Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Herkese merhaba,

Su anda Macaristanda ikamet etmekteyim. Burada yuksek lisansim devam etmekte ve ayni zamanda uluslarasi bir amerikan firmasinda calisiyorum. Bu sebeple bu ulkede su anda oturumum bulunmakta. Budapesteden turist vizesine basvurmayi planliyorum fakat aklimi karistiran birkac sorum hakkinda fikrinizi almak istiyorum.

Abim greencard kazandi ve bu yaz tasiniyorlar. Bu durumu da goz onunde bulundurdugumuzda;

• Turistik ziyaretimde sponsorumun abim olmasi herhangi bir devavantaj yaratir mi?
    • Eger bu bir dezavantaj ise hesabimda gostermem gereken paranin ne kadar suredir hesabimda oldugu onemli bir bulgu mudur? (En yakin tarihe randevu almak istiyorum ve hesaba yeni giris yapmis bir para olacak)
    • Butun belgeleri sunup vizeden kabul almam halinde pasaportun vizeyle elime ulasmasi ortalama kac gun almakta?
    • Son olarak da, daha once Budapestede vize mulakatina giren biri var ise, mulakatta ne tarz sorular soruyorlar? Vize konusunda insanlari zorluyorlar mi? Goz onunde bulundurup dikkat etmem gereken bir konu var midir?

Simdiden vaktiniz icin tesekkur ederim.

• Tekrardan merhabalar,

Daha once Macaristandan basvuru yapan var midir acaba? Yok ise diger sorular hakkinda desteginizi bekliyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@Atahan-Nalçabasmaz, içinde söyledi: Macaristan Turist Vize Basvuru Sureci

Herkese merhaba,

Su anda Macaristanda ikamet etmekteyim. Burada yuksek lisansim devam etmekte ve ayni zamanda uluslarasi bir amerikan firmasinda calisiyorum. Bu sebeple bu ulkede su anda oturumum bulunmakta. Budapesteden turist vizesine basvurmayi planliyorum fakat aklimi karistiran birkac sorum hakkinda fikrinizi almak istiyorum.

Abim greencard kazandi ve bu yaz tasiniyorlar. Bu durumu da goz onunde bulundurdugumuzda;

• Turistik ziyaretimde sponsorumun abim olmasi herhangi bir devavantaj yaratir mi?
    • Eger bu bir dezavantaj ise hesabimda gostermem gereken paranin ne kadar suredir hesabimda oldugu onemli bir bulgu mudur? (En yakin tarihe randevu almak istiyorum ve hesaba yeni giris yapmis bir para olacak)
    • Butun belgeleri sunup vizeden kabul almam halinde pasaportun vizeyle elime ulasmasi ortalama kac gun almakta?
    • Son olarak da, daha once Budapestede vize mulakatina giren biri var ise, mulakatta ne tarz sorular soruyorlar? Vize konusunda insanlari zorluyorlar mi? Goz onunde bulundurup dikkat etmem gereken bir konu var midir?

Simdiden vaktiniz icin tesekkur ederim.

Göçmen olmayan vize başvurularında dünyanın neresinde olursa olsun konsolosun dikkat ettiği asıl konu neden vatandaşı olduğunuz ülkeden değil de Macaristan’dan başvurdunuz ve DS160 formunda beyan ettiğiniz - konsolosun mülakat esnasında yine size detayları ile soracağı gerçekleştireceğiniz seyahat sonrası başvuruyu yaptığınız ülkeye dönecek misiniz ve/veya ABD vize kategorisinin izin verdiği maksimum süreyi aşıp aşmayacağınız.

https://www.ustraveldocs.com/hu/en/business-visa resmi linkte’de iletildiği üzere seyahat masraflarınızı kendinizin karşılayabileceği maddi birikiminiz var mı (bu beyan edeceğiniz rakam size kalmış, beyan edeceğiniz seyahat süresine göre tahmini seyahat masraflarınızı karşılayacak az olmayan bir miktar olmalı) ve seyahatiniz sonrası Macaristan’a geri döneceğinizi kanıtlar destekleyici dokümanları (işyerindeki pozisyonunuzu anlatan ve seyahatinizi planladığınız tarihlerde izinli olacağınızı beyan eden işveren imzalı kaşeli mektup, pay check’leriniz, yüksek lisansınızı kanıtlar öğrenci belgesi, Macaristan’da oturum/çalışma izninizi kanıtlar vize-evraklar vb. tüm kanıtlar) mülakatta beyan etmeniz konsolosun kararını etkileyecektir.

Ağabeyinizin resmi sponsor olması mümkün değil zira onlarda yeni göç ediyor olacak. ABD’de sponsorluk dediğinizde kavram çok farklı, öncelikle ABD vatandaşı olması gerekiyor ilgili kişinin.

Ağabeyinizin göçmen vizesi ile ABD’ye yerleşecek olması sizinde göçmenlik amacıyla seyahat etmek istediğiniz fikrini konsolosta bırakabilir zira ailesel bilgileri ekranlarında görebiliyor konsolos. Aile ziyareti yerine turistik bir rota ve seyahat planı ile vize başvurusu yapmanız ve yukarıda bahsettiğim Macaristan’a döneceğinizi kanıtlar tüm evrakların çıktılarını görüşme esnasında beyan etmeniz yararınıza olacaktır. Tanıdığınız var mı sorusu gelirse (muhtemelen gelecektir) ağabeyinizin diversity visa - immigrant vize ile göç edeceğini, göç planları doğrultusunda yoğun bir dönem olduğu için henüz görüşme planı yapmadığınızı, fırsat olursa görmek için fırsat kollayacağınızı, asıl amacınızın turistik planınız doğrultusunda görmek istediğiniz yerleri ziyaret edeceğinizi beyan etmeniz daha faydalı olabilir kişisel görüşüm.

Pasaport teslim süresi veya hangi soruların sorulduğu ile alakalı bilgim yok. Macaristan’dan turistik vize başvurusunda mülakat randevu tarihi en erken hangi tarihe bulabiliyorsunuz? Bol şans!

• @ATS16
    Tekrardan merhabalar,

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim kafamda iki soru daha mevcut, bilginiz dahilinde ise cevaplarınızı bekliyorum.

• Abimin sponsor olamaması durumunda kendi hesabımı göstereceğim. Fakat hesabımda duran düzenli yüklü miktarda para bulunmadığı için, hesabıma yakın zamanda para girişi olmuş olması bir problem yaratır mı? Yani vize randevum sırasında hesaptaki para kısa süredir hesapta diye bir problem yaşar mıyım?

• İkinci sorum ise ds160 ile alakalı. Formun aile bireyleri ile ilgili olan kısımında, Amerika içerisinde aile bireyiniz ya da yakınınız bulunuyor mu sorusu bulunmakta. Bu soruya Abim daha taşınmadığı için hayır olarak cevap verdim. Bunu düzeltmeli miyim sizce yoksa mantık olarak bu şekilde mi devam etmeliyim.

Tekrardan yanıtlarınız için teşekkür ediyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@Atahan-Nalçabasmaz

1-Göçmen vize mülakatlarında maddi birikimlerin mülakattan 1 yıl önce veya 1 gün önce yatırılmış olması dikkat edilen bir husus değil, göçmen olmayan vizede de dikkat edileceğini düşünmüyorum. Kişisel görüşüm önemli olan ve resmi yönergede de açıkça belirtildiği üzere hesapta göstereceğiniz birikimin seyahat masraflarınızı fazlasıyla karşılayabilecek tutarda olması ve paranın sizin adınıza bir hesapta olması. Hesap hareketini inceleyip neden çok yakın bir tarihte hesaba para girişi oldu sorusu gelirse (gelme ihtimali düşük bence) diğer yatırımlarımı (kıymetli maden, bitcoin vb) hesabıma yatırdım diyebilirsiniz bence. Mülakatlarda kısa, öz ve kendinden emin cevaplar verilmesi önemli.

2-ABD’de beyan esas, DS160’ı doldurduğunuz tarihte ağabeyiniz henüz ABD’ye taşınmamış olması nedeniyle formda doldurduğunuz “hayır” cevabı doğru. Mülakatta soru gelirse bir önceki mesajımda belirttiğiniz şekilde cevap verilmesi uygun olabilir, son karar ve değerlendirme size ait.

Macaristan’dan turistik vize başvurusunda mülakat randevu tarihi en erken hangi tarihe bulabiliyorsunuz?

Mülakatınız sonrası olumlu/olumsuz deneyiminizi B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları başlığında paylaşırsanız forumun gelecekteki kullanıcılarına sizde rehberlik etmiş olursunuz Macaristan’dan yaptığınız başvuru doğrultusunda.

Bol şans!

• @ATS16
    Tekrardan merhabalar,

Randevumu aldim, islemlerimi ilerlettim. Tekrardan yardimlariniz icin cok tesekkur ederim.

Macaristan'da bugun itibariyle en erken randevu tarihi 4 Eylul olarak gozukmekte.

Bilginize.

Benzer Başlıklar

• 247
  • 5
  • 8
  • 38
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |