Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• IVP ile sürecime devam ediyorum. EB1A, EB2 NIW etc hepsinin IVP süreçleri aynı mı yoksa her vize tipinde IVP süreçleri farklı mı ilerliyor. IVP de NVC ye CEAC.state.gov üzerinden ödenecek fee ler türkiyeden kredi kartıyla ödenebiliyor mu?, Gerekli dökümanları çıktı alarak dosya olarak göndermek zorunlu mu bazı yerlerde sisteme pdf veya jpeg olarak yüklemek yeterli diye yazıyor kafam karıştı. cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Diğer yandan gerekli dökümanları hazırlarken eksik belge olmaması adına yardım alabileceğim sayfa ya da linkler önerebilir misiniz? Hatalı işlem yapıp sürecimin uzamasını istemiyorum.

• Hocalarım merhaba
    Yeni sistem üzerinden kayıt olmaya çalışıyorum.Profil oluşturma sayfalarından birinde Post Visa Category var.Orda seçenekler şunlar.1-2ve 4 kafamı karıştırdı hangisini seçmeliyim?Sanki 4ü seçmeliyim gibi emin olamadım 1 de olabilir.
    ANK1 Resheduling of NVC-KCC appointment(all classes except K)
    ANK2 Registration of document delivery information(all IV visa categories except K)
    ANK3 fiancee
    ANK4 Applicants who were requested to appear follow up interview
    ANK5 Boarding foils/returning residents

• @saydogan

Asagidaki linkte bulunmakta. En asagida su yaziyor:

https://tr.usembassy.gov/transition-to-new-visa-appointment-platform/

Important for Appointments on May 30 and Beyond:All applicants—including those who already paid and scheduled—must register on the new platform.

• Bir ustte sordugum soruda 1-2 ya da 4u sectigimde Visa Class TAG diye bir sekme aciliyor ve bir suru secenek var. Hangisini sececegim bilemiyorum. Ne EB2 var ne NIW var kafam cok karisti.E21 ve E22 var herlade onlardan birini secmeliyim. E21 advanced degree professionals E22 de exceptional ability imis.Heralde E22yi secmeliyim akademisyen degilim profesyonel kriyeri ile basvuran muhendisim.

• @californiapostdoc teşekkür ederim cevap için, fakat dosyamı hazırlamadan önce, birkaç avukat ofisiyle görüşmüştüm ve EB-2 NIW için PP'nin hiçbir avantajı olmadığını söylemişlerdi. Avukat ofisleri genel olarak doğru bilgilendirme yapıyorlar.

• Merhaba. Elinizde professional plan örneği var mı? Varsa hangi sayfalardan yararlandınız? Bununla ilgili pek bir bilgiye ulaşamadım. Business plan ile ilgili pek çok kaynak var ama professional plan için yok.

• @Megadeth Bahsettiginiz sayfada Yardim baglantisi da mevcut, onu kullandiniz mi hic?
    Sizin bulundugunuz asama ve Vize randevu sisteminin degisikligi sanirim forumda neredeyse hic tecrube edilmemis yeni bir deneyim.
    Bu deneyimi paylasmaniz basta ben bir cok kisiye isik tutacak.
    Kolay gelsin

• @mukavemeth ceac.state.gov ücretleri sadece Amerika bankalarındaki ACH hesapları üzerinden ödenebiliyor, Vise, Pionerr gibi sistemler işe yaramıyor. Amerikada bir tanıdığınız sizin adınıza ödeme yapabilir yada size Routing ve Account bilgilerini verebilir.

• @Dvr-Clk Teşekkür ederim. Ücreti bir yakınım vasıtası ile ödedim şu anda inprocess durumunda. DQ olmak için belgeleri düzenliyorum. Doğum sertifikasını e devletten alsam oluyor mu?(ben ve çocuklarım için (2 ve 5 yaşlarında))

• Hocalarım günaydın
    Yarın sağlık randevusu alacağım.Ödeme için ne kdr ödeniyordu ve randevu aşamasında mı ödüyoruz yoksa hastaneye gittiğimizde mi?

• @mukavemeth Doğum belgeleri için forumda daha önce işlem yapan birisi nüfus dairesinden imzalı olarak aldığını belirtmiş bizde öyle yaptık, Formul A ve Formul B olarak veriyorlar, formul a: doğum belgesi, formul b evlilik belgesi. Islak imzalı olarak aldık, çoklu dil desteği var ama tedbiren yeminli tercümana çevirttireceğiz.

• @Dvr-Clk Hocam ben de önceki sayfaları okuyorum formul A ve B kabul EDİLMİYORMUŞ.Vukuatlı nüfus kayıt örneği ve çevirisi e devletten almamızı önermişler. Ayrıca eşiniz ve çocuklarınız için ayrı ayrı alın demişler. Önceki sayfalarda gönderilmesi gereken belgleri söyle yazmışlar:

Selamlar NVC ye postayla belge gönderiminde
    1-geçerli pasaport sayfaları,
    2-adli sicil kaydı (ingilizce)
    3-evlilik cüzdanı ve cevirisi
    4-askerlik durum belgesi ve cevirisi
    5-nüfus kayıt örneği ve çevirisi
    6-altı aylık maaş hesabı dökümü (buna gerek yok demiş çoğu kişi)

• @mukavemeth Sayfa 156 da tecrübelerini paylaşanlar olmuş, onlara bir göz atmanızda fayda olabilir.

• @Dvr-Clk Teşekkür ederim. Bu arada welcome letter ım benimde 16 haziranda geldi. Tarihlerimiz çok yakın benim PD tarihim Eb2 nin tarihi oldu 12.02.2024. Süreçte birlikte ilerleyeceğiz gibi görünüyor.

• @mukavemeth Selam, sureciniz hayirli olsun.
    Gordugu kadariyla PP yaptiniz ve 4 gunde onay aldiniz.
    DQ olmayi da cok onemseyin lutfen, hemen dokumanlarinizi hazirlayip submit edin ve bir an evvel DQ olun.
    Kendi surecimden ogrendigim sey, Current olduktan sonra DQ tarihine gore First In First Serve yapilarak randevu tarihi belirleniyor ve konsoloslugun yogunluguna gore bir standart islem suresi mevcut degil. 1 hafta gec DQ olmakla bile aylarca vakit kaybedebilirsiniz.

• şuan Ücret ödemesi aşamasını geçtim ve NVC den gelen Case Number ve Invoice ID yi kullanarak CEAC üzerinden DS-260 formunu doldurmaya başladım. gelen mailde istenen dosyalar yazıyor ama posta göndereceğim adres yazmıyor. Kafam karıştı, bu evrakları DQ olabilmek için posta yoluyla gönderiyoruz diye biliyordum hatta forumda geçmiş yazışmalarda TOK'un adres verdiğini hatırlıyorum ama şuan da CEAC üzerinden online gönderiliyor sanırım. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/the-immigrant-visa-process/step-8-scan-collected-documents/step-9-upload-and-submit-scanned-documents.html Bu adreste de posta atmayın diye belirtmiş. bir bilginiz var mı. herkes evrakları postayla mı gönderdi ilk kez bana mı geldi bu online yükleme durumu

• @mukavemeth Süreçlerimiz birbirine çok yakın, ben ds-260 formlarını doldurdum. Süreç burada ikiye ayrılıyor, bize eposta yerine direkt posta ile evraklar geldi ve benden evrakları yine posta yoluyla göndermem istendi.
    d1439126-57ff-4ed1-94db-e6977be7ddda-image.png

Size gelen eposta içerisinde bunu belirtmiş olmaları lazım. Sürec elektronik olarak devam ediyorsa ceac sitesi üzerinden yükleyeceksiniz. Ceac sitesinde
    a53af6f1-0847-4e8d-a8f9-8a874959b414-image.png
    Bende üç başlık çıkıyor, Documents diye bir bölüm yok, sizde varsa veya ds260 sonrası çıkarsa
    5744b912-865b-4d58-a68f-6482fd9edba1-image.png
    belgeleri oraya yükleyeceksiniz. Aksi halde posta ile bize bildirilen adrese göndermemiz gerekiyor. Gönderim için onların göndermiş olduğu bir cover page var, onunla birlikte evraklar gönderiliyor.

• @mukavemeth merhaba, özelden cevap yazamadım. Kusura bakmayın, cok yoğunbir döneme girdim. Benim özellikle Aralık ve Ocak ayındaki iletileri okursanız tüm süreci rahatlıkla takip edebilirsiniz.

• @okokok Hocam sanırım Amerika'ya girişinizi yaptınız. Öncelikle size ve ailenize hayatınızın yeni sayfasında başarılarla dolu, mutluluklar diliyorum.
    Girişiniz nasıldı? Deneyimlerinizi merakla beklemekteyiz. Saygılar

• @maya genel olarak iyiydi hocam. Aşağıdaki konuya biraz daha detaylı bir açıklama yazdım.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/göçmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giriş/3528?page=177

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

154

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |