Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
4.1k 487 202.5k 494

• @Emre-Kurtulmuş Dogru ama dunyada garanti diye birsey yok. Burada green card hakki kazanip mulakata giremeyenler bile var. Amerika'ya bir cok insan gidiyor ve bir sekilde kalabiliyorlar. Is buluyorlar ki amerika surekli isciye ihtiyac duyuyor. Onlar yapabiliyorsa sizde onlari izleyeceksiniz. Bos bos pc basinda oturmak yerine soracak sorusturacaksiniz. Zor birseye kolay yoldan ulasmak greencard'da oldugu gibi imkansiza yakin.

Kanada'da ki sistem dediginiz gibi 2 yil okuyorsunuz ve 3 yil tam zamanli calisma hakki veriyorlar. Yani ulkede bilfiil 5 yil sureniz olacak. Bu surede express entry sistemi ile oturum alma sansiniz var. Genel olarak ingilizce testinden aldiginiz puan(IELTS-TOEFL vs), kanada is deneyimi, egitim, yas, fransizca bilgisi varsa ekstra puan olarak ekleniyor. Universitelerde ki çan sistemi gibi. Suan puanlar çok düşük değil. Ama en azindan yolunuz belli.

• @lamak-sadla garanti bir şey var demedim zaten ama bütçesi olan kişi için eb3 vizesi öğrenciliğe göre daha mantıklı çünkü yolun sonunda bir imkanınız olduğunu biliyorsunuz

• @lamak-sadla eğitimle alakalı geçişlerde hiçbir bilgim yok maliyetinin 20 bin dolar on üstünda olduğunu düşünüyorum belki yanılıyorum şu an için eb3 en mantıklı yol geliyor o yüzden oradan ilerleyeceğim geç olsun güç olmasın o sürece kadar kendimi geliştiririm biraz daha birikim yaparım dili geliştiririm belki çeşitli kurslara katılıp sertifikalar alırım ABD de iyi bir cv ile iyi işlerde çalışmak için yatırım olur.

• @Emre-Kurtulmuş bende öyle düşünüyorum

• @sinatra35 Bilgiler için teşekkür ederiz.

"Bir de en az 10 bin dolar harcama ile başlanabilen daha farklı yollar var"
    Bunu biraz daha açar mısınız?

• @lamak-sadla Bizim iş yerinde bir büyüğümüz vardı, o da bu tarz şeyler diyordu. Bir çok akrabası oraya gitmiş kurtarmış kendini. (yıllar önce)

Sizin bahsettiğiniz 2 yıllık kolej ve diğer masraflar ne kadar tutar?

• Bu sene üniversite işi yandı, seneye anca girebilirim. o zamana kadar köşeye 10-20 bin dolar koyarım diye düşünüyorum. Çekiliş, WAT, hangisi olursa artık.

• artık takvim yılı takip etmekten başkan bir heycanı kalmadı :)

• ⭐⭐

selamlar herkese, daha bugün bakabildim sonuçlara o kadar umudumu yitirmişim :D Neyse gelenek olduğu için mecbur seneye de başvuracağız herkesin hakkında hayırlısı olsun

• ⭐⭐

Git gide heves kaçıyor olsa da , her sene HNBS görmek canımı çok sıksa da , bir gün bu forumun bilmem kaçıncı sayfasına ''Sonunda çıktı'' demek için DV2027 bu forumun eski üyeleri başta olmak üzere umarım bizim senemiz olur. Ekim ayına daha çok var ama olsun , şans şimdiden yanımızda olsun. Herkese güzel günler diliyorum.

• @lamak-sadla biraz daha açar mısınız bu konuyu

• @Emre-Kurtulmuş ogretımınızı tamamladıktan sonra 1 sene ıcınde ıs bulmanız gerekıyor eger ıs bulursanız sponsorluk yanı gc alarak kalabılırsınız elle tutulan bolumlerı okursanız elektrık otomotiv tesısatcı gıbı ıs bulmama gıbı durum olmaz cok fazla acık var amerıkada her turlu bulursunuz ben 2 yıllık okumayı planlıyorum hem ucuz hemde elle tutulan bolumler cok var elektrıkcı gıbı

• @oz4nkilic bahsettiğiniz 1 senelik opt master ve doktora seviyelerindeki mezuniyetlerinizden sonra verilenden bahsediyorsunuz sanırım normal lisans eğitiminde böyle bir şey yok benim bildiğim çünkü.
    Buda size 1 sene boyunca çalışma imkanı tanır size o noktadan sonra greencarda geçişte sizin başarı vs durumlarınızla alakalı

• Elimde 10 yıllık pasaport var ve 2 yıl sonra pasaportun süresi bitiyor F1 ile amerikaya gitmeyi planlıyorum. şuan pasaportum boş olduğu için vizesiz ülkelerden birkaç ülke gezip ardından F1 vizesine başvurmayı düşünüyorum. ama aklıma takılan soru şu; minimum 2 yıl -2.5 yıl sonra gidebilme ihtimalim var. ama pasaportum 2 yıl sonra süresi doluyor (2027) F1 mülakatında önceki pasaportu gösterebiliyor muyum yoksa yenilediğim pasaportu mu dikkate alıyorlar? bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

• @randomlyselected Merhabalar bu tarz soruları ilgili konu başlığında sorarsanız cevap alabileceğinizi düşünüyorum

https://yesilkartforum.com/forum/category/89/öğrenim-vizeleri-f-m-ve-j

• @ari-luli Ayrica boyle paralarla Ankara Anlasmasi ile is kurmak veya ustune bir o kadar daha koyup Amerika'da E-2 ile is kurmak da dusunulebilir.

• Çıksaydı çok güzel planlarımız vardı ama hayırlısı olsun. Bizim bilmediğimiz bir sebebi var ki çıkmadı diyoruz. Sizde moraller nasıl?

• Herkese iyi akşamlar diliyorum birçok duygu ve düşüncelerimi burada paylaştığım içim bugün yeni sürece girdiğimi de sizlerle paylaşmak istiyorum,İzninizle.
    Bugün itibarıyla eb3 vizesi için başvuru yapmış bulunmaktayım, burada hem gc çekilişi hakkında hem de Amerika hakkında birçok şey öğrendim belki Amerika’ya gitsem bile yıllar sonra öğreneceğim çoğu şeyi buradaki değerli büyüklerim sayesinde öğrendim Amerika’da askerlik,çekiliş sonrasında yapılması gerekenler, dosya taşıma dosya taşıma olursa maliyet,süreç, sayısız mülakat deneyimi ve daha birçok şey bana kattıklarınız için emeği geçen yardımı olan sorduğum sorulara özenle uzun uzun cevap veren herkese çok teşekkür ederim çok sağ olun.Tekrardan çekilişi kazanan herkesi tebrik ederim süreci tamamlayıp Amerika yolcusu olan herkese en içten duygularımla tebrik ediyor yeni hayatlarında ve başarılar diliyorum.Güncel olarak Amerika’da yaşan değerli büyüklerim ve arkadaşlara da amerika’daki hayatlarında aileleriyle beraber başarılar mutluluklar sağlıklı huzurlu bir yaşam diliyorum .Ve ve Çok Çok Sevgili dava arkadaşlarım çekilişi çok isteyip ancak kazanamayan ancak gerçekten isteyen gitmek için çabalayan çekilişe de bu amaçla katılan herkese de tekrardan geçmiş olsun,dilerim 2027 de şans sizinle olur eğer sizin için hayırlısıysa sıradaki talihliler umarım sizler olursunuz.Şu anda pasif bir diş hekimliği öğrencisiyim pasif çünkü hiç istemeyerek yazmama rağmen 2 sene okuyup yapamacağıma tamamen emin olup artık bıraktım yks sınavına tekrar hazırlanmaya karar verdim.Eb3 vizesi de bilenler bilir diğer adı Sabır vizesi onun süreci hayırlısıyla tamamlanana kadar sınava çalışıp iyi bir üniversite de Mühendislik okumak için çalışacağım.Çekiliş birçoğumuz gibi beni de hayal kırıklığına uğrattığın için ikinci bir yol çizip oradan devam edeceğim.Neredeyse whatsapp gibi kullandığım son 5 gündür gece yarısına kadar form okuduğum buraya artık ara sıra mülakat deneyimleri süreçle ilgili gelişmeleri takip etmek için girerim diye düşünüyorum.Herkese kolaylıklar dilerim.Tekrardan bu formu oluşturmakta emeği geçen bildiklerini tecrübelerini değerli vaktini ayırarak sabırla uzun uzun anlatan öğrendiklerini paylaşan tüm arkadaşlara bana kattıklarınız için çok teşekkür ederim.Sevgiler.💐💐💐💐

• ⭐⭐

@ari-luli Eb3 vizesi (Sabır Vizesi) yolunda size başarılar diliyorum. Süreç hakında yorumlarınızı bekliyorum :) Bol şans

• @Ramazan Çok teşekkür ediyorum sizlere de 🙂sürecimle ilgili her türlü gelişmeyi anlık olarak sizlerle paylaşacağım BDV solutions ile sürece başladım Eb3 dökümanina da adımı bölgeyi işi yazdım.💐

Benzer Başlıklar

• DV2025 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ebaris86E
    @TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
  • DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • DV2021 Bekleme Odası

22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2020 Sonuç Odası

682
    2 Oy
    682 İleti
    112k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k