Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
3.2k 156 238.7k 173

  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • @ari-luli selamlar;
    yıllardır bu sürecin içinde olan birçok arkadaşımızın tahmin yürüttüğü kesin olmayan yegane konulardan birinin cevabını arıyorsunuz, Süreç ne kadar sürüyor. Eb3 vize türünü yeni tanıyan ve kısıtlı bilgiye sahip olan hemen tüm bireylerin merak ettiği ancak kesin ve net olarak tahmin edemediği bir konu bu. Geçmiş yıllarda açıklanan aylık bültenlerin ilerleme hızını ay ay gözlemlerseniz belli oranda çıkarımda bulunabilirsiniz belki ama bu bile başlı başına yanıltıcı olabilir.

    • gerinizde LC onayı bekleyen kaç dosya var?
    • bu dosya sahiplerinin aile üyesi sayıları nedir? (ben misal tek dosyayım ama bana sıra geldiğinde eşim ve çocuklarımla birlikte toplam 4 green card basılacak ve bu sayı yıllık 10.000 kontenjan sayısından düşülecek)
    • LC onayı bekleyen dosyaların tamamı aktif mi? hala süreçlerine devam ediyorlar mı? mükerrer LC girişi var mı? (bunları asla bilemiyoruz. düşünün ki aday tüm onay süreçlerini geçti current olmayı bekliyor ama lottery den green card çıktı. buaday sürecine haliyle devam etmeyecek)

    gibi bir çok bilinmez faktör var..

    Kendimden örnek vermem gerekirse (daha net anlaşılabilir belki)

    • sürece 17.05.2024 tarihinde başladım (PD) -- yani tam 1 sene geçti
    • güncel bülten A tablosu şu anda; 22.05.2021 yani Ankaranın bana green card mülakat tarihi vermesine daha 3 yıl var. ama her ay açıklanan bülten 1 ay ilerlemiyor. Aylarca sabit kaldığı oluyor. yani bültene göre geçmesi gereken 3 yıllık sürenin kaç yılda geçeceğini kestirmek, yukarıda saydığım maddelere göre belirleniyor ve net bilmek çok zor, sadece tahmin yapabiliyoruz.

    Benim sürecim için çok çok kabaca; her ay açıklanan bülten tarihleri 1'er ay ilerlese (ki dediğim gibi öyle ilerlemiyor) 3 yıl sonra current olacağım ve ankaradan mülakat maili bekleyeceğim. Ankara da yavaş çaılışıyor bunu biliyoruz, 1 yıla yakın da mülakat randevusu beklesem, sürece 1 yıl önce başlamış olmama rağmen en iyimser ihtimalle önümde 3-4 yıl kadar bir süre var.


  • Bu ileti silindi!

  • @serel hanım hangi aracı firmayı kullandınız? iş ilanlarına nereden bakabiliriz?


  • @nyclover biz bdv ile çalışıyoruz. aracı firmalara üyelik açıp aktif iş ilanlarını görebilirsiniz.

  • ⭐⭐

    @berkibirdinc Dediklerinize tamamen katılıyorum hocam. Süreç belirsiz ve süprizlerle dolu olabiliyor. Süprizler demişken şöyle de bir yasa tasarısı sürülecekmiş meclise bu ay veya sonraki ay;
    Bizi ilgilendiren kısmı özetle yıllık 10K olan greencard EB3 Other Workers katagorisine bildiğiniz gibi aile üyelerinin sayısı da dahil. Bu yasa tasarısına göre sadece başvuran 10K kişi olarak değerlendirilecek. Yani yasalaşırsa backlog büyük ölçüde hızlıca eritilecek. Diğer aile üyeleri de aynı şekilde greencard hakkına sahip olacaklar. Yani kota esnetilecek.

    3 Ocak 2027'ye kadar yasalaşmazsa diğerleri gibi çöp olacak.

    Yani iyi yönde de kötü yönde de süprizlere gebe bir yoldayız :))

    https://salazar.house.gov/dignity-act
    https://www.congress.gov/bill/118th-congress/house-bill/3599?s=1&r=1&q={"search"%3A[""]}


  • Bu ileti silindi!

  • @serel teşekkürler


  • @Riethian umarım yasalaşır. Çok güzel bir haber.. 🙏


  • Arkadaslar bunca kotu haberlerden sonra moral olabilir diye dusundugum bir olumlu haberi paylasayim istedim. Bugun January 2024 LC yani PERM dosyalarina bakilmaya baslandi :) Bir diger haber de daha onceleri de burdan paylasiyordum April 2025 basvurulari da 10 bin altinda oldu (8219). Bu da su acidan iyi bir haber mevcut hizla yani aylik 12-13 bin dosya bakilmaya devam edilebilinirse islemler biraz daha hizlanmis olacak. Arkadaslarim yine bana kota diye yuklenecekler biliyorum ama ben potaya girebilecek dosyalardan bahsediyorum yani ilk asamadan :) Anlayisiniz icin tesekkur ederim :) Insallah hepimiz icin daha guzel haberler verebilirim..


  • @ari-luli imzamda yazıyor

  • ⭐⭐

    @Riethian Bunu ben okumaya gayret ettim.Baya detaylı bir çok tasarıyı içeriyor. İltica süreçleri var (60 günde sonuçlandırma v.s) , Hb2 var,EB3 var, ailesi abd de olanlara kısa süreli (90 gün) ziyaretçi vize var. Dediğiniz gibi iş vizelerinde ailelerin kotaya dahil edilmeden ilerlemesi var. Tam bir torba yasa. Nasıl bir şekilde çıkar , ne zaman onaylanır meçhul tabii. Onaylanırsa çok güzel olur. 10k kota zaten çok az iş vizeleri için.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @loremipsum böyle bir sorgulama mevcut değil ama I-140 onayı sonrası sabitleniyor diyorlar, biraz araştırınca da bu metinler çıkıyor karşımıza. biz değerlendirme yaparken AOS taki sponsor değişim için gerekli 180 günü baz alıyorduk hep. o yüzden bu konuda yanlış bilgiye sahip olduk.


  • @tufank Evet paylastiginiz referansta acik bir sekilde soyluyor. Sayenizde bir dertten daha kurtulduk :) Linki buraya da ekleyeyim. Sonradan okuyanlara kolaylik olsun.
    Section 245(e)(1)


  • @selamibasaran tebrikler. Yavaş yavaş sonaa doğru😄


  • @tufank selam kardesim. Bu konuyu herkesin anlayabilecegi bir sekilde yazabilirmisin? Yani I-140 onayi aldiktan 180 gun sonrami riskten kurtuluyoruz? Demek istedigim firma vazgecti ya da firma degisikligi yapabilecegimiz durum gibi..


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

  • 7 Oy
    42 İleti
    4k Bakış
    S
    The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz.. [image: 1763013159018-screen-shot-2025-11-13-at-08.51.16.png]
  • EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    60
    1 Oy
    60 İleti
    7k Bakış
    M
    @charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ? Teşekkürler,
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • 0 Oy
    972 İleti
    63k Bakış
    ari luliA
    @smyael çok teşekkür ediyorum bölgeleri nereden nasıl araştıracağım bir fikrim yok ama 3 iş de aynı şirkete ait anladığım kadarıyla bakalım hayrolsun artık
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum