Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @Feridun-Boylu inşallah güzel haberler alırsınız hocam.

• @begumm Teşekkürler. İnşallah....

• @biophys bana da gecikecek gibi geldi, EB1A için PP ücretini yatırdım, bakalım sonuç ne olacak.

• @mukavemeth hayırlı olsun, 15 günde sonuçlanıyor deniyordu ama sizinki biraz sürmüş. ben de dün PP ücretini, CHEN'e yatırdım, bakalım EB1A ne zaman sonuçlanacak

• @Hacer-BOZTEPE Hayırlı olsun, hemen hemen aynı tarihler sanırım, belli olması için acele etmeye gerek olmadığı için ben de EB2NIW için PP yapmadım, current olmamız için 1 seneden fazla bir süre öngörüyorum. O nedenle boşuna 120.000 TL ödeyip PP yapmayın.

• @mrkc benim surecimde 15 is gunu sonra NOID aldim.yaklasik 20 gun sonra cevabı yolladım ve 15 gün içinde kabul aldım, PP de 15 gun içinde sonuçlanıyor

• Bu ileti silindi!

• @jack_usa, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Merhaba,

Biraz once reddit de soyle bir post atmislar, bu duruma benzer durumlar Ankara'da oldu mu?: Urgent Help!!

I have an approved I-140 NIW EB2. Two days ago, I went to the US Embassy in Cairo for an Interview; however, the officer told me that she could not approve my Visa. The interview was 45 minutes long, and she asked me to explain my research and its importance to the US and how I conduct it. My proposed endeavour is “continuing my research in neurodegenerative disease as a postdoc researcher” Then she asked me if I had an offer for a postdoc position. I told her that I have some connections, but I have no offer now; however, as an NIW EB2, I’m not required to provide an offer letter. Finally, she said, “Unfortunately, we will not be able to grant you an immigrant visa. From what I see in your profile and your proposed endeavours, you are more eligible for a non-immigrant visa than an immigrant visa. Please consult with your lawyer about which type of non-immigrant visa is appropriate for your case” I did not receive any written refusal notice.

Did anyone encounter such situation? What is the best next move?

Bu konuyu Reddit'te okudum. Cikarilacak dersler var bence, bazi reddit yorumlarinda adayin niyetinin ve motivasyonunun belirsiz olmasindan suphelenilmis.

• @Hacer-BOZTEPE eşiminde 13 ay geçmesine rağmen belli olmamıştı, biz 13. ayın sonunda artık belirsizlikten dolayı pp geçiş yapmıştık ve bir hafta içinde approve olmuştu. 8 ay oldukça iyimser diye düşünüyorum.

• @okokok Merhaba, mülakatta sunulması gereken CV örneği elinizde mevcut mu? Bir de PPT kaydı yapılmıyor artık diye biliyorum. PTT kaydı yerine pasaportlarımızı geri almamız için nasıl bir yol izlenecek? Bu konuda bir bilginiz var mı ? Teşekkürler.

• @saydogan dümdüz bir format kullanabilirsiniz hocam.

https://www.visualcv.com/static/c6610da2e22585673c9e4467dc8a2076/42816/ats_friendly_resume_template_usa.webp

Pasaport teslim için ben tam sistemin geçiş dönemine denk geldim. Eski sistemde ptt eve teslim için para ödedim ancak yeni sisteme geçerken “vfs ofisinden teslim al” şeklinde geçirilmişti. Açıkçası UPS ile teslim edilecek diyordu ancak sistem oturmadığı için istanbul’dan trenle ankaraya gidip kendim ofisten teslim aldım. İsterseniz pasaport başına 1000 tl ödeyerek eve teslimat seçebilirsiniz.

• Merhabalar bu sene EB-1A başvurup premium process olmadan onay alan var mı?

• @mrkc Ben de zamaninda PP yapmamıştım EB2-NIW icin nasılsa current değil diye düşünerek fakat 14 ay sürdü benim onaylanması ve sonradan anladığım kadarıyla DQ olma tarihi değişiyormuş sanıyorum ve mülakatlara çağrılırken de DQ tarihi önemli oluyormuş fakat yine de tam bilmiyorum o aşamadaki arkadaşlar varsa EB2 için PP yapıp yapmamayı bence biraz daha araştırıp düşünerek karar vermelerini öneririm.

• Hocalarim merhaba

Randevudan en az iki gun once ustraveldocs sitesinden register yapmamiz gerekiyor degil mi?Ben nasil olsa NVC'den randevu maili geldi diye rahat davraniyordum fakat belirttigim register isleminin zorunlu oldugunu tesadufen gordum bir forumda .Bir sorum daha olacakti immigrant case numberimiz NVC CASE NUMBER:ANKXXXXXXXX seklinde olan numara degil mi?

• @Megadeth Merhaba evet zorunlu ben burada da yazmıştım aslında daha evvel. Ben de yeni sistemden IV kaydı nasıl yapılıyor anlayamadım. Siz kayıt yapabildiniz mi yeni sistem üzerinden?

• @Megadeth ben eski sistemdeyken yapmistim kaydi ancak yeni sistemde goremiyorum. yeni sistemde zorunlu mu onu da bilmiyorum acikcasi ama yapmaya calistgimda basarili olamadim maalesef

• @pelinoaydin
    Ben henüz yapmadım ama www.ustraveldocs.com/tr/en sayfasına gidip immigrant visayı seçiyorsunuz.Sonra sağ üstte yeşil renkli visa login butonuna basarak devam ediyorsunuz.

• @Megadeth, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
    immigrant case numberimiz NVC CASE NUMBER:ANKXXXXXXXX seklinde olan numara degil mi?

Evet

• @Megadeth Merhaba, bu site -gov adres uzantılı değil gördüğüm kadarıyla, buradan register yapmamızın zorunlu olduğu ve nasıl yapacağımız nerede yazıyor acaba?

• @okokok çok teşekküler

Benzer Başlıklar

• 1522
  • 40
  • 60
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

150

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |