Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ


  • @zeynep34 şuana kadar 2 kez değiştirdim 3ü daha yapmadım kasım başı ekim içine bulmadığım sürece değiştirmeyi düşünmüyorum bende sizin gibi 3 kez diye duymuştum ama deneme fırsatım olmadı


  • @Gökhan-A yeni sistemde mi ben eski sistemde 4kez değiştirmiştim


  • @T-C-Kubilay-Dikici evet yeni sistemde


  • Herkese selam , 22Ocak2026 da turist vize randevum vardı yeni sisteme geçmiş telefondan işlemlere başlamış bulundum. Tüm güvenlik sorularını seçtim şifre de oluşturmama rağmen yönlendirdiği sitede giriş yapamadım. Şifremi unuttum seçeneği vardı ama sadece doğrulama kodu gönderiyordu. Onu şifre bölümüne yazim dedim o da işe yaramadı. Ds formum elimde ama tüm tarihler geride kaldı. 1 sene önce aradığımda ödeme makbuzu geride kaldı dediğimde bir daha ödeme yapmadan o tarihte direkt gelebilirsiniz ama ds formunu güncellemeniz gerekiyor demişlerdi. Şuan elim kolum bağlı, aynı durumda olan var mı?


  • @gamzeÇ anladigim kadariyla eski sistemden basvuru yapmissiniz. Eski sistemden yeni sisteme gecis yapmak icin ilk olarak asagidaki linkten CLAIM islemi yaptiktan sonra yeni sistemde hesap olusturun.

    Eger randevunuzu daha fazla one cekmey istemiyorsaniz yeni sisteme de gecis yapmaniza gerek yok, direk katilabilirsiniz.

    eger eski sistemden basvuru yaptiysaniz, odemenizin uzerinden 1 sene gectiyse ve yeni sisteme transfer yapacaksaniz, odemenizin uzerinden 1 sene gectiginden dolayi randevunuz gozukmyecek. Endise etmeyin, en son hangi tarihe randevu aldiysaniz o tarihte randevunuza katilabilirsiniz.

    Eger suan elinizdeki DS-160 numarasi randevu sistemi ile tutuyorsa extra bir islem yada guncelleme yapmaniza gerek yok.

    CLAIM
    https://atlasauth.b2clogin.com/atlasauth.onmicrosoft.com/oauth2/v2.0/authorize?p=B2C_1A_ATOPRODUCTION_ATLAS_CLAIM_PROFILE&client_id=607d08d6-b63b-4735-ad82-05dfcff7efa4&nonce=defaultNonce&redirect_uri=https%3A%2F%2Fwww.usvisascheduling.com%2Ftr-TR%2FSignIn&scope=openid&response_type=id_token&prompt=login&ui_locales=tr-TR


  • @orhanozbekk Merhaba ben de bu detaylı anlatım üzerine bir soru sormak istiyorum. Arkadaşım adına form doldurmuştum fakat tam o yeni sisteme geçişten ötürü randevuya gittiği zaman görüşmeye giremedi ve randevusu yandı. Bu durumda ödemesi yanmış oluyor mu sizce? Parmak izi veremeden daha ilk masadan Geri cevrilmis. Bu dedigim haziran ayında olmuştu.

    Şimdi ben yeniden ds160 formu doldurdum fakat yeni sisteme eski başvuruyu claim ettiğim için bu sefer de bu mail adresi sisteme kayıtlı diyor. Bu surumu yaşayan var mı? Gerçekten iyice kafam karıştı tıkandım


  • Selam tekrardan arkadaslar.
    Anladigim kadari ile Ankaradan randevu almak daha kolay fakat biz ds-160 da istanbul secip randevuyu da ist aldik. Benim sorum istanbul randevusunu iptal edip tekrardan Ankaradan randevu alabilirmiyiz? Bunun icin tekrardan odeme yapmamiz mi gerekicek ve ds-160 bastan mi doldurmamiz gerekicek? Bu konuda bilgi sahibi olan varmi yeni sisteme gore?
    Tesekkurler.


  • @zeynep34 DS-160 no uyusmazlıgından dolayı gorusmeye katılamadıysa ve odemesinin uzerinden 1 yil gecmediyse sayet, 24 saat bekledikten sonra takvim size tekrardna aciliyor ve randevunuzu yeniden planlayabiliyorsunuz. Sizinki haziran aynda olmus. siz yine sistemden bir kontrol edin son durumunu.

    CLAIM isleminde email adresinin eski sistem ile tutmasi gerekmiyor. onemli olan dogum tarihi ve pasaport numarasi. daha once yeni sistemde kullanmadiginiz bir email adresi ile CLAIM islemi tamamlandiktan sonra yeni hesap olusturabilirsiniz.


  • @Gkhn-CLKKN eger odemenizin uzerinden 1 sene gecmedi ise yeniden odeme yapmaniza gerek yok. randevuyu iptal edip, 24-48 saat bekledikten sonra yeniden randevunuzu planlayabilirsiniz.

    yeni bir DS doldurmaniza gerek yok. ayni DS i kullanabilirsiniz.

    Onemli bir dip not dusmek istiyorum. eger randevunuz grup basvurusu yani depent ekli ise(es, cocuk vb ekli ise) randevu iptali yaparken 2 kez dusunmenizi rica ediyorum. Keza son 1 aydir randevu iptallerinde, odemenin uzerinden 1 sene gecmedigi halde, depent olarak ekli olanlarin odemeleri gozukmuyor maalesef. boyle bir sistemdel hata mevcut. bilginiz olsun.


  • @Egemen-Eren-Gümüş 6 Eylül 2025 itibarıyla ABD göçmen olmayan vize başvurularında önemli bir değişiklik yürürlüğe girdi. artık göçmen olmayan vizeler için başvuru yapacak kişiler, başvurularını yalnızca ikamet ettikleri ülke veya vatandaşı oldukları ülke üzerinden gerçekleştirebileceklerdir.

    Resmi Duyuru linkine aşağıdan ulaşabilirsiniz
    https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/adjudicating-nonimmigrant-visa-applicants-in-their-country-of-residence-sep-6-2025.html


  • @orhanozbekk yanıt için çok teşekkür ederim, sistemde ‘closed’ olarak gorunuyor basvurumuz, o nedenle saniyorum dogru anladiysam yeni doldurdugum ds160 İcin yeniden baska Bir email ile claim edecegim. Ds160`ta yazan email adresinden farklı olsan olur değil mi?


  • Merhabalar, benim merak ettiğim bir konu var. Eşim ve 7 yaşındaki kızım içinde ayrı ayrı form dolduracağız bunda hem fikiriz, fakat vize ücreti ve randevu alırken hepimiz bir nasıl randevu ve ücreti ödemesi yapacağız bu konu hakkında aydınlatan olursa sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @frkbzdg, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhabalar, benim merak ettiğim bir konu var. Eşim ve 7 yaşındaki kızım içinde ayrı ayrı form dolduracağız bunda hem fikiriz, fakat vize ücreti ve randevu alırken hepimiz bir nasıl randevu ve ücreti ödemesi yapacağız bu konu hakkında aydınlatan olursa sevinirim.

    Eski sistemde randevu alma adımında tüm aile bireylerini ekleme ve toplu bir şekilde randevu alabilme vardı. Şimdi de muhakkak vardır. Ama tabi öncelikle hepiniz için DS-160 formlarını doldurup işlemleri tamamlamanız gerekiyor. Sonra randevu alma adımında bu işlemi yapıyor olacaksınız.


  • @frkbzdg ana başvurucu üzerinden randevu alırken sağ köşede bakmakta yükümlü olduğunuz kişilere eşinizi ve kızınızı eklediğinizde toplu randevu oluyor


  • @berika çok teşekkür ederim bilgi için :)


  • @orhanozbekk cok tesekkur ederim hocam cevap icin


  • @frkbzdg Esiniz uzerinden hesap olusturun. Yeni bir basvuruya basladignizda, ilerledikce sistem size bakmakla yukumlu kisileri soracak. Iste o sekmede " yeni bakmakla yukumlu olsutur" butonu yer alacak. cocugunuz icin profil olusturacaksiniz. sonrasinda basuru yonergelerini takip etmeniz yeterli. Ornek ekran goruntusu ekledim. bilginiz olsun

    Orne.jpg


  • Merhaba,
    06.10.2025 Pazartesi günü saat Ankara Büyükelçililiğinde 2 kişilik B1/B2 vize randevumuz bulunmaktadır.. Randevu Teyit Sayfasının çıktısını aldığımda Barkodlar kısmında farklı aile üyeleri için karşısında tek bir DS-160 numarasının ve aynı barkotun yer aldığını fark ettim. Annem için geçerli olan DS-160 numarası benim ismim karşısında da barkodlu olarak yer almaktadır. Konu ile konsoloslukla görüştüğümde her şeyi en baştan yapmanız gerekmektedir diyorlar. Ama ben hata yapmadığımdan eminim. Randevuyu da kaçırmak istemiyorum. Daha önce böyle bir durumla karşılan ya da önerisi olan var mı? Teşekkürler.

    İyi çalışmalar.


  • @bıyıksızkeynes ilgili randuvuyu yeni sistem üzerinden mi aldınız?
    bir de ceac'a girdiğinizde her kişi için bir DS160 doldurulmuş görünüyor mu?


  • @gucarslan evet yeni sistem üzerinde aldım. Randevuyu aldıktan sonra CEAC üzerinde kayıtlı bekleyen ds-160 formlarını submit ettim. Şimdi tekrar kontrol ettim ikimiz içinde ds-160 formları confirm halde.

    Edit:Randevu sayfasında ilerlerken DS-160 form numarası ekranında kendi numaram yerine diğer aile bireyinin numarasını girmiş olmalıyım.


Benzer Başlıklar

  • B1-B2 vizesiyle oturum uzatma

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) b1 vizesi b2 vizesi oturum
    4
    0 Oy
    4 İleti
    609 Bakış
    S
    merhaba turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu? 6 aylık değil bu denilirmi?
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • AP - İDARİ İŞLEM - TURİSTLİK VİZE B1-B2

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    M
    @ayvalik10 Kardeşim mrb bi arkadaş vardı bi forumda tanıştık onunda 1 yıl falan olmuş hala çözülmemişti bakanlığa kadar gittiğini ancak bir netice alamadığını falan yazmıştı bende kendisine konsolosluğa hitaben sürenin çok uzadığına dair bir mail yazmasını hatta başvuru tarihini konu kısmına yazmasını söyledim dediğimi yaptı 2 saat içinde cvb geldi ve pasaportunu göndermesini sürenin uzadıgi icin özur dilediklerini belirttiler çünkü diğer türlü otomatik msj yolluyo konsolisluk yani normalde 6-8 aydan sonra işlemi hızlandırıyorlar sen yeterki dikkat çekecek bir mail gönder hiç bir sebeple 23 ay seni yeniden başvurma hakkından mahrum edemez bir defa
  • 12 Oy
    1k İleti
    95k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum