Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @Megadeth Merhaba, tebrik ederim, çok sevindim adınıza. Meslekle alakalı tam olarak ne sordular? Soru kısmı çok uzun sürmemiş anladığım kadarıyla.

• @Megadeth Hocam çok tebrik ederim, hayırlı ve uğurlu olsun. Bilgilendirme için çok teşekkürler. Sadece bir konuyu merak ettim; mesleki bilgi soruları sohbet gibi miydi yoksa Amerika’ya sizin nasıl bir katkınız olacak diye dosyamızda belirttiğimiz konu özelinde mi sordular?

• @NNDDD
    Hocam cv üzerinden sohbet şeklinde geçti

• @Megadeth Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Yolunuz aydın olsun. Daha IL bekliyoruz ama inşallah bizler de sorunsuz bir şekilde, kolaylıkla geçeriz. Herkese bol şans diliyorum.

• @Megadeth gozunuz aydin, Darisi bekleyenlerin basina

• @Megadeth Tebrikler 🎊 Mutlu sonlara bayılıyorum

• @Megadeth Tebrikler hocam US sürecinizde kolaylıklar sizinle olsun. Gideceğiniz eyalete karar verdiniz mi? Ben Houston, TX olarak düşünüyorum.

• @mukavemeth biz de..!

• @mynewlife ben her 100-150 sayfa icin ayri bir fastener kullandim, sonra tum parcalari kilitli posede koydum. Zaten i140 form haricindeki tum sayfalara page number yazabilirsiniz. O yuzden parcalarin takibi kolay oluyor memurlara.

• @kemalede Çok teşekkür ederim.

• @mynewlife 1ef07082-ff2d-4e1f-b8f6-5715fcd42b40-image.png Ben böyle bir dosya teli ile kağıtların kısa üst kenarından dosyaladım, her bölüme farklı renkli not kağıdı yapıştırıp içindekiler bölümü ile eşleştirdim. I-140 formu sonrasına zarf içinde ödeme çekini (Bank of America) ekledim. I-140 için mutlaka siyah kalem kullanın. Temelde oradaki memurların beklediği sizin dosyanız içinden gereken sayfaları çıkartabilmek tekrar ekleyebilmek, tarama veya kontrol için, yani matbada ciltletirim gibi çözümlerden uzak durmanız lazım.

• @mynewlife Türkiyeden money order yapmanın bir yolunu bilmiyorum ama yine amerikadan birine ulaşmanız gerekiyor diye biliyorum, kişisel çek (Herhangi bir kişi olabilir) yine amerikan bankalarından olmalı, oradan birinin yardımına ihtiyacınız olacak veya çevrenizde amerikadan gelen türkiyede yaşayan biri varsa yardım edebilir. Belki danışmanlık firmalarından bu konuda yardım eden birini bulabilirsiniz. Avukatların talep görmesinin bir sebebide bu ödemelerin onlar aracılığı ile yapılıyor olması. (Müşterileri olmazsanız yardımcı olmuyolar).

• @californiapostdoc, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@mutlu234 Evet cok zor bir surec ben de senelerdir bir cok zor benzer zor karar vermek zorunda kaliyorum. Fakat bence H1B ye gecmek avantajlı olur gıbı gelıyor ama tabıkı cok kısısel durumlara baglı bır mesele.

Ben bu PP yapmakla RFE arasındaki arasındaki ilişkiyi anlıyabiliyorum. Oradaki memurlar acele ediyor bilmem ne belki RFE gönderebilirler fakat nihai sonucucun PP ye baglı olarak red veya kabul ihtimalini değiştireceğini düşünmüyorum. Burada bir hocamız aslında RFE den sonra kabul olasılıklarının çok yüksek olduğunu söylemişti. Dolayısıyla avukatınızla anlaşmanız RFE leri kapsıyorsa ben olsam RFE den çekinmezdim.

Hangi vizede olduğunuzu bilmiyorum fakat pozisyon garantiyken H1B gibi dual intent bir vizeye geçmek mantıklı bence çünkü bu işler vizeniz bitmeye yakın da çözülmezse o günlerde daha çok stres oluyor ve yok J interviewleri duruyor falan bilmem ne oluyor ve cap exempt bir H1B olsa bile yine de 6-7 ay süren bir süreç. Pozisyonunuzu ve vizenizi bilmiyorum fakat birçok üniversitede H1B ye bağlı bir pozisyona geçtiğinizde izin günlerinizin paraları, %5 civarında emeklilik katkıları vs gibi ek avantajlar da çıkıyor ayrıca J1 göre prewailing wage den dolayı maaşınızın artması da çok olası. Ayrıca siz geçene kadar da büyük ihtimalle NIW den haber gelmiş olacak ve o zamanda eşiniz için direkt başvurabilirsiniz diye düşünüyorum. Fakat tabiki çok fazla parametre olan igrenç bir süreç. Şu an çoğu okula da H1B ile geçmek kolay değil hiring freeze lerden dolayı bence böyle bir fırsat varken düşünmenizi öneririm, fakat tabi eşinizin iş durumu da kritik. Biz eşime Nisan'da H4 based EAD başvurusnu yolladık, hala sonuçlanmadı.

ayrıntılı cevabınız için sağolun hocam. emeklilik katkıları değişmeyecek ama prewailing wage dolayısı ile maaşımın artacağını düşünüyorum. H1B geçişini üniversite nasıl karşılar bilemiyorum ama hoca kabul ettiği için zorlamazlar diye düşünüyorum. sanırım en iyisi bir an önce başvurmak olacak.

• @mukavemeth
    Hocam Florida düşünüyorum.

• Arkadaşlar bir sorum olacak. Benim PD 16 Kasım 2023 ve Amerika'dayım. 5-6 ay içerisinde başka bir işe geçmem gerekecek ve bazı endüstri iş teklifleri aldım fakat I485 bazlı EAD kartının gelmesi 5-6 ay içerisinde yetişmeyecek current olsam bile.

I485 başvurumu Chen ile birlikte yapacağım. İndirimli bir şekilde $3100 dolar b'r teklif veriyorlar. Ben tutuklanma kaydim olduğu için riske girmemek adına avukatla yapmaya karar verdim fakat daha önce bu I485 i avukatla yapan arkadaşlar var mıdır? Aslında çok basit duruyor ve tek avantajı da sadece davamla ilgili benim de yazabileceğim bir letter olacak fakat bu süreci avukatla yapan arkadaşlar varsa tecrübelerinden faydalanmak isterim.

Bir de sıkışık zamanladan dolayı EB1 da denemeyi düşünüyorum ve Chen NIW onlarla birlikte yaptığım için 2800-3400$ bır avukatlık fiyatı veriyor. Benim sormak istediğim eski NIW dosyam bende olduğu için bunu kendim yapabilmek ne kadar zor olur? Bu başvurular arasında ne oranda bir benzerlik var dosyalama açısından bu konuda bilgi verebilecek ikisine de başvuran arkadaşlar varsa çok sevinirin.

Bir de I485 sürecinde interviewe genelde çağrılmıyor fakat benim durumumda interviewe çağırmaları olası. Bu sebeple ve genel olarak proposed endeavor'a uygun kalabilmek için anladığım kadarıyla green kartı aldıktan sonra minimum 6 ay aynı sektörde çalışmamız gerekiyor. Bununla ilgili aynı sektör olduğunu kanıtlamak zorunda kalan veya bu süreçten geçen hocalarımız var mı ?

Son olarak da I485 ile birlikte EAD başvurusunu yaptığımızda EAD başvurusunu gelir kaybı olacağı iddia edilerek hızlandırma başvurusu yapmak mümkün. Şans eseri aramızda bunu yapan bir hocamız varsa bununla ilgili de bir soru sormak isterim.

Aranızda veya forumun başka kısımlarında benzer süreçlerden geçenler varsa burada konuyu çok dağıtmamak adına belki özelden de sorabilirim..

• @Megadeth Size tebrıkler diliyorum ve Çok teşekkur ediyorum, paylaştiğinız için. Bilgilere gore, mulakat uzun surmiyor. Ben size bir soru soracaktım, dependentlara soru soru soryorlar mı?

• @Megadeth Hocam hayırlı olsun. Sizin adınıza çok sevindim. Yeni hayatınız, tüm güzelliklerin yolunu açsın

• @maya
    Çok teşekkür ediyorum

• @smmu99
    Hocam benim dependentim yok.Ama mülakatı yapan görevli aile ile mi gideceksiniz diye sordu.

• Hocalarım merhaba
    Konsolosluk mülakatım üzerinden tam 1 hafta geçmesine rağmen henüz ne pasaportum geldi ne de bir e posta aldım.Normal bir durum mu?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |