Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba. Mülakat muafiyetli şekilde belgeleri teslim için aldığım randevu tarihini değiştirmek için usvisascheduling.com sitesine iki gündür hiçbir şekilde giremiyorum. Sürekli olarak "524" hata kodu veriyor, "Host Error" diyor. Diğer taraftan "Browser Working", "İstanbul Cloudfare Working" diye belirtiyor. Sayfaya farklı VPN'le veya private sayfa/incognito window üzerinden girmeye çalışsam da sürekli aynı Host Error hatası iki gündür karşıma çıkıyor. Benzer bir sorun yaşayan var mı veya çözüm önerisi olan? Paylaşabilirseniz çok sevinirim. Değiştirmek istediğim randevuya da bir kaç gün kalınca, ne yapacağımı bilemiyorum.

• @Cnk merhaba acaba eşiniz soyadı değişikliği sonrası mı vize yenileme yaptı ?

• @Lagos merhabalar son soruya evet cevabı vermek mantıken doğru mu, sanırım ben hayır dedim. Çünkü ne vizem çalındı ne de vize reddim var. Acaba close application deyip yeniden oluşturup evet cevabıyla mı ilerlemek gerekiyor. Şu an için vize randevutarihi açılıyor ama en erken Temmuz 2027. Uzaktan yenileme için de randevu tarihi mi gerekir acaba?

• Eger interview waiver hakkiniz var ise o soruya EVET demeniz gerekiyor. Bende ilk sizin gibi dusunmustum ama EVET isaretleyince sonraki adimda size randevu veriliyor ama su anda Agustos-Eylul 2025 icin sadece pasaportunuzu teslim icin randevu verilecek. Bu sekilde ilerlerseniz vizenizi Interview olmadan alirsiniz.

• @serel merhaba. hayır, soyadı değişikliği olmadı. Eşim ve benim vizelerimizi mevcut soyadımızla 2015’de almıştık, süresi dolduğu için yeniledik.

• @sandse son soruda "aşağıdaki ifadelerinin hiçbirinin sizin için geçerli olmadığını onaylayınız" diyor. Yani çalınmadığını onaylayacaksınız ve "Evet" seçeceksiniz.

• @Lagos konsolosluğu arayıp sorduğumda hayır işaretlemem gerektiği söylendi ve bu şekilde devam edip temmuz 2025 randevusu oluşturdum mülakat muafiyetli bir şekilde. Evet cevabı vermeye çalışıyordum başta ve böyle yapınca bir sonraki aşamaya geçememiştim. Hayır cevabı vererek tamamladım bu yüzden ben.

• Merhabalar, ben eski sistem uzerinden 15 nisanda interview vaiwer olarak basvuruda bulunmustum. Bu surecte hic evraklari teslim etmem icin mail gelmedi. yeni sisteme gectikten sonra da bilgilerimi guncelledim ama yapabildigim tek sey "randevu planla". Destek taleplerime de az once asagidaki gibi cevap vermisler ama anlamadigim kisim su ki bende odeme adimi vs gozukmuyor. Su anda randevu planla uzerindenn randevu alirsam sadece belge teslimi icin olan randevuyu mu almis oluyorum yoksa genel mulakat randevusu mu?

Destek talebine cevaplari:

Bilginize sunariz ki sistemde Muafiyet Belgenize erisebilmeniz adina, profilinize giris yaptiktan sonra "Basvuruyu Baslat" butonuna tiklayiniz ve ardindan "Vize Sonrasi Kategori" seçenegi olarak "IST8 Appointments to Submit the Interview Waiver Application bölümünü seçiniz.
    Odeme adimina geldiginizde "Faturalari Talep Et" seçenegine tiklayarak, vize ücret makbuzunuzu sistemde dogrulayiniz. Eger sistem ödemenizi otomatik olarak tanimazsa, daha önce hangi yöntemle ödeme yaptiysaniz ayni yöntemi tekrar seçiniz; bu durumda sistem önceki ödemenizi algilayacak ve sizi randevu takvimine yönlendirecektir. Randevu takviminden evrak teslimi igin uygun bir tarih seçiniz
    Evraklarinizi ücretsiz olarak VFS Global subesine ya da ücret karsiliginda seçeceginiz bir UPS subesine teslim edebilirsiniz. Hangi seçenegi tercih ederseniz edin, evrak teslimi için mutlaka randevu almaniz gerekmektedir.
    UPS kurye ücretinizi, https://vfs.gtspremium.com/#/ adresi üzerinden "Interview Waiver Application" seçenegini seçerek ve UID numaranizi girerek gerçeklestirebilirsiniz. Randevu gününüzde, seçmis oldugunuz UPS subesine giderek evraklarinizi teslim ediniz. Evraklarin gönderilecegi açik adres, VFS Global istanbul'dur.

• @Ömer-Mert-Özel Sonuncu soruyu İngilizce okuduğum zaman "Yes" diyerek onaylamak mantikli oluyor. Ama belge teslimi için randevu olusturduysaniz, ki bu randevunun sadece belge teslimi için olduğunu açıkça yazmıyor sistem, o zaman demektir ki interview waiver olarak işleminiz ilerliyordur. Hangi Tarihi aldınız?

• @Lagos 18 temmuz 2025 için tarih aldım.

• @Cnk teşekkür ederim cevabınız için

• Dear Applicant: This is a reminder that you have an appointment at ISTANBUL on Jul 2, 2025 at 00:15.
    az önce böyle bir mail aldım. normalde evrakları bulunduğum ilden göndermek için bu tarihe randevu almıştık ve posta adresine kadar bildirmişti sistem. şimdi bu nedir anlam veremedik ?

• @serel Muhtemelen sistemin otomatik gönderdiği bir emaildir zaten sanırım bütün evrak teslim randevularının saati böyle bizim randevumuzda 00:15

• @serel önemli bir güncelleme paylaşmak isterim. bu mailden sonra dün vfs yi aradım mail hatırlatma maili sıkıntı yok saati 12:15 olarak düşünün dedi.
    sorun şu ki elden evrak teslimi için şuanda sadece Ankara ve İstanbulda merkezleri var. biz yeni sistem üzerinden başka bir ilden gönderim yapmak için 2 temmuz tarihine randevu aldık. ups kargo kodu ve hangi şubeye vereceğimize kadar her şey atandı. bu mailden sonra biz şüphelenip ups yi aradık dedik evrak göndericez bize bu kod ile göndermemiz gerektiğini söylediler. ups yetkilisi şuanda öyle bir sistemleri olmadığını, verilen tipte kod ile giriş yapabileceği bir ekranının olmadığını söyledi. biz de tekrar vfs yi aradık ups nin geri dönüşünü söylediğimizde 'bu onların problemi' diye cevap verdiler. tekrar ups ile görüştüğümüzde olmayan bir menü ile gönderim yapamam dedi haliyle. vfs yi tekrar aradık o zaman belgeleri konsolosluğa gönderelim dedik bu seferde o kodla ups üzerinden gönderilmeyen dosyaların, usulsüz gönderim olduğu için teslim alınmadan iade edildiğini söylediler.
    kısacası elden teslim etmeyecekseniz evrakları ulaştırmanın yolu şu anda yok. en azından bizim tecrübemiz bu şekilde oldu. işleyen bir sistemi bozmak içinden çıkılmaz hale getirmek nasıl bi mantık biz anlayamadık. kendi yöntemlerimizle evrakları ulaştırmaya çalışıyoruz İstanbuldan bir arkadaşımız teslim edecek. yarın yine güncellerim.

• @serel, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

@serel önemli bir güncelleme paylaşmak isterim. bu mailden sonra dün vfs yi aradım mail hatırlatma maili sıkıntı yok saati 12:15 olarak düşünün dedi.
    sorun şu ki elden evrak teslimi için şuanda sadece Ankara ve İstanbulda merkezleri var. biz yeni sistem üzerinden başka bir ilden gönderim yapmak için 2 temmuz tarihine randevu aldık. ups kargo kodu ve hangi şubeye vereceğimize kadar her şey atandı. bu mailden sonra biz şüphelenip ups yi aradık dedik evrak göndericez bize bu kod ile göndermemiz gerektiğini söylediler. ups yetkilisi şuanda öyle bir sistemleri olmadığını, verilen tipte kod ile giriş yapabileceği bir ekranının olmadığını söyledi. biz de tekrar vfs yi aradık ups nin geri dönüşünü söylediğimizde 'bu onların problemi' diye cevap verdiler. tekrar ups ile görüştüğümüzde olmayan bir menü ile gönderim yapamam dedi haliyle. vfs yi tekrar aradık o zaman belgeleri konsolosluğa gönderelim dedik bu seferde o kodla ups üzerinden gönderilmeyen dosyaların, usulsüz gönderim olduğu için teslim alınmadan iade edildiğini söylediler.
    kısacası elden teslim etmeyecekseniz evrakları ulaştırmanın yolu şu anda yok. en azından bizim tecrübemiz bu şekilde oldu. işleyen bir sistemi bozmak içinden çıkılmaz hale getirmek nasıl bi mantık biz anlayamadık. kendi yöntemlerimizle evrakları ulaştırmaya çalışıyoruz İstanbuldan bir arkadaşımız teslim edecek. yarın yine güncellerim.

verilen bilgiler cok değerli ,,, şu sıralar bu bilgilere hepimizin ihtiyacı var cok teşekkürler

bir arkadasta gecen hafta vize aldı salı günü premium teslimat seçmiş , bana gösterdi ancak ups de ''Paketiniz UPS’e teslim edilmek üzere beklemektedir.
    Öngörülen Teslimat Zamanı'' bu şekilde bekliyormuş ups ile görüşmüş ,,,'' gönderici firmanız tarafından barkodunuz oluşturulmuş ancak paketiniz firmamıza ulaşmamış '' diye mesaj atmışlar...
    buradaki firma VFS global oluyor sanırım..şimdi arkadas vize basılı pasaport peşinde koşuyor nerede oldugu belli değil pasaportun
    şu aşamada verilen bilgiler hepimizin başından gecen olayları paylaşmak cok önemli

• bugün evrak teslimine arkadaşım gitti. evrak teslimi için çıkan saat geçerliymiş 00:15 yazıyor ama vfs sistem hatası 12:15 olarak düşünün demişti. bu saatten önce de evrakları almıyorlar. erkenden gitmenin bir anlamı yok yani.

bugün evrak teslimine arkadaşım gitti. evrak teslimi için çıkan saat geçerliymiş 00:15 yazıyor ama vfs sistem hatası 12:15 olarak düşünün demişti. bu saatten önce de evrakları almıyorlar. erkenden gitmenin bir anlamı yok yani.

12:15 de alıyorlar o zaman evrakları randevu günü
    doğru anlamışım değil mi ?

bugün evrak teslimine arkadaşım gitti. evrak teslimi için çıkan saat geçerliymiş 00:15 yazıyor ama vfs sistem hatası 12:15 olarak düşünün demişti. bu saatten önce de evrakları almıyorlar. erkenden gitmenin bir anlamı yok yani.

Guncellemeniz ve verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim. Yukaridaki UPS ile ilgili iletinizi okuduktan sonra ben de ayni sorunu yasamamak ve vize surecini birazcik hizlandirmak adina belgelerimi Istanbul'a gidip elden VFS Global'a teslim etme karari aldim. Yalniz kafamda bir soru isareti var. Siz UPS odemesini yaptiktan sonra UPS ile problem yasadiginiz icin VFS Glbal'e elden teslim etme karari aldiniz. Ben UPS odemesini yapmadim ve elden teslim karari aldim.

Sorum su: Siz UPS odemesini yapmaniza ragmen UPS'e belgeleri teslim etmeyip Istanbul'da elden teslim etmeniz 'usulsuz gonderim' olarak gorulebilir mi? Arkadasiniz belgeleri bugun teslim ederken VFS'ten buna dair bir sey soylemisler mi acaba?

Tekrar tesekkurler.

• @vahap44 rica ederim. ups ye ödeme yapmadık ödemeyi evrakları teslim ederken yapıyorsunuz. upsnin şu anda evrak teslim almak için uygun bir alt yapısı yok en son bize konsolosluğa bir sorun nasıl yapacakmışız. verdikleri uıd kodu bizim sisteme uygun değil gibi saçma sapan bişey söylediler.
    özetle ödeme yapmadık, ups evrakları gönderemeyeceği için biz bir arkadaşımla elden verdik. vekalet gibi bir yetki belgesi falan sormadılar direk almışlar belgeleri. saat olarak da 12:15 ten sonra başlamışlar almaya.

• Arkadaslar kisa bir sorum var yardimci olursaniz cok sevinirim, annem ve babamin vizeleri Haziran 2026'da bitecek Mart 2026'da halen vizelerinin bitmesine 2 3 ay kala gelmelerinde bir sakinca olur mu ?

Ikinci bir sorumda su an vizelerinin bitmesine 12 aydan kisa sure kaldi, eger Mart 2026'da mevcut vizeleriyle gelirlerse vizeleri bittikten sonra 1 sene icinde mulakatsiz basvuru hakkimiz oluyor mu yoksa vize bitmeden Haziran 2026'ya kadar basvurmamiz gerekiyor?

Benzer Başlıklar

• 199
  • 12
  • 1011
  • 31
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |