Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Arkadaşlar teb bankasın da hesap açtım ve uzun zamandır kasamda tuttuğum dolarımı "yine garanti bankasından çektiğim" eski tip dolarımı yatırmak istediğim de banka kabul etmedi dolayısıyla vize görüşmesin de bu parayı gösteremeye bilirim, hatta elimde ki doların sahte olma olasılığın dan korkuyorum, bu benim Türk bankacılık sistemi tarafından 3. kez kandırılmam oluyor. Sorum şu ne yapmalıyım, elimde 10k para ile ortada kaldım forumda benzer bir konu bulamadım, ne yapmalıyım diye buradan size danışmak istiyorum. Geçenlerde tayip bey bir şeyler söylemiş ama onu ve diğerlerini çok fazla dinlemediğim için şimdi başıma bu çorabı örmüş çok sayın kişilik, tavsiyenizi bekliyorum.

• bugünlerde o banknotları kabul edecek hiçbir banka bulamazsınız. büyük ihtimalle o dövizler sahte lafı dolarizasyonu engellemek için ortaya atılan bir safsata ama hiç kimse almıyor. belki şansınız yaver giderse düşük kurdan alacak döviz bürosu veya kuyumcu bulabilirsiniz. çok geçmiş olsun

• ⭐⭐⭐⭐

Haberlerde, bazı kamu bankalarının kamu yararını gözetip alabileceğinden bahsediyordu, belki 1-2 kamu bankasına yatırmayı deneyebilirsiniz(pek ihtimal vermiyorum ama). Birde düşük kurdan alan döviz bürolarından bahsediyorlardı, son çare olarak denenebilir.

• Bir döviz bürosu buldum(zar zor) 4 makineden geçip tl ye döndüler, bankaya gittim dolara geri döndüm 10450$ vardı başta şimdi 10k. Şu süreç ve ülkemde uğradığım bu davranış bile nedenli şanslı olduğumu hatırlatıyor. Bankalar para sahtemi değil mi bakmıyor bile, ne devlet, ne özel, nede daha önce parayı aldığım o banka beni kale almadı.

Cevaplar için yine de teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@kemal85 geçmiş olsun denir sanırım bu durumda..

• Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik bölümünden taşındı  crazycells crazycells 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

123

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |