Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba
    ABD'de doğum araştırıyorum karşıma hep Miami'de doğum turizmi yapan ve doğum için yardımcı olan kişiler çıkıyor.

Miami bölgesi için genelde anlaştıkları hastaneler
    Jackson North Medical Center
    Mount Sinai Medical Center
    Memorial Hospital

bu hastanelerin hepsi Miami'de.

Hastaneye yakın olmak için Miami'de kısa süre yaşamak şart.

Miami için tahmini olarak aylık masrafı nasıl hesaplayabilirim? Orada yaşan kişiler yardımcı olabilir mi?

Öncelikle eşyalı ev/kiralık ev ihtiyacı var.
    Sonrasında mutfak ve alışveriş masrafları
    Sonrasında normal yaşam masrafları vs.

Ev tutmak nasıldır orada? Emlakçı üzerinden mi yoksa ev sahipleriyle mi iletişimle mi oluyor? Kira/depozito vs.
    Güvenlikli siteler vardır illaki aileler için onlara nasıl ulaşabiliriz?

Bölge anladığım kadarıyla düz bir bölge ama yine de araç ihtiyacı doğabilir. Kısa süreli 1-2 aylık araç kiralama için nerelere bakmak gerekir?

Yardımcı olursanız sevinirim.

• Merhabalar,

Sarasota bölgesinde yaşayan veya bölgeyi iyi bilen sevgili forum sakinleri, 30'larının başlarında yeni evli ve sakin bir yaşam seven bir çift için Sarasota'yı önerir misiniz? Çocuğumuz yok ve çocuk düşünmüyoruz bu yüzden çocuklar için olan okullar ve eğitim bizim için önemli değil. Kişisel ve mesleki gelişim kurslarına açığız sadece. Şu an eleye eleye Sarasota'ya geldik. Ben doğma büyüme İzmir'li olarak Floridanın özelliklerini çok kendime yakın hissettim palmiyelerine kadar. 🙂

Sarasota hakkında bilgi ve tavsiye verebilirseniz şimdiden çok teşekkür ederim. Sevgiler.

• @aysenalkan Tahmini aylik masraflar Miami bolgesi icin:

• @Ozden-0 Sarasota deniz kenarinda cok guzel bir sehir. Biz o bolgede yasadik daha onceleri. Nufusunun cogunlugu orta yas ve ustu diyebilirim. Tipik bir emekli sehri de denebilir. Buyuk oteller var. Siesta Beach cok guzel bir yer, plaj activiteleri icin.

Yasam masraflari icin:

• @eray26 merhaba meraktan soruyorum tasindiniz mi Jacksonville e?şuan durum nedir tavsiye eder misiniz?

• Herkese merhaba, forumda olmayan bir arkadasim icin yaziyorum. Florida - Venice -bolgesindeki evini kiraya verecek. Full esyali. 3 yatak oda 3 banyolu. Airbnb & kisa donem & uzun donem isteyen olursa iletisim bilgilerini paylasabilirim. +++yuksek puanli okul bolgesinde.

• @Sayal Aylik kira ucreti?

• Bu ileti silindi!

• @okanserbes vay dünya vay

• Herkese Merhaba 🙋🏼♀

Yıllardır greencard başvurusu yapıp sonuç alamayınca B1/B2 vizesi aldık. 4 kişilik bir aileyiz. Şuan 10.sınıfa ve 7.sınıfa giden iki oğlum var. Büyük yanlışlıkla Türkiye de bir ailede doğmuş bir Amerika aşığı 🙂 Eşim gemi makina mühendisi yıllarca gemilerde çalıştı 4 yıldır da Türkiye de yat bakım onarım acenta işleri yapıyor.
    Bu yaz çocukların hayalinin peşinden gelmeye karar verdik. İş açısından Palm Beach – Worth Avenue Marina ve çevresinde daha kolay iş bulabileceğini düşünüyoruz. Ama ev kiraları çok pahalı olduğu için bu bölge yakın yerlere bakmaya çalışıyoruz.
    İş bulmak zor olacak farkındayız sıfırdan başlamaya geliyoruz ve sıfırdan başlamaya alışık bir aileyiz.
    Okul için doğru seçimi yapmak istiyoruz. Önerebileceğiniz bir yer olursa sevinirim.

• @mrtmlh merhaba hangi vizeyle kalmayı düşünüyorsunuz sonrasında

• ⭐⭐⭐⭐

@mrtmlh

Öncelikle yeni serüveninizde bol şans 🍀. ABD’de bir çok konu (özellikle okul) adrese dayalı kayıt sistemine göre olması nedeniyle, yaşamayı planladığınız (gelecek tavsiyeler ve sizin araştırmalariniza göre) bölgedeki okulların eğitim kalitesi - diversity oranı - bölge sakinlerinin eğitim seviyesi - gelir düzeyi vb tüm kriterlere göre Niche’den incelemenizi ve yorumlamanızı tavsiye ederim.

https://www.niche.com/k12/search

Belirleyeceginiz bölgeye göre zillow’dan barınma - konut alternatiflerini inceleyebilirsiniz, belirlediginiz okulun konumuna göre bir ev bulursanız kontratı imzalamadan önce mutlaka school district ile yazılı irtibata geçerek veya school district web sitesinden o adresin sectiginiz okula bağlı olduğunu teyit etmenizde faydası olacaktır.

• @mrtmlh Okullar acisindan Pembroke Pines , Davie , Aventura , Weston oneririm . Biraz daha kuzeyde olursa Boca Raton tarafi .

• @Ecehzr İş bulmak önceliğimiz ama bulamazsak son çare olarak hali hazırda Türkiye de bulunan acenta firmamızı kapatmayıp orda şube gösterebiliriz. Bu bizi maddi olarak biraz zorlar ama son planımız bu

• @ATS16 çok teşekkür ederim

• @Figen araştıracağım çok teşekkür ederim

• Selamlar, Naples e yerleşme planımız var. Orada yaşayan arkadaş varsa, deneyimlerini paylaşabilir mi
    (5 ve 10. Sınıfa giden 2 çocuğumuz var, özellikle güvenlik ve okullar hakkında )
    Teşekkürler..

• Clearwater tarafında oturan yada bilen var mı

• @Beyrutt Clearwater da Sara's Mediterranean Market ve Restaurant var. Tavsiye ederim. Doner ve kebablari oldukca iyiydi. Sahibi nereli bilmiyorum ama calisanlarin hepsi Turklerdi.

• Merhaba öncelikle nereye yazsam doğru olur bilemedim yalnış yerse affola çocuklar için uluslarası doğum belgesi aldım apostil yaptırmama gerek var mı?
    Şimdiden gelecek cevaplar için teşekkür ederim

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

158

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |