Küçük bir başlık olmasında rağmen biz askeri personellerin denk geldiği ve işe yarayabilecek bir başlık. Ben de süreç içinde bu başlığı okudum ve bilgi almaya çalıştım. Önümüzdeki dönemlerde bu iletiyi okuyup birileri faydalanır umarım, dolayışıyla süreç içinde kafamda yer eden soruları cevapları ile birlikte alt tarafa kısa ve net şekilde yazacağım. İyi forumlar !
-Askeri personel olmam artı/eksi bir katkı sağlar mı?
Hayır askeri personel olmanızın greencart mülakatı esnasında bir artısı veya eksisi yok
-Muvazzaf personel olduğum için e-devletten "askerlik durum belgesi" alamıyorum, ne yapmalıyım?
Bangkok özelinde ben sadece askeri kimliğimi gösterdim ve yeterli oldu, bunun yanı sıra birliğinizden "görev belgesi" alabilirsiniz.
-Hala personelim greencart kazandım ve mesleği disiplin suçu işleyerek bırakmaya çalışıyorum(15 yılı doldurmadım) ve vize sürem içerisinde ihraç edilemeyeceğim. Ne yapmalıyım.
-Kişiye göre değişmekle beraber ihraç süresi içinde vizenizin süresi dolmadan Amerika'ya gir çık yapmalısınız, elinizde greencart olmasa bile ilk giriş tarihinden itibaren Amerika'ya tekrar girebilirsiniz. Eğer TSK'dan "yurt dışı izni" almadan çıkacaksanız(ki yıllık izninizi mülakat süresi için harcayacağınızdan büyük ihtimal öyle olacak) Amerika'da kesinlikle polislik vb. olaya karışmamalısınız ki izinsiz çıktığınız anlaşılmasın aksi taktirde yaptırımları çok kötü olabilir.
-
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
Greencardlı olup türkiyede hastaneye gitmek
-
Arkadaşlar merhabalar. 1 seneyi aşkın süredir greencardlıyım ve ikametgahım da amerikada. 3 haftalığına Türkiyeye tatile geldim ve ne yazık ki enfeksiyon kaptım. Devlet hastanesine gittim ve işlemlerim yapıldı. Eczanede sadece 4 tl ödedim. Türkiyede hâlâ üniversite öğrencisi olarak gözüküyorum ancak sigortam var mı? Bu hastane masrafı daha sonradan karşıma çıkar mı? Bunu nereden kontrol edebilirim? Konu başlığı daha önce açıldıysa özür dilerim. Yetkililer bu başlığı kapatıp mesajımı oraya taşıyabilir. Teşekkür ederim.
-
@Hope-Breaker merhaba. normalde ikametgahınız yurtdışnda ise sağlıktan faydalanamazsınız. öğrenci olarak görünüyorsanız yüksek ihtimalle ya annenizden ya da babanızdan faydalandınız demektir. bu da provizyonun açık olduğunu gösterir. geriye dönük borç çıkmaması lazım. tavsiyem en yakın sgk ya gidip bir sorgulatın kimden faydalandığınızı. sonradan sıkıntı olmasın
-
@serel çok teşekkürler
-
yurtdışında ikametgahı olan türkiye de doktora gdip sgk lı olarak tedavi göremez mi??
-
@Hope-Breaker Geçmiş olsun, her Türkiye’ye gidişimde bana da oluyor, çıplak elle yapılan yemekleri (lahmacun, pide) yememenizi veya daha hijyen yerlerde yemenizi tavsiye ederim. Doktor bana steril kalmışsın Amerika’da demişti. Türkiye’deki restoranlar gerçekten hijyen konusunda yerlerde.
Normalde yurtdışı ikametli bir TC vatandaşı, Türkiye’de iken devlet hastanelerinde ücreti karşılığında tedavi olup, tahlil yaptırabiliyor. Özel hastanelerden çok daha uyguna geliyor. Ben gittiğimde tahliller için İzmir Eşrefpaşa Devlet’e gitmiştim, memnun da kalmıştım. Eğer siz ücret ödemediyseniz, ya öğrenci olduğunuz için ya da arkadaşın dediği gibi yaştan dolayı anne babanın üzerinde görünüp ordan karşılanmış olabilir.
Türkiye’de sağlıkla ilgili özellikle devlette sonradan borç gönderme gibi şeyler, Amerika’daki gibi durumlar, söz konusu dahi olmaz. Şöyle olabilir, tedavi olurken nerden sigortalı görünmüşseniz, oraya farkını yansıtırlar, cüzi bir rakam.
E-devleti kurcalayın derim.
-
Bu ileti silindi! -
@begumm anlaşmalı ülkelerden gerekli formları alırsanız ve burada işletirseniz, kronik hastalık durumunuza göre ya sadece acilden yada tüm sağlık hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.
Amerika özelinde, ülkeler arası sağlık protokolümüz olmadığı için buradan emekli dahi olsak, ikametgahı taşıdığımız anda sağlıktan ücretli şekilde faydalanabiliriz. Kesin bilgi yayalım
-
@erenotti cevabınız için çok teşekkürler. Malesef ülkemizin her konuda bu denli kötüleşmesi can sıkıcı. 1 yılda bile ülke yemeklerinden enfeksiyon kapacak duruma gelmişim. Edevleti kurcaladım. Hâlâ annemin sigortasından faydalanıyormuşum. 25 yaşıma bastığım gün sanırım bu sona erecek. Eğer sigortam olmasaydı durum ne olurdu ne kadar öderdim bilginiz var mı?
-
Ikametini yurtdisina aldirmayan biri hala sagliktan bedava yararlanabiliyor mu yani?
-
@misha90 ikametiniz Türkiye'de ancak yurt dışında olduğunuz için Türkiye'de herhangi bir şirketten sigortanız yatmıyor ise çalışmıyor durumda olacağınız için işsiz kategorisinde olacaksınız. Bu durumda 2025 için aylık 781,04 TL GSS yatırmanız gerekiyor. Bu durumda hastaneye gittiğinizde prim borcunuz olup olmadığına bakarlar. 60 gün prim borcunuz olmaması beklenir. Borcunuz varsa sağlık hizmetlerinden yararlanamazsınız.
-
@elbruz Bu parayı ödemek zorundamıyız? Ödemez isek ülkeye döndüğümüzde sorun yaşarmıyız?
-
@elbruz GSS Konusunda bu her ay düzenli mi ödeniyor? Mesela bende GSS Var ben amerikada yaşıyorum diyelim 11 Ay amerikadayım türkiyeye geldim o geldiğim ay tedavi aldım yani 11 ay boşuna ödemek mi gerekiyor hocam?
-
Ben tam anlayamadim . Kusura bakmayin Tekrar sorayim istedim. Ben emekli olacagim Turkiye'de ve Amerikaya gidecegim. Eger ikametimi aldirirsam Amerika'ya Turkiye'de saglik harcamalarimi devlette ucretsiz yaptiramayacak miyim acaba?
-
@Ekto-Oktan evet gss ödemelerinizi durdurmak için ikametgahı taşıtmanız gerekecek buda o 1 ayda doktora giderseniz normal doktor ödemenizi yapacağınız anlamına gelir
-
@Movistar74 ikametinizi aldırıp sgkya başvuru yapınca yükümlülüğünüz kalkar
-
@Emre-Kurtulmuş teşekkürler

-
@Quixotem yukarıda bahsettiğimiz durum sizi kapsamıyor. siz emekli olduktan sonra sizin durumunuz ile ilgili herhangi bir kısıt söz konusu değil.
-
@elbruz o kadar çok şeyle kafamı yoruyorum ki bi de bu olmasın demiştim. Çok sağolun

-
@elbruz Trdeki en sacma sistem herhalde. Yani ben calismiyorum ama borc birikiyor calismayan biri nasil odeyecek bunu? Hani saglik ucretsizdi demek ki degil. Maastan kesiliyor bu tutar
Hic hastaneye gitmesen bi sene boyunca hasta olmasan bile senede 10 bin borcun birikiyor cok iyi sistem. -
@misha90 Türkiye'de ücretsiz sağlık sistemi 2008 senesinde GSS çıkması ile birlikte tarihe karıştı. Eskiden gelir testinde geliri olmayan kişi beyanını ispatlayabiliyorsa ücretsiz yararlanmaya devam edebiliyordu. 2012 itibari ile o da tamamen ortadan kalktı. günümüzde insanların umutlarını yurt dışında aramalarına sebep olan sistemin bir parçası da maalesef bu. boşa dememişler "yaparsa ........ yapar.."
Benzer Başlıklar
145
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k