....kredi taksitleri odendigi muddetce bir sey olmaz diye dusunuyorum,kredi odemesi durunca once eve ihbar sonra icra karari gelir,turkiye bankalari o kadar lacka ki,bazi programlarda goruyorum,dolandiricilar baskalarinin isimleri uzerine bir suru kredi aliyorlar,kredi veren bankalar nasil teminatysiz kredi veriyorlar aklim almiyor.
-
....kredi taksitleri odendigi muddetce bir sey olmaz diye dusunuyorum,kredi odemesi durunca once eve ihbar sonra icra karari gelir,turkiye bankalari o kadar lacka ki,bazi programlarda goruyorum,dolandiricilar baskalarinin isimleri uzerine bir suru kredi aliyorlar,kredi veren bankalar nasil teminatysiz kredi veriyorlar aklim almiyor.
-
-
@brkkrmz27 forumda remitly kullananları sıklıkla görüyorum.
-
-
Yurtdisinda sorunsuz kullandigim Adios (Yapi Kredi) ve Wings (Akbank) var. Wings'i iptal edeli cok oldu ancak hatirladigim kadariyla onda da, Adios'da da yurtdisi alisverislerde herhangi bir komisyon alinmiyordu. Ancak, durum para birimi ceviriminde degisiyor. Varsayilan olarak kredi karti ekstreleri TL cinsindendir. Dolayisiyla, herhangi bir yurtdisi alisverisinde, kuru bankaya birakirsaniz kendileri max. kar sagalyacak sekilde ekstreye yansitirlar, kredi karti sozlesmelerinde belirtilmistir, yanilmiyorsam en berbat sayilabilen banka gise kuru kullaniliyor. Bundan dolayi, sahsen yabanci para birimli ekstre talebinde bulundum.
Wings kullandigim esnada sanirim sadece USD ekstre ekleyebiliyorlardi, dolayisiyla TL haric tum islemler USD olarak yansiyordu kredi karti ekstresine, ve TL ekstreden ayri bir ekstre olusuyordu.
Adios'u hala kullaniyorum, orada ise hem USD hem EUR ekstre tanimlayabildim. EUR bolgesi ulkelerdeki alisverisler EUR, kalan tum yurtdisi yerler de USD olarak yansiyordu.
Doviz ekstresi talebinde bulununca, sanirim kur donusumleri ilgili kredi karti saglayicilari tarafindan belirleniyor, ki onlarin kurlari da bankaninkilerden daha insafli ve reele yakin genelde.
Mastercard - https://www.mastercard.com/global/en/personal/get-support/convert-currency.html
Visa - https://usa.visa.com/support/consumer/travel-support/exchange-rate-calculator.html
-
Herkese selamlar,
Bir süredir Nevada merkezli bir şirket ile Türkiye'den uzaktan çalışıyorum. Şirket önümüzdeki dönemde ödemeleri ACH (Automated clearing house) ile yapacağını açıkladı fakat Türkiye'de bu konu ile ilgili herhangi bir bilgi bulamıyorum.
Amerikalı bir şirketin Türkiye'ye ACH üzerinden ödeme yapması mümkün mü? Bunun için herhangi bir yol var mıdır?
Şimdiden teşekkürler!
-
@Komado biliyorum tax çekini benim covid çekimde aynıydı hiçbir bankayla alakası yok direk amerikan devletine ait çek çünkü. İstanbulda bile bir çok şubesinde yapamadım mersinde bulmanızın zor olması normal
-
@joker00 Rica ederim. Hayırlı yolculuklar.
-
@Batıkan-digili turkiyede discover olmadigi icin sorun yasamaniz cok olasi ben discover ile turkiyede hic alisveris yapamadim. visa yada mastercard ile genel olarak bir problemim olmadi.
-
-
-
-
TR'deki banka hesabıma Eski Dolar para yatırmanın yolu
-
Arkadaşlar teb bankasın da hesap açtım ve uzun zamandır kasamda tuttuğum dolarımı "yine garanti bankasından çektiğim" eski tip dolarımı yatırmak istediğim de banka kabul etmedi dolayısıyla vize görüşmesin de bu parayı gösteremeye bilirim, hatta elimde ki doların sahte olma olasılığın dan korkuyorum, bu benim Türk bankacılık sistemi tarafından 3. kez kandırılmam oluyor. Sorum şu ne yapmalıyım, elimde 10k para ile ortada kaldım forumda benzer bir konu bulamadım, ne yapmalıyım diye buradan size danışmak istiyorum. Geçenlerde tayip bey bir şeyler söylemiş ama onu ve diğerlerini çok fazla dinlemediğim için şimdi başıma bu çorabı örmüş çok sayın kişilik, tavsiyenizi bekliyorum.
-
bugünlerde o banknotları kabul edecek hiçbir banka bulamazsınız. büyük ihtimalle o dövizler sahte lafı dolarizasyonu engellemek için ortaya atılan bir safsata ama hiç kimse almıyor. belki şansınız yaver giderse düşük kurdan alacak döviz bürosu veya kuyumcu bulabilirsiniz. çok geçmiş olsun
-
Haberlerde, bazı kamu bankalarının kamu yararını gözetip alabileceğinden bahsediyordu, belki 1-2 kamu bankasına yatırmayı deneyebilirsiniz(pek ihtimal vermiyorum ama). Birde düşük kurdan alan döviz bürolarından bahsediyorlardı, son çare olarak denenebilir.
-
Bir döviz bürosu buldum(zar zor) 4 makineden geçip tl ye döndüler, bankaya gittim dolara geri döndüm 10450$ vardı başta şimdi 10k. Şu süreç ve ülkemde uğradığım bu davranış bile nedenli şanslı olduğumu hatırlatıyor. Bankalar para sahtemi değil mi bakmıyor bile, ne devlet, ne özel, nede daha önce parayı aldığım o banka beni kale almadı.
Cevaplar için yine de teşekkürler.
-
@kemal85 geçmiş olsun denir sanırım bu durumda..
-
Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik bölümünden taşındı
crazycells
Benzer Başlıklar
148
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k