Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Edelweiss market önerisini de ben vereyim çoğunluğu Türk ürünleri olan Hamle Market (Irvine’a yakın) ve Arap ve Türk ürünleri karışık olan Wholesome Choice’i tercih edebilirsiniz. Gerçekten yaşamak için çok güzel ama küçüçük evlere, kocaman kiralar çok insafsız 🙂

• @Edelweiss irvine company, irvine nin %90 ina sahiptir , toprak onlara ait. La e bir de trenle gitmeyi dusunun derim, belki isinize yarar , Amtrak ya da metrolink ile gidebilirsiniz, saatleri uyarsa tabi. Bisiklet icin cok alternattifi var bolgenin, oturdugunuz yerden Balboa adasina bisikletle gidip , oradan ferry ile newport tarafina gecebilirsiniz, asagi yukari 1 saat surer Balbo adasina varmaniz. Iyi eglenceler

• ⭐⭐

@cnpist tavsiye için çok teşekkür ederim. Ancak müşteri ziyaretleri yaptigimdan oturu araç kullanmam şart. Bu yüzden mecbur katlanıyorum trafiğe 😅

• @Edelweiss, içinde söyledi: Orange County (California)

@cnpist tavsiye için çok teşekkür ederim. Ancak müşteri ziyaretleri yaptigimdan oturu araç kullanmam şart. Bu yüzden mecbur katlanıyorum trafiğe 😅

yazik ya 😞

• Texas Austin'e yerleşeceğim ama Kaliforniya'da hoşuma giden yerlerden birisi Orange County. Selling The O.C programını izliyordum evler doğası falan harika bir yer.

• ⭐⭐

@emirhankd Çok güzel evler var evet ama Texas’da 400$ a 4 odalı güzel bir ev alabilecekken burda 1br 2br anca alabiliyorsun. Büyüklüklerini kıyaslayamazsın bile. Konut fiyatları inanılmaz pahalı.

Mobil house seçenekleri. Redfin’de falan çok çıkıyor. Cali’de evler ucuz sanıyor insanlar ama o evlere Mortgage yapınca satın almıyorsunuz. Uzun süreli lease yapıyor gibi oluyor.

Ev almak biraz hayal gibi oldu benim için 😞

• @Edelweiss Benim için gelecekte bir hayal ozaman 🙂

• ⭐⭐

@emirhankd Malesef. Hayal degil ama cok buyuk paralar kazanmak gerekiyor. Elle tutulur bir ev alinca mortgage odemeleri 5-6k$ a cikiyor.

• @Edelweiss Ca da evler cok pahali kesinlikle haklisiniz . Baska eyaletten ev alip o evi 2 sene odeyip sonra onun uzerinden kredi almayi dusunebilirsiniz ya da bir duplex ya da four plex alip bir dairede oturup oburunu kiraya vermeyi dusunebilirsiniz, 6 sene sonra yeterli equity olunca kendi evinize mortgage ile girebilirsiniz. bu tum eyalwetler icin gerceklestirilebilecek bir secenek, zamana yaymak gerek sadece.

• ⭐⭐

@cnpist Bahsettiginiz gibi bir ev almanin da yine maliyeti cok yuksek. Resident olunmayan eyaletten alinan evlere de ek konut vergisi cikiyor. Iyi bir muhitten ev alayim diyince ev fiyatlari +1.2m$ seviyelerine yukseliyor. Arizona, Texas gibi eyaletlerden ev alayim diye dusunuyorum ama oralari tanimadan, bilmeden, gormeden nasil olur emin degilim...

• @Edelweiss bir realtor ama kafaya uyan biri olacak, sizin icin maliyet hesabi yapsin biraz , ilk 2-3 sene belki kafa kafaya kira/mortgage sonra kira artacak ve mortgage uzerine az biraz para kalacak. Isler yavas yuruyor burada 🙂 zamana yaymak lazim .

• ⭐⭐

@cnpist Bazen düşünüyorum acaba güneyden Oceanside taraflarindan mi ev alsam diye. Tam LA ve SD arasinda kaliyor malum. Ev fiyatlari da fena değil.

• @Edelweiss CA da vergiler cok, o nedenle burasini dusunmuyorum ben, bir de kiraci koruyan bir eyalet, bir sikinti olsa, kiraciyi cikarmak cok zor burada.

• ⭐⭐

@cnpist Aaaa bu bi acidan iyi, bi acidan kotu. Ev almak pek mantikli is degil o zaman. Ben Oceanside'da alacagim evde kendim oturacaktim gerci ama vergilerin yuksekligi de bu isi mantikli kilmiyor pek.

• @Edelweiss aslinda Turliyedeki kiracilik sistemi gibi CA da, kiraci koruyor. Ev almak isterseniz, duplex dusunun, birinde oturup digerini kiraya vermek icin, hem masraf azalir hem gelir olur hem de evi almak icin kredi almak kolaylasir. Vergiler bu eyalette yuksek maalesef.

Benzer Başlıklar

• 1
  • 10
  • 3
  • 364
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

135

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |