Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• Arkadaşlar merhaba ben göçmen vizesinin basılacağı (inşallah) pasaport ile ilgili bir şey sormak istiyorum. Benim yeşil pasaportum var zamanı da dolmadı henüz, bildiğim kadarıyla memuriyetten istifa edince yeşil pasaportu geri vermek gerekiyor.
    Bordo pasaport almak gerekiyor mu bu durumda? Eğer geri vereceksek vize yeşilde kalmış olacak. Akademisyen arkadaşlar nasıl bir yol izlediler cevap verebilirlerse memnun olurum.

• @mukavemeth hocam arkadas edevletten alip orjinali ve cevirisini yolladi sorunsuz gecti

• @Dvr-Clk hocam eb2 niw icin belgeler normal postayla gonderiliyor elektronik olarak yukleme yok

• @MyWay-0
    Hocam istifa edilse de yeşil pasaport kullanılmaya devam ediliyor diye biliyorum. Eş ve belli yaş altı çocuklar da kullanmaya devam ediyor.

• @elifdem hocam teşekkür ederim cevabınız için. Daha vakit var aslında ama pasaport geç basılıyor diye duydum ben. Eğer öyle bir durum olsaydı erkenden bordo pasaporta başvurmak gerekebilirdi.

• @MyWay-0 Memur yeşil pasaportu hak ettiksen sonra istifa etsede emekli de olsa pasaport hakkı devam eder. Aynı zamanda bordo pasaport da alabilirsiniz. çift pasaport kullanabilirsiniz.

• mrkc
    Değerli arkadaşlar, PP yapmıştım ama RFE aldım. Henüz daha detayına ulaşamadım. RFE dedikleri sanırım bir ret değil, sadece bazı noktaları açıklamamı istiyorlar. RFE'den anladığım, dosyam yeterli fakat açıklama bekliyorlar. Doğru mu anlamışım, yoksa şu kriterden geçemediniz gibi bir cevap mı gelecek? Şimdiden cevaplayacak tecrübesi/bilgisi olan arkadaşlara teşekkür ederim.

• @mrkc Merhaba Hocam, ben NOID (Notice of Intent to Deny) almıştım.Benimki rededilme olasılığı daha yüksek bir durumdu. Kriterleri sağlamıştım ama memur kendi subjektif değerlendirmesiyle bu kararı vermişti. Gerekli savunmayı Chen ile yaptık ve kısa sürede onay aldık. RFE (Request For Evidence) benim durumuma göre daha iyimser bir süreç. Ya bazı belgelerinizde eksiklik var ya da sağladığınız kriterlere ek kanıt sunmanız gerekiyor. Bazen biyometrik (kişisel) bilgilerde eksiklikten de kaynaklanıyor olabilir. Yani benim düşüncem gerekli belgeleri sağladığınızda büyük olasılıkla onay alacaksınız.

• Greencardını alıp Amerikadan Türkiyeye gelen arkadaşlara sormak istediğim bir husus var, sadece greencardla yolculuk yapmak mümkün değil mi? Yurtdışı yolculuğunda İlla ki greencardın yanında geçerli bir pasaportı da taşımalıyız değil mi?

• @mukavemeth Teşekkür ederim hocam. RFE, kriter karşılamadınız şeklinde de olabiliyor değil mi? Örneğin, alanında liderlik kriterini sağlamıyorsunuz şeklinde de RFE gelebilir değil mi? O halde, tekrar mektup almak, veya proje yürütücülüğü yapmış olduğumuz ile ilgili belgeler koyabiliriz, veya çalıştığımız hocalardan, kurumda böyle etkili çalıştı, şöyle yenilikler yaptı, böyle katkı sağladı gibi cevaplar mı isteyecekler.
    Chen ile çalışıyorum ben de, onlar da 15 güne kadar cevap stratejisiyle ve rfe içeriğiyle beraber döneceğiz dediler.
    Bu arada, sizin aldığınız eleştirinin güzel tarafı kriterleri karşılamanız olmuş, o açıdan adınıza sevindirici.

• Merhaba,
    Aşağıda avukatın paylaştığı 5 dernekten birine fellow üyeliği gerçekleştirmek için yoğun emek harcıyorum. Bu derneklerde üyeliği bulunan ve bana referans olabilecek forum arkadaşım, büyüğüm mevcut mudur diye sormak istedim 🙂

CMI Chartered Fellow uyeligi.
    Institute of Food Technologists (IFT) IFT Fellow üyeliği
    Institute of Food Science and Technology (IFST) – UK
    American Society for Nutrition (ASN)
    American Chemical Society (ACS) – Division of Agricultural and Food Chemistry

• Merhaba,
    Aramızda PDsi Ağustos 2023 sonuna yakın ve Mart 2024 ortası DQ olup interview letter alanlar var mı? EB2 için soruyorum. Bizim hala ulaşmadı. Sanki interview alanlar bile oldu bu tarihlere yakın olup da.. Değil mi?

• Ben de bekliyorum

• @pelinoaydin, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Merhaba,
    Aramızda PDsi Ağustos 2023 sonuna yakın ve Mart 2024 ortası DQ olup interview letter alanlar var mı? EB2 için soruyorum. Bizim hala ulaşmadı. Sanki interview alanlar bile oldu bu tarihlere yakın olup da.. Değil mi?

Location neresi?

• @Megadeth Merhaba ANK2 seçtim, sonra E21 = Employment-Based Second Preference, daha sonra This Visa Category does not support Interview Waivers buna next dedim.. Her dependent için de aynı işlemleri yaptım.. Umarım bu şekilde doğrudur.

• @pelinoaydin, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@Megadeth Merhaba ANK2 seçtim, sonra E21 = Employment-Based Second Preference, daha sonra This Visa Category does not support Interview Waivers buna next dedim.. Her dependent için de aynı işlemleri yaptım..

Siz interview letter gelmeden register mı oldunuz?
    Ben hiçbirşey yapmadım bekliyorum acaba kayıt mı olmalıyız?

• @meke Ben portala kayıt yaptım tüm aile bireyleri için.

EB-2 NIW
    PD: 08.08.2023
    I-140 Approval : 29.08.2023
    DQ: 15.03.2024
    Interview: Ankara

• @pelinoaydin Ben de bekliyorum.

• @meke doğru yapıyorsunuz önce maili almanız gerekiyor.

• Merhaba,
    Ben de daha önce tereddüt yaşamıştım ama araştırmalarım ve resmi kaynaklara göre portal kaydı için interview letter’ı beklemeye gerek yok.
    Çünkü:
    https://www.ustraveldocs.com/tr/en adresi artık Ankara Konsolosluğu’nun resmi vize portalı oldu.
    ABD Ankara Konsolosluğu’nun resmi açıklamasında şu ifade geçiyor:
    “May 30 ve sonrası tüm randevular için — daha önce ödeme yapan ve randevu alanlar da dahil — tüm başvuru sahiplerinin bu yeni platformda kayıt olması zorunludur.”

Ben de bu bilgiye göre, interview letter gelmeden tüm aile bireyleri için portal kaydımı yaptım.
    Interview letter geldiğinde sistem zaten oradan yönlendirme yapıyor olacak diye anladım ben.

Benzer Başlıklar

• 8
  • 47
  • 5
  • 3164
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

152

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |