@peace33 yasal olmayan konular için bir avukatla görüşmelisiniz.
sorunuzun cevabını bilsem dahi size bu konuda yardımcı olamam.
bu sebeple sizi forumdan uzaklaştırıyorum.
-
Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻
-
tahminim kesin red aldığımız yönünde. çünkü ufaklığın pasaportunda herhangi bir vize yoktu. zannediyorum bizlere de yakında cevap gelecektir.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci
-
@Dr-Ahmet-Özek ayrı ayrı gelicek panik yapmanıza gerek yok bizimde başımıza geldi 2 yeğenimin işlemi ayrı ayrı görüldü aynı dediğiniz gibi pazartesi tatil muhtemelen salı günü işleme alırlar
-
@cokbekledik86 teşekkür ederim cevabınız için, birinin işleminin hiç başlamaması garip geliyor, haziran sonu yurt dışına çıkacağız eğer tek pasaport gelirse diğeri de inşallah yetişir
-
iyi haftasonları, oglumun durumu 15 mayısta app received olmuştu, ptesi approved olmasını uyumuyordumki yarın konsololuğun tatil olduğunu fark ettim
forumda okudugum kadarıyla genelde app received olması ile approved olması arasında 10 gün var, bundan daha uzun suren var mı? bayram tatili için pasaporta ihtiyacımız var, 15 mayıs app received ise sizce 5 hazirana kadar pasaport bize döner mi? teşekkürler -
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
ATS16
-
Merhabalar arkadaşlar bir konuda yardımlarınızı rica ediyorum 4şubat tarihinde vize görüşmesine girdim10 yıllık vize aldım 25marta 10 günlük abd seyahatim oldu,dönüş yaptıktan sonra yaz tatilinde çoçuklarımla birlikte gitme kararı aldım 15 nisanda başvuru yaptım harçımı ödedim sıra alındınız maili geldi fakat 6 hafta olmasına rağmen passaportları gönderemedim mail gelmediği için yeni sistemde yapmam gereken birşey varmı ve bu kadar uzun sürmesi normal mi acaba yardımcı olursanız çok sevinirim.
-
@Danger34 kolay gelsin bir konuda yardımlarınızı rica ediyorum şubat ayında 10 yıllık ABD vizesi aldım.25martta halamı ziyaret ettim 10 gün ABD kaldım. Dönüş yapınca iki çoçugum için 15 nisanda vize başvurusunda bulundum. İşleminiz sıraya alındı maili geldi fakat 6 hafta dolmasına rağmen posta verin maili gelmedi bu durum normal mi acaba?Yeni sistemde yapmam gereken birşey varmı?
-
@ışıleldekci Merhaba, Ben iki çocuğum için ayrı takvimlerde başvurdum. 12 Ocak başvurum 16 Nisan da kurye talimatı geldi fakat halen pasaportu gelmiş değil. Diğer çocuğum için başvurumu 5 Nisanda yaptım ancak ona mail gelmedi fakat sistemden talimat mailini kendim attırdım. Onu da geçen cuma ptt'ye verdim.
Bu sırada vizesi olan yetişkin arkadaşlarım 1 ay içerisinde vizesini kargo yoluyla yeniledi.
Diyeceğim şudur ki çocuk vizeleri artık 2-4 ay sürüyor, gayet normal bir süreç.
Yeni sistemi açıkcası bilmiyorum. -
Merhaba, 18 Nisan İstanbul teslimli belgeler için bugün (27 Mayıs) “application received” oldu.
-
@cokbekledik86 merhaba, evet sistem kardeş diye beraber takip etmiyor, biz de ilginç olan iki çocuğun evraklarını aynı gün postaladım, aynı gün ellerine ulaştı, fakat birinin vizesi ile pasaportu geldi, diğeri hala ceac sisteminde ''Your search did not return any data'' olarak çıkıyor. daha kabul bile edilmemiş galiba, çok çok ilginç geliyor bana
-
Merhaba, bugün sabah durumumuz approved, aksama dogru da ıssued oldu. pasaportun dönüşünü nasıl takip ediyoruz? issued olunca hemen ptt ye verilmiş mi oluyor acaba?
-
@Natali-Koç hayırlı olsun. Bizim cuma günü issued olmuştu. Ctesi öğlen ptt mesajı geldi ,bugün teslim aldık pasaportu. İzmir için bu şekilde.
-
@Danger34 verdiğiniz bilgiler için çok ama çok teşekkür ederim işallah en kısa zamanda mail gelir diyelim

-
Merhabalar, İki çocuğumuz adına yaptığım başvuru sonucu bugün pasaportları vizeli olarak teslim aldım. Bekleyenlere fikir vermesi adına süreç aşağıdaki gibi ilerledi;
- Başvuru 25 Şubat
- Talimat Maili 22 Nisan
- Evrakların teslimi 25 Nisan
- Başvurunun alınması 21 Mayıs
- Onay 27 Mayıs
- Vizelerin basılması 28 Mayıs
Çocuklarımın her ikisi için de güncellemeler eş zamanlı oldu. Umarım bekleyen herkes vizelerine ulaşır.
-
Merhaba, biz de dün PTT den pasaportu teslim aldık sonunda. Bekleyenlere fikir olması için sürecimizi yazayım istedim.
Başvuru : 29 Ocak
Talimat maili : 18 Nisan
Evrakların teslimi : 24 Nisan
App received : 15 Mayıs
Approved : 26 Mayıs
Issued : 27 Mayıs -
Ben AP'ye kalmış eşim vizeyi almıştı, çocuklar için eşimin vizesi üzerinden başvurduk, süreç biraz zaman aldı ama benim AP'ye kalmış olmama rağmen çocukların vizesini aldık.
Başvuru : 9 Mart
Talimat maili : 21 Nisan
Evrakların PTT teslimi : 28 Nisan
App received : 21 Mayıs
Approved : 28 Mayıs
Issued : 29 Mayıs -
Merhaba arkadaşlar eski sistemden aisden yeni sisteme 14 yaş altı dosya taşırken son aşamada sorun yaşıyorum. " Document Delivery Option cannot be empty". Bana belge teslim yerini seçmemi söylüyor . Zaten step 3 te bunu yapıyoruz ayrıca pasaport teslim için bir bölüm karşımıza çıkmıyor. Size hata görselini gönderiyorum . Sol üst köşede submit ettikten sonra gösterilen hatayı görebilirsiniz. Bu sorunu çözen bir arkadaşımız var mı, varsa nasıl çözdü? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim

-
@sefa238 Merhabalar, sürecinizi paylaştığınız için çok teşekkürler! Evrakların PTT teslimi ile App received yazan süre arasındaki uzun süre PTT kaynaklı mı, yoksa konsolosluk kaynaklı mı, bir bilginiz var mı? Acaba bu süreyi kısaltmanın bir yolu var mı?
Şimdiden çok teşekkürler, güzel günler!
(Ben de akademik F-1 kategorisi için sıra bekliyorum)
-
Selamlar,
Aynı sorun bende de var.
Ek olarak 14 yaş altı için '8. Appointments to submit the interview waiver application' seçilmeli emin olamadım.
-
@Muhtaradana Aynı problemi yaşıyoruz. Mail attım henüz dönüş olmadı ama şuan yeni sistemde sıkıntı yaşamayan bir kişi dahi yok sanırım.
-
Arkadaşlar merhaba 15 nisanda iki oğlum için eski sistemden başvuru yapmıştım. Aradan uzunca bir zaman geçmesine rağmen henüz posta verelibirsiniz maili gelmedi. Bu sabah yeni sisteme geçildiği ve profil oluşturmamız gerektiği yönünde bir mail geldi. Önce sistemde kullandığım mail adresi ile profil oluşturnaya çalıştım fakat sistem kabul etmedi. Yeni bir mail adresi açtım bütün bilgileri doldurdum aynı yerde aynı hatayı bende aldım .Belge teslim seçeneği boş olamaz şeklinde.Bende mail attım fakat henüz cevap yok malesef.
-
@moztok, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci
Herkese merhaba,
4 yaşındaki çocuğum için vize başvurusu yaptım. Bende ve eşimde geçerli Amerikan vizesi var. Evraklarda da bunların fotokopilerini istediler, evrakları eksiksiz şekilde teslim ettim PTT' ye ve 30 Nisan tarihinde Amerikan konsolosluğuna ulaştı. Vize durumunu kontrol ettiğimde hala "No status" olarak görüyorum. [email protected] bu adrese durum ile ilgili mail atıyorum fakat aynı otomatik mail içeriği geri dönüyor. Farklı bir sorgulama ortamı var mıdır yoksa beklemekten başka çaremiz yok mu? Seyahat tarihimiz Haziran 14
Merhabalar,
Bekleyenlere fikir olması açısından bir güncelleme yapmak istedim. Süreç ve tarihler aşağıdaki gibi ilerledi, bizim seyahatimiz 14 Haziran' da olduğu için durumun aciliyetini bildiren bir mail hazırladım ve "[email protected]" adresine gönderdim ama sürece etkisi olup olmadığını bilemiyorum;Evrakların PTT teslimi : 30 Nisan
App received : 29 Mayıs
Approved : 2 Haziran
Issued : Bekliyoruz
Benzer Başlıklar
166
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k