Sitedeki eb3 vize reklamındaki kuruluş aracılığıyla giden oldu mu hiç aranızdan 20k dolar çok yüksek bir rakam ve riske girmeye değer mi sizce
-
@barlaymash Sakın AOS güvenmeyin çünkü yeni kararlar çıkıyor AOS artık zorlaşıyor. Hatta kaldırmışlardı ancak iptal edildi. Fakat bu kadar oynak bir durum için 6-7 ay gecikmeli de olsa beklemek mantıklı
-
Merhabalar, pasaportu Ankara VFS’den teslim almayı seçenler için mülakattan sonra ne kadar günde pasaport teslim alınabiliyor? Şimdiden teşekkür ederim.
-
@Aslı-Yıldırım, içinde söyledi: Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler
@scholarway eb3 benim pd temmuz 2024, welcome letter Nisan 17 de geldi ancak henüz evraklarım konsolosluğa girmedi
Muhtemelen yakın bir zamanda randevu maili gelir diye düşünüyorum.
-
@Gokalp-Ekici Buralar her zaman dutluk 🙂 Süreçler 5 yıl sürdüğü için ayda birkaç kez konuşma dönüyor. Onun harici herkes süreçlerinin tamamlanmasını bekliyor 🙂
-
-
@vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir?
"Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir.
Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var. -
The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz..
Screen Shot 2025-11-13 at 08.51.16.png
-
-
@smyael çok teşekkür ediyorum bölgeleri nereden nasıl araştıracağım bir fikrim yok ama 3 iş de aynı şirkete ait anladığım kadarıyla bakalım hayrolsun artık
-
@mdnone New Jersey'de 2019 Aralik ayinda bir ev aldik. Pesinat olarak verecegim parayi Turkiye'den banka uzerinden SWIFT etmistim. Mortage sirketi bu parayi kabul etmedi. "Para en az 6 ay once ABD'ye gelmis olmaliydi" dedi.
Bizim MASAK ile, ABD'nin kara para aklama kurumu, her ABD bankasindaki parayi 6 ay ile 1 yil icinde ya aklamis oluyor sanirim. Bu bilgiyi mortgage sirketinde calisan yetkili verdi. Mantikli bir bilgi aslinda.
Ben TR'den ABD'ye yuklu miktar (EB5'e yeter miktarda) para transferi yaptim, hic sorun cikmadi. "Nereden buldun" diyen olmadi bana. O para yaklasik 1 yil Turkiye'de bir kamu bankasinda duruyordu.Banka size $800K verecek ve nakit teminat sozlesmeye yazmayacak, hangi banka bu?
E2 ile ilgili cok fazla simsar var. Benim direkt tanidigim bir kisi veya firma yok. Dikkatli ve guvenilir firma bulmaya calisin, dikkatli olun. ingilizce sozlesmelerle devir alacaksiniz, size haklarinizi koruyacak bir avukat bularak ilerleyin mutlaka.
-
-
@charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ?
Teşekkürler, -
-
@Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
-
@crazycells hocam banka borcum var waiver verirler mi yoksa bu sadece öğrenim borcu olan arkadaşlar için mi geçerli?
-
Herkese merhabalar. Foruma yeni üye oldum.
Kasım 2023'ünde H2-B vize statüsü elde ettim ve şu an bir fast food restoranında çalışıyorum. Bu süre zarfında da Amerika'da eb-3 süreciyle kalıcı olarak çalışmak ve green card sürecini başlatmak istiyorum. Bu sürecin ne kadar sürdüğü , denklik vs. noktalarında temel bilgilere sahibim.
Kısaca kendimden bahsedecek olursam yaşım 32. Türkiye'de dört yıllık örgün yüz yüze üniversitemi bitirdim. Bölümüm İngilizce Mütercim Tercümanlık. Fakat bölümümü bitirdikten sonra belirli sürelerde farklı işler yaptım. Bir giyim mağazasında satış personeli olarak yer aldım, bir lojistik firmasında satış destek elemanı olarak da çalıştım. Bununla yaklaşık dört yıl boyunca bir dil kursunda İngilizce (ikinci dil olarak) öğretmenliği yaptım.
Eb-3 süreci için sponsor bulmam şart fakat ben kendimi hangi meslek dalında görebilirim onu keşfetmeye çalışıyorum. İngilizce öğretmenliği dahil Türkiye'de yaptığım işlerin hemen hemen hepsi gün boyu bilgisayar kullanımını gerektiren masa başı işlerdi ve beni tatmin etmedi. İnsanlarla biraz daha fazla yüz yüze iletişime geçip biraz daha fazla ayakta yapabileceğim fakat aynı zamanda orta ve uzun vadede orta düzeyli bir gelir sağlayabileceğim bir meslek alanı bulmaya çalışıyorum. Bunun ötesinde bu mesleğin pazarda yabancı işçi gerektirecek uygunluğu ne derece olur? 'Event coordinator', ' tour guide', 'International Relations Specialist' tespit edebildiklerim.
Benzer tercihlere sahip olan arkadaşlar ya da duruma farklı bir bakış açısı ile yaklaşan arkadaşlar varsa tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
-
-
@Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi
Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek
Arkadaşlar Merhaba
Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ?
Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum.Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
-
Merhabalar! Görüşmeyeli bir süre oldu.
Başlıkta belirtildiği üzere EB3 vizesi yada durumuma uygun bir vize türü ile ilgilenmekteyim. Lisede Elektrik-Elektronik teknolojisi bölümünden mezun oldum ve bu alanla ilgili yeterli eğitim ve bilgi birikimine sahip olduğumu düşünüyorum. Okuldan mezun olduğumuzda, tarafımıza ustalık belgesi olarak da geçerli olan bir İşyeri Açma Belgesi düzenleniyor.
Tarafınıza yönlendirmek istediğim sorular şu şekilde:
1-) Herhangi bir aracı firmaya gerek kalmadan bir iş nasıl bulabiliriz?
2-) Alanım ile ilgili elde ettiğim işyeri açma belgesinin ABD'deki işverenlerin başvurumda beni öne çıkarmalarını sağlayabilir mi?
3-) Hangi vize türü durumuma daha uygundur?Deneyimlerinizi, bilgilerinizi ve düşüncelerinizi paylaşarak bu konuda tartışalım. Kıymetli görüşlerinizi merakla beklemekteyim efendim.
-
@Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi
arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim.
Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
-
@smyael ben de sizin gibi dememek için şimdiden başvurayım diyorum
-
Süreç bu kadar uzun sürüyorsa o zaman şu an bence yapılması gereken şu 20.000 $’ı hazırlamak ondan sonra madem beş yıl sürüyor o zaman beş yıl boyunca çalış para biriktir hazırlık yap çıktıktan sonra da git mantıklı olan bu oluyor o zaman beş yılda 20.000 $ biriktirebileceğimi düşünüyorum çalışarak
-
@ari-luli madem bu kadar isteklisiniz ödeme planlarında taksitli ödeme seçeneği vardı. her ay belli bir miktar ödüyorsunuz. onu seçerseniz çok hırpalamaz gibi. 24 yaşında bunları düşünmeniz güzel. bizim aklımız bi karış havadaydı o yaşlarda
olmaz diye bir şey yok ! güzel planlama ve çalışma ile her şey olur hayırlısıyla.... -
@serel aynen inşallah çok teşekkür ederim vallahi ben de 24 yaşına bunları düşünmek istemezdim ancak ülkenin hali durumu ortada her an bir şey çıkabilir ne bileyim Amerika’yla ilgili vizelerde sorun çıkabilir o yüzden ne kadar hızlı olursa o kadar iyi diye düşünüyorum hayırlısı olsun artık
-
@ari-luli bence önce bir sakin olmalı derin nefes alıp nabzınızı düşürmelisiniz sonrasında hayatınıza uygun olacak vize türlerini araştırıp birisini detaylıca kendiniz incelemelisiniz anlamadığınız yada destek ihtiyacı duyduğunuz noktada forumdaki tüm üyeler yanınızda olacaktır. Böyle soru-cevap olarak ilerlemeniz çok sağlıksız bir araştırma yöntemi sakin kalarak ilerlemelisiniz GC çekiliş sonucunun verdiği üzüntü ile panik yapmayın lütfen.
mesajlarınızı okudum çıkmaması çok yüksek olan bir çekilişe yüksek seviyede bel bağlamış hayaller kurmuşsunuz sanırım çekilişin ne olduğunuda tam araştırmadınız.
Göç meselesi strateji ve iyi bir plan ile ne istediğini bilen insanların yönetmesi gereken bir süreç ve bu forum bu konuda açık kaynak her türden vize türü için en ince detayına kadar veriler var siz önce bu verileri kendiniz işleyin sonrasında kendinize en uygun planı çıkarın ve sonrasında harekete geçin.
sürecinizde mutluluklar ve başarılar dilerim. -
@mesut1905 merhabalar mesut bey öncelikle vakit ayırdığınız için ilginiz için çok teşekkür ediyorum evet haklısınız gc sonucunun üzüntüsünü hala derinden yaşıyorum ancak endişem artık maalesef tr nin şu anki şartları ve gidişatının ne getireceğini bilememek sürekli bir bilinmezlik veya bir olumsuzluk olacak mı endişesi 24 yaşındayım herkes gibi benimde gelecek planlarım hayallerim ancak şu anda bütün bunlara karşı tr de olduğunda beni mutlu etmeyeceğini aksine zorlanacağımı düşünüyorum örneğin bir erkek arkadaşım var ve evlenmek istiyoruz aile kurmak istiyoruz ama şu anki sosyal şartlarda bunun iyi olacağını düşünmüyoruz ebeveyn olmakla ilgili çok istekliyiz ama şu şartlarda doğru gelmiyor çocuk sahibi olmak ve 24 yaşındayım hani bir şeyler yapmaya başlasam mim 27 yaşında olacağım ve orada sıfırdan başla bir şeyler yap et 30 u bulacak 30 dan sonrada ne ara aile kuracağız ne ara kendi hayatlarımızı yaşayıp hayallerimizi gerçekleştireceğiz kendimizi 30 dan sonra ne konuda neler yaparak geliştirebiliriz bilemiyorum o yüzden ne kadar erken adım atıp iyi bir rota çizersek o kadar iyi olacağını düşünüyorum temmuz ayına kadar her türlü vize araştırması yapıp sosyo-ekonomik durumumuza ve şartlarına bakıp ona göre bir yol izlemeye karar vereceğim inşallah hayırlısı olur.Dileyen herkes içinde güzel olmasını diliyorum.
aşağıda bir arkadaşın dediği gibi artık 2 çocuğum için bir şeyler yapmak istiyorum bende aynı fikirdeyim ebeveyn olmayı gerçekten çok istiyorum ve iyi yetiştirmek istiyorum sorun inanın maddi anlamda ferah olmak değil başarılı bir çocuk yetiştirmek de değil gerçekten iyi bir toplumda hak hukuk adaletin olduğu başkalarının özgürlüğünü ihlal etmeden kendi özgürlüğünü doyasıya yaşayan çocuklar yetiştirmek istiyorum.Tabi bir noktadan sonrada ekonomik olarak da ferah olmasını da istiyoruz ancak bu en son aşamada artık her an ne olacağı belli değil başıma her an bir şey gelebilir birilerinin çocuğu arabayla bana çarpıp beni öldürebilir ve hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam edebilir ya da yasal hakkını kullandım diye hapse atılabilirim.Bilmem kaç tane sabıkası olup dışarıda elini kolunu sallayarak gezen ve aynı pisliklikleri yapan birine denk gelip başıma bir şey gelebilir ben artık bunları düşünmek istemiyorum ben 24 yaşında bir genç ne düşünmesi gerekiyorsa onu düşünmek istiyorum. -
@ari-luli sizi anlıyorum bir çoğumuzun göç fikrini almasındaki ana sebepler yazdıklarınıza yakın sebepler. Bence yaşınızın genç olması bu durumları erken farketmeniz ve bir çaba içine girmek istemeniz çok değerli.
Mevcut durumunuza göre hareket edin gelecekteki beklentilerinize göre değil, elimde hayatımda ne var ve ben bununla neyapabilirime bakın derim.
yaş avantajınızı kullanarak eb3 başlatabilirsiniz, turist vizesi almak için çalışmalar yapabilirsiniz, f1 vizesini araştırabilirsiniz gibi tüm vize türlerinin araştırarak mevcut durumunuzda size en yakınını tercih edebilirsiniz.
Yaşayacağınız yeri önceden görmek amerikaya gidip gelmek büyük avantaj yaratıyor az da olsa fikir sahibi oluyorsunuz hayatları kültürleri ve şehirleri hakkında.
göç fikrinin ilk aşamalarında derin araştırmalar öncesinde bir çok bilgisizlik yüzünden bizlerde olmayacak hayaller kurduk ve üzüldük ancak zamana bırakıp ciddi araştırmalar yapınca gerçekleri öğrenme ve mantıklı planlar yapma evresine geçiş yapılıyor otomatikman.
Siz de şuan bu aşamadasınız forumu okuyun alakasız konular başlıkları da okuyun bazen aralarda çok önemli mesajlar bilgiler yer alıyor.
bol şans -
@ari-luli o kadar haklısınız ki hepimizin derdi aynı... inşallah sizin için her şey güzel ilerler...
-
@mesut1905 çok teşekkür ediyorum inşallah bakalım
-
@serel inşallah bakalım nasip

-
@ari-luli Yazdıklarınızı okudum. Mesut beyin bahsettiği gibi öncelikle bu süreci erkenden fark etmeniz çok büyük avantaj. Şimdi bunun için plan yapmalısınız eğer gerçekten göçmek istiyorsanız.Bu sürecin hem maddi hem manevi zorlukları olacaktır. Öncelikle gc başvurusu yapmaya devam edebilirsiniz ,bunun yanında başka vize türlerine başvurabilirsiniz.EB3 bunlardan bir tanesi. Süreç tahmini 5 sene sürer. Belki daha da az sürebilir. EB3 vizesinin ortalama maliyeti 25-30 bin dolar arasında değişebilir. Bunun en az yarısını iş başvurusu yaptığınızda alıyor aracı firmalar.Ekonomik olarak ilk öncelik bunu karşılamak gerekecektir.Sonrasında gidiş için 5 seneniz var , işte bu süreyi hem maddi hem manevi olarak göçmeye hazırlık olarak değerlendirebilirsiniz. Bu süreçte hayatınızı olağan akışında yaşayın. Evlenin,çocuk sahibi olun v.b gibi...
-
@selamibasaran selami bey çok teşekkür ediyorum teşekkür ediyorum fikirleriniz için tasviyeleriniz için dediğiniz gibi yapacağım iyice araştırıp hangi firmayla hangi vize olacağına karar verir temmuz gibi sürece başlamak istiyorum bakalım artık hayırlısı olsun herkese çok teşekkür ediyorum ilginiz için vakit ayırdığınız için dilerim hepimiz istediğimiz hayata ve her insanın hak ettiği hak ve özgürlüklerimize sahip oluruz.Valla şöyle söyleyim 14 bin dolar civarı birikim vardı ama ailem ev aldı ev için vermek durumda kaldım ancak eğer vermeden önce bilseydim eb3 vizesini buna yatırırdım muhtemelen o kadar ciddiyim gitmek konusunda krediye inancım gereği karşıyım yoksa onu da çeker bir şekilde gitmeye çalışırdım artık başka yollar bulup bir şekilde süreci başlatmak için adım atacağım
-
Merhabalar EB-3C vizesi ortalama ne kadar sürüyor? Ben şuan 18 yaşındayım 5 yıl sonra üniversiteden mezun olunca gitmek istiyorum bunu üniversite mezuniyetine denk getirmem için ne zaman başvurmam lazım?
-
@Meteyusf süre konusu sanırım biraz havada kalıyor. bu süreleri bizler belirlemiyoruz her ay yayınlanan bülten belirliyor. kimse ne olacağını bilemez o yüzden. 5 yıl yazmamızın sebebi olağan akışta ilerlerse 5 sene sürer diye tahmn ediyoruz sadece. 2 sene sonra all current olabilir. 2 sene sonra gitmek zorunda kalabilirsiniz yani. tabii kötü senaryolarda var ama gerek yok şuan

-
@serel Kötü senaryolarda süreç 5 yıldan fazla sürebiliyor mu? Eğer bu mümkün ise kesinlikle ekonomik anlamda zora girmeyeceğinizi düşünüyorsanız başvuru yapmanızı öneririm. Bütün süreç (gidip ilk ay yerleşme dahil) 35 bin dolar tutsa şu an ki kurla 1 milyon 350 bin tl yapıyor. Bu parayı gözden çıkarabiliyorsanız ve olumsuz gitse bile her şey sizi etkilemyecekse başvuru yapmak en mantıklısı. Anlık heyecan ile kesinlikle başvuru yapılmaması gerkeiyor arkadaşlar bunu dikkate alın lütfen.
-
@Atlantis00 şimdi şöyle başlangıçta 20.000 $ veriyoruz kayıt için süreç başlasın diye ondan sonra ilerleyen süreçlerde Amerika’ya yerleştiğimizde geçinebilmek için 15.000 $ da olsun mu yoksa toplam 35.000 $’a mı mal oluyor bu işlem ben onu anlayamadım bir türlü bakıyorum başvurulara sitelere bakıyorum şu an 20.000 $ gösteriyor biri diğeri de 19.185 $
-
@ari-luli Merhabalar;
öncelikle tüm danışman firmaların resmi sitelerinde üyelik oluşturup, sponsor bilgilerine, ilgili sponsorların lokasyonlarına ve fiyatlandırma bilgilerine ulaşmalısınız. ilgili sitelerde üyelik oluşturmak ücretli değil çünkü.. hatta danışman firmaların irtibat mailleri sitelerinde mevcut. yetkilileri ile iletişime geçebilirsiniz rahatlıkla. Fiyatlandırma dahil birçok konuda açıklayıcı bilgiler vereceklerdir size. bu vize türü ile ilgili temel konuları ve bilgileri aldıktan sonra takıldığınız bir konu olursa, bu başlık altında toplanmış herkes size yardımcı olmaktan imtina etmeyeceklerdir.Sadece sürecin ücretlendirmesi (yani daha amerikaya adım atmadan ödeyeceğiniz ücretler) danışman firmalardan firmalara değişiklik göstereceği gibi, ödeme anlaşmanıza göre de farklılık gösterecektir. ama kabaca bir rakamla, hemen hemen tüm danışman firmalarda bu tutar 20-30 bin dolar civarında tutacaktır. hayırlısı olsun hakkınızda
-
@berkibirdinc çok teşekkür ediyorum sizin için de hayırlısını ve en güzelini diliyorum çok sağ olun ilginiz için
-
Bu ileti silindi! -
5 Mayıs itibari ile LC onayım diğer ekip arkadaşlarımdan gecikmeli olsada(4) geldi. Canton,OH. Kalan zamanlarımızın su gibi akıp geçmesi dileğiyle..
Benzer Başlıklar
163
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum