Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar,
    Yeni sistemle ilgili bir sorum olacak, yardımlarınızı rica ederim,
    Geçtiğimiz hafta bir arkadaşım için DS160 formu doldurduk ve ABD vizesi için başvurarak mülakat tarihimizi aldık, şimdi ise arkadaşımızın 8 yaşındaki oğlu için de vize başvurusu yapmak istiyoruz. Bu başvurunun da babasınınki ile beraber değerlendirilmesi için ne yapmamız gerektiğine dair bilgiye ihtiyacımız var. Forumu aradım ama cevap bulamadım. Tekrar oldu ise şimdiden özür dilerim.

• ⭐⭐

@Belinay-Eker Vizeni hayırlı olsun şimdiden iyi eğlenceler:)

• @demetdemirsf
    Durumu cozebildiniz mi? Yeni siteye giris yapip formu dolduruyorum fakat bende uyari mesaji geliyor “kisiselayeintilarinjz veritabanimizda zaten var olan kisiyle eslesiyor” diye

• @istanbullover Selamlar, ben de hata alıyordum. Formda bilgilerim görünmüyordu. Telefonla aradım ve görüştüğüm kişi yardımcı oldu, arayın dilerseniz sorununuzu çözerler hemen.

• @demetdemirsf
    Cok tesekkur ederim hangi numarayi aramistiniz? Ben amerikada yasiyorum, Turkiyedeki Amerikan konsoslugunu mu? Birde kendim icin degil kayinvalidem icin, onun aramasi mi gerekir?

• @istanbullover Tüm pasaport bilgileri yanınızda olsun, sizin yardımcı olmanıza müsaade ederler diye düşünüyorum. Ben de eşimin başvurusuyla ilgili işlem yaptırdım. 08503901950 burayı arayabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

Doldurulan ds formunun bir geçerlilik süresi var mı acaba? Ocak ayının sonunda kayınvalidem için ds formu doldurduk ancak o dönem vize randevusu almadık. Şu anda vize randevusu almak istiyoruz bu süreçte formda güncellenecek herhangi bir gelişme olmadı profilde ama ocak ayı sonunda doldurulan ds formu hala geçerli midir bu formu yeni sistemde randevu almak için kullanabilir miyiz?

• @orhanozbekk kastettiğiniz vize başvuru adımlarında ''bakmakla yükümlü olunan kişilerim'' kısmında mı yapılıyor? örneğin anne ve baba için başvuru yapıldığında baba üzerinden ilerlenip her iki kişi için tek bir randevu alınabilmesi için diğer kişiyi bu kısımda mı belirtmek gerekiyor?

• Öncelikle Merhaba, bir soru sormak istiyorum bilgisi olan arkadaşlardan destek talep ediyorum.
    Ben DS-160 belgelerimi Mayıs öncesi submit ettim . Şimdi randevumu temmuz sonuna çektim fakat iş değiştirdim ve bu süre içerisinde bir yurtdışı seyahatim oldu. Fakat şimdi ds-160 güncelleme yokmuş, ds-160 yeniden doldurursam da Appointment Confirmation kısmında borcedes alanındaki bilgiler yeni ds belgemle uyuşmayabilir.
    Bu bilgileri orada mülakat aşamasında mı vermem gerekir yoksa yeniden ds-160 doldurup randevumu iptal edip öyle mi devam etmeliyim. Tecrübeli arkadaşların önerilerini bekliyorum.

• Merhaba, ilk defa eşimle birlikte turistik vize başvurusu yapacağız, Ds160 formunu doldurduktan sonra değişiklik yapabiliyor muyuz? Sadece İtalya schengenimiz var bu yeterli olur mu yoksa bu süreci beklerken yeni bi schengen alırsak yeni gittiğimiz yeri Ds160 formunda güncelleyebilir miyiz?

• ⭐⭐

@Sevgi-Çatıroğlu-Gögen Merhabalar sevgi hanım kendi tecrübeme göre size cevap vereyim eşimle ben abd vizesine başvuru yapmadan önce daha önce hiç yurt dışı deneyimimiz olmadığı için italya başlangıçlı gemi turu satın aldık 1 haftalık 2024 yılı temmuz ayında italya fransa ispanya ibiza palermo şeklinde 5 lokasyonu gezdik döndüğümüzde bira kaç ay sonra amerika vizesine başvuruda bulunduk 2026 yılına randevumuzu aldık bende sizin gibi tek yeterli olur mu diye araştırırken UK vizesine de başvuralım dedik 2025 yılında İngiltere turu yapalım derken randevumuzu 2024 aralık ayına çektim başka bir ülke gidecek vaktim yoktu 1 ay sonra ankarada görüşmem olacaktı bu süre zarfında ds160 forumuna güzel bir plan daha önceki italyada yapmış olduğum gemi turunu da bahsederek güzel bir program oluşturdum vize görüşmesine gittiğim kısa bir diyalog sonucunda vizemizi aldık geçtiğimiz ay eşimle birliklte mimai ve new york tatilimizi tamamladık

Daha fazla seyahat yapıp red olanları da okudum bu yerde benim gibi hiç deneyimi olamayanların onaylarına da şahit oldum güzel bir hazırlık plan ile bence olumlu sonuçlanır sizi türkiyede bağlayan herşeyleri orada söyleyin benim vizemin onaylanmasında en büyük rolün 2024 yılında aldığım evim olduğunu düşünüyorum konsolosa mart ayında evimizi aldık bunu kutlamak istiyorum dedikten sonra tebrikler sizi kutlarım vizenizi onaylıyorum dedi

İlgili deneyimim detaylıca burada paylaştım bağlantı metni

Ds160 forumu hakkında sorduklarınız hakkında yeni sistemde nasıl oluyor herhangi bir bilgiye sahip değilim yeni bir sistem getirdikleri için bu sistemde ne nasıl oluyor çok kaçırdım forumu deneyimleri okursanız elbette cevap bulacaksınızdır.

• Merhaba herkese, yaklaşık 1 ay önce ailem için yeni sistemden vize başvurusu yaptım. Ankaradan randevu tarihi denk getirmeye çalışıyorum. Danışmanların öne çekme hizmet ücretleri çok yüksek. Kendim nasıl başarabilirim tavsiyeleriniz var mıdır?

• ⭐⭐

@busedmrcgl eski sistemdeyken boş vakitlerimde sürekli deneyerek öne çekmiştim yeni sistemde randevu değişikliği söz konusu ise sürekli denemenizi özellikle pes etmemenizi tavsiye ederim.

• @T-C-Kubilay-Dikici Daha randevu tarihi secmedim acikcasi, dediginiz gibi surekli kontrol ediyorum duzenli olarak bir aydir ama bir turlu denk getiremedim.

• ⭐⭐

@busedmrcgl umarım istediğiniz bir tarihe bulursunuz yeni sistemin nasıl olduğunu bilmiyorum deneyimleri okuyarak bir fikir edinmeye çalışıyorum ama çok yeni bir durum olduğu için bilgilerde taze ve yeni oluyor inşallah istediğiniz tarihe bulursunuz

• Merhaba yakın tarihte mülakata giren oldu mı acaba

• Cevap: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ Herkese merhaba, biz yakın zamanda mülakata girdik Ankara'da. Pasaport teslimini pick up yapmışız. Mailimiz geldi ve oradan izmir giriyoruz ama bizim yaşamız olduğumuz semt çıkmıyor? Bunu yaşayan var mı?

• @berika biz girdik. sorunuz varsa yazabilirsiniz

• Merhaba. Pasaportumu teslim alabileceğime dair mail geldi. Ben posta yoluyla teslim almak istiyorum ve adres dolduruyordum İzmir'de yaşıyorum ancak oturduğum Semt çıkmıyor. Bu durumda ne yapmam lazım bilen var mı? Tekrar Ankara'ya gidip elden mi teslim almalıyım? Yoksa bana yakın olan bir semti seçersem sıkıntı olur mu teslimatta?

• @vizealmayacalisan ne sordular acaba birde profilinizi öğrenebilir miyim yakın zamanda mülakatım varda merak ettim

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

128

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |