Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Bekleyenler için fikir olsun diye yazıyorum, 22 mayısta nvc belge yükledik. 4 haziran yani bugün 21.30da dq olduk

• @İrem-Cuarto Benim de E11 olarak gosteriyor. Duzeltirler onu diye dusunuyorum feedback'ten bildirdim ama kargo kisminda bende de VFS GLOBAL Ankara pick up gozukuyor, ais sitesinde premium fee odemistim eve gelmesi gerekiyor ama saniyorum ki o para yandi tekrardan odememiz istenecek gibi duruyor. Sitede hesaba giris yapinca alt tarafta Premium Location secip sehrimdeki bi UPS ofisine gelsin dedim, para istemedi bunun icin ama bilmiyorum teslim alirken isterler mi. Cok sacma bir durum, odenen ucreti iade de yapmayacaklardir kesin, bari yeni kargo firmasina aktarsalar.

• Azönce travel statein sitesinden şu formu buldum; https://travel.state.gov/content/dam/visas/Statistics/Immigrant-Statistics/MonthlyIVIssuances/Immigrant Visa Symbols.pdf

Benim sm2 görünmem normalmiş ve bir hata yokmuş sanırım. eşime de sordum siz de isterseniz kontrol edin arkadaşlar. Sanırım visa type-IR1 ın alt başlıkları gibi mesela visa class olarak da ayırmışlar bilemiyorum gerçekten. (Mesela immediate relatives>types or class gibi. Şuan tabloya baktığımda öyle anlıyorum) Biraz karışık olmuş. Kontrol edin sizinkinde bir hata var mı diye. @nazmi4343 @İrem-Cuarto
    Bu arada evet ais sisteminde premium teslimat icin para ödememeniz gerekiyordu 😞 sistemi değişecek olacağı icin.

• @Malonjao eşiniz orduda mı görev yapıyor acaba ?

• Bilgi için 22 mayıs belge submitted , 4 haziran itibari ile dq olduk , simdi randevu tarihini bekliyoruz

• @Malonjao O numaralarin hata oldugunu dusunuyorum benimkini attiginiz linkten inceledigimde employment based gozukuyor ama dogru degil muhtemelen duzelecektir kisa bir sure sonra. Siz de feedback uzerinden geri bildirim yapin isterseniz belki duzeltirler. Posta konusuyla ilgili olarak benim sansima tam mulakat e maili aldigim gunden sonra yayinlanmis bu sistem degisikligi bildirimi, farkina vardigimda biraz gec olmustu zaten ucreti odemistim. Ama embassy'nin e-mailinde belirttigine gore mulakati olup ucretlerini odemis olanlarin bir sey yapmasina gerek yok denmisti, yeni alanlara odemeyin dediler ama keske odeyenleri de magdur etmeseler boyle. Saglik muayenesiydi NVC ve Uscis kismi da ayri olmak uzere her sey zaten yeterince maddi manevi yipratici bir de ustune bu yeni sistem gecisi, sureci sorunsuz tamamlayalim da insallah saglik olsun artik yapacak bir sey yok 🙏🏼

• @İrem-Cuarto evet ama aktif olarak degil. sm2 yani bende yazan type icin spouses of sm1 yazıyordu. esim de sm1 deki acıklamaya tam olarak uydugundan bende bir yanlıslık yok diye dusunduk.
    @nazmi4343 ben de yine ne olur nolmaz bir feedback yapacagim simdi emin olmak icin. yanıt geldiginde haberlesiriz. posta konusu gercekten sanssızlık olmus sizin icin. ama bundan sonra umarım hersey tıkırında ilerler. ikinizin de mulakatı cok yakın. iyi dileklerim sizinle. guzel haberlerinizi bekliyorum 🙂

• Arkadaşlar dosyamız bugün “Request for Additional Evidence Was Sent” olarak güncellendi. Neler yüklememiz gerektiğini görüntüleyemedim. Genelde bu aşamada ne istiyorlar? Approval da bu adımdan sonra geliyor sanırım. Heyecan bastı 🙂

• @erncndr Muhtemelen gözden kaçırdığınız yüklenmeyen eksik bir belge var veya okunmayan kısımları olan bir belge vardır onu yüklemenizi isteyecekler muhtemelen birkaç gün içinde ne istedikleri documents kısmında gözükür yüklersiniz. USCIS onu kontrol edip onaylayınca da onayınız gelir.

• Arkadaşlar merhaba bize bugün DQ maili geldi.
    Şimdi yapmamız gereken tek şey Interview tarihi için mail beklemek mi? Başka bir şey yapmamıza gerek var mı? Ve en son hangi kişiler hangi ay için randevu aldılar, randevu tarihleri hakkında bir tahmininiz var mı?

• @gigi25 tebrikler dq icin evet suan sadece nvc nin Ankara’dan sizin icin mülakat almasını bekleyeceksiniz. (size bildirilecek) hatirladigim kadarıyla en son ben mülakat maili almistim 8 mayista. 21 Temmuz icin. yani belirli bir süre yok mülakat mailinizin ulaşması icin ama DQ olduğunuz günden itibaren ortalama 2-3 ay sonrasına oluyor mülakatlar bu ara

• Merhabalar, öncelikle bu formu bulduğum için çok mutluyum çünkü bu süreçte bir çok soru var ve burası aynı sorular ve bir çok bilgi ile dolu gözüküyor! Umarım sizden yardım alabilir ve ileride burada yazan birilerine yardımcı olabilirim! 20 mayıs tarihinde U.S vatandaşı eşim ile Türkiye’de evlendik. Şimdi Green Card işlemlerine başlamak istiyoruz. İnternette okuduklarım haricinde süreçle ilgili çok bir fikrim yok, bu konuda yardımınızı istiyorum. Sanırım ilk önce i-130 ve i-130a formlarını doldurmamız gerekiyor ve bu online formu doldurmak için önce evlilik cüzdanını tercüme yaptırmamız gerekiyor sanırım. Peki formun devamı için elimizde olması gereken başka belgeler varmı? İşleyiş ne şekilde oluyor? yanıtlarınız için teşekkür ederiz!

• arkadaslar, bu green cardi sorgulamayi nasil yapiyoruz? ben hicbir turlu yapamadim. 1.5 ay oldu greencardim gelmedi hala.

• @İrem-Cuarto ben de fx2 olarak alakasız gözüküyor feedback yaptık ve gelen yanıt hiçbir sorun olmadığını ve başvuru sürecini etkilemeyeceğini söylediler fakat mülakat mailinde cr1 gözüküp şuan fx2 olmak tedirgin ediyor.

• Arkadaşlar vize sistem değişiminden sonra mülakatı olup vizesini alan oldu mu henüz? Pasaport teslim süresi hakkında bilgi almak için soruyorum UPS ve VFS Global görünüyor baktığımda, PTT kadar hızlı çalışıyorlar mı merak ediyorum.

• Bu ileti silindi!

• Arkadaşlar bu ay mülakat maili dağıtılacak mı 4 haftaya giricem daha halen bir tık yok

• @umutmuftahi Benim oğlum için başvurum Ocak 2024 ve hala bekliyoruz. İnşallah oğlumun da onayı gelir hizlica. Neye göre bu süreler değişiyor anlamış değilim ama çok yordu gerçekten, 17. Ayimizdayiz şuan.acaba sizin ve çocuğu uzun aynı anda olduğu için mi hızlı oldu. Ben Amerika dayım benim başvurum buradan oldu ve Ocak 2025 de onaylandı. Ama oğlum Turkiyede ve onun ki bekliyor Nebraska da dosyası.

• @salimekoken bıldıgım kadarıyla amerıkaya gırısınızden sonra 3-4 ay icinde geliyor yınede net bilen varsa yazabilir

• @salimekoken @seda-2 uscis aşamasındayken dosyamızın makbuz numarasıyla sorguladığımız bu https://egov.uscis.gov/ adresten green card ödemesinden postalanma aşamasına kadar burdan kontrol edebilirsiniz.

Benzer Başlıklar

• 1589
  • 77
  • 5887
  • 9
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |