Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@mehmetkonuklu Şuan randevu alırsanız örneğin istanbul yada ankara haziran 2027 aldınız yeni sistemde de aynı şekilde haziran 2027 olarak gözükecek. Bana kalırsa yeni sitemi bekleyin herhangi bir değişiklik (randevu iptali, tarihi değiştirme) yapmak istersen yeni sistem üzerinden yeniden randevu alman gerekecek.

Yeni sistemde sıfırdan hesap oluşturman gerekecek. Eski hesabın taşınmayacak. DS-160 formun geçerli olabilir ama sistem onu kabul edecek mi, yeni açıklamalarla netleşecek onunda tam bilgisi yok şuan.

• @Ramazan değerli bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

• ⭐⭐

@mehmetkonuklu Rica ederim bu konuştuğumuz konun da bir başlığı var. Bu başlıktanda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik

Yeni sistem açıldığında ilk günlerde yoğunluk olabilir. Eğer hızlı davranmak istiyorsan geçişten birkaç gün sonra başvurmanı öneririm.

• merhaba, aramızda kanadada yaşayıp abd turist vizesine başvuru yapan var mı? deneyimlerini paylaşabilir mi?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

ilgili konu için lütfen öncelikle bu başlığı inceleyin.

YENİ RANDEVU SİSTEMİ BELLİ OLDU

türkiye'deki ABD konsoloslukları, yeni randevu sistemi için 30 Mayıs 2025'ten itibaren ustraveldocs.com geçeceklerini resmi olarak duyurdu.

gönderdikleri mailde;

Sayin Başvuru Sahibi,
    30 Mayıs 2025'ten itibaren ustraveldocs.com adlı yeni bir vize randevu planlama platformuna geçiyoruz. Bu platform şunlara daha iyi erişim sağlayacak:
    • Vize başvuru bilgileri
    • Randevu planlama ve değişiklikler
    • Ücret ödemeleri
    • Belge teslim hizmetleri
    Unutulmaması Gereken Önemli Tarihler:

a1645649-f52c-445d-8ab3-a0e43259060d-image.png 14 Mayıs 2025: Ücretleri nakit olarak ödemek için son gün
    17 Mayıs 2025: Ücretleri kredi kartıyla ödemek için son gün
    18–29 Mayıs 2025: Salt okunur erişim — ücret ödeyemez, randevuları değiştiremez veya hızlandırılmış hizmetler talep edemezsiniz
    23 Mayıs 2025: Belgeleri yetkili yerlere bırakmak için son gün
    30 Mayıs 2025: Yeni randevu sistemine geçilmesi

29390118-87d7-4adb-8b81-d9707609a530-image.png
    Yapılması Gerekenler:

Zaten bir randevunuz varsa:
    DS-160 Vize Başvuru Formunun Onaylama Sayfasındaki barkod numarası ile randevu sistemine kayıtlı barkod numarasının ayni olduğundan emin olun. Eğer farklıysa, randevu tarihinden en erken 2 gün öncesine kadar sistemde güncelleme yapın. Görüşmenize planlanan tarih ve saatte katılın.
    Önemli: Randevusu olan tüm başvuru sahipleri, barkod numaralarını https://ais.usvisa-info.com/ adresinden kontrol etmelidir. Barkod numaraları eşleşmiyorsa, 14 Mayıs 2025 tarihine kadar güncellemelerini yapmaları gerekmektedir. Bu tarih, güncellemeler için son gündür.

Ücreti ödediyseniz ancak henüz randevu almadıysanız:
    Randevunuzu 18 Mayıs 2025'e kadar https://ais.usvisa-info.com adresinden planlayın.

İşlemi henüz başlatmadıysanız:
    Hemen başlayın. Ücret ödemeleri 14 Mayıs'tan (nakit) ve 17 Mayıs'tan (kredi kartı) sonra kabul edilmeyecektir.

Belgeleri göndermeniz talimatı verildiyse:
    Belgelerinizi 24 Mayıs 2025'ten önce gönderin.

• DS-160 formunda "Have you used any other email addresses in the last five years?" diye bir soru var ve biraz endişeliyim. Formu doldurmadan önce her soruya kesin cevabımı not alıyorum ve bu soruda takıldım. Küçüklüğümden beri çok fazla mail kullanmışımdır, geçen yıl çoğu hesabı sildim ve tam olarak mailleri hatırlamıyorum bile. Şu anda elimde 5 adet var, ikisini okul ve resmi şeyler, birini youtube kanalı, birini sticker dükkanı ve sonuncusunu ise spam maili gelebilecek Canva tarzı siteler için kullanıyorum. Biliyorum aşırı fazla, ama hepsini yazarsam vize verirken sorun çıkartırlar mı?

• @kışgüneşi cikarmazlar, niye cikarsinlar?

• Herkese selamlar,
    Kendim Gc sahibiyim ve erkek arkadaşımı mümkün olan en kısa zamanda yasal şekilde ABD’ye getirmek istiyorum. Biliyorsunuz evlilik üzerinden bu iş ortalama 2-3 yıl sürüyor ve henüz ABD’ye tam anlamıyla yerleşemediğim için bu yolu deneyemiyoruz. Kendisi ilki 2023, ikincisi 2024 Mayıs ayında olmak üzere iki kez turist vizesi reddi aldı. İlkinde sebep sunulmadı, tekrar deneyin dendi. İkincisinde de tam bi açıklama olmasa da buraya olan bağlılığının az olması (daha bir iki senedir aktif olarak çalışıyordu ve genç bekar erkek olması) sebepli diye tahmin ediyorum. İkinci redden beri biz de profili geliştirmeye çalıştık. Bu süreçte 2 ayrı ülkeden 3’er aylık schengen ve 6 aylık İngiltere vizesi aldı, 4-5 kez yurt dışı çıkışı yapmış oldu. Ayrıca üzerine gayrimenkul ve araba da aldı. Amacımız vizeyi gerçekten turist vizesi olarak kullanmak. Bi işletme açmayı planlıyoruz ve öncesinde gidip nerede nasıl bi iş yapacağımıza karar vermek için kullanmak istiyoruz. Sonrasında E2 vizesine geçmeyi planladık. Forumu ve genel olarak bulabildiğim her şeyi okuyorum ama ne yapacağımız konusunda kafamız karıştı. Sizce bir danışmanla çalışmalı mıyız? Tavsiye edebileceğiniz gerçekten işi iyi bilen biri var mı? Babasıyla (aktif 4-5 mobilya dükkanı olan esnaf) beraber başvurmayı düşünüyor bu kez ailecek olursa daha iyi durur dediler hep. Eğer kuracağımız iş için bakacağız araştırma yapacağız desek yanlış anlaşılabilir mi? (Sadece bakmakta sorun yok diye biliyorum bu vize türünde) ya da hiç karıştırmadan turistik olarak mı doldurmalıyız formu? Vize süreci değişiyor bildiğiniz gibi hızlıca bir yola girmek istiyoruz. Her fikir ve yardıma açığım, şimdiden çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

• Herkese selam , Avrupadaki amerika konsolosluklarından vize randevusu almak ne kadar mantıklı ?türkiyeden değil de ordan başvurmama sebep olarak türkiyedeki randevuların çok ileri tarihte olmasını kabul ediyolar mı ?

• ⭐⭐⭐⭐

@ryuzakitw o randevu alacağınız yurtdışı konsolosluğun olduğu ulkede yasal oturum veya çalışma izniniz olmadığı sürece, gelecek ilk soru neden buradan başvurdunuz olacaktır ve geçmiş deneyimlerde daha bu ilk sorudan sonra başvuranın diğer şartlarına bakilmaksizin vizenizi onaylayamıyoruz cümlesini duyan başvuru sahipleri oldu. Karar sizin.

• @ATS16 Ya kasımda randevum var istanbulda aslında da yazın üniversitem başlamadan gezmek istiyodum o zaman bekleyeyim kasımı teşekkürler

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   T.C. Kubilay Dikici T.C. Kubilay Dikici 

• Arkadaşlar vize randevu sistemi hakkında değişiklik olduğunu az önce öğrendim. Hem bu değişen yeni sistem hakkında hem de genel olarak sormak istediğim, danışmak istediğim konular var. Cevaplayan olursa çok sevinirim. Bizim önümüzdeki ağustos ayında eşimle birlikte randevumuz var. Sorularım basit olabilir ama bu noktada temkinli olmak adına teyit etmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Sorularım şunlar;

1- Kontrolleri yaptığımda hem eşimin hem de benim ds160 onay numaraları ais sitesindeki ds160 numarası ile eşleşiyor. Bahsedilen barkod numarası ile onay numarası aynı şeyler mi? Çünkü bir yerde barkod numarası denmiş, başka yerde onay numarası denmiş.

2- "14 mayıs'tan sonra mevcut randevular için DS160 günceleme işlemi yapılamayacak." denilmiş. Ancak biz randevumuza 1 ay kala ds160 formumuzu güncellemek istiyorduk. Çünkü aylık kazançlarımız ve gezdiğimiz ülkeler artık çok daha farklı. Bunları güncellemenin faydalı olacağını düşünmüştük. Artık değişiklik yapamayacak mıyız?

3- Yine aynı şekilde randevuya 1 ay kala teslimat adresimi güncellemeyi düşünüyordum. Bununla ilgili bir değişiklik var mı?

4- Halihazırda randevusu olan ve Ağustos ayında randevusu olan birine söyleyeceğiniz yada önereceğiniz başka bir şey var mıdır? Gözümden kaçan bir şeyler var mı?

5- Bir arkadaşım da turist vizesine başvurmayı düşünüyor. Şuan başvuru yapması uygun olur mu yoksa yeni sisteme tamamen geçildikten sonra mı başvuru yapsa daha sağlıklı olur?

Sorularım bunlar. İlgilenen olursa ve detaylı anlatabilirse çok sevinirim. İyi akşamlar.

• ⭐⭐⭐⭐

@kilroy

Aşağıdaki konu basliginizi okuyabilmiş miydiniz? Değişen sistem ve süreç ile ilgili detaylar bu konu başlığında mevcut.

Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

• @ATS16 "30 Mayıs 2025 tarihinde yeni bir vize hizmetleri sağlayıcısının randevu sistemini kullanmaya başlacağımız için19 Mayıs 2025'te veya sonrasında planlanmış bir randevunuz varsa, barkod numaranızı aşağıda belirtildiği şekilde değiştirebileceğiniz son gün 14 Mayıs 2025'tir." şöyle bir yazı gördüm. Bu yazıya göre bizim 1 kereliğe mahsus ds160 güncelleme hakkımız elimizden gitmiş oluyor diye anladım ben. Benim kafamdaki soru işaretlerinin hiçbirinin genel olarak net bir cevabını göremedim ben yazıda.

• selamlar, vize başvurusu için acil randevu talebi yapmış olan ve olumlu sonuçlanan var mı acaba?

• Tekrar merhabalar herkese.

ais platformunun 19 mayıs itibarıyla "salt okunur" olacağını duyurularda belirtmişlerdi. Şu anda oturum açıp randevu zamanını yeniden planla seçeneğini tıkladığımda şu uyarıyı alıyorum:

"İşlem engellendi. Bu başvuru sahibi için izin verilen maksimum randevu iptali/alma sayısına ulaştınız. Bu mülakata katılmanız gerekir, aksi takdirde vize başvuru (MRV) ücretinizi kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Unutmayınızki vize başvuru (MRV) bedeli iadesiz ve transfer edilemez."

Randevu zamanımı sadece 1 kere değiştirdim. Bu uyarıyı neden aldığımı anlamadım. Benzer durumda olan var mı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• ⭐⭐

@gooseha sorunuzda cevabınız var aslında salt okunur durumda şuan site değişiklik/iptal yapılamaz

• Merhaba,

1. 1 yil once Eylul 2025 icin randevuyu aisten olusturmustum. Yeni sisteme gecilirken, bir sey yapmam lazim mi?

2. Ds barkod no ayni oldugundan emin olun denmis, yeni sistemde hesap acip oradan mi kontrol etmem lazim dogru aktarim olmus diye?
      Tesekkur ederim.

• @mesut1905 Aldığım uyarı farklı bir uyarı. Ve açıkçası yaptığım işlemlere uymayan bir uyarı. Salt okunur olması sebebiyle değişiklik yapılamaz denmiyor. Ben de bu uyarının jenerik olarak herkese mi gösterildiğini yoksa bana özel mi olduğunu anlamaya çalışıyorum. Teşekkürler.

• Herkese merhaba;
    1 ay sonra İstanbul'da B2 vize randevum bulunmakta. Fikirlerinizi destek amacı ile beyan ederseniz çok sevinirim. Ufak bilgilendirme amacıyla durumumu yazayım.

2015 yılında ilk vize olarak 1 yıllık F1 vize alıp 3 ay ABD'de dil kursunda bulundum.
    Daha sonrasında Rusya'da yüksek lisans yaptım ve bu süreçte bir kaç adet Rusya vizesi basıldı.

2023'te 2,5 yıllık iyi bir firmada mühendis iken, iyi bir birikimim ve gelirim varken, durumumu optimal düşünüp, B2 vizesine başvurdum ve red aldım. Yakın arkadaşım (39E) aynı günün 2 saat öncesinde daha önce ABD vizesi olmadan, Rusya oturumu ile onay aldı.

Moralimi baya bozsada, araştırma yapıp tavsiyeler doğrultusunda, önce Schengen, sonra UK vizesi aldım. 2023 Aralık ayında önceki işimden ayrıldım. Köklü aile şirketinde hissedar oldum ve borsa/kripto gibi yatırım üzerinden gelir elde ediyorum. 2024 başında Rusya'ya geldim, burada oturum aldım ve vatandaşlık almak üzereyim. Burada kendi işimi yapmayı planlıyorum ve fırsatları değerlendiriyorum. Ds160 formunu 1,5 sene önce doldurup randevu almıştım o yüzden, orada oturumum olduğu ve UK gezim yazmamakta.

Yaptığım araştırmalar sonucu Rusya bağlantım olması ve şuan herhangi bir firmada çalışmamamın durumumu negatif etkileyeceğini istemeyerekte olsa kabulleniyorum. Bir çok defa şans eseri boş pasaport ile veya durumuma yakın insanların da B2 vizesi aldıklarını da biliyorum, şuan durumumu iyileştirmek için ne yapabilirim? Randevumu erteleyip ikinci bir defa red alma riskini almamalı mıyım, yoksa şansımı denemeli miyim?

Benzer Başlıklar

• 4
  • 10
  • 8
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

120

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |