Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Muhtaradana aynı sorun bende de var. mail attık cevap gelince paylaşırım.

• @selamdostum Eskiden çocuk vizesi için işlem süreleri kısaydı, PTT'nin teslim süresi 3-4 gün, konsolosluk yoğunluğu dolayısıyla mektuplar konsoloslukta sıra bekliyor, sırası gelince işleme alınıyor.

• Merhaba,
    Eski sistemde mail geldi, evrakları gönderdim, bu durumda da yeni sisteme geçiş yapmamız gerekir mi? Yoksa ceacdan mı takip etmek gerekir? Yeni sisteme giriş yapınca ben de aynı hatayı aldım. 2 çocuk için aiste tek ekrandan görüyordum burada onu da ekleyemedim.

• Merhabalar. Ben geçen sene eşimin ve çocukların vizelerini yenilemiştim. Şimdi de bir yakınımın çocuklarının vizelerini yenilemeye çalışıyoruz. " Document Delivery Option cannot be empty" sorununu ben de yaşıyorum. Biz gelen talimat maili üzerine 12 Mayıs'ta PTT ile evrakları gönderdik. Benim asıl sormak istediğim, bu durumda olanların (evraklarını göndermiş olanların) yeni sisteme kayıt olmalarına gerek var mı? CEAC CHECK sistemi hala çalışıyor mu? Statü değişikliğini https://ceac.state.gov/ceacstattracker/status.aspx buradan takip etmeli miyiz? Ben günlük bakıyorum ama "no status" ten ileriye gidemedim.

• @merhan konsolosluk müsteri hizmetleri ile görüstük konu dahilinde 24 mayıstan sonra konsolosluga posta ile evrak gönderimi yapılmayacağını ( yeni sistem aktif olana kadar) gönderilen talimat postalarının 24 mayıstan önce konsolosluğa teslim yapılmışsa eğer beklede kalınacağı vizelerinin ppt ile beraber talep edilen adreslere gönderileceği bilgisi verildi. Sürec normal işleyecek

• @gunter sadece 1

• @sbtrst merhaba, aynı anda yaptıgım başvurudan birini sistemde takip edebilirken diğerini edemiyordum. sistemde takip ettiğim de vize ile birlikte gelince biraz panik olmuştum. bu arada ais sistemi üzerinde gördüğüm tüm maillere durumu anlattım. yaklaşık 5 gün sonra ptt ile gönderiniz var mesajı gelince rahatladım. 2-3 gün sonrada sistemde göremediğim pasaport vize ile birlikte geldi. yazdıgım maillere cevap bu hafta geldi. yani yazmasam da sistem sağlıklı ilerliyormuş ama ceac sisteminde göremiyormuşum.
    benzer durum yaşayan olursa diye tecrübemi paylaşmak istedim. herkese sabırlar ve vizeler diliyorum

• b1/b2 ye başvuru yapacağım, 14 yaşından küçük 2 çocuğum için de randevu almamı önerir misiniz? yani hep beraber mülakata gidelim mi yoksa eşim ve ben vize alırsak, sonra çocuklara vize almayı mı tavsiye edersiniz?

• Merhabalar ,

Dün gece ilk kez yeni sistemde oğlum (4 aylık) için hesap açtım. (Anne ve babada B1/B2 var) Ardından doldurduğum DS-160 formu onay numarası ile kargo ödemeleri dahil vize ücretleri ödemesini yaptım. Son durumda sanırım önceki sistemde belirtildiği gibi evrak teslimini bekleyin gibi bir uyarı almadım,

Randevu Planla sekmesinde "hiçbir zaman dilimi mevcut değil yazıyor"

Ne yapmam gerekiyor başına gelen varsa değerli yönlendirmelerinizi bekliyorum,

• @kapıpencere Bildiğim kadarı ile başvuru yaptığınız kişilerin mülakata katılması veya muaf olması sizin seçiminizle olmuyor, 14 yaşının altındaki çocuklar için hesap oluşturup DS160 formu ile eşleştirince "mülakata katılmanıza gerek yok ..." gibi bir mesaj çıkması gerekir. Sonrasında sanal kuyruk bitişinde evrak gönderim işleri olacaktır. Benim yaşadığım süreç bu şekilde ilerledi, sizin için de kesin olmamakla birlikte bu şekilde olacağını düşünüyorum. Kolay gelsin

• @moztok, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

@moztok, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

Herkese merhaba,

4 yaşındaki çocuğum için vize başvurusu yaptım. Bende ve eşimde geçerli Amerikan vizesi var. Evraklarda da bunların fotokopilerini istediler, evrakları eksiksiz şekilde teslim ettim PTT' ye ve 30 Nisan tarihinde Amerikan konsolosluğuna ulaştı. Vize durumunu kontrol ettiğimde hala "No status" olarak görüyorum. [email protected] bu adrese durum ile ilgili mail atıyorum fakat aynı otomatik mail içeriği geri dönüyor. Farklı bir sorgulama ortamı var mıdır yoksa beklemekten başka çaremiz yok mu? Seyahat tarihimiz Haziran 14

Merhabalar,
    Bekleyenlere fikir olması açısından bir güncelleme yapmak istedim. Süreç ve tarihler aşağıdaki gibi ilerledi, bizim seyahatimiz 14 Haziran' da olduğu için durumun aciliyetini bildiren bir mail hazırladım ve "[email protected]" adresine gönderdim ama sürece etkisi olup olmadığını bilemiyorum;

Evrakların PTT teslimi : 30 Nisan
    App received : 29 Mayıs
    Approved : 2 Haziran
    Issued : Bekliyoruz

Bugün 13:00 civarıda "issued" oldu, bazı kişilerde süreler biraz daha uzun sürmüş. Eğer aceleniz/kısıtlı zamanınız varsa durumu açıklayan detaylı bir mail işinizi hızlandırabilir (ben hızlandırdığını düşünüyorum). Şansınızı deneyin derim, kolaylıklar herkese.

• @Keremx64 14 yaş altı ile ilgili bir soru var. Bunu cevapladınız mı ? Sistem izin veriyorsa geriye gidip o soruyu kontrol edin lütfen

• Merhaba arkadaşlar.
    14 yaş altı abd vizesi için daha önceden basvuru yapmıştım yeni sistem de profil oluşturmaya çalışıyorum fakat son aşama vize seçeneklerini düzenledin ileri geçmiyor site. Bu sorusunu yaşayanlar var mı. Yeni profil oluşturmak istediğimde de site bu sefer gene hata veriyor.

• @Muhtaradana Bey, evet cevaplayarak ilerledim. Dediğiniz gibi geri dönüp tekrar aynı şekilde ilerlettim. Yine aynı gözüküyor.

• @mustafa3453 Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

• @Muhtaradana
    Live chat üzerinden görüşme sağladığımda “Çocuğunuzu eski sisteme kaydettirdi iseniz ve çocuğunuz mülakattan muaf ise ve bu durum size bildirildiyse devam etmek için 8’i seçebilirsiniz” dendi.

• Arkadaşlar merhaba yeni sistemde profil oluşturmuş yada oluşturmaya çalışanlar var mı acaba? Çoçuklarım için 15nisanda yapmış olduğum başvuru için yeni sistemde profil oluşturmaya çalışıyorum.Sürekli belge teslim seçeneği boş bırakılamaz diyor. Çoçukların yaşları 12-8 olduğu için mülakatsız göçmen olmayan vize kısmından ilerliyorum.
    BÜYÜKELÇİLİK:ANKARA
    VİZE SONRASI KATEGORİ: ANK 9. APPOİNTMENTS TO SUBMİT THE İNTERVİEW
    VİZE SONRASI KATEGORİ SINIFI ANKARA B1/B2
    VİZE SINIFI:B1-B2
    VİZE ÖNCELİĞİ: INTERVİEW WAİVER
    ŞEKLİNDE BİLGİLERİ GİRDİM YANLIŞ OLAN BİR KISIM VARMI ACABA?
    HATTAN SEBEBİNİ ANLAYAN VARMI?
    Defalarca konsolosluğu aradım fakat onlar yeni sistem hakkında ne yazık ki hiç bir bilgiye sahip değiller. Mail atmamı söylediler pazartesi günü mail attım fakat onada dönüş olmadı bekleme süreci gerçekten çok can sıkıcı?

• @ışıleldekci 14 yaş altı başvurusu olan herkes aynı hatayı alıyor şimdiye kadar bir gelişme olmadı biz de mail attık bekliyoruz, bu sayfayı takipte kalın bir gelişme yaşayan olursa haberdar edecektir

• Merhaba,
    Ben bugun 11 yasındaki kızım için basvuru yaptım fakat bize 9.7.2027 randevu verdiler. Daha sonra randevuyu yeniden planla dedim bu sefer de mevcut zaman dilimi yok uyarısı alıyorum. Aşağıdaki konularda yardımcı olabilir misiniz?
    1- Randevu tarihi kalsın mı? yoksa randevuyu iptal mi edeyim?
    2- Mail ve Talep ile durumu ilettim, cevap bekliyorum. Başka yapılması gereken bir şey var mı?
    3- Kendileri sistemde başvuru sahibini 11 yaşında görüp, düzeltme yapıyorlar mı?
    4- Application status "open" gözüküyor. Kaç gün içinde güncelleme oluyor?

Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

image.png
    image.png

• @Hamuchera teşekkür ederim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

154

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |