boyle bir sistemdel hata mevcut. bilginiz olsun.

• @Egemen-Eren-Gümüş 6 Eylül 2025 itibarıyla ABD göçmen olmayan vize başvurularında önemli bir değişiklik yürürlüğe girdi. artık göçmen olmayan vizeler için başvuru yapacak kişiler, başvurularını yalnızca ikamet ettikleri ülke veya vatandaşı oldukları ülke üzerinden gerçekleştirebileceklerdir.

Resmi Duyuru linkine aşağıdan ulaşabilirsiniz
    https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/adjudicating-nonimmigrant-visa-applicants-in-their-country-of-residence-sep-6-2025.html

• @orhanozbekk yanıt için çok teşekkür ederim, sistemde ‘closed’ olarak gorunuyor basvurumuz, o nedenle saniyorum dogru anladiysam yeni doldurdugum ds160 İcin yeniden baska Bir email ile claim edecegim. Ds160`ta yazan email adresinden farklı olsan olur değil mi?

• Merhabalar, benim merak ettiğim bir konu var. Eşim ve 7 yaşındaki kızım içinde ayrı ayrı form dolduracağız bunda hem fikiriz, fakat vize ücreti ve randevu alırken hepimiz bir nasıl randevu ve ücreti ödemesi yapacağız bu konu hakkında aydınlatan olursa sevinirim.

• ⭐⭐⭐⭐

@frkbzdg, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhabalar, benim merak ettiğim bir konu var. Eşim ve 7 yaşındaki kızım içinde ayrı ayrı form dolduracağız bunda hem fikiriz, fakat vize ücreti ve randevu alırken hepimiz bir nasıl randevu ve ücreti ödemesi yapacağız bu konu hakkında aydınlatan olursa sevinirim.

Eski sistemde randevu alma adımında tüm aile bireylerini ekleme ve toplu bir şekilde randevu alabilme vardı. Şimdi de muhakkak vardır. Ama tabi öncelikle hepiniz için DS-160 formlarını doldurup işlemleri tamamlamanız gerekiyor. Sonra randevu alma adımında bu işlemi yapıyor olacaksınız.

• @frkbzdg ana başvurucu üzerinden randevu alırken sağ köşede bakmakta yükümlü olduğunuz kişilere eşinizi ve kızınızı eklediğinizde toplu randevu oluyor

• @berika çok teşekkür ederim bilgi için 🙂

• @orhanozbekk cok tesekkur ederim hocam cevap icin

• @frkbzdg Esiniz uzerinden hesap olusturun. Yeni bir basvuruya basladignizda, ilerledikce sistem size bakmakla yukumlu kisileri soracak. Iste o sekmede " yeni bakmakla yukumlu olsutur" butonu yer alacak. cocugunuz icin profil olusturacaksiniz. sonrasinda basuru yonergelerini takip etmeniz yeterli. Ornek ekran goruntusu ekledim. bilginiz olsun

Orne.jpg

• Merhaba,
    06.10.2025 Pazartesi günü saat Ankara Büyükelçililiğinde 2 kişilik B1/B2 vize randevumuz bulunmaktadır.. Randevu Teyit Sayfasının çıktısını aldığımda Barkodlar kısmında farklı aile üyeleri için karşısında tek bir DS-160 numarasının ve aynı barkotun yer aldığını fark ettim. Annem için geçerli olan DS-160 numarası benim ismim karşısında da barkodlu olarak yer almaktadır. Konu ile konsoloslukla görüştüğümde her şeyi en baştan yapmanız gerekmektedir diyorlar. Ama ben hata yapmadığımdan eminim. Randevuyu da kaçırmak istemiyorum. Daha önce böyle bir durumla karşılan ya da önerisi olan var mı? Teşekkürler.

İyi çalışmalar.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@bıyıksızkeynes ilgili randuvuyu yeni sistem üzerinden mi aldınız?
    bir de ceac'a girdiğinizde her kişi için bir DS160 doldurulmuş görünüyor mu?

• @gucarslan evet yeni sistem üzerinde aldım. Randevuyu aldıktan sonra CEAC üzerinde kayıtlı bekleyen ds-160 formlarını submit ettim. Şimdi tekrar kontrol ettim ikimiz içinde ds-160 formları confirm halde.

Edit:Randevu sayfasında ilerlerken DS-160 form numarası ekranında kendi numaram yerine diğer aile bireyinin numarasını girmiş olmalıyım.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

126

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |