Arkadaşlar bir sorum olacak. Benim PD 16 Kasım 2023 ve Amerika'dayım. 5-6 ay içerisinde başka bir işe geçmem gerekecek ve bazı endüstri iş teklifleri aldım fakat I485 bazlı EAD kartının gelmesi 5-6 ay içerisinde yetişmeyecek current olsam bile.
I485 başvurumu Chen ile birlikte yapacağım. İndirimli bir şekilde $3100 dolar b'r teklif veriyorlar. Ben tutuklanma kaydim olduğu için riske girmemek adına avukatla yapmaya karar verdim fakat daha önce bu I485 i avukatla yapan arkadaşlar var mıdır? Aslında çok basit duruyor ve tek avantajı da sadece davamla ilgili benim de yazabileceğim bir letter olacak fakat bu süreci avukatla yapan arkadaşlar varsa tecrübelerinden faydalanmak isterim.
Bir de sıkışık zamanladan dolayı EB1 da denemeyi düşünüyorum ve Chen NIW onlarla birlikte yaptığım için 2800-3400$ bır avukatlık fiyatı veriyor. Benim sormak istediğim eski NIW dosyam bende olduğu için bunu kendim yapabilmek ne kadar zor olur? Bu başvurular arasında ne oranda bir benzerlik var dosyalama açısından bu konuda bilgi verebilecek ikisine de başvuran arkadaşlar varsa çok sevinirin.
Bir de I485 sürecinde interviewe genelde çağrılmıyor fakat benim durumumda interviewe çağırmaları olası. Bu sebeple ve genel olarak proposed endeavor'a uygun kalabilmek için anladığım kadarıyla green kartı aldıktan sonra minimum 6 ay aynı sektörde çalışmamız gerekiyor. Bununla ilgili aynı sektör olduğunu kanıtlamak zorunda kalan veya bu süreçten geçen hocalarımız var mı ?
Son olarak da I485 ile birlikte EAD başvurusunu yaptığımızda EAD başvurusunu gelir kaybı olacağı iddia edilerek hızlandırma başvurusu yapmak mümkün. Şans eseri aramızda bunu yapan bir hocamız varsa bununla ilgili de bir soru sormak isterim.
Aranızda veya forumun başka kısımlarında benzer süreçlerden geçenler varsa burada konuyu çok dağıtmamak adına belki özelden de sorabilirim..