Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @mila-asel vize ücretlerinde herhangi bir değişiklik bulunmuyor aslinda. ancak “One Big Beautiful Bill” yasası kapsamında $250 tutarında extra bir integrity fee alınacak. Başvuru sahibi vize şartlarını karşıladığı takdirde bu ücret iade edilecek. iade edilebilecek bir ucret. fakat uygulamanın nasıl gerçekleştirileceği konusunda henüz kesinlik kazanmış değil.

• ⭐⭐⭐⭐

@ollqher vizeniz hayırlı olsun forumdan faydalanıyor olmanız çok güzel. Tifliste girdiğiniz mülakata ait deneyiminizide paylaşırsanız daha sizde birilerine yardımcı olabilirsiniz bu sayede. Henüz amerikaya yerleşmediğiniz için akrabanızın burada tanıdığı biri sayılmazsınız

• @Emre-Kurtulmuş Tecrubelerimi paylasmayi planiyorum ama daha cok yeni oldugu icin hazirlik asamasindayim. Sorusu olan varsa Mesaj atabilirim ordan cevapliyabilirim.

• Arkadaslar yeni sistemle beraber mulakata giderken goturmemiz gereken ZORUNLU belgeler nelerdir? (Pasaport, evlilik cuzdani vs)

• @ollqher merhaba dosya taşıma yapamazsınız sadece randevuyu öne çekerken istabulduysan oraya randevu alırsınız oraya taşımız olursunuz yada Ankara’da randevu bulduysanız öne çekerken orayı severek taşıyabilirsiniz sadece

• @Arne-Saknussemm hiç bir belge istemiyorlar siz sadece desteklemek için dosyanızı küçük bir ihtimal sorarsa gösterebilirsiniz

• Randevu Tarihini kac kere degistirebiliyoruz yeni sistemde. bir limit var mi ?

• Merhaba, forumdaki arkadaslara bir sorum olacak. Eski sistemde randevu almıştım arkadasım adına fakat tam bu yeni siteye geçildiği haftaya denk gelmişti vize görüşmesi ve görüşmeye gittiğinde yeni siteye kayıt açmadığı için görüşmeye bile almamışlar. Bu durumda vize ücreti yanıyor mu yoksa yeni siteye kayıt mı olmak gerekiyor çok karışık bir durum olduğu için çözemedim. Yardımcı olacak kimse var mı? Şimdiden teşekkürler..

• Merhaba

Randevuya giderken götürülecek belgelerin hazırlanıp hazırlanmaması konusunu anlayamadım

Eşimle çalışanız, işyerinden bir sürü belge izin kağıtları onay kağıtları almalı mıyız?

Almayın sormuyor diyen var, alın lazım olursa gösterirsiniz diyen var, çok hazırlık yapmayın birsürü kağıt götürünce de güvensiz izlenimi veriyorsunuz hiç bir şey götürmeyin diyen var

Ne yapacağımızı bilemedik.

Diyelim ki hiç kağıt götürmedik. Hop, çalıştığınız yer bilgilerini görebilir miyim dedi, "ee belge getirmedik" mi diyeceğiz? Bunu der demez red mi basıyor?

• @Reverie

Ben de aynı cevapları arıyorum ama insanlar mülakatlarına girdikten sonra işleri bittiği için buralara pek bakmıyorlar maalesef.

• @Reverie, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhaba

Randevuya giderken götürülecek belgelerin hazırlanıp hazırlanmaması konusunu anlayamadım

Eşimle çalışanız, işyerinden bir sürü belge izin kağıtları onay kağıtları almalı mıyız?

Almayın sormuyor diyen var, alın lazım olursa gösterirsiniz diyen var, çok hazırlık yapmayın birsürü kağıt götürünce de güvensiz izlenimi veriyorsunuz hiç bir şey götürmeyin diyen var

Ne yapacağımızı bilemedik.

Diyelim ki hiç kağıt götürmedik. Hop, çalıştığınız yer bilgilerini görebilir miyim dedi, "ee belge getirmedik" mi diyeceğiz? Bunu der demez red mi basıyor?

Ben de bu konuyu merak ediyorum. Daha once pasaport,fotograf,randevu onay sayfasi gibi zorunlu belgeler vardi. Yeni sistemle zorunlu belgeler kalkti mi?

• @Arne-Saknussemm hayır onlar halen zorunlu, sadece ek belgeler(iş, banka hesabı, tapu vs vs) isteğe bağlı, tavsiye olarak getirilmesi öneriliyor.

fakat diyelim götürmedik, oldu da banka hesap dökümünüzü verir misiniz derlerse "yok getirmedik" mi diyeceğiz, bunu dediğimiz an red mi alacağız yoksa "neyse çok önemli değil" mi diyecekler 😃 Bunu merak ediyorum

Çünkü kabaca %95 gibi belgelere bakılmama oranı var gibi. Ona göre hazırlayacağım çalıştığım şirketten belge almak çok zor da.

• @Reverie, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Arne-Saknussemm hayır onlar halen zorunlu, sadece ek belgeler(iş, banka hesabı, tapu vs vs) isteğe bağlı, tavsiye olarak getirilmesi öneriliyor.

fakat diyelim götürmedik, oldu da banka hesap dökümünüzü verir misiniz derlerse "yok getirmedik" mi diyeceğiz, bunu dediğimiz an red mi alacağız yoksa "neyse çok önemli değil" mi diyecekler 😃 Bunu merak ediyorum

Çünkü kabaca %95 gibi belgelere bakılmama oranı var gibi. Ona göre hazırlayacağım çalıştığım şirketten belge almak çok zor da.

Evet, benim onceki tecrubem ne kadar belge o kadar iyi. Isi garantiye almak gibi dusunun. Bu arada zorunlu belgeler forumda nerede yaziyor?

• Randevu onay sayfasındaki talimat bu sekilde

Başvuru sürecinin her aşamasında onay sayfasını ve aşağıdaki belgeyi/belgeleri yanınızda GETİRMELİSİNİZ :
    Pasaport
    Davanızı destekleyeceğini düşündüğünüz ek belgeleri de sunabilirsiniz.

Yani anlaşılacağı üzere onay sayfası ve pasaport yeterli ama siz isterseniz ek belgeler götürebilirsiniz.

• Merhabalar, turist vizesine başvurmak istiyorum. DS-160 formunda medeni durumumu da soruyor. Şu an eşimle boşanma aşamasındayız. Şimdi başvurup daha sonradan formu düzeltme imkanım oluyor mu? Ya da mülakat günü boşanmış olacağım için formdaki bilgileri "yanlış beyan" olarak düşünüp red mi alırım? Yoksa bunların hiçbirini düşünmeyip boşanma davamız tamamlandıktan sonra mı başvurmalıyım? Teşekkürler.

• @Karras Form doldururken mevcut durum neyse onu beyan etmek gerekiyor. Randevuda değiştiyse sözlü beyan yeterli. Yanınızda da bunu kanıtlayacak belge olsun, istenmesi halinde sunmak için.

• Merhaba. Ankara veya İstanbul arasında randevu tarihi ve önce çekme açısından hangisini seçmek daha uygundur?

• @ecetinus teşekkür ederim cevabınız için. Muhtelemen davanın sonuçlanmasını bekleyeceğim ek bir belge/beyan vs. durumuyla uğraşmamak için.

• Herkese merhaba ds-160 doldururken otel rezervasyonu tarihini yanlış girdim Mayıs olarak yazdım ama şubata almıştım bir sorun olurmu

• ⭐⭐⭐⭐

@Karras, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhabalar, turist vizesine başvurmak istiyorum. DS-160 formunda medeni durumumu da soruyor. Şu an eşimle boşanma aşamasındayız. Şimdi başvurup daha sonradan formu düzeltme imkanım oluyor mu? Ya da mülakat günü boşanmış olacağım için formdaki bilgileri "yanlış beyan" olarak düşünüp red mi alırım? Yoksa bunların hiçbirini düşünmeyip boşanma davamız tamamlandıktan sonra mı başvurmalıyım? Teşekkürler.

DS-160 formunda medeni durumunuzu evli olarak belirtin. Daha sonra bu bilgiyi güncellemenize gerek yok. Çünkü evli olan biri boşanabilir, çalışan biri işten ayrılabilir, hiç yurtdışına çıkmamış biri çıkabilir. Bunlar hayatın olağan akışında olan durumlar.

Mülakat genellikle çok kısa sürer ve klasik birkaç soru sorulur. Konsolosluk görevlileri çoğunlukla kararlarını önceden vermiş oluyor. Sizden beklenen, sorulan sorulara dürüst, rahat ve kendinizden emin bir şekilde cevap vermenizdir. Yanınızda herhangi bir belge götürmenize gerek yok, sözlü beyanınız yeterli olacaktır.

Benzer Başlıklar

• 4
  • 5
  • 6
  • 4
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

149

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |