Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@e-krkrt

Öncelikle hoşgeldiniz Chicago’ya.

Son zamanlardaki sıkı göçmenlik işlemleri/kontrolleri nedeniyle SSN kartlarının gönderimlerinde gecikmeler olduğu aktarıldı bazı talihlilerin deneyimlerinde. Siz ülkeye giriş yapalı 12 iş günü olmuş, önümüzdeki hafta içerisinde de gelmez ise SSN size en yakın SSA ofisine giderek (randevusuz/randevulu) sorgulamanız yararınıza olabilir. Permanent resident için 90 güne kadar beklemeniz gerekiyor, gelmez ise kayıt açtırabilirsiniz. Bol şans!

• @ATS16 Usps sitesinden denedim ama ne yazık ki adresim informed Delivery için uygun değilmiş. Korkum ilk giriş sürecim çok hızlı oldu ve bir aksilik olup olmadığından emin olmak 🙂 yoksa nerde kaldı bu kart modunda değilim henüz:)

Bu arada girişe odaklandığım için çıkışı yazmayı unutmuşum. Sınır polisi arkadaş çıkış harcı ödemem gerektiği konusunda ısrar etti henüz green cardın gelmemişte bilmem neymiş diye konuştu durdu. Bende anlattım durumu arkadaşa ama klasik yassah kardeşim cevabını aldım. Ben de son kez öpülmeme konusunda ısrarcı olunca en baştaki idare kabinine yolladı, şansa ben en sondaki kapıdaydım o yürüyüş o kadar uzun geldiki anlatamam. Neyse ordaki memura anlattım durumu, bakın bu turist vizesi değil, memur arkadaş ısrarla anlamak istemiyor. Polis memuru bir pasaporta baktı bir bana, sonra döndü uçak biletime görüldü damgası vurdu ama sırf uğraşmamak için 🙂 tekrar o memurun yanına gitmem gerektiğini söyledi, tekrar geri yürüdüm en baştan taa en sona, memur kendinden emin bir şekilde ödedin mi harcı diye sordu:) bileti gösterip geçtim. Başına gelen olursa diye yazayım dedim, uğraşmamak için ödeyebilirsiniz de tabi size kalmış.

• @ozgurs merak ediyorsaniz SSA ofisine gidip sorabilirsiniz. Biz de garantiye almak icin giristen 2 gun sonra gidip sormustuk. Orda da adresimize gelecegini basvuruya getek olmadigini soylemislerdi.

• @onuru cumartesi günü 3 hafta olacak ülkeye giriş yapalı hala gelmedi çok can sıkıcı bir durum

• ⭐⭐

@basakbasak selamlar, ssa ofisine gidip sorabilirsiniz ama son zamanlarda biraz zorluk cikartiyolar malesef. Yinede sansinizi deneyebilirsiniz.

• Bilgi vermek açısından:) Ssn bugün(10.gün) geldi.

• @onuru teşekkürler yanıt için ,ilginç bir şekilde bugün yine heyecanla posta kutusuna bakmaya gittiğimde green cardımın gelmiş olduğunu gördüm ülkeyr girişimin 20.günü ,pazartesi de bekleyip sonrasında bana en yakın ssa ofisine gidip şansımı deneyeceğim

• ⭐⭐⭐⭐

@ozgurs gözünüz aydın ☺

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Herkese merhaba. 4 Eylulde Dulles havalimanindan ilk girisimi yapacagim. Bununla alakali bir kac sorum olacakti.

• Forumda duty freeden alisveris yapmakla alakali Thy nin 2019'da yayinladigi bir kural oldugunu gordum. Ben Thy ile direkt ucacagim. Duty freeden sivi bir sey almak problem yaratir mi ulkeleye ilk giriste?

• Mulakata Italya'da girdim. Saglik kontrolleri sirasinda tek bir asimin eksik oldugunu ve ellerinde olmadigini, istersem Turkiyede olabilecegimi de soylediler. Ben de Turkiye'de asiyi oldum, saglik ocagindan imzali ve muhurlu bir kagit aldim bunu olduguma dair, sonra da ingilizceye cevirttim. Bu yeterli mi, yoksa noter onayi alip apostil yaptirmali miyim? Giriste bu konuda nasil bir surec izleniyor maalesef anlayamadim.

• ⭐⭐

@beste-imamoglu selamlar, onceki deneyimleri okudugumda kimseye asiyla ilgili birsey soruldugunu hatirlamiyorum, bende giris yaptigimda bana da sorulmadi. Bence sizede sorulmayacaktir. Bana soracak olursaniz, apostile vs gerek yok. Ceviri yeterli olacaktir.

• ⭐⭐⭐⭐

@beste-imamoglu, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Herkese merhaba. 4 Eylulde Dulles havalimanindan ilk girisimi yapacagim. Bununla alakali bir kac sorum olacakti.

• Forumda duty freeden alisveris yapmakla alakali Thy nin 2019'da yayinladigi bir kural oldugunu gordum. Ben Thy ile direkt ucacagim. Duty freeden sivi bir sey almak problem yaratir mi ulkeleye ilk giriste?

• Mulakata Italya'da girdim. Saglik kontrolleri sirasinda tek bir asimin eksik oldugunu ve ellerinde olmadigini, istersem Turkiyede olabilecegimi de soylediler. Ben de Turkiye'de asiyi oldum, saglik ocagindan imzali ve muhurlu bir kagit aldim bunu olduguma dair, sonra da ingilizceye cevirttim. Bu yeterli mi, yoksa noter onayi alip apostil yaptirmali miyim? Giriste bu konuda nasil bir surec izleniyor maalesef anlayamadim.

ABD’ye giriş yaparken gümrük kuralları ve limitler dahilinde alışveriş yaptığınız takdirde duty free’den yapacağınız alışverişler kapsamında sorun yaşamazsınız. Duty free poşetlerinin kilitli ve sealed olduğuna emin olun. Limitlere buradan ulaşabilirsiniz.

Ülkeye girişte işleminizi yapacak olan CBP memurunun eksik aşılar ile işi olmuyor, sadece evraklarınızın tam olup olmadığını kontrol ediyor. ABD’de aşılarınızın tam olması gereken bir işyerinde işe başlamanız halinde aşılarınız sorgulanabilir, eksik dozlarınızı yaptırmak veya yaptırmamak sizin tercihiniz. ABD’de de yaptırabilirsiniz arzu ederseniz ihtiyacınız olması halinde.

• @ATS16 @onuru Cok tesekkurler.

• @ATS16 " sıkı göçmenlik işlemleri/kontrolleri nedeniyle" derken tam olarak neyi kastediyorsunuz? Yani vize alınmasına rağmen tekrardan bir kontrolden geçiriliyor kişiler? Ve tam tersi onlar vize vermiş ama biz veremeyiz gibi bir durumla hiç karşılaşıldı mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@blueboy21, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@ATS16 " sıkı göçmenlik işlemleri/kontrolleri nedeniyle" derken tam olarak neyi kastediyorsunuz? Yani vize alınmasına rağmen tekrardan bir kontrolden geçiriliyor kişiler? Ve tam tersi onlar vize vermiş ama biz veremeyiz gibi bir durumla hiç karşılaşıldı mı?

"sıkı göçmenlik işlemleri/kontrolleri nedeniyle" cümlesiyle atıfta bulunduğum kesim sınırdan yasadışı geçerek asylum başvurusunda bulunan kişilerin durumunun incelenmesi için harcanan ekstra mesai veya yeni yönetim sonrası mercek altına alınan SSN işlemleri (vefat etmiş kişilerin SSN numarası ile bile işlemler yapılmış geçmiş sürede) SSA ofisleri ekstra mesai harcıyor. Bu nedenle siz ve sizin gibi yasal olarak göç eden kişilerin SSN kart basım/gönderim süreci uzayabiliyor/aksayabiliyor.

• @onuru bugün ofise gittim ve 2 ay sonraya randevu veridiler new jersey çok yogun bi eyalet anladıgım kadarıyla,eyalet degiştirip yeni bi başvuru yapsam şansımı deneseö nasıl olur sizce

• ⭐⭐

@basakbasak selamlar, diger eyaletlerde de benzer durum olabilecegini dusunuyorum. Bir onceki mesajimda da belirttigim gibi malesef bu konularla ilgili zorluklar cikartiyorlar.

• @basakbasak Deneyin ssn alırsanız iş bulduğunuzda lazım olur. Bulunduğunuz bölgeye yakın yerlere gidip başvuru tapabilirsiniz. Hangi en erken verirse. Online da oluyor sanırım.

• @basakbasak bence deneyin PA daki ofislere baking ama merkezlere degilde kiyida kosede kalmislara, Ben ehliyet icin surus testi almak istedim bir ay sonrasina gun veriyordu. Gece gunduz surekli takip ile kiyida kosede kalmis pendot burosundan iki gun sonraya randevu alip 1,5 saat yol gittik ve ehliyeti hemen aldim. Philly merkezdeki ssn ofis baya buyuk iki defa gittik on kayit olusturun internetten sadece bilgileri giriyorsunuz ben randevu almadan gittim yaptilar ssn basvurusunu, ispanyolca konusan personelleri var spaniklerin işi daha kolay hallediliyor gordugum.

• @basakbasak Nisan ayında giriş yapmıştım. Aynı durumu yaşayan biri olarak yorumlara göre farklı eyaletlerde yaşayan arkadaşlarımın 10.gün geldiğini öğrenince hemen gelir sanmıştım. 3 haftayı geçti hatta bana önce ilk başvuru yapmanız lazım dediler. Zar zor başvuru bulmuştum. Sonrasında 14-15 günde gelince başvurumu iptal ettim. SSN geldikten sonra 1 ay sonra kart gelmişti. Maalesef bizim bölgeye özel olabilir. Umarım en kısa sürede ulaşır.

• @Elganja evet bende de aynı şekilde 3 hafta sonunda gittim ssa ofise bana hiç başvuru oluşmamış gibi yeni başvuru oluşturdular 14 ekime gittikten sonra muhtemelen 2 haftada numaranın gelmesini bekleyecegim 2 ay kayıp resmen

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   A aysegul 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |