Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @meke aynen. bugün banada mail geldi. Bekleyin diyor. 60 gün içerisinde mülakata tarihi verilmezse yine mail atıp beklemeye devam edin diyeceğiz diyorlar.

• @meke Merhaba, az önce bana da mail geldiğini gördüm. Aynen size ve joewalker hocama gelen gibi sanırım. Benim de DQ tarihim 8 gün önceymiş, onu gördüm. Bazı hatırlatmalar var mektupta; örneğin polis sertifikası üzerinden 2 yıl geçtiyse veya bekleme sırasında bir çocuğunuz 16 yaş olduysa yeni polis sertifikasını hazırlayın, mülakatta yanınızda götürün diyor vs.
    Ben sadece mülakata girmiş olan, yani mülakat randevu tarihi içeren mektubu alan hocalarım da, öncesinde böyle bir ön mektup almışlar mıydı onu merak ettim. Yoksa bu yeni bir uygulama mı? Vakti olan hocalarım yazabilirse çok sevinirim aslında. Teşekkürlerimle.

• Merhaba bize de bu email ulaştı bugün.

PD : 08.08.2023
    I-797 : 29.08.2023
    DQ : 15.03.2024 (1 hafta geri gitmiş bizim de)

• Merhaba değerli forum üyeleri,
    İlk yorumumu yazıyorum, oldukça heyecanlıyım. Öncelikle kendimden bahsetmem gerekir ise, Gıda mühendisiyim. MBA yaptım ve yaklaşık 10 yıldır gıda sektöründe kalite güvence, gıda güvenliği sistemleri, uluslararası denetimler ve iç eğitmenlik alanlarında çalışıyorum. Türkiye’nin önde gelen firmalarından birinde Kalite Güvence Yöneticisi olarak görev yapıyorum. Aynı zamanda PCQI (FDA onaylı) ve BRCGS Professional ve Lead Auditor sertifikalarına sahibim. Bu paylaşımı, benim gibi özel sektörde çalışan ve “akademisyen değilim, acaba bu süreç bana uygun mu?” diye düşünen profesyonellere küçük bir ışık olması amacıyla yazıyorum. Süreci henüz tamamlamadım ama başlama motivasyonumu ve tercihimi detaylıca anlatmak istedim.
    Aslında şu an F4 (ABD vatandaşı kardeş başvurusu) kategorisinde bekleyen bir dosyam var. Süreç uzun olduğu için alternatif yolları araştırmaya başladım. Hiç aklımda yokken, Instagramda gördüğüm ücretsiz ön görüşme reklamı ile Onal Gallant Law Firm ile yaptığım minik bir görüşme sonrası EB-2 NIW süreciyle tanıştım. “Senin katkıların teknik bir alanda ama etkili; bu yoldan gidebilirsin” dediler. O günden sonra bu forumu keşfettim. Ve ne yalan söyleyeyim, sizlerin paylaşımları bana cesaret verdi. Özellikle akademisyen olmayan, sahada çalışan kişilerden onay haberlerini görünce “neden olmasın?” dedim. İlk olarak EB-2 NIW süreci için CV değerlendirmesi almaya başladım. Çünkü bu kategorinin, yüksek akademik başarıya sahip olmayanlar için daha uygulanabilir olduğunu düşünüyordum. Birçok avukatlık ofisine başvurdum, geri dönüşler şöyleydi:
    Ellis Porter Olumsuz
    Amerikavizem Olumsuz
    Kameli Law %75 dosya kabul alır
    Chen Immigration Uygun
    Hayman Law Uygun (çok çok pahalı idi)
    Onal Gallant %95 olumlu ( refund vermedi)
    Grape Law Firm %99 olumlu ve full refund verdi. (EB1A için)

Başlangıçta EB-2 NIW’e yoğunlaştım bu süreçte Sayın @Biyolog bana çok destek oldu ne kadar teşekkür etsem az kalır ve Grape Law Firm önerdi. Eş zamanlı forumdan attığım mesajıma dönen Sayın @okokok görüşmeye başladık. Kendisi de benim gibi özel sektör çalışanıydı ve aynı Grape Law Firm önermesiyle ve her an verdiği yoğun desteği ile Grape Law Firm kapsamlı görüşmeler sonrası, aslında EB1-A kapsamında değerlendirilebileceğimi öğrendim.
    Grape Law, özgeçmişimi detaylı inceledikten sonra bana şu geri bildirimi verdi:
    "EB-2 NIW yerine EB-1A sizin için daha avantajlı çünkü 10 kriterin hali hazırda 3 'ünü karşılıyorsunuz detayları sözleşme sonrası değerlendirerek kriter karşılamalarınızı dosyanızı şekillendirirken daha da arttırabilir ve netleştiririz" dedi. Ayrıca Visa Bulletin sürekli current olduğu için daha hızlı bir ilerlemenin mümkün olduğundan bahsetti. Ve en önemlisi: "Eğer dosyanız USCIS tarafından kabul edilmezse, avukatlık ücretinizin tamamını iade edeceğiz" dediler. Bu teklif bana ciddi bir güven verdi.
    Bunun üzerine, bugün itibarıyla Grape Law ile sözleşmemi imzaladım ve ilk ödememi yaptım. Şu anda petisyon metni için bilgi toplamaya ve belgelerimi hazırlamaya başladık.
    Bu süreçte @Biyolog hocam ve @okokok hocamın yönlendirmesi ile
    Yüksek lisans projemi kongre/poster ve makaleye dönüştürüyorum
    Medyada yer almak üzere içerik hazırlıyorum
    Mesleki katkılarımı kanıtlayan belgeleri İngilizce olarak derliyorum
    Teknik referanslarımı hazırlıyorum (eğitimler, geliştirdiğim metotlar, liderlik örnekleri)
    "Neden Bu Paylaşımı Yaptın?" derseniz
    Bu sürecin başında ben de çok sorguladım kendimi: "Ben akademisyen değilim, uygun olur muyum?" Ama öğrendim ki bu süreç yalnızca akademisyenlere değil, alanında gerçekten değer yaratan profesyonellere de açık. Elbette her dosya farklıdır, ama katkınızın niteliği ve etkisi bu süreçte belirleyici oluyor. Benim gibi düşünen teknik/profesyonel sahada çalışan kişilere moral ve ilham olması için bu yazıyı paylaşıyorum. Ha sonuç ne olur bilemem, umarım buraya "başardım!!" cümlesini yazabilirim. Ama en kötüsünde bile "denedim!" diyeceğim kesin🙏
    Sizlerden Öğrenmek İsterim ki;
    EB-1A veya NIW sürecini tamamlamış kişiler, sizce petisyonunuzda en kritik unsur neydi?
    Geriye dönüp baktığınızda “keşke şunu bilseydim” dediğiniz bir şey var mı?
    Avukatınızın başarı oranı ile gerçek süreç örtüştü mü?
    Benzer süreçlerden geçen her forum arkadaşım bana rahatlıkla ulaşabilir. Çünkü @okokok ve @Biyolog öğrendiğim ve aldığım "destek olma meşalesini" bende ihtiyacı olan herkesle paylaşmak isterim.
    Sevgiler, Saygılar

• @maya detaylı mesajınız sonraki arkadaşlara ışık olacak, teşekkürler.

Bir hocamın ( @finalhope ) dediği gibi; “Süreç biraz sabır istiyor ancak bir şekilde ilerliyor.”

İçiniz rahat olsun, ben başaracağınıza inanıyorum.

• @maya F4 süreniz 2 yıl civarı ise eb2niw ye başlamanızı önermem zira dosya hazırlama ve süreç 2.5 yıl sürüyor premium processing yapmazsaniz onu da kimi avukat tercih etmiyor eb1 biraz daha kısa current olma süresi ama niw çok uzun bir yol. Başarılar dilerim

• @maya Hayırlı olsun, birçok kişi için örnek olacaksınız ❤

• @meke Selamlar bana da aynı cevap geldi, current olunca rahatlarız zannetmiştik ama beklemeye devam, bir de yazın çocuğun üniversite başlaması için Eylül gibi Amerikaya gitmem gerekiyor, artık turist vizesi ile gidip randevu bekleyeceğiz.

EB2 NIW
    PD: 19.07.2023
    DQ: 04.03.2024

• @MACOFU-MACOFU Merhaba bu da sizin durumunuzda bir yöntem tabii ama 90 gün bekleme yaptıktan sonra "Turistik amaçla geldim, daha sonra kalmaya karar verdim” şeklinde ilerlemek gerekiyormuş. Ve oradan yapacağınız statü değişikliği sonrası da sanırım süreç 8-14 ay içinde tamamlanıyormuş.. Turist vizesiyle geliş + I-485 bazı durumlarda “göçmen niyetle gelme” nedeniyle sorun yaratabilir diye biliyorum.. Umarım istediğiniz gibi sonuçlanır. Şimdiden başarılar, bol şans ve kolaylıklar dilerim.

• Teşekkürler yorum için, bahsettiğiniz süreçlerden haberimiz yoktu :), niyetim Ağustosa kadar randevu emailini beklemek, sonrasında gelmezse gidip Eylül sonrası geri gelip, diğer aile fertleri ile beraber Ankarada randevuyu beklemek. Anladığım kadarı ile artık randevu tarihi email sonrası 2 aya kadar uzamış, o arada artık gidip gelirim diye düşünüyorum.

• @MACOFU-MACOFU Randevu tarihinin IL (interview letter) sonrası 2 ay sonrasına geldiğinden mi bahsediyorsunuz? Buna nasıl vardınız? Eğer bizlere gelen son emaillerdeki 2 ay bekleme durumu ihtimalinden bahsediyorsanız bu o anlama gelmeyebilir. Yine de bekleme süresi bildiğim kadarı ile 30-45 gün IL sonrası.. Forumdaki arkadaşlar da yorum yapabilirlerse (özellikle Haziran vize bülteni sonrası kendisine IL ulaşmış olanlar) hepbirlikte güncel bekleme sürelerini öğrenebiliriz aslında..

• @pelinoaydin son zamanlarda 2 ay sonrasına mülakat verildi. En son sanırım @cagilbay 'a tam 2 ay sonrasına mülakat verilmişti.

• @okokok Teşekkür ederim 🙂

• Hocalarim merhaba. 21 temmuzdaki konsolosluk randevusu icin ilgili hastaneden saglik muayene randevusu almaya valistim fakat hastanenin randevu alma sayfasinda "randevunuzdan en erken bir ay oncesinden itibaren sistemden randevu alabilirsiniz" yaziyordu. Ben de 21 haziran sabahi saglik randevumu almak icin girisimde bulunacagim.

• @okokok
    Hocam sahit oldugunuz diger randevu gorusmesinden ben de gerildim. Herkese sorunsuz mulakatlar diliyorum.

• @Megadeth sizin mulakat emailinizin tarihi ile mülakat tarihi arasındaki süre nedir?

• @Megadeth O kişi bir iş teklifi almış ama İngilizce bilgisi yetersiz bulunduğu için elendi. Direkt olarak “İngilizce bilmeden üniversitede kimya dersi nasıl vereceksiniz?” gibi bir soru sordular. Kendisi “oraya gidince eğitim alacağım” dese de olumsuz oldu. Durumunu net anlatabilmek adına ya gerçekten ingilizce bilmiyordu ya da heyecandan ancak 1 cümle bile kuramadı.

Bence EB1-A ve EB2-NIW başvurularında da benzer durumlar geçerli. Bu statülerde Amerika’ya katkı sağlayacağımızı beyan ettiğimiz için veriliyor. Doğal olarak, İngilizce bilmeden “nasıl katkı sağlayacaksın?” sorusu akıllara geliyor ancak en basitinden 2-3 cümle kurmak yeterli olur.

• @pelinoaydin
    Benim tam iki ay var belirttiginiz sureler arasinda.

• @Megadeth teşekkürler

• @Megadeth Birkaç kişiye DQ tarihlerinin, daha evvel DQ bilgilendirme emailini almış oldukları tarihten 1 hafta evvel şekilde belirtildiği emailler ulaştı. Sizin de DQ tarihiniz ile ilgili bu şekilde bir gelişme yaşanmış mıydı?

Benzer Başlıklar

• 42
  • 4
  • 15
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |