Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Herkese merhaba, belgelerin UPS ile teslimi için https://vfs.gtspremium.com sitesinde "Interview Waiver Application" seçeneğini ile ödeme yapmak gerekiyormuş. Ancak ben de sadece "Premium Delivery" seçeneği görünüyor. Sizler bu seçeneği görüntüleyebiliyor musunuz ya da bu şekilde belge teslimi için ne yapmam gerekiyor bilgisi olan var mı? Çok teşekkür ederim.

• Tekrar Merhaba, Vize takip sayfasından vize issued olarak gözüküyor. Evrakları Ankara'da VFS Global'e teslim etmiştim. VFS global Pasaportumu almam için bana bilgilendirme yapacak mı?

Teşekkürler.

• @mrme12 Bende biraz önce yeniden başvuru olşturabildim. ist-8 çıkmadı. Sonraki sorularda yenileme ile ilgili bilgi aldı. En yakın randevuyu ise 2025 Aralığa verdi

• @Ny-Tx Evet Aynen oyle olmus degismis.
    ANK icin en erken de Aralik icin tarih veriyor. O tarihte mi gonderecegiz posta ile. O zamana kadar beklemek mi gerekiyor.

• @mrme12 posta yolu ile vize yenilemede sadece istanbul baskonsoloslugu yetkili

• @Ny-Tx Hayir ANK da yetkili. Daha once de yaptim. Ve simdi ki talimatlarda da UPS ile gonderin diyor ANK icin.

• @mrme12 2020 yilindan bu yana sadece istanbul yetkili idi, demek ki artik ankara da yetkili olmus. Bence guzel olmus 👍

• Herkese merhaba,
    2015 yılının ekim ayında, ailenin tüm bireyleri için müracaat edip 10 yıl süreli vizelerimizi almıştık.
    2015 yılında kızım 6 yaşında olduğu için parmak izi vermedi oğlum ise 15 yaşındaydı parmak izi verdi.
    Bu süreçte çocukların okulları, beniş işlerim sebebi ile Amerika seyahatlerimiz hep ertelendi ve bir türlü gidemedik.
    Kızım liseyi İstanbul'da iyi bir okulda okuyor ve okulun robotik takımında. Okul her yıl robotik yarışmaları için robot takımını amerikaya götürdüğünden vize yenilenmesi gündeme geldi.

Eşim memur olduğundan dolayı yeşil pasaport alabiliyoruz. Haziran ayında tüm pasaportları yeniledik. (Oğlum şu an 25 yaşında, bordo pasaport çıkarıp, süreci ilerleyen tarihlerde kendi sürdürecek. Dolayısı ile şimdilik vize uzatım sürecine dahil olmadı)

Önceden bilgi alıp hata yapmamak adına çağrı merkezini aradık ve kızımın 2105 yılında 6 yaşında olduğundan parmak izi alınmadığını, şimdi ise 16 yaşında olduğunun bilgisini vererek nasıl bir yol izlememiz gerektiğini sorduk.
    Çağrı merkezi çalışanı, herkes için ayrı ayrı DS160 doldurup, aileden bir kişinin üyeliği ile aile müracaatı yapmamız gerektiğini ve "bakmakla yükümlü olunan bireyler safhasında" eşimi ve kızımı eklemem gerektiğini, "Mülakat muafiyetli" seçenek ile ilerleyip ödeme yapmam gerektiğini, randevu zamanı evrakları teslim etmem gerektiği, şu an 16 yaşında olan kızımın parmak izi vermesi için konsolosluk görevlilerince çağırılacağı ve parmak izi verileceği bilgisini verdiler.

8 Temmuz 2025'de aile adına vize yenileme müracaatı yaptık. Bir yakınım Ankara'da evrak bırakıp/teslim alma konusunda yardımcı olacağından Ankara VFS Global'e evrak bırakma seçeneğini seçtim. 19 Ağustos 2025 Saat: 00:15 olarak evrak bırakma randevusu verildi. (Evet biliyorum saçma bir saat)
    Bunun üzerine site üzerinden mesaj attım. 12 gün sonra gelen mesaj evlere şenlik. Mesaj içeriğinin bir yerinde Saat 14:00-16:00 arası kadar mutlaka bırakmam gerektiği, aynı mesajın başka bir kısmında ise mutlaka 09:30 12:00 arası bırakmam gerektiği bu saatler dışında evrak alınmadığı yazıyordu (!).
    Bu arada iki defa çağrı merkezini aradım, bir görevli 09:30 derken, diğeri 14:00 dedi. 🙂

Yakınım ile sabah gitmesi, olmaz ise öğleden sonra tekrar gitmesi konusunda mutabakata vardık.

15 Ağustos 2025 Cuma günü Saat 19:30 'da gelen mail ile kızımın randevusunun iptal edildiği bilgisi geldi. Cuma akşamı ve hafta sonu olması sebebi ile hiç bir yerden bilgi alma şansımız yoktu.
    Pazartesi sabah evrak tesliminden önce çağrı merkezini aradık.
    Daha önce çağrı merkezinin çelişkili bilgiler vermesi sebebi ile iki defa çağrı merkezini aradım.
    Görüşme 1: Çocuğunuzla beraber, Anne, babann da randevusu iptal edildi. Hiç bir şekilde evraklarınızı bırakmayın, zaten konsolosluk iade eder dendi.
    Görüşme 2: Anne ve babanın randevusu aktif, anne babanın evraklarını teslim edin, çocuğununuzun evraklarını vermeyin, ayrı bir hesap ile tekrar randevu müracaatı yapın dendi.

VFS GLOBAL'in kapısında bekleyen yakınıma benim ve eşimin evrak ve pasaportlarını vermesini, kızımın pasaport ve evraklarını vermemesini istedim. Ayrıca içeri girdiğinde yaşadığımız durum ve süreç ile ilgili bilgi almasını rica ettim. Yakınım içeri girdi benim ve eşimin pasaportlarını teslim etti. Herkesin aynı durumu yaşadığı ve bir bilgileri olmadığının bilgisi alarak geri çıktı 🙂

Tekrar bilgisayar başına oturduk. Kızım adına açtığımız hesaptan giriş yapmaya çalıştık ancak ekranda "Ebeveynin hesabına tanımlı olduğu ve çağrı merkezini aramamız gerektiği" bilgisi verildi. Çağrı merkezini aradık, durumu anlattık, arkadaş tanımlamayı ayırdığını ve daha önce dolsurduğumuz DS160 numarası ile yeni bir randevu alabileceğimizi, önceki makbuzun kızımın hesabında gözüktüğünü ödeme yapmadan otomatik olarak randevu ekranına yönlendirileceğimizi (!) söyledi.

Tüm soruları cevaplayarak ilerledik ve ödeme aşamasına geldiğimizde, cash/credit kart seçeneği geldi. Çağrı merkezindeki elemanın verdiği bilginin yanlış olduğunu ve daha önce ödenen vize ücretinin hesapta tanımlı olmadığını gördük.

Çağrı merkezini tekrar aradık. Durumu anlattık. Ekran görüntüleri ile beraber hem mail atmamızı hem de sistem üzerinden kayıt açmamızı istediler.
    15 gündür bu bedelin aktarılmasını bekliyoruz. Bedel aktarılmadığı için randevu safhasına geçemiyoruz. Yeniden ödeme seçeneğini de düşündüm ama sistemde çift ödeme gözükeceği ve bunun da sorun yaratacağı bilgisi verildi.

Sebebini bilmiyorum ama çağrı merkezi maalesef işinizi göremiyor. (Çağrı merkezi çalışanlarının ya yetersiz bilgiye sahip olduğunu ya da başlarından savdıklarını düşünüyorum.)
    2 hafta oldu ödeme kızımın hesabına aktarılmadı.

Elimi kolumuz bağlı bekliyoruz.

Bu arada 2 gün sonra 21 Ağustos 2025'de anne ve babanın vizesinin 10 yıl olarak uzatıldığı bilgisi geldi. 26 Ağustos 2025'de VFS Global'den randevu oluşturularak pasaportlar teslim alındı.

Kızım için çaresizce bekliyoruz maalesef.

Yol gösterecek arkadaşlara peşinen teşekkür ederim...

• Bu arada ek bir bilgi ve sisteme eleştiri:

sitesine sabit internet( Turknet, Türk Telekom v.b.) operatörlerinden giremiyorsunuz. Sistem sizi blokluyor.
    Mecburen mobil telefondan, dizüstü bilgisayarınıza internetinizi paylaştırmanız ve mobil telefon interneti ile bağlanmanız gerekiyor.

• @mehmetk mulaktsiz yenileme koşullarından biri önceki vizeyi aldığında 18 yaş üzeri miydi. Kızınız durumu öyle miydi. Ondan dolayı sorun olmuş olabilir.

• Merhaba, 2019 yılında almış olduğum hala geçerli bir abd vizem var. Aldığımda 18 yaşından büyüktüm. 2022 yılında evlendiğim için iki soyismim oldu ve haliyle soyadım değişti. Yenilemek için tekrar ds160 formunu doldurdum ve ücreti ödedim. Ancak yenileme seçeneği hiçbir şekilde gözükmüyor. Önceki yazılarda bahsedilen 8. Seçenek bende de yok. Direkt randevu ekranı çıkıyor ve en yakın randevuyu da 2028 ocak ayına veriyor istanbul için. Bu durum normal mi?

• @Ezgi-Korkut evet randevu alınca instructions karda posta ile gönderin diyecek muhtemelen

• @mrme12 Kızım 6 yaşında, oğlum 15 yaşındaydı. Kızım şimdi 16 yaşında, oğlum 25 yaşında. Çağrı merkezini ilk aradığımda "mülakat muafiyetli randevu" almam gerektiğini, sonraki aşamada kızımın parmak izi için konsolosluk tarafından ayrıca çağrılacağı bilgisi verildi. Sonrasında randevuya 3 gün kala kızımın randevusu iptal edildi. Şimdi ise yeniden randevu alabilmek için kızım adına yapılan ödemenin makbuzunun kızımın hesabına tanımlanmasını bekliyoruz.

• Bu ileti silindi!

• @mrme12 vize sonrasi kategori de IST-1 turist vizesi olarak ilerledim. vizemi yenilemek istediğime dair soruları tüm şartları karşıladığım şekilde cevapladım. evrak teslimatı için vsf global IST’ı seçtim. ancak randevu ekranında hala bana 2028 şubata randevu veriyor. Üstelik daha önce yenileyen arkadaşların söylediği gibi 00.15 gibi daçma bir saate değil, sabah 8-9 civarına veriyor. bu durum normal mi? yenilemek için gerçekten 2.5 sene beklemelimiyim? yenileme yapan arkadaşların yazdıklarına göre yenileme randevusu 4-5 ay sonraya alınabilmiş. bilenler yardımcı olursanız çok sevinirim..

• @Ezgi-Korkut su andaki vizeniz tarihi ne zaman bitiyor. O nedenle olabilir. Forumda vize expire olmadan basvuranlara önden tarih verse de sonra reject etti.

Vizeniz son 12 ayda expire olmadı ise başvurunuzu işleme almıyorlar gibi. Geçen senelerde böyle degildi

• Bu ileti silindi!

• @mrme12 merhaba, vizem bitmedi hala devam ediyor. 2029 da bitecek. Sadece evlendim ve soyadım değiştiği artık eşimin ve kendi soyadımı birlikte kullandığım için konsolosluk 2 sene önce yenilememi önermişti.

• Merhaba , 18 Ağustos itibariyle “Application Received” olarak gözüküyor başvurum. 2 hafta bitti. Olumlu veya olumsuz yanıt almak ne kadar sürüyor ?

• @mehmetk umarım en kısa sürede normal bir sürece girer.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

115

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |