Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Şöyle bir kanal önüme çıktı ilgisini çeken olursa diye paylaşmak istedim.

• Merhabalar, iki sorum vardı cevaplarını tam olarak bulamadım.
    1- Sürecin 4-5 yıl sürdüğünü düşünürsek, saatlik ücretin değerleme oranı nasıl oluyor? Mesela 2025'te imzaladığım job offer da, saatlik 15$ a imza attım. Ancak 2030 da işe başladığımda 15$ almam saçma olur diye düşündüm.
    2-Başvurduğum şube kapanırsa, tüm süreç baştan mı başlayacak? Şirketler ücret ödemem diye düşünüyorum?

Teşekkürler 🙂

• @emre911, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

Selamlar,

Sürece yeni dahil olmayı planlayan birçok arkadaşın mesajlarını görüyoruz. Öncelikle bilgi sahibi olabilmeniz adına bu başlığı, en azından ilk 10 sayfasını okumanızı tavsiye ederim.

Bunun haricinde, forumda bu süreci sürdürenlerin %90’ı süreçlerini BDV Solutions veya Eb3vize.com şirketleri ile yürütmektedir. İki şirketin de kendilerine göre artısı eksisi olsa da güvenilirlik ya da iletişim yönünden bir problemleri yok.

Son olarak, süreç 3-4 sene sürüyor deniyor ancak realite bundan uzak. Mevcut vaziyete göre süreci şu an sıfırdan başlatacak bir kişinin 6-7 seneden önce vizeyi alabilmesi neredeyse imkansız görünüyor. Bunu değiştirebilecek tek yasa değişikliği dolaylı kota artışı sağlayacak “Dignity Act” isimli yasa tasarısı. Ancak bunun yasalaşma ihtimali de mevcut siyasi şartlara göre yüzde 10’dan bile düşük. Dolayısıyla süreci iyi düşünüp değerlendirip karar vermek çok önemli.

Özetle bu başlığı iyi inceleyip ona göre süreçleri başlatmanızı ısrarla tavsiye ederim.

nasıl 6-7 sene sürüyor hocam 4-5 yıl mevzusu doğru değil mi şimdi ?

• @Unlucky-0
    İlk soruyu bende kendi aracı firmama sormuştum.Söylediklerine göre;
    1-Prosedür gereği bakanlık tarafından belirleniyormuş ve çalışmaya başlanacağı zaman enflasyona göre maaş güncelleniyormuş.(bana söylenen bu)
    2-(bu kendi yorumum)Şirketin tek şubesi olduğunu düşünmüyorum en azından kendi şirketimi araştırdığımda sadece Tennesse'de 6-7 tane şubesi vardı sanırım.Zaten kolay kolay kapanacağını düşünmüyorum.
    Ancak daha ayrıntılı bilgisi olan varsa düzeltir veya eklerse sevinirim.
    Yazdıklarım referans olmamakla birlikte kendi düşüncelerim 😃 🙂

• BDV solution ile eb-3 sürecine başlamayı düşünüyorum. Ancak bazı internet sayfalarında aniden sponsorun çekildiği ve bu nedenle zaman ve para kaybı olduğuna dair bazı şeyler okudum.

Geçmişte Türklerden bu tarz sorunlar yaşayanlar oldu mu?

Cevaplar için teşekkürler.

• ⭐⭐

@thesaurus Konu başlığı içerisinde paylaşıldı.Evet bir kaç arkadaşımızın başına böyle bir durum geldi.
    BDV yada başka bir aracı firma ile de çalışsanız sponsorun bu tür vize türünde daha önce alım yapmış olmasını olumlu olarak değerlendiriyoruz.
    Tufan bey alıntıladığım iletide bundan bahsetmişti.Göz atabilirsiniz.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   S selamibasaran 

• @selamibasaran Cevap için çok teşekkürler.

Bir diğer merak ettiğim konu da EB-3 ile green card alıp 6 ay çalıştıktan sonra iş değiştirmenin mümkün olup olmadığı.

EB-3 ile başladığımız işten ayrıldığımızda benzer bir işe geçmek gerektiği söyleniyor. Benzer bir işte çalışmazsak green card iptal olabilir mi veya vatandaşık sürecinde bir sorun çıkar mı?

• Şuan toplam kaç kişinin aktif olarak vizeye başvurduğunu görebiliyor muyuz?

• @yassopatso

Doğru değil hocam evet. Kotalar ve backlog’da bekleyen birikmiş dosya sayısı, dosya başına düşen aile ferdi sayısı, konsolosluk randevularındaki gecikmeler ve daha birçok faktörü göz önünde bulundurursak vaziyet bu şekilde. Bu başlığı vakit ayırıp baştan sona incelerseniz tüm detaylara hakim olabilirsiniz. Ben size detaya girmeden özet geçiyorum. Mevcut durumda 4 sene hayal satmaktır. Şirketler müşteri kaçırmamak adına geçen senelere ait süreleri bu şekilde bilgi olarak veriyorlar. Şu anki durumda minimum 6-7 sene sürer. Bunu dikkate alın ve iyi değerlendirin mutlaka.

• @thesaurus

Evet yabancı örneği çoktu, yakın zamanda birkaç Türk arkadaş da etkilendi. Sponsorun büyüklüğünü araştırıp teyit etmenizde fayda var. Yoksa ciddi bir süre kaybı yaşayabilirsiniz.

• @emre911, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

@yassopatso

Doğru değil hocam evet. Kotalar ve backlog’da bekleyen birikmiş dosya sayısı, dosya başına düşen aile ferdi sayısı, konsolosluk randevularındaki gecikmeler ve daha birçok faktörü göz önünde bulundurursak vaziyet bu şekilde. Bu başlığı vakit ayırıp baştan sona incelerseniz tüm detaylara hakim olabilirsiniz. Ben size detaya girmeden özet geçiyorum. Mevcut durumda 4 sene hayal satmaktır. Şirketler müşteri kaçırmamak adına geçen senelere ait süreleri bu şekilde bilgi olarak veriyorlar. Şu anki durumda minimum 6-7 sene sürer. Bunu dikkate alın ve iyi değerlendirin mutlaka.

ABD içinden yapılan başvurularda 1.5-2 sene gibi bir sürede çalışma iznini alanlar var. Greencard çıkmasa da çalışma izni geldikten sonra çalışmak mümkün bildiğim kadarıyla.

• @thesaurus merhaba
    çalışma izni başvurusu I-485 formu ile birlikte veriliyor yani bu da bültenin pd tarihinize gelmiş olması demek... 1.5-2 senede EB3 üzerinden aldıklarını düşünmüyorum. bülten şuanda 4 sene geride....

• @thesaurus

Bu dediğiniz de oldukça yanlış bilgi maalesef. Uzun yıllar öncesine ait güncellikten uzak bi duyum olmuş. Günümüzdeki durumun bununla ilgisi yok. Bu şekilde kulak duyumu sağdan soldan edinilen bilgileri gerçekmiş gibi paylaşmayalım lütfen.

Bülten şu an 4 yıl geride ve ilerleme hızı geçen yıl 1 yılda 7 ay olarak gerçekleşti. Yıllık kota 10.000 kişi, backlog’da bekleyen dosya sayısı 20 bin üzeri, bu da yaklaşık en az 50 bin kişi demek. Bu da sadece bülten için bile 5 yıl bekleme demek (şu an başvuranlar için). Ki PD (LC başvuru tarihi) A tablosunda (bazı zamanlar B tablosunda) current olmadan AOS yapanlar da çalışma izni alamaz.

• ⭐⭐

@thesaurus Aslında konuyu okusanız bu sorularınızın çoğuna cvp bulacaksınız. Zaten sözleşmeniz 1 yıl neden 6 ay çalışıp iş değiştireceksiniz? Siz 6 ay sonra başka işe geçtiniz diyelim, sizi getiren işvereniniz gc iptali için Uscise yazarsa ne olacak. Sürecin içerisinde değilsiniz ama kısayoldan nasıl yırtarımı mı arıyorsunuz?

• @kngslyr06, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

@Unlucky-0
    İlk soruyu bende kendi aracı firmama sormuştum.Söylediklerine göre;
    1-Prosedür gereği bakanlık tarafından belirleniyormuş ve çalışmaya başlanacağı zaman enflasyona göre maaş güncelleniyormuş.(bana söylenen bu)
    2-(bu kendi yorumum)Şirketin tek şubesi olduğunu düşünmüyorum en azından kendi şirketimi araştırdığımda sadece Tennesse'de 6-7 tane şubesi vardı sanırım.Zaten kolay kolay kapanacağını düşünmüyorum.
    Ancak daha ayrıntılı bilgisi olan varsa düzeltir veya eklerse sevinirim.
    Yazdıklarım referans olmamakla birlikte kendi düşüncelerim 😃 🙂

Teşekkür ederim 🙂

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

22 Eylül 2023'de ilk kez eb3 vizesini duyduğumuz zaman arkadaşımla böyle bir vize türü olduğu için çok mutlu olmuştuk. En fazla 3-4 yıla ABD'de oluruz gibi. Dolar-TL bazında da o zamanlar daha uygun geliyordu. Şu an 20 bin dolar başvuru + ilk gidişte 15 bin dolar gerekse toplam 30 bin dolar ( 1 milyon 380 bin lira) verip üstüne minimum 6 sene beklemek çok zorlar. Bir şekilde parayı ayarlarım ama ayarladıktan sonra 6 sene beklemek beni burada sıkıntıya sokar. Eğer parayı verip en kısa zamanda gidebilsem hiç sorun olmayacaktı. 3-4 yıl ideal geliyordu. Bir de bu sponsorların çekilip sürecin daha fazla uzamasıyla ciddi mana da çok uzun yıllar sürecek gibi gözüküyor. İnşallah en kısa zamanda şu süre sorunu çözülür. Benim gibi başvuru yapmak isteyenler daha gönül rahatlığı ile başvuru yapabiliriz.

• @Atlantis00, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

22 Eylül 2023'de ilk kez eb3 vizesini duyduğumuz zaman arkadaşımla böyle bir vize türü olduğu için çok mutlu olmuştuk. En fazla 3-4 yıla ABD'de oluruz gibi. Dolar-TL bazında da o zamanlar daha uygun geliyordu. Şu an 20 bin dolar başvuru + ilk gidişte 15 bin dolar gerekse toplam 30 bin dolar ( 1 milyon 380 bin lira) verip üstüne minimum 6 sene beklemek çok zorlar. Bir şekilde parayı ayarlarım ama ayarladıktan sonra 6 sene beklemek beni burada sıkıntıya sokar. Eğer parayı verip en kısa zamanda gidebilsem hiç sorun olmayacaktı. 3-4 yıl ideal geliyordu. Bir de bu sponsorların çekilip sürecin daha fazla uzamasıyla ciddi mana da çok uzun yıllar sürecek gibi gözüküyor. İnşallah en kısa zamanda şu süre sorunu çözülür. Benim gibi başvuru yapmak isteyenler daha gönül rahatlığı ile başvuru yapabiliriz.

EB-3 bence ABD'de geçici bir süre de olsa çalışma izni olan ve bu şekilde bekleyebilecek kişiler için ideal.

1 sene çalışılacak sponsorda düzgün para kazanma imkanı da yok. Bazı işlerde vergi ve sağlık sigortası kesintisi sonrası 10 USD altına düşüyor saatlik ücret.

Bence tamamen sorunlu veya kötü bir vize değil ama çok erken yaşta yapılması veya bir şekilde içeride olma şansı varsa mantıklı.

• Yasaklı

@Atlantis00 Belirttiğin tarihte başvursaydın 2 yılın kalmıştı, evet şu anda süreler sıkıntı. Taksit imkanı da var ayrıca.

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@nbbyr 2022 eylül ayında başvuranların 2 yılı mı kaldı şu an tam olarak? Yoksa daha uzun sürme ihtimali var mı?

• @Atlantis00 Selamlar;
    En son açıklanan Bülten tarihi Haziran 2021.. yani teorik zamanlama olarak 2022 Eylül ayında bu vizeye başvurmuş olan biri için 1 yıl 3 ay kalmış diye yorumlayabiliriz. Ancak bülten her ay 1'er ay olacak şekilde ilerlemediğinden (2024 haziran ayından bu yana geçen 1 yıllık sürede 8 ay ilerleyebildi) ne kadar zaman kalmış olabileceğini kestirmek zor. Ama kabaca; 2022 yılında sürecini başlatmış bir adayın current olmasına tahminen 2 yıl (belki biraz daha fazla) kalmış diyebiliriz.

Benzer Başlıklar

• 1
  • 5
  • 70
  • 60
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

135

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |