Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @hartigen
    Allah razı olsun abi inşallah bir an önce onayı alırsın hakkında hayırlısı olsun biz daha süreci başlatmadık yakında başlatacağız seni bir ufak rahatsız edebiliriz 😀

• @goldie teşekkür ederiz geri bildiriminiz için

• Yasaklı

@kmhlslt24 her zaman kardeşim 🙂

• merhaba, bir kaç sorum olacaktı
    1- noa1 6 martta geldi tahmini olarak noa2 ne zaman gelebilir? California Service Center'de çok fazla birikmiş dosya olduğu söyleniyor.
    2- mülakat için nişanlımın doğum belgesinin ve boşanma belgesinin kopyasını mı getirmeliyim? Orijinalini mi?
    Buna göre postayla yollaması gerekiyor önceden hazırlıklı olmalıyım.
    3- noa2 orijinal mekbunu göndermesine gerek var mı? Mülakata çıktısını götürebilir miyim?
    Tabi ki gerilim ve heyecanlı bir bekleyiş 2 yıldır ilişkimiz var ve çocugu küçük oldugu için kasım ayında gelebilmişti aile arasında nişan yaptık( onun ailesi yoktu, video görüşme ile nişan törenine katıldılar) annesi mektup yazdı benim için vs görüntülü görüşmeler, annesi ile benim ailemin görüntülü görüşmeleri var hepsi kanıt olarak gönderildi.
    Yani nişanlım Türk değil , bu durumda uscisten red alır mıyım?

• Yasaklı

@Diren-taşkın 1. NOA1 6 Mart 2025 – NOA2 Ne Zaman Gelebilir?
    📌 Servis Merkezi: California Service Center (WAC numarasıyla çalışıyorlar)
    📌 Ortalama Süre: Şu anki gerçek kullanıcı verilerine göre California'dan gelen I-129F (K1) başvuruları 220–260 gün aralığında sonuçlanıyor.

👉 6 Mart 2025 + 240 gün ≈
    🎯 Tahmini NOA2: Kasım 2025
    Ama bazen daha erken (Eylül-Ekim) de olabiliyor. Takipte kalmak lazım.

1. Mülakat için nişanlının doğum belgesi ve boşanma belgesi: Orijinal mi, kopya mı?
      🟢 Gerekli olanlar:

Doğum belgesi (Birth Certificate)

Boşanma belgesi (Divorce Decree veya Final Judgment)

📌 US Embassy Ankara her zaman orijinal belgeleri ister.
    📩 O yüzden nişanlının bu belgeleri posta yoluyla orijinal olarak göndermesi gerekir.
    Aksi hâlde mülakatta eksik belge sayılabilir ve işlem uzar.

📝 Ayrıca İngilizce değilse yeminli tercümesi de gerekebilir.

1. NOA2 belgesinin orijinali gerekiyor mu?
      ❌ Hayır, USCIS tarafından gönderilen NOA2 onay mektubunun (Form I-797) orijinali değil, çıkışı (fotokopisi) yeterlidir.
      📎 Mülakata giderken götürülmesi gereken belgeler arasında “NOA2 Approval Notice – Copy” diye geçer.

✅ Yani nişanlının sana NOA2 belgesini e-posta ile taratıp göndermesi ve senin onu yazdırman yeterlidir.

1. “Nişanlım Türk değil, red alır mıyım?”
      Hayır ❌
      📌 USCIS ya da Ankara’daki konsolosluk, başvuran nişanlının Türk olmamasını asla bir ret sebebi olarak görmez.
      Amerikan vatandaşı olan kişi, ilişkiyi belgelerle ispatladığı sürece sorun olmaz.

💡 Senin durumunda olumlu olanlar:

2 yıllık ilişki

Çocuklu bir birey olarak ciddi bir yaşam düzeni

Görüntülü görüşmeler, video kayıtları

Ailelerin dahil olduğu nişan ve mektuplaşmalar
    🟢 Tüm bunlar samimi, gerçek ve ciddi bir ilişkinin ispatıdır. Bu gibi ilişkiler genellikle onay alır.

Son Notlar:
    🎯 Şimdiden nişanlının aşağıdaki belgeleri postalamaya başlaması iyi olur:

✅ Doğum belgesi (orijinal ve İngilizce)

✅ Boşanma belgesi (orijinal ve İngilizce veya tercümeli)

✅ İmzalı niyet mektubu (interview için güncel tarihli)

✅ Eğer varsa: onun pasaportunun ilk sayfası fotokopisi

• Herkese merhabalar ☺ Umarim bilen birileri yardimci olur 🙏 Ben kendi soyadimi evlenince "middle name" olarak kullanip esimin soyadini almak istiyorum. Yani kendi adim + middle name (simdiki soyismim) + esimin soyismi olacak sekilde. Bunun ABD'de mumkun ve yaygin bir uygulama oldugunu biliyorum. Boyle bir durumda Turkiye icin evlilik tescili yaparken tek soyad kullanmak ( esimin soyadi) daha mi saglikli olur cunku TR'de middle name uygulamasi yok.

• Yasaklı

@dreamer32 🇺🇸 ABD'de Soyadı + Middle Name Uygulaması
    ABD'de oldukça yaygındır:

Kendi bekarlık soyadını middle name yapıp,

Eşinin soyadını son isim (last name) olarak kullanmak.

Örnek:
    Adı: Ayşe Yılmaz

Evlilikten sonra: Ayşe Yılmaz Smith

Burada "Yılmaz" artık resmi olarak middle name olur.
    Bunu yapabilmesi için evlilik cüzdanıyla (marriage certificate) başvurarak:

SSA (Social Security Administration)

DMV (sürücü belgesi)

Pasaport
    gibi kurumlardaki belgelerini bu yeni isimle güncellemesi gerekir.

🇹🇷 Türkiye’de Durum: Orta İsim Yok 😅
    Türkiye’de yasal olarak:

Middle name diye bir kavram yok.

Soyadı olarak yalnızca bir tane soyadı geçerli sayılır.

Ne Yapmalı?
    Türkiye'de evliliği tescil ettirirken, sadece eşinin soyadını tek soyadı olarak yazdırmak daha sağlıklı olur.
    Böylece:

Kimlik, pasaport gibi Türk belgelerinde kafa karışıklığı olmaz.

İki sistem arasında çelişki yaratmaz.

Türkiye’de isterse kendi soyadını korumak için "kendi soyadı + eşinin soyadı" şeklinde başvuru yapabilir ama bu durumda da yine middle name gibi değil, çift soyadı gibi görünür.

✅ Tavsiyem:
    ABD'de istediği gibi middle name olarak kullanabilir. Bu hem yasal hem yaygın.

Türkiye’de sadece eşinin soyadını kullanması, işlemleri sadeleştirir.

Eğer ileride Türk belgelerde de kendi soyadını görmek isterse, çift soyadı başvurusu yapılabilir ama bu "middle name" gibi algılanmaz.

• @hartigen Oncelikle tesekkur ederim zaman ayirip cevap yazdiginiz icin 🙏 Ben de arastirirken yapay zekadan yardim aliyorum ama burda daha cok gercek deneyimlere ihtiyacim var dogrusu 😥 Cunku hala emin degilim ilerde belge islerinde herhangi bir problem yasayip yasamayacagima dair.

• Arkadaşlar vize gorusmesi 30 mayista olan var mi? Yeni sisteme kaydoldunuz mu kaydolmamiz gerekiyor mu? Yeni site tam olmadigi icin su an kayit yapilamiyor. Cok arada kaldim.

• Merhaba , nişanlılık vizesi çıktıktan sonra ABD' ye gitmeden önce Türkiye de evlenip gidilebiliyor mu ?

• @Esraa Hayır o farklı bir vize türü nişanlılık, vizesi farklı bir vize türü nişanlılık vizesi ile sadece amerikada evlenebilirsin eğer türkiyede evlenip amerikaya öyle gitmek istiyorsan sanırım k3 vizesine başvurman gerekiyor

• @dolunaysudex sürecin daha hızlı olması için nişanlılık vizesine başvurup vizeyi aldıktan sonra ailem evlenmeden oraya gitmeme sıcak bakmadığı için evlenerek gitmek istiyorum ama soyadım değişmezse ve oraya gitmeye birkaç gün kala evlilik olursa , bu şekilde ülkeden çıkışta sorun yaşar mıyım?

• @Esraa Türkiyede evlenip amerikaya gitmek isterseniz( eşiniz Amerikan vatandaşı ya da siz öyle olmalısınız) CR1 vizesine başvurabilirsiniz. K3 başka bir vize türü( K1 ile gidenler 90 günün sonunda evlenmek için orada K3 almak zorunda ki adıda evlilik vizesi oluyor)

• @aliarslan987 bunları biliyorum zaten , nişanlım ABD vatandaşı. Sadece sürecin uzunluğu açısından biz nişanlılığa başvurmak istiyorduk fakat aileler burada nikah olup gitmemizi istediği için acaba yine buna başvursak ama vize çıktıktan sonra uçak biletine birkaç gün kala evlensek ve soyadı değişmese bu şekilde de gidilebilir mi onu merak ettik. Evlilik vizesi süreci çok daha uzun o yüzden onu istemedik.

• @Esraa sanırım ülkeye giriş sağlayamazsın çünkü aldığın k1 vizesinin bir anlamı olmuyor resmi olarak türkiyede evlendiğin için sisteme geçiyor ama seni yanlış yönlendirmek istemem benim bildiğim k1 vizesi ile sadece amerikada evlenebilirsin türkiyede evlenemezsin

• Yasaklı

@Esraa Eğer K1 Vizesi Zaten Alındıysa ve ABD’ye Gidişe 1–2 Gün Kala Evlilik Yapılırsa
    Bu daha riskli bir senaryo. Çünkü:

⚠️ K1 vizesi şartı şudur:
    ABD’ye girişten önce evlenirseniz vize geçersiz olur.

Yani K1 vizesiyle gitmeden önce evlenmek kesinlikle yasaktır.

Pasaport kontrolünde, sistemden vize türü görüleceği için evlilik kaydı Nüfus Müdürlüğü’ne düştüyse bu anlaşılabilir.

K1 vizesi “nişanlıyken giriş” şartına bağlıdır. Evli olursan, vize iptal edilir ve ABD’ye girişin reddedilir.

🇹🇷 Türkiye’den Çıkışta "Evlenmeden Gidiyorum" Deyip Gitmek
    Türkiye’de evlilik yapılır ama soyadı değişmezse, sistemden evlilik bilgisi Nüfus ve Göç sistemine anında düşer.

Havalimanındaki pasaport polisi “Bu kişi K1 vizesiyle nişanlı olarak gidiyor, ama sistemde evli görünüyor” diyebilir.

Bu durumda uçağa binmeden çıkışına izin verilmeyebilir.

• Yasaklı

@hartigen Merhaba Esra Hanım, Sizin ki Cr1 vize türü olmalı sizde araştırabilirsiniz. 2 yıldan az evli çiftler için bu vize türü olmalı
    K1 Yerine Türkiye’de Evlilik Yapıldığında Uygulanacak Yol:
    Vize Türü: CR1 Göçmen Vizesi

• CR1 (Conditional Resident): Evlilik 2 yılını doldurmamışsa – yeni evlenen çiftler için bu çıkar.

CR1/IR1 Vizesi Süreci Adımları:

1. Evlenme (Türkiye’de resmi nikah)
    2. ABD vatandaşı olan eşin I-130 dilekçesi ile USCIS’e başvurması
    3. USCIS onayı (NOA1, NOA2) – K1 gibi ama farklı form
    4. Dosyanın NVC’ye (Ulusal Vize Merkezi) aktarılması
    5. NVC’den evrak ve ücret işlemleri
    6. ABD Büyükelçiliği’nde Göçmen Vizesi Mülakatı
    7. Vize onayı ve ABD’ye göçmen olarak giriş
    8. ABD’ye girişte Green Card otomatik olarak işlenir ve birkaç hafta içinde postalanır

CR1/IR1 Vizesi Süresi (2025 itibarıyla yaklaşık):
    • I-130 Onayı: 10–14 ay
    • NVC ve mülakat süreci: 2–4 ay
    • Toplam süre: ~12–18 ay arası

ab0e1d52-100e-4640-8ab5-46296446ea40-Ekran görüntüsü 2025-05-28 092519.png

Tavsiyem:Eğer acil gitmek gerekiyorsa K1 genelde daha hızlı. Ama eğer “zaten evlenelim” deniyorsa ve biraz daha beklemeyi göze alırsanız, CR1 ile direkt Green Card’la ABD’ye girmek büyük bir konfor sağlar

• @hartigen hmm peki K3 vize türü ile ilgili bilginiz var mı süreçleri nasıl oluyor ? Bu da olabilir sanırım değil mi ? Siteye baktım ama K3 vize türü ile ilgili bilgi bulamadim.

• Merhaba arkadaşlar. Nişanlılık vizesi için başvurumuzu yapmıştık. 30.08.2024 de NOA1 aldık. Uzun bir bekleyişten sonra 26.02.2025 tarihinde RFE istediler. Başvuru formunu tekrar istediklerini gördük ve bu sefer ben daha dikkatli hazırladım, nişanlıma imzalatıp gönderttim. Daha önceki formda o hatalar yapmıştı. Bugün itibari ile 106 gün geçti üzerinden. Hala onaylanmadı. Ağustos ayında ortalama 500 kişiye RFE göndermişler. Şu an 100 kişi var. Bir kaç kere mail gönderdim ama cevap gelmedi. Dün de Inquiry gönderdim. 26 Haziran’a kadar bekleyiniz yazıyordu otomatik mesajda. Beklemeye devam mı edeyim? Ayrıca nişanlımın bağlı olduğu bölgenin yetkili senatörüne de bu konu hakkında email gönderdik. Sanırım böyle bir hizmetleri varmış. USCIS’e soruyorlarmış dosyayı. Yapabilecek başka birşey var mı? Yardımlarınız için teşekkürler.

• Merhabalar,

14 Nisan'da AT NVC statusune gecis yaptik. Neredeyse 1.5 aylik bir sure gecti. Onceki arastirmalarima gore ve bizimle ayni sureci yasamis olan insanlardan aldigim bilgielere gore 4-5 haftada IN TRANSIT surecine gecis yapmasini ongoruyorduk. Konuyla ilgili guncel bilgisi olan veya ongorusu olan varsa paylasirsa cok sevinirim.

Iyi gunler

Benzer Başlıklar

• 148
  • 1
  • 3
  • 1589
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

127

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |