Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• Randevuyu Yeniden Zamanla butonu kaybolduktan sonra mail attım konsolosluğa böyle bir cevap geldi"Vize ücretinin sona erme tarihinden sonra randevunuzu yeniden planlayamazsınız. Randevunuzu iptal etmeye veya yeniden planlamaya çalışırsanız, planlama sistemi orijinal randevunuzdaki vize ödemenizin sona erdiğini belirten bir uyarı mesajı görüntüler ve randevunuzu iptal etmeye veya yeniden planlamaya devam etmek isterseniz, sistem sizden yeni bir vize ücreti ödeme yapmanızı ister."
    bilginize arkadaşlar

• Herkese merhaba,
    Ben green cardlıyım ve amerikaya yeni taşındım. Annem, babam ve abim için turist vizesi başvurusunda bulunmayı planlıyorum beni ziyaret edebilmeleri için. Sorularım: Annem babam emekli gelir olarak amerikada uzun süre kalmak için yeterli olmaz kendimi sponsor olarak göstermeli miyim? -Daha iş bulmadım- Abim bekar ve ona ait mülkü yok turist vizesinden red alma ihtimali sizce nedir?
    Teşekkür ederim:)

• Bu ileti silindi!

• Merhaba
    Dün ben de ailemden 2 kişi için ABD vize randevusu aldım. (Ekim 2026) Randevu tarihini almak için DS160 formunu doldurmadım. Yeni değişecek randevu sistemiyle aklıma takılan sorulara yanıt verilmesi konusunda yardımınızı rica edeceğim. Randevu tarihini yer açılan tarihleri kontrol ederek öne çekmem mümkün değil mi? DS160 başvuru formu mülakat tarihine kadar güncelleme şansım var mı? Randevu sistemi değişikliği olana kadar randevu tarihini nasıl öne çekebilirim? Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

• @Kaan-3 Merhaba, size PTTden mesaj geldi mi? 2Mayıs tarihinde onaylandı benim de vizem ama henüz PTTden mail veya sms gelmedi.

• @brc25 Merhaba, siz sanirim yeni basvurmussunuz yardimci olursaniz sevinirim. Turist vizesi icin su an en erken hangi tarih veriyor sistem? DS160 doldurmadan tarih alabiliyormuyuz? Tesekkur ederim simdiden.

• merhaba arkadaşlar ds 160 formunu doldurdum yeni sistemden dolayı onaylamadım henüz bildiğim kadarıyla randevu sistemi 15 mayısta değişecekmiş. şuanki durumda benim randevuyu nerden almam lazım,nasıl bir yol izlemem gerekiyor .
    Teşekkür ederim şimdiden.

• ⭐⭐

@mehmetkonuklu ABD Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu, 15 Mayıs 2025 itibariyle yeni bir randevu sistemine geçiyor. Bu sistem değişikliği ile birlikte yeni bir kullanıcı hesabı oluşturman gerekebilir. Şu anki sistemden alınan randevular geçerliliğini koruyacak ama 15 Mayıs’tan sonra randevu almak isteyenler yeni sisteme yönlendirilecek. Şu an için ABD vize randevuları Türkiye’den
    https://ais.usvisa-info.com/
    adresinden alınıyor. İstanbul - ABD Başkonsolosluğu yada Ankara - ABD Büyükelçiliği Daha az yoğunluk olabilir ama yeni sistem nasıl bir yol çizer göreceğiz. yeni sistemi bekleyip ona göre yol alın derim ama "Şu anki sistemden alınan randevular geçerliliğini koruyacak." bunuda unutmayın

• @Ramazan diyelimki şu anda aisten vize ücreti ödeyip ranveumu aldım (malum en erken 2027 diyorlar) ,15 mayistan sonra yeni sistmemi yönlendirilicem ? yoksa aisten devam mı edicem o geçiş olayını anlayamadım, yani durumda en yapılması mantıklı şey ne olur sizce.?
    teşekkürler.

• ⭐⭐

@mehmetkonuklu Şuan randevu alırsanız örneğin istanbul yada ankara haziran 2027 aldınız yeni sistemde de aynı şekilde haziran 2027 olarak gözükecek. Bana kalırsa yeni sitemi bekleyin herhangi bir değişiklik (randevu iptali, tarihi değiştirme) yapmak istersen yeni sistem üzerinden yeniden randevu alman gerekecek.

Yeni sistemde sıfırdan hesap oluşturman gerekecek. Eski hesabın taşınmayacak. DS-160 formun geçerli olabilir ama sistem onu kabul edecek mi, yeni açıklamalarla netleşecek onunda tam bilgisi yok şuan.

• @Ramazan değerli bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

• ⭐⭐

@mehmetkonuklu Rica ederim bu konuştuğumuz konun da bir başlığı var. Bu başlıktanda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik

Yeni sistem açıldığında ilk günlerde yoğunluk olabilir. Eğer hızlı davranmak istiyorsan geçişten birkaç gün sonra başvurmanı öneririm.

• merhaba, aramızda kanadada yaşayıp abd turist vizesine başvuru yapan var mı? deneyimlerini paylaşabilir mi?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

ilgili konu için lütfen öncelikle bu başlığı inceleyin.

YENİ RANDEVU SİSTEMİ BELLİ OLDU

türkiye'deki ABD konsoloslukları, yeni randevu sistemi için 30 Mayıs 2025'ten itibaren ustraveldocs.com geçeceklerini resmi olarak duyurdu.

gönderdikleri mailde;

Sayin Başvuru Sahibi,
    30 Mayıs 2025'ten itibaren ustraveldocs.com adlı yeni bir vize randevu planlama platformuna geçiyoruz. Bu platform şunlara daha iyi erişim sağlayacak:
    • Vize başvuru bilgileri
    • Randevu planlama ve değişiklikler
    • Ücret ödemeleri
    • Belge teslim hizmetleri
    Unutulmaması Gereken Önemli Tarihler:

a1645649-f52c-445d-8ab3-a0e43259060d-image.png 14 Mayıs 2025: Ücretleri nakit olarak ödemek için son gün
    17 Mayıs 2025: Ücretleri kredi kartıyla ödemek için son gün
    18–29 Mayıs 2025: Salt okunur erişim — ücret ödeyemez, randevuları değiştiremez veya hızlandırılmış hizmetler talep edemezsiniz
    23 Mayıs 2025: Belgeleri yetkili yerlere bırakmak için son gün
    30 Mayıs 2025: Yeni randevu sistemine geçilmesi

29390118-87d7-4adb-8b81-d9707609a530-image.png
    Yapılması Gerekenler:

Zaten bir randevunuz varsa:
    DS-160 Vize Başvuru Formunun Onaylama Sayfasındaki barkod numarası ile randevu sistemine kayıtlı barkod numarasının ayni olduğundan emin olun. Eğer farklıysa, randevu tarihinden en erken 2 gün öncesine kadar sistemde güncelleme yapın. Görüşmenize planlanan tarih ve saatte katılın.
    Önemli: Randevusu olan tüm başvuru sahipleri, barkod numaralarını https://ais.usvisa-info.com/ adresinden kontrol etmelidir. Barkod numaraları eşleşmiyorsa, 14 Mayıs 2025 tarihine kadar güncellemelerini yapmaları gerekmektedir. Bu tarih, güncellemeler için son gündür.

Ücreti ödediyseniz ancak henüz randevu almadıysanız:
    Randevunuzu 18 Mayıs 2025'e kadar https://ais.usvisa-info.com adresinden planlayın.

İşlemi henüz başlatmadıysanız:
    Hemen başlayın. Ücret ödemeleri 14 Mayıs'tan (nakit) ve 17 Mayıs'tan (kredi kartı) sonra kabul edilmeyecektir.

Belgeleri göndermeniz talimatı verildiyse:
    Belgelerinizi 24 Mayıs 2025'ten önce gönderin.

• DS-160 formunda "Have you used any other email addresses in the last five years?" diye bir soru var ve biraz endişeliyim. Formu doldurmadan önce her soruya kesin cevabımı not alıyorum ve bu soruda takıldım. Küçüklüğümden beri çok fazla mail kullanmışımdır, geçen yıl çoğu hesabı sildim ve tam olarak mailleri hatırlamıyorum bile. Şu anda elimde 5 adet var, ikisini okul ve resmi şeyler, birini youtube kanalı, birini sticker dükkanı ve sonuncusunu ise spam maili gelebilecek Canva tarzı siteler için kullanıyorum. Biliyorum aşırı fazla, ama hepsini yazarsam vize verirken sorun çıkartırlar mı?

• @kışgüneşi cikarmazlar, niye cikarsinlar?

• Herkese selamlar,
    Kendim Gc sahibiyim ve erkek arkadaşımı mümkün olan en kısa zamanda yasal şekilde ABD’ye getirmek istiyorum. Biliyorsunuz evlilik üzerinden bu iş ortalama 2-3 yıl sürüyor ve henüz ABD’ye tam anlamıyla yerleşemediğim için bu yolu deneyemiyoruz. Kendisi ilki 2023, ikincisi 2024 Mayıs ayında olmak üzere iki kez turist vizesi reddi aldı. İlkinde sebep sunulmadı, tekrar deneyin dendi. İkincisinde de tam bi açıklama olmasa da buraya olan bağlılığının az olması (daha bir iki senedir aktif olarak çalışıyordu ve genç bekar erkek olması) sebepli diye tahmin ediyorum. İkinci redden beri biz de profili geliştirmeye çalıştık. Bu süreçte 2 ayrı ülkeden 3’er aylık schengen ve 6 aylık İngiltere vizesi aldı, 4-5 kez yurt dışı çıkışı yapmış oldu. Ayrıca üzerine gayrimenkul ve araba da aldı. Amacımız vizeyi gerçekten turist vizesi olarak kullanmak. Bi işletme açmayı planlıyoruz ve öncesinde gidip nerede nasıl bi iş yapacağımıza karar vermek için kullanmak istiyoruz. Sonrasında E2 vizesine geçmeyi planladık. Forumu ve genel olarak bulabildiğim her şeyi okuyorum ama ne yapacağımız konusunda kafamız karıştı. Sizce bir danışmanla çalışmalı mıyız? Tavsiye edebileceğiniz gerçekten işi iyi bilen biri var mı? Babasıyla (aktif 4-5 mobilya dükkanı olan esnaf) beraber başvurmayı düşünüyor bu kez ailecek olursa daha iyi durur dediler hep. Eğer kuracağımız iş için bakacağız araştırma yapacağız desek yanlış anlaşılabilir mi? (Sadece bakmakta sorun yok diye biliyorum bu vize türünde) ya da hiç karıştırmadan turistik olarak mı doldurmalıyız formu? Vize süreci değişiyor bildiğiniz gibi hızlıca bir yola girmek istiyoruz. Her fikir ve yardıma açığım, şimdiden çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

• Herkese selam , Avrupadaki amerika konsolosluklarından vize randevusu almak ne kadar mantıklı ?türkiyeden değil de ordan başvurmama sebep olarak türkiyedeki randevuların çok ileri tarihte olmasını kabul ediyolar mı ?

• @ryuzakitw o randevu alacağınız yurtdışı konsolosluğun olduğu ulkede yasal oturum veya çalışma izniniz olmadığı sürece, gelecek ilk soru neden buradan başvurdunuz olacaktır ve geçmiş deneyimlerde daha bu ilk sorudan sonra başvuranın diğer şartlarına bakilmaksizin vizenizi onaylayamıyoruz cümlesini duyan başvuru sahipleri oldu. Karar sizin.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

46

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k