Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Houstonian-Life Imigration fee odemesini vizenizi aldiktan sonra yapabilirsiniz.

• @kadargo Tesekkurler. Mulakata kadar herhangi bir odeme yapmiyoruz o zaman. Sistem degisikligiyle alakali sadece kurye ucretini su anda odemeyecegiz

• @Seyduna Yuklediginiz belgeyi submit etmeniz gerekiyor.

• @Houstonian-Life pasaportunuzla birlikte bi kağıt gelecek onda yönlendirme var. ya da direkt uscis sitesine girip ödeme sayfasından bulabilirsiniz. pay fee yazan kısım

• Selamlar,
    Çok sukur olumlu bı haber aldık ve bende buraya ekleme yapabiliyorum 🙂
    1 yıl 2 ay 21 gün yanı 446 gün sonra dosyamız approved oldu. sürekli forumu okuyorum ama suan panikten bıldıklerımı unuttum ne yapmamız lazım hiç bı fikrim yok 🙂

bekleyen tüm arkadasların dosyalarının en hızlı sekıllde onaylanmasını diliyorum
    bana fıkır verirseniz çok sevınırım

teşekkürler

• @ıscx Screenshot 2025-05-13 231212.jpg

Ben burdaki seneye takildim, yanlis gormuyorsam

• @tb19 Cok tesekkur ederim bilgilendirmeleriniz icin. Basarilar dilerim.

• @Bircan paylaştığım SS'i kontrol edebilirsiniz orada başvuru ve onay tarihi bulunuyor yanlış görmediniz

• @seda-2 Tebrik ediyorum sizleri umarım herkes kısa zamanda sevdikleriyle buluşur 🙂

• Arkadaşalar selam bu nvc rfe yaklaşık 8 gündür bekliyorum ne zaman onay alırım acaba

• Merhaba arkadaslar, ben de vizemi sonunda aldim. Surecteki herkese bol sans ve sabir diliyorum 🙏🏻
    Randevum saat 8'deydi ama 8'den once almaya basladilar. Expedite icin ayri bir gun vermis olduklarini dusunuyorum cunku siradaki herkes turist vizesi icin bekliyordu. Gocmen vize randevusu bekleyen 8 kisi falandik sanirim ama Turk olan sadece ben vardim, diger herkes anladigim kadariyla Iranliydi. Ilk basta evrak teslimi yaptim, vukuatli nufus kaydi, adli sicil belgesi, evlilik cuzdani ve bir fotograf verdim yalnizca.
    Sadece tek banko calisiyordu, ben 4. siradaydim ama benden once Iranlilarin mulakati cok uzun surdu benim belki 5 dakikadir. Iceride 1.5 saat kalmisim, yani yaklasik 80 dk kadar 3 mulakatin bitmesini beklemisim 😶 Hepsine anladigim kadariyla eksik evrak veya AP belgesi verip vizeyi onaylamadilar, surekli de konusmadan bilgisayara bakiyorlardi cok irdeliyor gibi. Uzun sure bekleyip onay gormemek beni gerdi acikcasi beklerken. Sira bana geldiginde asiri gergindim, tek bankoda iki Amerikali konsolos calisiyordu, bir erkek ve bir kadin. Ikisi de tercuman degildi anladigim kadariyla, o yuzden onde mikrofona konusan gorevlinin buraya yeni atanmis oldugunu dusundum, arkasindaki gorevli sanki belgeleri ve dikkat etmesi gereken yerleri acikliyor gibiydi. Evlilik cuzdanim ve nufus kaydimda nelere bakmasi gerektigini falan gosterdi mesela. Mulakati ingilizce yapar misin diye sordular evet dedim. Sonra yemin ettirdiler, parmak izi alirken ilk basta yanlis elimi uzattim heyecandan, kusura bakmayin biraz heyecanliyim dedim gorevli sakin ol sorun yok, derin nefes al diye sakinlestirmeye calisti biraz 🙂
    Bence sorular calisilacak veya ezberlenecek gibi olmuyor zaten dogru soyluyorsaniz bileceginiz ama o an uyduramayacaginiz seyler soruluyor gibi. Esimle nasil tanistigimi sordu kadin konsolos, ve o gune ait bize ozel bir detay da sordular. Esimin ne yaptigi, gorev yeri, ailesi, iliskimiz ile ilgili sorular geldi. Iki kisi olduklari icin aralarindaki konusmalari da duydum biraz, zaten mulakattan once sundugumuz belgeleri kontrol ediyorlar sadece. Daha once 9 ay yurtdisinda kalmistim, bunu beyan ettigimde ulkeyi sordular, polis kaydi hakkinda arkadaki gorevli "It's less than a year so she should be fine, but we still want to check if it is required" gibi bir yorumda bulundu ondeki gorevliye. Bu konuda biraz bilgi kirliligi var bence, normalde 12 ay ve uzeri yurtdisi icin polis raporu gerekiyor ama sanirim bazi ulkeler icin bu sure daha kisa olabiliyor, almaniz kolaysa temin etmek en garanti olur. Benim icin temin etmesi pahali bir belge olacakti, o yuzden konsolosluktan daha once teyit almistim ve o ulke icin gerekmedigini soylemislerdi yanimda e-mail ciktisi falan da vardi.
    Esimin sponsorluk ve tax belgelerini de sistemden kontrol ettiler, bana herhangi bir soru gelmedi. Yanimda cok fazla fotograf, kanit vb vardi ama hicbir sey gorme talebinde bulunmadilar. Zaten birinin sormayi unuttugu soruyu digeri soruyordu, biraz ilginc bir deneyim oldu. Tek degil iki konsolos onayindan gectim gibi hissettim 😂
    "Vizeni onayliyorum, tebrikler" demeleri ile ustumden 1.5 yillik buyuk bir yuk kalkti. Umarim bekleyen herkese en kisa zamanda bunu duymak nasip olur.
    Surecte burada yardimci olan herkese de tesekkur ederim ☺

• Bu ileti silindi!

• @GH25 Tebrikler. Hayalleriniz gerceklestirdiginiz mutlu bir hayat dilerim.

Polis kaydi/Adli sicil kaydiyla alakali durum soyle; eger oturumunuz oldugu, yada vatandasliginiz oldugu bir ulkede 6 aydan fazla kaldiysaniz polis kaydi isteniyor. Diger her ulke icin sinir 12 ay.

Asagidaki Polis Certificate bolumundeki tablo gayet aciklayici.

• @kadargo Iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim 🙂
    Evet bunu biliyorum, ama mesela Ingiltere icin 6 aydan fazla kaldiysaniz polis raporu isteniyor oturum veya vatandaslik olmadigi halde. Yani orada oyle bir not yazmamasina ragmen farkli bir durum olabiliyor, konsolosun konusmasi da yine de tekrar check edelim yonundeydi. Almasi kolaysa hazirlikli olmak veya teyit almak sonradan ugrasmaktan daha iyidir diye bilgilendirmek istedim.

• @Houstonian-Life benim DQ march 2025 ben hala interview letter için bekliyorum ne zaman gelir
    CR 1 / IR 1 eşim ABD vatandaş

• @rock 2 güne alırsınız

• @GH25 tebrikler hayırlı olsun, expedited için başvurduğunuzda kaç günde cevap aldınız ?

• Mülakat tarihimi öne çekmenin bir yolu var mı keyfi olarak ?

• @ıscx gercekten rekor denecek cok kisa bir zaman zarfinda I-130 onayi almisssiniz, masallah. I-129F i hic duymamistim , nisanlilik vizesini K-1 olarak biliyordum. Bu iki vize arasindaki fark nedir cevaplarsaniz cok sevinirim.

• @Ronn Teşekkür ederim, aynı gün içinde dönüş almıştık

Benzer Başlıklar

• 1589
  • 1177
  • 3116
  • 9
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

165

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |