Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• Temmuz bültenine göre: EB2 NIW için ilerleme yok 15oct23

• @Meteyusf ben de çok arada kaldım, ama deepseek ile chatgpt ye CV'mi yükledim; benim dosyamın, "EB-1A dosyalar arasında, üst 30% bölümde olduğunu" ve 50% dosyanın RFE aldığını söyledi. Ben de bunun üzerine PP kararı verdim ve işlemlere başladım. Chen ise, herhangi bir yorum yapmadan direkt, USCIS memurunun değerlendirmesine bağlı olduğunu ve her hangi bir yorum yapmayacaklarını söyledi! Burada önemli olan, dosyanızın gücünü anlamaya çalışmak ve diğer dosyalar arasındaki yerini tahmin etmeye çalışmaktır! Benim yaklaşımım bu şekilde..

• Merhaba. Bu başlık altında soruyorum alakasız gibi görünebilir sorum uygun başlığı bulamadım: 2023 ve sonrasında myuscis hesabı açanların hesabında ad soyad doğum tarihi gibi bilgileri görünüyor mu? Ben e-posta ve şifrem ile giriyorum myuscis hesabıma ancak adım soyadım yok edit account da ise email veya numara edit ediliyor. 2021-22 de bu siteye myuscis ekran görüntüsü atan bir iki kişinin postlarinda ad soyad bilgileri görünüyor sizde bu kısım nasil 2023 de myuscis hesabı acanlarda doğum tarihi vs bilgiler görülüyor mu? Technical supporta da sordum bana otomatik e-posta atmışlar faydası olmadı.

• @mrkc malesef ama beklenen bir durumu, 2024 te pd si olan eb2 niw basvurusu olanlar hala nvc welcome letter almadilar sanirim, Ben bir sure daha ilerleme olmaz diye bekliyorum

• Eb2 niw current im gecen aydan beridir size sorum 1.Konsolosluklar neden dagitim yapmadi? 2.Dagitimi hep ayin sonunda son hafta mi yaparlar? 3.Konsolosluk tasiyan var midir? Tesekkurler

• @begumm bu durum farki muhtemelen sizin myuscis hesabinizin USCIS tarafindan onaylanmadigindan dolayi olmaktadir. Eger I485 ya da EAD benzeri bir basvuruyu ABD icerisinden yaparsaniz, USCIS size "Account Acceptance Notice" ile birlikte bir "USCIS Account Access Code" gonderiyor. O kod ile birlikte ilgili basvurunuzu myuscis hesabiniza eklediginizde o hesap artik USCIS tarafindan size ait oldugu bilinen resmi bir hesaba donusuyor..

bu arada I140 basvurunuzu myuscis'e ekleyemezsiniz..

• @Hasan-Duzgen, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Eb2 niw current im gecen aydan beridir size sorum 1.Konsolosluklar neden dagitim yapmadi? 2.Dagitimi hep ayin sonunda son hafta mi yaparlar? 3.Konsolosluk tasiyan var midir? Tesekkurler

1. Diğer kategorilerde(aile birleşimi vb.) de yakın zamanda bir dağıtım olmadı.

2. Konsolosluktan gelen mülakat mailini soruyorsanız belli bir tarihi yok.

• @kemalede teşekkürler aslında I40 petition gözüküyor. December 2023 de en son güncellleme kalmış. Bunu ben değil avukatlar açtı sanırım. 2 yıl geçti ama ben bu siteyi hiç bilmiyordum avukatlar söylemişti--- eposta ile ve şifre ile giriş yapabiliyorum ama hiçbir bilgi yok, adım gibi veya doğum tarihim gibi. bir case gözüküyor I40 petition olarak . haftaya ABDye uçacağım adres değişikliği yapmak için uğraştım ama adım bile gözükmüyor.. support formu doldurdum oradan da düzgün cevap gelmedi

• @kemalede bu sitede ekran görüntüsünde adı olan kullanıcılar diversity visa ile greencard alanlar sanırım. şimdlik benim accountda email ve account security settings var I40 de gözüküyor onay tarihi ve Dep of Homeland SEc gönderiliş tarihi. başka birşey yok. tekrar teşekkürler

• EB2-Niw vize tarihim temmuz sonlarinda oldugu icin onceden ais den kayit yaptirip randevuyu onaylamistim. Ancak o zaman su anda sistem tasiniyor odeme yapmayin demisti. Ayrica vize comfirmation pagede orada gozukuyordu. Simdi baktigimda ise yeni sisteme tasinilmis sanirim https://ustraveldocs.com/ uzerinden. Ancak orada hesabima ulasmaya calistigimda
    "Unable to update the legacy account. Please verify that you have entered the Date of Birth and Passport Number exactly the same way it was registered in the legacy account. Please note that every applicant requires a unique email address." diyor. Ayrica comfirmation page de de herhangi bir barkod goremiyorum AIS de, bu konuda yardimci olabilecek var mi?

• Merhabalar ben 12 Şubat 2024 pd ile EB2 NIW başvurusu yapmıştım. premium processle 16 şubat 2024 de approve oldum. Bu süreçte beklerken 7Nisan 2025 tarihinde premium processle EB1 A başvurumu yaptım ve bugün Chen in mailiyle onun da approved olduğunu öğrendim. Heyecanımı sizlerle paylaşmak istedim. Ayrıca bundan sonra ne olacağıyla ilgili de meraktayım.

• @mukavemeth Hayırlı olsun hocam her iki onayınız da EB1A dan muhtemelen yakında welcome letter alırsınız dosyalarınızı gönderip DQ olursunuz ardından konsolosluktan mülakat tarihi alırısınız. Tabi AOS değilseniz.

• @IKCIVIL-IKCIVIL, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

EB2-Niw vize tarihim temmuz sonlarinda oldugu icin onceden ais den kayit yaptirip randevuyu onaylamistim. Ancak o zaman su anda sistem tasiniyor odeme yapmayin demisti. Ayrica vize comfirmation pagede orada gozukuyordu. Simdi baktigimda ise yeni sisteme tasinilmis sanirim https://ustraveldocs.com/ uzerinden. Ancak orada hesabima ulasmaya calistigimda
    "Unable to update the legacy account. Please verify that you have entered the Date of Birth and Passport Number exactly the same way it was registered in the legacy account. Please note that every applicant requires a unique email address." diyor. Ayrica comfirmation page de de herhangi bir barkod goremiyorum AIS de, bu konuda yardimci olabilecek var mi?

Bu durum benzeri olarak onumuzdeki gunlerde EB2-NIW icin randevuyu AIS uzerinden yapmis olan ama yeni sistemde goremeyen veya gorebilen var mi? Yeni sistemde kayit bizim icin gecerli mi?

• @mukavemeth hayırlı olsun tebrikler

• Merhaba herkese ben 18 yıllık hekimim ve 8 ay önce EB2 NİW başvurusu yaptım. Premium process başlatmadım ve hala belli olmadı. Sürecin bu kadar uzaması normal mi?

• Merhaba,

Biraz once reddit de soyle bir post atmislar, bu duruma benzer durumlar Ankara'da oldu mu?: Urgent Help!!

I have an approved I-140 NIW EB2. Two days ago, I went to the US Embassy in Cairo for an Interview; however, the officer told me that she could not approve my Visa. The interview was 45 minutes long, and she asked me to explain my research and its importance to the US and how I conduct it. My proposed endeavour is “continuing my research in neurodegenerative disease as a postdoc researcher” Then she asked me if I had an offer for a postdoc position. I told her that I have some connections, but I have no offer now; however, as an NIW EB2, I’m not required to provide an offer letter. Finally, she said, “Unfortunately, we will not be able to grant you an immigrant visa. From what I see in your profile and your proposed endeavours, you are more eligible for a non-immigrant visa than an immigrant visa. Please consult with your lawyer about which type of non-immigrant visa is appropriate for your case” I did not receive any written refusal notice.

Did anyone encounter such situation? What is the best next move?

• @Hacer-BOZTEPE normal diye düşünüyorum. Imzalara bakarsanız PD ni yazan @Feridun-Boylu hocamız da onayını bekliyor hala.

• @jack_usa kimilerine job offer soruldu ancak bu self sponsored deyip NİW category deyince sorun olmadı. Ancak is başvurulari ve potential US employers ile yazışmalarınizin çıktısını götürmeyi tavsiye ediyorlar ben götürmüştüm birkaç email yazismasi ama baktılar mi bilmiyorum sormadılar çünkü.

• @begumm Eğer USA dışındaysanız son 1-2 senedir özellikle Üniversitelere yapılan iş başvurularında "Amerika'da çalışma izniniz var mı diye soruluyor" eğer yok derseniz zaten insan kaynakları hemen sizi eliyor. Birkaç üniversiteye başvurdum. Ama başvurduğum bölümde ilanla ilgili "search committe" başkanı hoca ellerine başvurumun geçmediğini söyledi. Yani özellikle üniversitelerden iş teklifi gelmiyor (faculty member, professor vs.) siz başvuruyorsunuz ama o da çalışma izni olmadığı için insan kaynaklarında takılıyor. Bu sebeple TR deki bir çok hocanın USA daki üniversitelere başvuru yapmaktan kaçındığını biliyorum. BU durum şirketler için de öyle. Örneğin Tesla nın R&D departmanına da başvuru yapsanız çalışma izni olmadığı için baştan eleniyor. Ben de bu sebeple, çalışma izni sağlayarak başvuruları USA içinden yapabilmek için EB2-NIW başvurusu yapmıştım zaten. Dolayısıyla visa interview da "job offer" sorusu bana tamamıyla anlamsız geliyor. Job offer almadığı için kimsenin red alacağını düşünmüyorum.

• @begumm Evet hocam ben de yaklaşık 15-16 aydır bekliyorum. Herhalde forum içerisinde en şanssız olanlardan biri de benim:) Bunun farklı nedenleri olabilir;
    a) Backgroundınız kuvvetli olsa da dosyanız iyi yazılmamış/hazırlanmamış olabilir (Ben Chen ile çalıştım)
    b) Dosyanız kalabalık olabilir çok fazla teyit/kanıt/karar gerektiren bilgiler olabilir.
    c) Proposed endavour ile ilgili USA de iş potansiyeli fazla olmayabilir (iş ilanlarını takip ederek bunu görebilirsiniz-benim sektöre bu aralar ilanlar azaldı)
    d) dosyanız kaybolmuş olabilir.

Bu ayın 23'ünde USCIS e dosyam hakkında bilgi isteğinde bulunabiliyorum. Bakalım ne diyecekler. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |