Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
3.2k 156 238.4k 173

• @kngslyr06, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

@Unlucky-0
    İlk soruyu bende kendi aracı firmama sormuştum.Söylediklerine göre;
    1-Prosedür gereği bakanlık tarafından belirleniyormuş ve çalışmaya başlanacağı zaman enflasyona göre maaş güncelleniyormuş.(bana söylenen bu)
    2-(bu kendi yorumum)Şirketin tek şubesi olduğunu düşünmüyorum en azından kendi şirketimi araştırdığımda sadece Tennesse'de 6-7 tane şubesi vardı sanırım.Zaten kolay kolay kapanacağını düşünmüyorum.
    Ancak daha ayrıntılı bilgisi olan varsa düzeltir veya eklerse sevinirim.
    Yazdıklarım referans olmamakla birlikte kendi düşüncelerim :D :)

Teşekkür ederim :)

• ⭐⭐⭐

22 Eylül 2023'de ilk kez eb3 vizesini duyduğumuz zaman arkadaşımla böyle bir vize türü olduğu için çok mutlu olmuştuk. En fazla 3-4 yıla ABD'de oluruz gibi. Dolar-TL bazında da o zamanlar daha uygun geliyordu. Şu an 20 bin dolar başvuru + ilk gidişte 15 bin dolar gerekse toplam 30 bin dolar ( 1 milyon 380 bin lira) verip üstüne minimum 6 sene beklemek çok zorlar. Bir şekilde parayı ayarlarım ama ayarladıktan sonra 6 sene beklemek beni burada sıkıntıya sokar. Eğer parayı verip en kısa zamanda gidebilsem hiç sorun olmayacaktı. 3-4 yıl ideal geliyordu. Bir de bu sponsorların çekilip sürecin daha fazla uzamasıyla ciddi mana da çok uzun yıllar sürecek gibi gözüküyor. İnşallah en kısa zamanda şu süre sorunu çözülür. Benim gibi başvuru yapmak isteyenler daha gönül rahatlığı ile başvuru yapabiliriz.

• @Atlantis00, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

22 Eylül 2023'de ilk kez eb3 vizesini duyduğumuz zaman arkadaşımla böyle bir vize türü olduğu için çok mutlu olmuştuk. En fazla 3-4 yıla ABD'de oluruz gibi. Dolar-TL bazında da o zamanlar daha uygun geliyordu. Şu an 20 bin dolar başvuru + ilk gidişte 15 bin dolar gerekse toplam 30 bin dolar ( 1 milyon 380 bin lira) verip üstüne minimum 6 sene beklemek çok zorlar. Bir şekilde parayı ayarlarım ama ayarladıktan sonra 6 sene beklemek beni burada sıkıntıya sokar. Eğer parayı verip en kısa zamanda gidebilsem hiç sorun olmayacaktı. 3-4 yıl ideal geliyordu. Bir de bu sponsorların çekilip sürecin daha fazla uzamasıyla ciddi mana da çok uzun yıllar sürecek gibi gözüküyor. İnşallah en kısa zamanda şu süre sorunu çözülür. Benim gibi başvuru yapmak isteyenler daha gönül rahatlığı ile başvuru yapabiliriz.

EB-3 bence ABD'de geçici bir süre de olsa çalışma izni olan ve bu şekilde bekleyebilecek kişiler için ideal.

1 sene çalışılacak sponsorda düzgün para kazanma imkanı da yok. Bazı işlerde vergi ve sağlık sigortası kesintisi sonrası 10 USD altına düşüyor saatlik ücret.

Bence tamamen sorunlu veya kötü bir vize değil ama çok erken yaşta yapılması veya bir şekilde içeride olma şansı varsa mantıklı.

• @Atlantis00 Belirttiğin tarihte başvursaydın 2 yılın kalmıştı, evet şu anda süreler sıkıntı. Taksit imkanı da var ayrıca.

• ⭐⭐⭐

@nbbyr 2022 eylül ayında başvuranların 2 yılı mı kaldı şu an tam olarak? Yoksa daha uzun sürme ihtimali var mı?

• @Atlantis00 Selamlar;
    En son açıklanan Bülten tarihi Haziran 2021.. yani teorik zamanlama olarak 2022 Eylül ayında bu vizeye başvurmuş olan biri için 1 yıl 3 ay kalmış diye yorumlayabiliriz. Ancak bülten her ay 1'er ay olacak şekilde ilerlemediğinden (2024 haziran ayından bu yana geçen 1 yıllık sürede 8 ay ilerleyebildi) ne kadar zaman kalmış olabileceğini kestirmek zor. Ama kabaca; 2022 yılında sürecini başlatmış bir adayın current olmasına tahminen 2 yıl (belki biraz daha fazla) kalmış diyebiliriz.

• @Atlantis00 2023 eylül yazmışsın o tarihe kağıt üstünde CP beklemesi hariç 2 yıl var yaklaşık evet. Yarın yeni bülten açıklanır gerileme olur ta da “U” olur o bilinmiyor tabi en azından bizim için.

• @nbbyr bugün mü açıklanacak ?

• @Duygu-Çelik :)

• @emre911 ailesiz tek bir kişi içinde mi aynı süreler geçerli acaba 6 7 sene biraz fazla geldi açıkcası

• @oz4nkilic
    sürece yeni başlayacak bir adayın tek bir aday olması veya 4 kişilik bir aileye sahip olması kendi sürecinin uzayıp kısalmasına hiçbir etkide bulunmaz. Ancak; kendisinden önce sürece dahil olmuş aday dosyaları için kaçar adet green card basılacak olması önemlidir. Amerika'nın bu vize türünde her yıl 10K green card bastığı unutulmamalıdır.

Yani; sorunuzun cevabı "evet" sürecini yeni başlatacak bir adayın tek bir kişi olması, sürecin daha kısa süreceği anlamına gelmez. tek bir aday bile olsa, sürecini yeni başlatacaksa uzun yıllar beklemek göze alınmalı.

• @oz4nkilic ben 2018 den beridir dv lottery çekilişine katılıyorum hem de eşimle birlikte her yıl 2 hak olmasına rağmen, çıkmıyor. Geçmişe gidebilseydim eğer eb3 e başvur derdim kendime. ☺️ O zamanlar bu kadar bekleme de olmuyormuş hem.. 2 yıl da sonuçlandırdı.

• @smyael eskiden 3 yılda falan bitiyormuş ama ya su an 6 7 sene de baya fazla acıkcası bilemedim yani yaşım cok genc 18 im daha ama genclık hayatımı orada gecırmek ıstıyordum

• ⭐⭐

@oz4nkilic 18 yaşındaki birisi bile bu sürelerden dert yanıyorsa vay düşünenin haline :)) Hocam daha hayatın başındasınız, 6-7 sene nedir ki? Sizin yaşınızda böyle bir imkanım olsaydı bir dakika düşünmezdim. Bol şans.

• @Riethian Hocam son 1 aydır bir güncellenme olmadı tabloda. Acaba veri paylaşımı mı kesildi?

• @Riethian abi 18 evet cok genc bır yas fakat 7 sene sonra bende 25 olacagım 25 de az buz bır yas degıl o tırstırıyor bıraz :D

• merhaba su an 6 7 senede anca işlemler son buluyor denıyor bunların ılerıde daha azalma ıhtımalı var mı mesela bu sene 6 7 iken seneye 4 senede basvurular sonuclanabılır mı?

• ⭐⭐

• ⭐⭐

@oz4nkilic Onun bir garantisi yok maalesef. Iki yonde de hareket edebilir.

• Temmuz 2025 için "Other Workers- Rest Of The World" kategorisinde, A Tablosu'nda 15 günlük bir ilerleme kaydedilmiş, ancak B Tablosu sabit kalmıştır.

A Tablosu

20fe1732-0350-44ac-be39-9d4dc8a697de-image.png

B Tablosu
    image.png

Benzer Başlıklar

• EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    60
    1 Oy
    60 İleti
    7k Bakış
    M
    @charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ? Teşekkürler,
  • ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak

Kilitli İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    Emir ZenginE
    @Rhonster, içinde söyledi: ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak @Emir-Zengin sorularınızı ilgili başlıklar altında sormanız gerek https://yesilkartforum.com/forum/topic/105/o-olağanüstü-yetenekli-kişiler-vizesi?_=1629067776337 Teşekkürler bulamamıştım.
  • 0 Oy
    972 İleti
    63k Bakış
    ari luliA
    @smyael çok teşekkür ediyorum bölgeleri nereden nasıl araştıracağım bir fikrim yok ama 3 iş de aynı şirkete ait anladığım kadarıyla bakalım hayrolsun artık
  • ABD'de yatirim yaparak GC almak (EB5 vizesi)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    70
    4 Oy
    70 İleti
    8k Bakış
    K
    @mdnone New Jersey'de 2019 Aralik ayinda bir ev aldik. Pesinat olarak verecegim parayi Turkiye'den banka uzerinden SWIFT etmistim. Mortage sirketi bu parayi kabul etmedi. "Para en az 6 ay once ABD'ye gelmis olmaliydi" dedi. Bizim MASAK ile, ABD'nin kara para aklama kurumu, her ABD bankasindaki parayi 6 ay ile 1 yil icinde ya aklamis oluyor sanirim. Bu bilgiyi mortgage sirketinde calisan yetkili verdi. Mantikli bir bilgi aslinda. Ben TR'den ABD'ye yuklu miktar (EB5'e yeter miktarda) para transferi yaptim, hic sorun cikmadi. "Nereden buldun" diyen olmadi bana. O para yaklasik 1 yil Turkiye'de bir kamu bankasinda duruyordu. Banka size $800K verecek ve nakit teminat sozlesmeye yazmayacak, hangi banka bu? E2 ile ilgili cok fazla simsar var. Benim direkt tanidigim bir kisi veya firma yok. Dikkatli ve guvenilir firma bulmaya calisin, dikkatli olun. ingilizce sozlesmelerle devir alacaksiniz, size haklarinizi koruyacak bir avukat bularak ilerleyin mutlaka.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k