Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @okokok teşekkürler, iletişime geçmeye çalıştım bakalım. B1/b2 vizesi de alamam diye korkuyorum aslında ama bekleyerek de 2 senelik süreci uzatmış olacağız

• Bu sabah 9.00daki eb2 konsolosluk randevumuz olumlu sonuçlandı. Önce konsolosluk çevresinde aracimizi parkettik ve konsolosluk önündeki sıraya girdik. Bahçeye dahi sırt çantası, telefon vs sokamiyorsunuz. 14 yaş altı çocuklarımızı götürmedik bu arada. Güvenliğe giriş yapmadan önce pasaportları teslim ettiğimiz bir banko vardı. Sonra isimlerimiz ilan edildi ve güvenlikten geçtik. Araba anahtarı sorun olmadı. İçeri girdigimizde göçmen vize ile turistik vize bekleme alanları ayrı. Biraz bekledikten sonra sıra numaramız yandı ve Türk bir görevliye istenen belgeleri verdik. Aile cüzdanının fotokopisini almamıştım o sorun oldu. Bir diğer sorun nüfustan aldığım vukuatlı nüfus kaydı oldu. Barkodsuz kabul etmiyoruz dedi görevli. Edevletten çocuklar için alamadığımız için nüfustan almıştım aslında. Ortak kullanima acik bir bilgisayardan cikti aldim edevletime girerek ben. Eşim iki aşamalı giriş ayarlamiş edevlet icin. Telefonu yaninda olmadigindan mecburen arabaya gidip iki asamali girisi iptal edip geri geldik ve cikti alip sorunu cozduk. Doğum belgelerini ise almadılar. Belge teslimi tamamlandıktan sonra biraz daha bekledik mülakat için. Siramiz gelince bayan görevli parmak izimizi alıp doğru soyleyecegimize yemin ettirdi sağ elimizi kaldırıp. İlk evliliğin mi? Usada hiç overstay oldun mu? Hic başka ülkede seyahat dışında yaşadın mı? Çocukların yaşı kaç? Ne iş yapıyorsun? Usada ilişkili olduğun bir üniversite var mı gibi sorular sordu. Hepsini cevapladiktan sonra hersey sorunsuz. Vizenizi onaylıyorum dedi ve yaklaşık iki saat süren süreç mutlu sonla bitti.

• @Oz58 Hayırlı olsun. Tebrikler... Bu arada USA da ilişkili olduğun bir üniversite var mı sorusu için evet demek faydalı olur mu?

• @Oz58 Oncelikle Tebrikler Hocam. 14 yas alti cocuklar mulakat getirmek sart degil galiba. peki cocuklarin ilgili soru soryorlar mi, cunku cocuklarin DS 260 olacak beraber. Bilmek istiyorum.

• Ben mülakat öncesi visiting scholar olarak kabul almıştım hocam amerikadaki bir üniversiteden onu söyledim ama bu soruya olumsuz yanıt versem ne olurdu bilemiyorum.

• @smmu99 yaşlarını sordular sadece.

• @Oz58 tebrik ederim, hayırlı olsun.

• @kemalede Merhabalar iki numara birbirinden tamamen farklı birisi ANK 2024.... diğeri ANK2025.... sonra gelen numaralarda farklı. yani ikisi bizde tamamen farklı

• @Oz58 Hayırlı uğurlu olsun.
    PD’niz benden sonra, DQ’nuz 2 gün farklı ancak ben halen IL almadım çok şaşkınım 🙄

• @meke teşekkürler hocam. 2 günlük fark bile pek çok şeyi değiştiriyor sanırım.

• @meke Hocam bu işin tam bir matematiği yok sanırım, benim de DQ erken ama PD ilerde ve henüz email gelmedi, ve gelecek ay USA eye gidiyorum turist vizesi ile, artık diken üstündeyiz ne zaman email gelecek, ne zamana sağlık raporuna randevu alacağız, ne zamana geri dönecez, bakalım...

EB2 NIW
    PD: 19.07.2023
    DQ: 04.03.2024

• @meke Sizinle biz büyük ihtimalle aynı randevu dalgasında yer alıyoruz.
    Mülakat emaillerimizin 6–16 Ağustos gibi gelmesi olası bence. Umarım hep birlikte güzel haberleri alırız.

• @ihavedreamed Ashley& Krishnan firmasından Mark Alan Ashley ile çalışıyorum. Ücretsiz zoom ile öngörüşme yaptık. Butik bir büro doğrudan avukat ile görüştük. Paranın yarısı işe başlarken, I-140 onaylandığı anda ise kalanı olarak anlaştık. Totalde Size teklif edilen rakamın 1/5i. Gayet de mutluyuz. Seçenekler bir kaç Türk avukat ve etiket olmuş şirketleşmiş 2-3 firmadan ibaret değil. Biraz daha araştırırsanız daha uygun avukatlar bulursunuz.

• Bu sabah NVC’den “beklemeye devam edin” içerikli güncelleme epostası geldi yeniden.

• @Oz58 Hocam tebrik ediyorum, her şey gönlünüzce olsun. Dilerim tüm bekleyenler de, en kısa zamanda mutlu sona ulaşır.

• @meke Biraz önce maillerime baktım bu gün bana da gelmiş NVC’den güncelleme. 2 Haziranda ilk güncelleme maili almıştım, bu ikincisi. 60 günde bir bu şekilde otomatik mesajlar yeniden gönderiliyor. Dilerim 3. Maili almadan IL alırız hepimiz🍀

• Bize de güncelleme emaili geldi bugün. Umarım şu sıra bekleyen herkese en kısa sürede IL gelir.

PD: 8 Ağustos 2023
    I-140 : 29 Ağustos 2023
    DQ : 15 Mart 2024

• @meke Bizi de güncellediler bugün, Current olunca tamam demiştik ama daha yol var demek.

EB2 NIW
    PD: 19.07.2023
    DQ: 04.03.2024

• Merhaba, 31.Temmuz günü EB-2 NIW için 08.30 randevumuz olumlu sonuçlandı. Biz sabah çok erken elçilikte olduk ama gerek yokmuş. Kapıda 1 saate yakın bekledik. Çok sıra vardı zaten. Vaktinde gitseniz sıkıntı olmuyor. Geç kalanlara bile öncelik verip sıranın başına alıp işlemlerini tamamladılar. Biz 10 yaşındaki oğlumuzu da yanımızda getirdik. Saat 9'a doğru pasaportları teslim edip güvenlikten geçtik. Kapıdaki polis yeni model araba anahtarlarını almadıklarını, eski tip anahtarlar için ise sorun çıkmayacağını söyledi. Bizimki eski tip bir araba anahtarıydı, yanımıza alabildik. Bunun dışında da sadece yanınızda evrak klasörlerini alabiliyorsunuz. Bahçeden geçtikten sonra bankalardaki gibi görüşme gişe ve kabinlerinin olduğu bir bölüme alındık. Göçmen vize görüşme kabin ve alanları birbirinden ayrıydı. Önümüzde beklerken 4-5 İran'lı ailenin mülakatına tanık olduk. Hepsinin de görüşmesi hem çok uzun sürdü hem de olumsuz sonuçlandı. Bu bizi biraz strese soktu haliyle. Bu arada ayrı bir gişede Türk bir görevli belgelerimizi topladı. Doğum belgelerini (vukuatlı nüfus kayıt örnekleri-kendimizinkini e-devletten, oğlumuzunkini nüfus müdürlüğünden kırmızı damgalı almıştık), adli sicil kayıtlarını, askerlik belgemi, evlilik cüzdanı ve 1 fotokopisini (2 fotokopi istediler ancak bizde sadece 1 tane vardı, onu aldılar ve sorun etmediler), benim ayrıntılı CV'mi ve 2'şer fotoğramızı teslim ettikten sonra tekrar beklemeye koyulduk. 20 dakika sonra numaramız yandı ve mülakat başladı. Parmak izimizi alıp yemin ettirdiler. Daha sonra İngilizce bilip bilmediğimi sordular, biliyorum dedikten sonra mülakat İngilizce devam etti. Bana görevli önce 1 yıldan fazla yurt dışında yaşayıp yaşamadığımı, USA'da bir iş bağlantım olup olmadığını ve USA'da bir üniversiteyle ortak bir bilimsel çalışmam olup olmadığını sordu. Kısaca işini anlat dedi. 2-3 cümleyle anlattım. İlk evliliğimiz olup olmadığını sordu. Nerede yaşamayı düşündüğümüzü sorduktan sonra her şeyin yolunda olduğunu, vizemizin onaylandığını ve pasaportları almak için mesaj alacağımızı söyleyip bizi güler yüzle uğurladı. Kısacası mülakat kısmımız çok rahat ve kısa geçti. Dilerim tüm bekleyenler de en kısa zamanda mutlu sona ulaşır.

• @NNDDD teşekkürler hocam

Benzer Başlıklar

• 60
  • 4
  • 42
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

117

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |