Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @mesut1905 tesekkurler 🙂 darisi cidden tum bekleyenlerin basina, surecin ne kadar sabir gerektirdigini ceken bilir. bulten ve diger konularda takibi birakmayacagim 🙂

• @selamibasaran cok tesekkurler, darisi basiniza.

• @btek14 Size özelden bir mesaj gönderdim. Görüşmek isterim.

• 10 yıldır falan Amerika'ya göç etme hayalim var. Green card çekilişine başvurdum hiç çıkmadı. Diğer seçenekleri araştırdım. H2B ve EB3 vizesi hakkında bilgi edindim. EB3 vizesi mantıklı ama bekleme süresi ve maliyeti fazla. Fazla olması sorun değil beklerim ama 30 yaşıma girdim. Sizce 30 yaşından sonra Amerika'ya göç etmek için çok mu geç? Hedefim vasıfsız eb3 kategorisinde iş bulup çalışmak. Ancak eb3 vizesi için işveren bulan aracı firmalara ödeyecek param yok. Bu yüzden öncelikle H2B vizesiyle gitmek istiyorum. Neler yapmam gerek sizce? Özel mesaj atabilirsiniz bilgi vermek isterseniz. Ayrıca biraz motivasyon istiyorum. 30 yaşında çok mu geç sizce?

• Merhaba,
    Birkaç sorum olacak, durumumuzu özetlemek istiyorum:
    • 14 Ağustos’ta NVC bize işlem uzun sürdüğüyle ilgili bir mail attı. Aynı gün babamın oradaki son avukatına dosya göndermişler.
    • Dosyada bizim de adlarımız geçiyor: ben 04.01.2001 doğumluyum, ablam 17.04.1998.
    • Vizenin “current” olduğu tarih: 2013
    • Kategori: EB3 Skilled Worker
    • PD tarihi: 2011
    • 824 tarihi: 26 Aralık 2023
    • 824 onay tarihi: 10 Temmuz 2025

Sorularım:
    1. Bizim dosyadan bize de vize çıkma ihtimali var mı? Ödemeleri gerçekleştirdik ve şimdi formları doldurmaya başlayacağız.
    2. Babamın 2013’ten beri işlem yapmama sebepleri var (engelli amcama bakmamız, 6 Şubat depremi, pandemi, oradaki avukatın yönlendirmemesi). Bunları NVC’ye sunabilir miyiz?

Teşekkürler

• @eren57tr, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

10 yıldır falan Amerika'ya göç etme hayalim var. Green card çekilişine başvurdum hiç çıkmadı. Diğer seçenekleri araştırdım. H2B ve EB3 vizesi hakkında bilgi edindim. EB3 vizesi mantıklı ama bekleme süresi ve maliyeti fazla. Fazla olması sorun değil beklerim ama 30 yaşıma girdim. Sizce 30 yaşından sonra Amerika'ya göç etmek için çok mu geç? Hedefim vasıfsız eb3 kategorisinde iş bulup çalışmak. Ancak eb3 vizesi için işveren bulan aracı firmalara ödeyecek param yok. Bu yüzden öncelikle H2B vizesiyle gitmek istiyorum. Neler yapmam gerek sizce? Özel mesaj atabilirsiniz bilgi vermek isterseniz. Ayrıca biraz motivasyon istiyorum. 30 yaşında çok mu geç sizce?

Ben ve esim 47 yasindaydik ABD'ye yerlestigimizde. 7 yildir New Jersey'deyiz. Oglum ilkokula burada basladi.
    Biz cok mutluyuz ama bu demek degil ki hayat ABD'de cok kolay. Biz 30 sene calisip dunyaligimizi yapip geldik zaten. Esim de ben de is hayatimizda surekli ingilizce konusuyorduk.
    ABD'de mutlu olmanin yasi yok. Ama dil ve para onemli. Dil kaygisi ve gecinme zorlugu cekenlerin tutunamadigini cok gordum.

• Bugün itibariyle PERM onayımız gelmiş bulunmakta.

Hangi aşamada olursa olsun bekleyen herkese sabırlar ve kolaylıklar diliyorum.

• @alphaomega tebrikler. surecinizde basarilar

• @alphaomega gozunuz aydin, sureciniz su gibi hizli gecsin, sorunsuz olsun.

• Merhaba, bir akrabamın amerikada is yeri var. 5 yıl önce açılmıştı. Şimdi daha aktif olarak kullanılması adına benim de 2026greencard kazanmadan kaynaklı orada işe başlamayı düşünüyoruz. Ancak numaram 11xxxlerde olduğu için normal süreçte mülakat alamayız gibi duruyor. Acaba bu süreç I-140 ile beraber yurutulebilir mi?

• Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir?

• Yasaklı

@vartorian
    Grapelaw da belirtilene göre etkilemeyecek. Dv1 kotalarını EB 1-2-3 vs vizelerine orantılı olarak paylaştırılsa çok güzel olurdu ama.

• @nbbyr umarim oyle olur, Grapelaw nedir bu arada, google'da arattim ama avukatlik firmasi cikiyor?

• Yasaklı

@vartorian Aynen avukatlık firması

• @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir?

"Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir.
    Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.

Benzer Başlıklar

• 40
  • 972
  • 5
  • 47
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

149

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |